Γειά σας παιδιά. Έκανα την άλλη αναβάθμιση στην καινούργια ρομ αλλά εξαφανίστηκε ο πλοηγος και το εικονίδιο με τα βίντεο. Γιατί; μηπως δεν εκείνα κάτι σωστά εγώ;
Πρόβλημα μετα από αναβάθμιση.
-
-
Ο/H blackm76 έγραψε:
Έκανα την άλλη αναβάθμιση στην καινούργια ρομ
Με ποια διαδικασία έκανες την αναβάθμιση? Εκανες wipes? -
-
Τι είναι το wipes?
-
-
Πληροφοριακά η εφαρμογή του βίντεο δεν φαίνεται αλλά τα βίντεο παίζουν. είναι σαν να υπάρχει η εφαρμογή αλλά να μην φαίνεται.
Και όπως είπα ούτε ο browser φαίνεται.
Επισεις να ξέρετε ότι όταν λέω έβαλα την καινούρια εννοώ την καινούργια από τις stable δηλαδή την 6.7.1.0. Δεν είδα να έχει άλλη.
Αν πάω από τα αντιγράφα στις ρυθμίσεις μπορώ να επαναφέρω την προηγούμενη; επισεις αν βάλω την developer kai μετά αν θελησω να ξαναβάλω stable γίνετε; -
Πήγαινε στο recovery της συσκευής σου και κάνε wipe Cache & Dalvik Cache.
Τι είναι το wipe Cache και γιατί να το κάνω αυτό; -
1)Παιδιά τελικά μπορεί να μην έχει τον Browser αλλά έβαλα έναν άλλον και όσον αφορά την εφαρμογή για το βίντεο τελικά όλα τα βίντεο παίζουν με την ίδια εφαρμογή απλά δεν εμφανίζεται το εικονίδιο που έλεγε βίντεο.
Αυτό συμβαίνει ίσως γιατί έχει να κάνει με την ελληνική μετάφραση σε ορισμένα πράγματα σε miui 6 που δεν έχουν μεταφραστεί. Τι διάβασα κάπου εδώ μέσα σε άλλο θέμα και λέει να κάνουμε υπομονή γιατί σιγά σιγά θα έρθει stable roms με miui 7.
2)Και πάνω σε αυτό ήθελα να ρωτήσω.
Έχω stable roms. Αν βάλω την developer και δεν μου αρέσει μπορώ να ξαναβάλω stable. Γενικά η ερώτηση είναι μπορώ να πηγαίνω από stable se developer kai apo developer se stable με τις 2 διαδικασίες που προτείνετε η πρέπει να κάνω κάποια ιδιαίτερη διαδικασία;
3)και τελικά δεν μου απαντήσατε... .
Τι είναι το wipe Cache & Dalvik Cache; -
Όταν πας από Stable σε Developer και το αντίστροφο, θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να κάνεις Factory Reset/Defaults πριν αλλάξεις ROM.
Όσο για τα Cache και Dalvik Cache, είναι κατά κάποιο τρόπο προσωρινή μνήμη - δεδομένα που δημιουργούν οι εφαρμογές, και βοηθάει στην σταθερότητα, να καθαρίζονται από το Recovery πριν το πέρασμα της νέας ROM στην συσκευή. -
1)factory reset εννοεις την επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων απο τις ρυθμισεις του κινητου;;;;
ναι αλλα ετσι δεν θα χασω τα εγκατεστημενα προγραμματα μου;;;
2μου πρωτεινετε δηλαδη πριν απο καθε αλλαγη η αναβαθμιση ρομ να κανω για καλο και για κακο ενα Cache και Dalvik Cache πρωτα;;;;
3)επισεις τι θα μου προτεινατε καλυτερα αλλα γη ρομ απο την εφαρμογη αναβαθμισης η απο recovery mode;;;πως ειναι ποιο σωστος τροπος;;;
4)και κατι ακομα.καποιος ο οποιος που λαει κινητα και μαλλον ηθελε να με κανει πελατη μου ειπε οτι οταν αλλαζω ρομ χανετε το recovery mode.ισχυει κατι τετοιο;;;;
και επισεις λεει πως το αντογραφω ασφαλειας που κανω απο τις ρυθμισεις του κινητου πριν αλλαξω ρομ δεν ειναι σιγουρο και πρεπει να μου βαλει μια εφαρμογη αυτος.αυτο επισεις ισχυει;;;εγω το κανω το αντιγραφο προληπτικα αν κατι δεν παει καλα η δεν μου αρεσει στην εκδοση της ρομ να μπορεσω να επαναφερω την προηγουμενη.
αυτα τα τελευταια αν απαντησεται θα περασω την developer.φτανει με την σταθερη θελω να παω παρακατω.
5)ααα και κατι πανω σε αυτο....αναβαθμισεις η developer βγαζει καθε βδομαδα και γινονται απο την εφαρμογη αναβαθμισεις;;;η πρεπει να κατεβαζω την ρομ εγω χειροκινητα;;;
περιμενω την απαντηση σας οσο ποιο γρηγορα γινετε και με ανυπομονησια.ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια. -
Μπορείτε να μου απαντήσετε σας παρακαλώ γιατί θέλω να προχωρήσω στην αναβάθμιση. Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Θετική απάντηση1. Ναι ή αλλιώς μπαίνεις recovery και κάνεις wipe cache,wipe dalvik cache, wipe data (θα σβηστούν οι εφαρμογές απο το κινητό σου).
2. Ναι καλό θα ήταν.
3. Αν πας απο DEV σε DEV(ή απο Stable σε Stable) τότε κάντο μέσα απο updater,δεν έχει διαφορά μεγάλη. Αν οχι τοτε πρεπει να κάνεις factory reset (δες No1). Εντάξει αν θέλεις για πιο σίγουρα κάντο μέσω recovery, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά! Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Είναι 2 τρόποι για το ίδιο πράγμα.
4. Αν κάνεις flash την ΜΑΜΑ(κινέζικη) rom τότε θα φύγει το CWM Recovery και θα μπεί το μαμά MiRecovery. Μπορείς όμως να βάλεις και την μαμά Rom χωρίς να φύγει το recovery. Όπως θέλεις και επιλέξεις γίνεται. Οσον αφορά το backup έιναι μεγάλη συζήτηση αλλά γενικά πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά εφαρμογών απο παλαιότερες εκδόσεις. Αλλά στη γενική περίπτωση λειτουργεί σωστά το backup/reset των εφαρμογών. Επισης ΝΑΙ μπορείς να πας απο όποια έκδοση θέλεις σε όποια έκδοση θέλεις. Ειδικά μέσω recovery κάνεις τα ΠΑΝΤΑ απροβλημάτιστα.
5. Προς το παρόν ακόμα χειροκίνητα. Την κατεβάζεις στο pc σου ή στο κινητό σου κατευθείαν, μπαινεις στην "αναβάθμιση" και κάνεις επιλογή του πακέτου.Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην MIUI_ART ()
Αιτία: Ολοκληρωμένη απάντηση
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα