Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Ο/H zaf_4 έγραψε:

εργοστασιακές ρυθμίσεις
    Όταν λέμε κάνουμε "Εργοστασιακές ρυθμίσεις" (Factory default/reset), εννοούμε, ότι με την ενέργεια αυτή το τηλέφωνο σβήνει τα ΠΑΝΤΑ που υπάρχουν μέσα στη συσκευή και ξαναπερνάει (=φλασάρει) το τελευταίο λειτουργικό που έχει μέσα (=την τελευταία rom) και έρχεται και "στήνεται", όπως το έχει ορίσει ο κατασκευαστής του... Όπως όταν το παίρνεις καινούριο δηλαδή.
    Ακριβώς δηλαδή, ότι κάνει όταν του φλασάρεις την εργοστασιακή fastboot rom... (=BHMA 1)
  • Τα προβλήματά μου είναι ότι η μπαταρία με ανοιχτή οθόνη κρατούσε 2,5 ώρες το πολύ. Χωρίς παιχνίδια, μόνο wifi, ελάχιστα 4g, μηνύματα, facebook,browsing και λίγες κλήσεις. Και ότι δεν συνδέεται το facebook στο mi account λέει π.χ. σφάλμα διακομιστή.
    Το πρώτο με την μπαταρία, θεώρησα ότι φταίει επειδή έκανα downgrade σε developer (από 1/11 σε 29/10). Χθες το βράδυ πέρασα την 5/11. Καμία όμως developer δεν μου συνδέεται με το facebook.
    Δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα. Και έτσι θεώρησα ότι μήπως οι εργοστασιακές ρυθμίσεις μου τα έλυναν, αλλά όπως λες δεν έχει καμία σχέση εφόσον κάνω καθαρή εγκατάσταση.
    zaf_4 --> Zafeira
  • Ο/H zaf_4 έγραψε:

Τα προβλήματά μου είναι ότι η μπαταρία με ανοιχτή οθόνη κρατούσε 2,5 ώρες το πολύ. Χωρίς παιχνίδια, μόνο wifi, ελάχιστα 4g, μηνύματα, facebook,browsing και λίγες κλήσεις. Και ότι δεν συνδέεται το facebook στο mi account λέει π.χ. σφάλμα διακομιστή.
    Το πρώτο με την μπαταρία, θεώρησα ότι φταίει επειδή έκανα downgrade σε developer (από 1/11 σε 29/10). Χθες το βράδυ πέρασα την 5/11. Καμία όμως developer δεν μου συνδέεται με το facebook.
    Δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα. Και έτσι θεώρησα ότι μήπως οι εργοστασιακές ρυθμίσεις μου τα έλυναν, αλλά όπως λες δεν έχει καμία σχέση εφόσον κάνω καθαρή εγκατάσταση.
    Το θέμα της μπαταρίας, θεωρητικά μιλώντας, σχετίζεται με το τι και ποιά ρομ φοράει η συσκευή (αλλά δεν έχει να κάνει με το θέμα συζήτησης το δικό μας). Επίσης είναι ένα θέμα (αυτό της μπαταρίας) που επηρεάζεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.
    Θα σου έλεγα να το παρακολουθήσεις, να κάνεις ένα "καλιμπράρισμα" και να δεις πως θα πάει και με τις 1-2 επόμενες αναβαθμίσεις που θα κάνεις.
    Για την μπαταρία υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) ποστς που ίσως διαβάζοντάς τα σε βοηθήσουν γενικότερα με το τρόπο χρήσης της μπαταρίας.
    Αν θέλεις ρίξε μια ματιά ΕΔΩ και ΕΔΩ

Το θέμα του facebook, δεν το γνωρίζω... και δεν το έχω ξανακούσει. Ίσως να μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος...
  • Διαφήμιση
  • τελικά μετά από πολλά βάλε βγάλε, έγινε η δουλειά με το MIflash< πέρασα και την ελληνική developer κ ολα καλα.

Υ.Σ. Για ποιον λόγο επιμένετε στο ΟΧΙ USB3 ?
  • Ο/H voidjava έγραψε:

τελικά μετά από πολλά βάλε βγάλε, έγινε η δουλειά με το MIflash< πέρασα και την ελληνική developer κ ολα καλα.

Υ.Σ. Για ποιον λόγο επιμένετε στο ΟΧΙ USB3 ?
    Δεν επιμένουμε εμείς... Το πρόγραμμα MiFlash τραβάει το ζόρι... :?
  • Καλησπέρα. Μόλις παρέλαβα το κινητό (red mi note).Είμαι στο τελευταίο, θεωρητικά πιο έυκολο βήμα και μου βγάζει συνεχως, όσες φορές το έχω επαναλάβει skipping MD CHECK no md file found και όταν ανοίγει εκ νέου το κινητό το περιβάλλον είναι στα αγγλικά και βλάπεω και κινέζικες εφαρμογές. Οπότε κάτι δεν γίνεται ορθά... Έχω κατεβάσει το αρχείο xiaomi-miui-hellas-5.0_hermes_GTV-5.11.5. ήδη 2 φορές...

