Θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση ώστε να περάσω μετά την stable 7.2.1 που διαβάζω είναι καλή αλλά το miflash δεν εντοπίζει το κινητό όταν το συνδέω. Τι παίζει; drivers;
Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)
- Οδηγός
- Ολοκληρώθηκε
- RedMi Note 2
-
-
Ο/H kosmasdel έγραψε:
Θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση ώστε να περάσω μετά την stable 7.2.1 που διαβάζω είναι καλή αλλά το miflash δεν εντοπίζει το κινητό όταν το συνδέω. Τι παίζει; drivers;
αν ναι δες εδωΔωρεά προς την κοινότητα (Donation)
Phone:Redmi Note 2
Ρομ: Dev RedmiNote2 Hermes MiUi7-6.4.7 by @gkalen -
Ο/H stefanos1985 έγραψε:
Ο/H kosmasdel έγραψε:
-
Ο/H kosmasdel έγραψε:
εν το βλέπει καν, ούτε όταν πατάω refresh.
όταν σου βγάλει το missmatcing αργότερα το miflash ακολουθησε το link που σου δινει ο ΣτέφανοςRedmi Note 8T (Willow)
Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM) -
Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! -
Ο/H pechr έγραψε:
Ο/H kosmasdel έγραψε:
εν το βλέπει καν, ούτε όταν πατάω refresh.
Ο/H GR_Macedon έγραψε:
Τελικά έκανα την εγκατάσταση μέσω του cmd και όλα οκ. -
Αν βάλω την stable 7.2.1 από recovery με wipe data κτλ είναι το ίδιο καθαρή η εγκατάσταση όπως με την fastboot; dev 5.12.17 έχω τώρα.
Τελικά έκανα την εγκατάσταση μέσω του cmd και όλα οκ.
Όχι μέσω twrp δεν είναι καθαρή εγκατάσταση, οι τρόποι που περνάς fastboot rom είναι καθαρή. Δηλ. caeser, stefanos1985 και του gr_macedon μέσω flashing tool.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk -
Ο/H makis1024 έγραψε:
Αν βάλω την stable 7.2.1 από recovery με wipe data κτλ είναι το ίδιο καθαρή η εγκατάσταση όπως με την fastboot; dev 5.12.17 έχω τώρα.
Τελικά έκανα την εγκατάσταση μέσω του cmd και όλα οκ.
Όχι μέσω twrp δεν είναι καθαρή εγκατάσταση, οι τρόποι που περνάς fastboot rom είναι καθαρή. Δηλ. caeser, stefanos1985 και του gr_macedon μέσω flashing tool.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Και με το TWRP γίνεται, αυτό που ονομάζουμε εδώ μέσα, "καθαρή εγκατάσταση".
Δες το ΜΕΡΟΣ Γ' αυτού εδώ του οδηγού/βίντεο και πες μου τη γνώμη σου, όσο αφορά την "καθαρότητα" της εγκατάστασης. -
Θα το δώ αύριο caeser επειδή ο άνδρας της ζωής μου ονομάζεται Θεόδωρος και γιορτάζει σήμερα, ο γιός μου.
-
caeser διάβασε εδώ πως διατυπώσαμε αυτό το συμπέρασμα κάποια μέλη του φόρουμ.
Αργότερα πληροφορήθηκα ότι το πρόβλημα με το hotspot ήταν στην nvram οπότε ο μόνος τρόπος για να ξαναλειτουργήσει ήταν η fastboot διαδικασία
Το πρόβλημα του hotspot-tethering εμφανίζεται διαρκώς ακόμη και μετά από ενα absolute wipe.
Η συζητηση εγινε στην περίοδο αποχής σου
Redmi Note 8T (Willow)
Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM) -
Με τον Χρήστο τα είχαμε συζητήσει αυτά, μέσω chat, και είχαμε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Δηλαδή caeser φλασάραμε τόσο καιρό την fastboot rom μόνο και μόνο για το ενσωματομένο twrp; Δεν βγάζει νόημα.
Όπως και να έχει όμως πιάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που πολλοί από εμάς δεν έχουμε ξεκαθαρίσει, μπράβο σου για το ερώτημά σου έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει μια και καλή.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk -
Ο/H pechr έγραψε:
caeser διάβασε εδώ πως διατυπώσαμε αυτό το συμπέρασμα κάποια μέλη του φόρουμ.
Αργότερα πληροφορήθηκα ότι το πρόβλημα με το hotspot ήταν στην nvram οπότε ο μόνος τρόπος για να ξαναλειτουργήσει ήταν η fastboot διαδικασία
Το πρόβλημα του hotspot-tethering εμφανίζεται διαρκώς ακόμη και μετά από ενα absolute wipe.
