Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Ο/H kimnag έγραψε:

Ο/H GR_Macedon έγραψε:

ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΙΑ.
    Mα ποτέ δεν είπα ότι δεν ακολούθησα το οδηγό ακριβώς με αυτή την θρησκευτική ευλάβεια!Αντιλαμβάνομαι ότι πολύς ντόρος για το τίποτα,η απορεία μου εξἀρχής ήταν γιατί το σψρεενσηοτ του caeser να είναι διαφορετκό από το δικό μου;
    Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει windows xp!! 7aria έχω,αρα πως τελικά και έχουμε διαφορετικό screenshot;κ εκεί ξεκίνησε το πανυγήρι με το λάθος στην εκτέλεση του
    οδηγού αοπό μεριάς μου.
    Ήρθε και απο πάνω το θέμα μετο sony sbh 52 που έχω σημειώσει σε άλλο ποστ και σε συνδιασμό με κάποιες δυσλειτουργίες με την συσκευή μου
    σκέφτηκα ότι κάτι δεν έγινε σωστά αφού από την στιγμή που το screenshot μου δεν ήταν το σωστό
    Ο λόγος για την διαφορά στο screenshot είναι αυτός που σου είπε ο Bodai (και στο είχα πει και εγώ, αν διαβάσεις παραπίσω θα το βρεις...)
    Αλλά... τέλος πάντων, αυτά είναι δευτερεύοντα. Η ουσία είναι ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ τελικά? Τα κατάφερες να φλασάρεις ή όχι?
  • Καλησπέρα σας, είμαι νέος κάτοχος ενός xiaomi redmi note 2 και θέλω να ακολουθήσω αυτό τον οδηγό για να κάνω περάσω την ελληνική rom. Ο οδηγός είναι πολύ κατατοπιστικός και συγχαρητήρια στον δημιουργό του, αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ακριβώς πρίν το δεύτερο βήμα του οδηγού πρέπει να μπω σε recovery και να κάνω wipe & reset (wipe cashe και wipe user data)??? Η συσκευή μόλις ήρθε και δεν έχω περασμένο τίποτα ακόμη. Θα ήθελα να μου πείτε αν πρέπει να το κάνω και ποία είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω ακριβώς??? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....
  • Ο/H lukasd έγραψε:

Καλησπέρα σας, είμαι νέος κάτοχος ενός xiaomi redmi note 2 και θέλω να ακολουθήσω αυτό τον οδηγό για να κάνω περάσω την ελληνική rom. Ο οδηγός είναι πολύ κατατοπιστικός και συγχαρητήρια στον δημιουργό του, αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ακριβώς πρίν το δεύτερο βήμα του οδηγού πρέπει να μπω σε recovery και να κάνω wipe & reset (wipe cashe και wipe user data)??? Η συσκευή μόλις ήρθε και δεν έχω περασμένο τίποτα ακόμη. Θα ήθελα να μου πείτε αν πρέπει να το κάνω και ποία είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω ακριβώς??? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....
    Καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλορίζικη η συσκευή σου!
    Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απο αυτά που περιγράφεις. Όταν τελειώσει το ΒΗΜΑ1 (με το σετάρισμα της fastboot rom, όπως λέει ο οδηγός), απλά περνάς κατευθείαν στο ΒΗΜΑ 2 συνδέοντας και πάλι το κινητό στο PC σου, για να του περάσεις την Ελληνική GTV rom.
    Wipe & reset δεν χρειάζεται η συσκευή σε εκείνο το σημείο... (για να καταλάβεις, εάν κάνεις wipe & reset θα επιστρέψεις και πάλι στο ίδιο ακριβώς το "σημείο" που είσαι όταν τελειώσεις το σετάρισμα στο τέλος του ΒΗΜΑΤΟΣ 1). Οπότε είναι περιττή ενέργεια και δεν προσθέτει (αλλά και ούτε αφαιρεί) κάτι στη διαδικασία.
    Γιατί σου προέκυψε αυτό το ερώτημα? :)
  • Διαφήμιση
  • Κάπου είχα διαβάσει ότι για να διαγράψεις όλες τις κινέζικες σαβούρες πρέπει να κάνεις αυτό. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να το κάνω???
  • Ο/H lukasd έγραψε:

Κάπου είχα διαβάσει ότι για να διαγράψεις όλα τις κινέζικες σαβούρες πρέπει να κάνεις αυτό. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να το κάνω???