Επίσης η σύγκριση των checksams με το πρόγραμμα winMd5sum δείχνει ότι είναι όμοια.
    Γιατί όταν αποσυμπιέζω το αρχείο με το 7zip, hermes_images_V7.0.6.0.LHMCNCI_20151016.0000.3_5.0_cn_037966aac2.tgz, μου δημιουργεί ένα άλλο αρχείο το hermes_images_V7.0.6.0.LHMCNCI_20151016.0000.3_5.0_cn_037966aac2.tar, το οποίο και αυτό πρέπει να το αποσυμπιέσω για να δει το MiFLash τα αρχεία;
  • Ο/H stpapadakis έγραψε:

Καλησπέρα. Μόλις παρέλαβα το κινητό (red mi note).Είμαι στο τελευταίο, θεωρητικά πιο έυκολο βήμα και μου βγάζει συνεχως, όσες φορές το έχω επαναλάβει MD CHECK FAIL και όταν ανοίγει εκ νέου το κινητό το περιβάλλον είναι στα αγγλικά και βλάπεω και κινέζικες εφαρμογές. Οπότε κάτι δεν γίνεται ορθά... Έχω κατεβάσει το αρχείο xiaomi-miui-hellas-5.0_hermes_GTV-5.11.5. ήδη 2 φορές...

Καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλορίζικη η συσκευή σου!
    Όλα φυσιολογικά μου ακούγονται... Το ΜD5 check failed είναι αναμενόμενο... μην του δίνεις καμία σημασία.
    Τα αγγλικά πανεύκολα αλλάζουν σε ελληνικά, από τις ρυθμίσεις της γλώσσας.
    Κάποιες λίγες κινέζικες εφαρμογές που έχουν μείνει φεύγουν απλά με ένα σύρσιμο προς τα επάνω που βγαίνει ο κάδος...
    Η ρομ είναι σωστή εφ'όσον το τηλέφωνό σου είναι (δώσε προσοχή εδώ) το Redmi Note 2 (που έχεις δηλώσει στο προφίλ σου) και ΟΧΙ το Redmi Note (σκέτο) που έγραψες στην αρχή του μηνύματός σου...
    Άν είναι έτσι, πρέπει το κινητό να δουλεύει μια χαρά...
  • Διαφήμιση
  • Οπότε θεωρητικά αλλάζω την γλώσσα, σβήνω ότι κινέζικο έχει μείνει και είμαι έτοιμος;
    Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό από το τηλέφωνο, π.χ. ρυθμίσεις;
    Αν αφήσω τα αγγλικά θα έχω καποιο πρόβλημα;
  • To MD Check fail το αγνοούμε καθώς δεν έχουμε MD5 αρχείο μέσα στις ROM.

Δεν ξέρω ποια ROM είχε μέσα η συσκευή σου, αλλά όταν κάνεις Boot μετά το Flash, στις Ρυθμίσεις => Σχετικά με το τηλέφωνο => Έκδοση MIUI τι βλέπεις ?
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Ο/H stpapadakis έγραψε:

Οπότε θεωρητικά αλλάζω την γλώσσα, σβήνω ότι κινέζικο έχει μείνει και είμαι έτοιμος;
    Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό από το τηλέφωνο, π.χ. ρυθμίσεις;
    Αν αφήσω τα αγγλικά θα έχω καποιο πρόβλημα;
    Όχι, φυσικά και ΔΕΝ θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα! Χρησιμοποιείς όποια γλώσσα σε βολεύει!
    Απο το Ρυθμίσεις, -->σχετικά με το τηλέφωνο, μπορείς να τσεκάρεις τι ρομ φοράει το τηλέφωνο..
    Πατώντας συγχρόνως το Volume down και το αριστερό swift key (αυτό το κουμπί στα αριστερά με τις τρεις οριζόντιες παυλίτσες) βγάζεις screenshot.. Αν θέλεις ανέβασε ένα εδώ να το δούμε και εμείς...
    Άντε και καλά..."Χιλιόμετρα"! :-))
  • Μάλλον πρέπει να τα έκαν όλα σωστά.
    Ευχαριστώ γιά την βοήθεια!
    Images
    • Screenshot_2015-11-10-18-41-43_com.android.settings.png

65,95 kB, 450×800, viewed 68 times
  • Διαφήμιση