Η συζητηση εγινε στην περίοδο αποχής σου
Ο/H makis1024 έγραψε:
Με τον Χρήστο τα είχαμε συζητήσει αυτά, μέσω chat, και είχαμε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Δηλαδή caeser φλασάραμε τόσο καιρό την fastboot rom μόνο και μόνο για το ενσωματομένο twrp; Δεν βγάζει νόημα.
Όπως και να έχει όμως πιάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που πολλοί από εμάς δεν έχουμε ξεκαθαρίσει, μπράβο σου για το ερώτημά σου έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει μια και καλή.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Μάκη να χαίρεσαι το γιό σου! Χρόνια του Πολλά!
Όσο για το θέμα του καθαρισμού Χρήστο και Μάκη, έχω λίγο διαφορετική άποψη (χωρίς να το παίζω ειδικός, αφου ΔΕΝ είμαι!!!)
Όπως δεν υπάρχει η θεωρία του "ολίγον νεκρός", έτσι δεν υπάρχει και το "όχι και τόσο βαθύς καθαρισμός"... ή κάνεις ERASE (και άρα καθαρισμό) ή δεν κάνεις... Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.
Η διαφορά με τους δύο καθαρισμούς δεν έγκειται στο πιό απο τα δύο βάζει καλύτερη "ηλεκτρική σκούπα", αλλά στο τι ακριβώς καθαρίζει.
Η fastboot με το MiFlash ή το SP Tools λοιπόν, πριν εγκατασταθεί, δημιουργεί και τα partitions που χρειάζεται η συσκευή, αφού προηγουμένως βεβαίως κάνει format σε όλα τα δεδομένα.
Το TWRP, όταν κάνει wipe εκεί που του λέει ο χρήστης δεν υπάρχει "γυρισμός"... Απλά τα κάνει erase αμετάκλητα, Δεν δημιουργεί όμως partitions, αλλα σβήνει απλώς τα δεδομένα και στον ίδιο ακριβώς διαθέσιμο χώρο (που είναι ήδη σχηματισμένος απο το παρελθόν) γινεται εγκατάσταση της επόμενης ρομ.
Η διαφορά τους έγκειται στη ρομ που χρησιμοποιούμε μετά και εκεί εστιάζεται και το πρόβλημα του Χρήστου με το hotspot-tethering. Η Stable ρομ που χρησιμοποιήθηκε ως "βάση" για φλασάρισμα προφανώς είχε πρόβλημα με το hotspot-tethering (δεν θα είχε καθόλου αντίστοιχους drivers/kernels μέσα!), όταν όμως η ίδια ρομ εγκαταστάθηκε επάνω σε fastboot, δεν πείραξε το ήδη σωστό (απο την fastboot) κομμάτι του hotspot-tethering (drivers κ.λ.π.) και έτσι δώθηκε η αίσθηση ότι φταίει ο καθαρισμός... Στην ουσία έφταιγε η ποιότητα της ρομ και όχι ο καθαρισμός που είχε προηθηγεί...
Το γεγονός ότι όλες οι fastboot roms είναι πιό "βαριές" απο τις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες developer roms, ωφείλεται στο ότι οι fastboot roms κουβαλάνε μέσα τους και drivers ή άλλα αρχεία που αφορούν κυρίως το hardware κομμάτι της συσκευής (συν αυτό της Miui φυσικά!).
Ένα πρόσφατο παράδειγμα της παραπάνω θεωρίας είναι η εμπειρία μου με το Note 3G.
Δεν μπορούσα με τίποτα να του περάσω τη V7, ακόμα και μετά από πλήρες καθαρισμό με OTG καλώδιο, μέσω TWRP! Δεν άφησα απολύτως τίποτα μέσα στη συσκευή, αλλά η Miui V7 δεν έμπαινε. O λόγος ήταν τα partitions... Ενω καθάριζα τα πάντα με το TWRP, τα partitions της συσκευής παρέμεναν τα ίδια, όπως τα είχε "χαράξει" η προηγούμενη V6 fastboot που είχε εγκατασταθεί στο παρελθόν.
Η λύση τελικά ήρθε με το SP Tools και νέα fastboot rom (V7), που στην ουσία δημιούργησε νέα partitions και φυσικά μετά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα!
Η απόδειξη όλου του παραπάνω σεναρίου ήρθε όταν μετά απο όλο αυτό, ξαναέκανα full wipe με το TWRP και με το καλώδιο OTG ξαναπέρασα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αυτή τη φορά την ΙΔΙΑ Developer rom που απεγνωσμένα προσπαθούσα να περάσω πριν το εγχείρημα με το SP Tools και την Fastboot... Γιατί τώρα πέρασε χωρίς πρόβλημα και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια? Επειδή βρήκε ήδη έτοιμα τα partitions που ήθελε η V7 έκδοση που ήθελα να εγκαταστήσω...
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες