Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Και σε φίλη με redmi 2 με 1 gb ram πέρασα την global fastboot 7.1.1.0 και μετά αναβάθμιση συστήματος σε gtv 5.12.31 dev του δικού μας φόρουμ. Γίνεται σίγουρα τώρα δεν ξέρω από dev global σε dev gtv.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • Ο/H panospc έγραψε:

Μια απορία σχετικά με τον οδηγό.
    Δεν θα ήταν καλύτερα μετά την εγκατάσταση της fastboot να γίνει ένα full wipe μέσω του TWRP και μετά καθαρή εγκατάσταση της ελληνικής rom μέσα από το TWRP recovery;
    Γιατί τώρα ο οδηγός λέει να κάνουμε flash μέσω του updater και στην ουσιά γίνεται dirty flash της ελληνικής ROM πάνω από την κινέζικη fastboot stable χωρίς να γίνεται wipe στο data partition.
    Γιατί είναι "dirty flash"? Όταν λες "full wipe" τι εννοείς?
    -Να κάνεις wipe τις δύο μνήμες? (cache & dalnik cache?).Κάνε, αν θέλεις, αλλά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα... Δεν υπάρχει τίποτα στις δύο μνήμες που θέλει καθάρισμα αμέσως μετά το πέρασμα της fastboot.
    -Να κάνεις wipe data? Μα δεν έχεις data στη συσκευή... Τι να σβήσεις? Μόλις έχεις βάλει τη fastboot και δεν έχεις ΚΑΝ σετάρεις το κινητό ακόμα...
    -Να κάνεις wipe το system της συσκευής? Θα "κρεμάσεις" στο fastboot mode (αν δεν ξαναφλασάρεις κολλητά κάποια ρομ) και ΠΟΙΟ θα είναι το νόημα σε αυτό? Να σβήσεις δηλαδή μια ρομ που μόλις εγκατέστησες πριν 5 λεπτά?
    Δεν απομένει κάτι άλλο... Για ποιό "full wipe" μιλάς?
  • Μιλάω κυρίως για το data partition. Με το που ολοκληρωθει το αρχικο setup και γίνει το πρώτο boot της fastboot τρέχουν στο παρασκήνιο υπηρεσίες που γράφουν έστω κάποια λίγα δεδομένα στο data partition που παραμένουν και στην ελληνική ROM.

Το λέω αυτό γιατι πριν λίγες μέρες ένας φίλος ακολούθησε τον οδηγό και μετά πέρασε την τελευταία ελληνική dev αλλά είχε από την αρχή πρόβλημα, οταν τον καλούσαν πάγωνε η αφή και δεν μπορούσε να απαντήσει στις κλήσεις και ήθελε restart για να στρώσει, μόλις του είπα να κάνει wipe το data και τις cache το πρόβλημα διορθώθηκε
  • Διαφήμιση
  • Ο/H panospc έγραψε:

Μιλάω κυρίως για το data partition. Με το που ολοκληρωθει το αρχικο setup και γίνει το πρώτο boot της fastboot τρέχουν στο παρασκήνιο υπηρεσίες που γράφουν έστω κάποια λίγα δεδομένα στο data partition που παραμένουν και στην ελληνική ROM.
    Το λέω αυτό γιατι πριν λίγες μέρες ένας φίλος ακολούθησε τον οδηγό και μετά πέρασε την τελευταία ελληνική dev αλλά είχε από την αρχή πρόβλημα, οταν τον καλούσαν πάγωνε η αφή και δεν μπορούσε να απαντήσει στις κλήσεις και ήθελε restart για να στρώσει, μόλις του είπα να κάνει wipe το data και τις cache το πρόβλημα διορθώθηκε
    Κάνοντας wipe το data και τις δυο cache, ουσιαστικά κάνεις factory reset... αλλά το ερώτημά μου παραμένει... : Τι ακριβώς κάνεις wipe, οταν ΔΕΝ υπάρχουν data στη συσκευή και δεν έχουν ΚΑΝ δημιουργηθεί ακόμα οι δυο caches???
    Απο την άλλη, έχω πολλές δεκάδες παραδειγμάτων που τα κινητά ΠΕΤΑΝΕ, χωρίς αυτή τη διαδικασία... (η οποία όμως και να την κάνεις, δεν πειράζει σε τίποτα... είναι εντελώς ανώδυνη, έτσι κι αλλιώς).
  • Γεια σας παιδια εχω προβλημα...ειπα να βαλω την τελευταια stable....πηγα να την περασω μεσω recovery wipe all και ετσι...ολα πηγαν καλα αλλα οταν ξεκινησε η συσκευη εβαλα wifi και τα σχετικα εφτασα στο σημειο του mi cloud λογαριασμου...εβαλα τα στοιχεια μου και οταν πατησα συνεχεια μου εβγαλε μηνυμα πως το mi cloud σταματησε να λειτουργει και δεν συνεχιζει ωστε να μπω στο μενου...εκανα και παραληψει βηματος μα παλι τα ιδια...τι κανω????
  • Ο/H mitsakos_ls έγραψε:

Γεια σας παιδια εχω προβλημα...ειπα να βαλω την τελευταια stable....πηγα να την περασω μεσω recovery wipe all και ετσι...ολα πηγαν καλα αλλα οταν ξεκινησε η συσκευη εβαλα wifi και τα σχετικα εφτασα στο σημειο του mi cloud λογαριασμου...εβαλα τα στοιχεια μου και οταν πατησα συνεχεια μου εβγαλε μηνυμα πως το mi cloud σταματησε να λειτουργει και δεν συνεχιζει ωστε να μπω στο μενου...εκανα και παραληψει βηματος μα παλι τα ιδια...τι κανω????
    γύρνα την γλώσσα εγκατάστασης στα αγγλικά για να περάσεις το mi cloud και όταν μπεις στο κινητό βάζεις τα ελληνικά
  • Διαφήμιση
  • Sorry, δεν είχα δει πως είχε απαντηθεί.
    Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
    Είναι καπαρωμένο από άλλους.
  • Πολύ καλός οδηγός,συγχαρητήρια.
    Μηπως μπορει κανεις να μου πει όμως 1) γιατι δεν παιζει το youtube?(ή θα είναι βουβό το βίντεο,ή θα παγωνει-κολάει χωρίς να επανέρχεται ποτέ).
    Επίσης 2)το κλειδωμα οθόνης είναι υποχρεωτικό;Δεν βλέπω να μπορω να το πειραξω από πουθενα.
    3)Πως μπορω να μεταφερω εφαρμογες στην sd?Μου λέει ότι δεν γινεται.
    Ευχαριστω.
  • Ο/H kinezakias έγραψε:

Πολύ καλός οδηγός,συγχαρητήρια.
    Μηπως μπορει κανεις να μου πει όμως 1) γιατι δεν παιζει το youtube?(ή θα είναι βουβό το βίντεο,ή θα παγωνει-κολάει χωρίς να επανέρχεται ποτέ).
    Επίσης 2)το κλειδωμα οθόνης είναι υποχρεωτικό;Δεν βλέπω να μπορω να το πειραξω από πουθενα.
    3)Πως μπορω να μεταφερω εφαρμογες στην sd?Μου λέει ότι δεν γινεται.
    Ευχαριστω.
    Το μήνυμα σου μεταφέρθηκε ΕΔΩ επειδή οι ερωτήσεις σου δεν έχουν να κάνουν με το φλασάρισμα της Ελληνικής ρομ.
  • για χαρα παιδια,σταθης καστορια, εχο το κινητο εδω και μια εβδομαδα δυστηχος δεν τα καταφερα.
    δοκιμασα με windows 10, την 3 φορα μου εγατεστησε Fastboot Rom το Mi Flash μετα απο αυτο ο υπολογιστης δεν εβλεπε το κινητο.
    μετεφερα με καρτα ελληνική GTV rom αλλα καθε προσπαθεια μου λει οτι απετυχε.
    προσπαθησα σε pc με win7 εκη το βλεπη το κινητο δοκιμασα να ξαναπερασο Fastboot Rom αλλα πλεον μου βγαζη σφαλμα.
    αυτην την στιγμη το κινητο εχει πανο την stable 7.1.1.0 τι κανο λαθος καποια λυση ?
  • Διαφήμιση
  • Ο/H taths έγραψε:

για χαρα παιδια,σταθης καστορια, εχο το κινητο εδω και μια εβδομαδα δυστηχος δεν τα καταφερα.
    Καλως ήρθες,

ποια συσκευή έχεις ακριβώς? Στο προφιλ σου γράφει Redmi 2 αλλά έκανες το ποστ στον χώρο του Redmi Note 2!!