Σωστά το είχες διαβάσει, αλλά επίσης προφανώς ΔΕΝ έχεις διαβάσει ακόμα τον οδηγό, ο οποίος λέει, "...Όταν λέμε "καθαρή εγκατάσταση" στην ουσία μιλάμε για την εγκατάσταση (=φλασάρισμα) της Ελληνικής rom, σε ένα πεντακάθαρο τηλέφωνο, απαλλαγμένο απο τις "σαβούρες rom" που βάζουν τα κινεζομάγαζα. Στην πράξη δηλαδή "ξυρίζουμε" κυριολεκτικά τα πάντα που βρίσκονται μέσα στη συσκευή..."
    Με άλλα λόγια αυτό που μου λες, το κάνει το φλασάρισμα της fastboot rom, το οποίο, δεν κάνει απλή εγκατάσταση της ρομ, αλλά πρώτα κάνει "φορμάτ" στο κινητό με αποτέλεσμα να μην μείνει ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά που σου στείλανε...
    Όταν τελειώσεις και το φλασάρισμα της Ελληνικής και αρχίζεις πλέον να σετάρεις μόνιμα τη συσκευή σου, πιθανόν να δεις 2-3 κινέζικες εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας... Αυτές, πρώτον ΔΕΝ είναι "απομεινάρια", αλλά έρχονται "συνοδευτικές" με την Ελληνική ρομ και δεύτερον και σημαντικό, όποια απο αυτές δεν τις θέλεις, απλά τις σέρνεις με το δάκτυλό σου ΠΑΝΩ, εμφανίζεται ο κάδος και τις πετάς... έτσι απλά και "αναίμακτα"!
  • Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία............
    Μία τελευταία ερώτηση, όταν βγεί μία καινούργια rom ελληνική την παιρνάω μέσα απο το Updater του κινητου??
  • Ο/H lukasd έγραψε:

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία............
    Μία τελευταία ερώτηση, όταν βγεί μία καινούργια rom ελληνική την παιρνάω μέσα απο το Updater του κινητου??
    Μπράβο σου που τα κατάφερες!!! :thumbsup:
    Ναι, αναβάθμιση κάνεις μέσα από τον updater για ευκολία, ή εάν θέλεις και μέσα από το recovery...είναι το ίδιο!
  • Διαφήμιση
  • Τί κάνω εδώ????
    Images
    • Capture.PNG

27,25 kB, 578×324, viewed 74 times
  • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Τί κάνω εδώ????

Ο/H wolfman έγραψε:

καλησπερα εγω περνω συνεχεια αυτο το error.
    Αποσυνδέστε το, κάντε μια επανεκκίνηση τον υπολογιστη και πάλι απο την αρχη....
  • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Τί κάνω εδώ????

Ο/H wolfman έγραψε:

καλησπερα εγω περνω συνεχεια αυτο το error.

Κατ'αρχήν ΜΗΝ πανικοβληθείτε!!! Συμβαινει αυτό καμιά φορά. Μου έχει συμβεί και μένα κάμποσες φορές... Είναι "κόλπα" που κάνει το MiFLASH αλλά δεν του περνάει.. πάντα στο τέλος πετυχαίνει!

Αν κάνετε επανεκκίνηση και σας το ξανακάνει, κάντε το εξής: Παρτε το φάκελο απο εκει που τον έχετε αποσυμπιέσει και αντιγράψτε τον χυμα στοC:/.
    Δηλαδή η διαδρομή να είναι έτσι: C:\hermes_images_V7.0.6.0.LHMCNCI_20151016.0000.3_5.0_cn
    Μετά διορθώστε τη διαδρομή στο διευθυνσυογράφο του MiFlash και ξαναπροσπαθήστε.
    Εγώ καμμιά φορά, αλλάζω και θύρα USB (πάντα ομως σε USB 2) ή ακόμα και καλώδιο... Προσπαθήστε μέχρι να πετύχει... :D
  • Διαφήμιση
  • Έκανα ήδη 2 φορές...

θα κάνουμε συνέχεια μέχρι να το πιάσει ή υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε κάτι λάθος?

Από κάτω υπάρχουν 3 επιλογές. Έπρεπε να επιλέξουμε κάποια?

Ετιτ: Ok, caeser με έπεισες.... χεχεχε

Αν είναι ιδιοτροπίες έχουμε και εμείς γινάτι κύριε φλασχ