Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Ο/H sanceliken2000 έγραψε:

ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση είμαι κατενθουσιασμένος με το κινητό και πανευτηχής που υπάρχει τέτοια ομάδα για τα xiaomi!!
    σκεφτόμουν να κάνω ότι ακριβώς έκανα για να flasharw rom στο προηγούμενο κινητό δηλαδή στο twrp στην επιλογή wipe tick στα παρακάτω:
    dalvik cache ,system, cache, data, internal storage ΔΕΝ κάνω tick το external sd οπου και έχω την τελευταία ελληνική developer rom καθώς και το usb otg που λεει. Επίσης πάω στο advanced wipe και γραφω yes και κάνω και αυτό.

Μετα παω install και flasharw τη rom απο την sd και αφού εγκατασταθεί κάνω wipe cache dalvik και bootarw.

Ισχύουν τα ίδια και εδώ;

με εκτίμηση,
    Νίκος

ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστό όλο αυτό που περιγράφεις και έτσι επιτυγχάνεις μια 100% καθαρή εγκατάσταση.
    Λίγο πριν ξεκινήσεις, κάνε ένα τεστ μέσα από το TWRP να δεις ότι όντως το TWRP "διαβάζει" ("βλέπει") την εξωτερική σου SD κάρτα (μην βρεθείς προ απροόπτου!) και κάνε ότι ακριβώς περιέγραψες!
    Καή επιτυχία! :thumbsup:
  • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H sanceliken2000 έγραψε:

ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση είμαι κατενθουσιασμένος με το κινητό και πανευτηχής που υπάρχει τέτοια ομάδα για τα xiaomi!!
    σκεφτόμουν να κάνω ότι ακριβώς έκανα για να flasharw rom στο προηγούμενο κινητό δηλαδή στο twrp στην επιλογή wipe tick στα παρακάτω:
    dalvik cache ,system, cache, data, internal storage ΔΕΝ κάνω tick το external sd οπου και έχω την τελευταία ελληνική developer rom καθώς και το usb otg που λεει. Επίσης πάω στο advanced wipe και γραφω yes και κάνω και αυτό.

Μετα παω install και flasharw τη rom απο την sd και αφού εγκατασταθεί κάνω wipe cache dalvik και bootarw.

Ισχύουν τα ίδια και εδώ;

με εκτίμηση,
    Νίκος
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστό όλο αυτό που περιγράφεις και έτσι επιτυγχάνεις μια 100% καθαρή εγκατάσταση.
    Λίγο πριν ξεκινήσεις, κάνε ένα τεστ μέσα από το TWRP να δεις ότι όντως το TWRP "διαβάζει" ("βλέπει") την εξωτερική σου SD κάρτα (μην βρεθείς προ απροόπτου!) και κάνε ότι ακριβώς περιέγραψες!
    Καή επιτυχία! :thumbsup:
    χαχα την έχω πάθει παλιότερα και είχα freakarei, δεν κάνουμε τέτοια λάθη...:P
  • Να κανω και εγω μια ερωτηση σαν αρχάριος η θα με γιουχαρετε? εχω 1 βδομαδα με το τουμπανακι και εχω κανει τον οδηγο για ελληνικη stable rom και θέλω να βαλω την developer...τα βήματα ποια ειναι ακριβως ωστε μν κανω καμια μπαρουφα?
  • Διαφήμιση
  • Wipe Cache & Dalvik Cahce & User Data & Install ROM.

Θα πρέπει να έχεις σίγουρα την ROM στην SD Card και φυσικά, όλα τα προηγούμενα από το TWRP Recovery.
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Wipe Cache & Dalvik Cahce & User Data & Install ROM.

Θα πρέπει να έχεις σίγουρα την ROM στην SD Card και φυσικά, όλα τα προηγούμενα από το TWRP Recovery.
    το έκανα και όλα πήγαν κατ' ευχήν η rom είναι απίστευτη μπράβο σας ρε παιδιά φοβερή υποστήριξη! Ήθελα να κάνω και μία ερώτηση είδα ότι βγήκε το νέο build 26 εγώ έβαλα το ακριβώς προηγούμενο το 5.11.19 developer. Πατάω έλεγχο ώστε να μπορέσω να βάλω το νέο build και μου λέει δεν υπάρχουν ενημέρώσεις . Γίνεται OTA αναβάθμιση;,Γίνεται άμεσα ή περιμένουμε; Ή μήπως πρέπει να την κατεβάσουμε και να την flashaρουμε;
    με εκτίμηση,
    Νίκος
  • Ο/H sanceliken2000 έγραψε:

Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Wipe Cache & Dalvik Cahce & User Data & Install ROM.

το έκανα και όλα πήγαν κατ' ευχήν η rom είναι απίστευτη μπράβο σας ρε παιδιά φοβερή υποστήριξη! Ήθελα να κάνω και μία ερώτηση είδα ότι βγήκε το νέο build 26 εγώ έβαλα το ακριβώς προηγούμενο το 5.11.19 developer. Πατάω έλεγχο ώστε να μπορέσω να βάλω το νέο build και μου λέει δεν υπάρχουν ενημέρώσεις . Γίνεται OTA αναβάθμιση;,Γίνεται άμεσα ή περιμένουμε; Ή μήπως πρέπει να την κατεβάσουμε και να την flashaρουμε;
    με εκτίμηση,
    Νίκος

Δεν γίνεται ΟΤΑ Αναβάθμιση, πρέπει να την κατεβάσεις και στην συνέχεια να την φλασάρεις...
    Ο ιδανικός χρόνος για να αρχίσει η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι εκατό χρόνια πριν τη γέννησή του.
    Είπε ο William Ralph Inge.

Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον και οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους.
    Είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
  • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Ο/H geon έγραψε:

αφού ξεκίνησα να φλασάρω με το miflash αποσύνδεσα το καλώδιο πριν τελειώσει το φλασάρισμα.
    Αυτό είναι ένα απο τα χειρότερα σενάρια τρόμου για την συσκευή σου.Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πλέον για το αν θα καταφέρεις να επαναφέρεις την συσκευή σου, γιατί αν καταστράφηκε το Partition του Pre-loader στο οποίο βρίσκεται και το FastBoot, δεν ξέρω αν θα βρεθεί τρόπος να γίνει Recover.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό που είναι για το RedMi Note 3G, προσαρμόζοντάς τον στα δικά σου αρχεία FastBoot.

=> Bήμα προς βήμα η διαδικασία του Unbrick για το RedMi Note WCDMA
    Ευχαριστώ πολύ αλλά όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο μήνυμα, τελικά παρά το αρχικό πατατράκ, το κινητό δούλεψε, η rom φορτώθηκε κανονικά και όλα πήγαν κατ' ευχή. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι τελικά δεν είναι απαραίτητη η usb2 (όπως αναφέρει ο οδηγός), to φλασάρισμα γίνεται μια χαρά και με usb3. :)
  • Διαφήμιση
  • Ο/H geon έγραψε:

δεν είναι απαραίτητη η usb2 (όπως αναφέρει ο οδηγός), to φλασάρισμα γίνεται μια χαρά και με usb3.
    Δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η χρήση της USB2... Απλά την προτείνουμε, επειδή έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς πολλά προβλήματα μη αναγνώρισης της συσκευής κυρίως σε συνδυασμό με τα Windows 10... Οπότε για να μειώσουμε τις πιθανοτητες αποτυχιών συνιστούμε USB2...
    Αρκετοί ήδη τα έχουν καταφέρει και με USB3.. :)

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ΜΠΡΑΒΟ που τα κατάφερες! Με το καλό να χαρείς τη συσκευή σου! :thumbsup:
  • Καλησπερα. Συγχαρητηρια καταρχας για τον οδηγο, εξαιρετικη δουλεια! Εγκατεστησα την ελληνικη Developer 5.11.12 κ εχω 3 ερωτησεις. 1) Ειμαι Root? 2)Ποιες εφαρμογες απο αυτες που εχει περασμενες ηδη η Rom μπορω να σβησω? 3)Οταν πηγαινω Εργαλεια->Αναβαθμιση μου βγαζει "Ενεργοποιηση εξυπνης ληψης ενημερωσεων κ απο κατω σαν επιλογες "Μην ενεργοποιεις" και "Ενεργοποιηση τωρα", τι επιλεγω??
  • Ο/H gmos έγραψε:

Καλησπερα. Συγχαρητηρια καταρχας για τον οδηγο, εξαιρετικη δουλεια! Εγκατεστησα την ελληνικη Developer 5.11.12 κ εχω 3 ερωτησεις. 1) Ειμαι Root? 2)Ποιες εφαρμογες απο αυτες που εχει περασμενες ηδη η Rom μπορω να σβησω? 3)Οταν πηγαινω Εργαλεια->Αναβαθμιση μου βγαζει "Ενεργοποιηση εξυπνης ληψης ενημερωσεων κ απο κατω σαν επιλογες "Μην ενεργοποιεις" και "Ενεργοποιηση τωρα", τι επιλεγω??
    Πως και δεν έβαλες την τελευταία GTV- 5.11.26?

1. Ναι είσαι rooted!
    2. Οσες δεν ανήκουν στο σύστημα μπορείς να τις βγάλεις. Σου προτείνω όμως να φτιάξεις ένα φάκελο και να τις φυλλάξεις όλες εκεί μέσα. Ούτε μνήμη απασχολούν όταν δεν τρέχουν και πιάνουν ελάχιστο χώρο!
    3. Αδιάφορο...
  • Ωραια ευχαριστω πολυ.Εβαλα την 5.11.12 γτ ειχα διαβασει σε ενα παλιοτερο ποστ οτι εχουν καποια θεματα οι πιο καινουριες κ σκεφτηκα να μην το διακινδυνεψω. Μια ακομη ερωτηση. Τωρα καθε φορα που θα θελω να κανω αναβαθμιση, θα την πραγματοποιω απλα απο το Εργαλεια->Αναβαθμιση->Ελεγχος κ αν μου βγαζει οτι υπαρχει διαθεσιμη αναβαθμιση θα την κανω ετσι?? 'Η θα πρεπει πρωτα να την κατεβαζω στο Pc κ επειτα να την περναω στο κινητο κ να την εγκαθιστω με το TWRP ξανα??
  • Διαφήμιση
  • Ο/H gmos έγραψε:

Ωραια ευχαριστω πολυ.Εβαλα την 5.11.12 γτ ειχα διαβασει σε ενα παλιοτερο ποστ οτι εχουν καποια θεματα οι πιο καινουριες κ σκεφτηκα να μην το διακινδυνεψω. Μια ακομη ερωτηση. Τωρα καθε φορα που θα θελω να κανω αναβαθμιση, θα την πραγματοποιω απλα απο το Εργαλεια->Αναβαθμιση->Ελεγχος κ αν μου βγαζει οτι υπαρχει διαθεσιμη αναβαθμιση θα την κανω ετσι?? 'Η θα πρεπει πρωτα να την κατεβαζω στο Pc κ επειτα να την περναω στο κινητο κ να την εγκαθιστω με το TWRP ξανα??
    Θα πρέπει να την κατεβάζεις, να την βάζεις απο το PC στο κινητό και απο τον updater να κάνεις αναβάθμιση.