Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") (updated)

• Οδηγός
  • Ολοκληρώθηκε
  • RedMi Note 2
  • Ο/H archi έγραψε:

δεν ξερω γιατί αλλά μέσα στις Πρόσθετες ρυθμίσεις δεν βρίσκω "Ασφάλεια & απόρρητο"
    Αν δεν βρίσκεις το "Ασφάλεια & απόρρητο" είναι επειδή φοράς Stable rom...
    Βάλε τη κάρτα SIM σε άλλη συσκευή, άλλαξε το PIN (καλύτερα απενεργοποιησέ το, αφου δεν χρησιμεύει και πουθενά!) και ξαναβάλτη στο δικό σου... Θα δουλεύει κανονικά...
  • Ο/H archi έγραψε:

Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H archi έγραψε:

καλησπέρα, τα κατάφερα και εγώ με επιτυχία. ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
    μία ερώτηση μόνο, το zip αρχείο όταν τελειώσουμε μπορούμε να το σβήσουμε από τη συσκευή ή πρέπει να το αφήσουμε;
    επίσης αν και άσχετο ξέρει κάποιος πως μπορώ να αλλάξω το pin στην κάρτα;
    Ρυθμίσεις>Πρόσθετες ρυθμίσεις>Ασφάλεια & Απόρρητο>Ρύθμιση κλειδώματος κάρτας SIM.Καλύτερα να αφήνεις την τελευταία ROM πάντα διαθέσιμη μέσα στο κινητό σου για παν ενδεχόμενο ;)
    σε ευχαριστώ,δεν ξερω γιατί αλλά μέσα στις Πρόσθετες ρυθμίσεις δεν βρίσκω "Ασφάλεια & απόρρητο"
    ?
    Εγκατέστησε το Shortcut Master (Lite) και μετά ψάξε το string pin. Πατώντας πάνω στο com.android.phone.settings.EnableIccPinScreen και launch θα σου βγάλει μια οθόνη για να βάλεις το PIN. Αν το PIN ήταν ενεργό απενεργοποιείται, αν είναι απενεργοποιημένο ενεργοποιείται. Δηλαδή κάθε φορά αντιστρέφει την λειτουργία (ON/OFF) του pin.
    Πατώντας πάνω στο com.android.phone.settings.ChangeIccPinScreen και launch θα σου βγάλει μια οθόνη για να αλλάξεις το PIN με ένα νέο ;)

Αν αντί launch πατήσεις favorite, θα τα έχεις πάντα πρόχειρα όποτε τα χρειαστείς όπως στην δεύτερη εικόνα.

forums.xiaomi-miui.gr/index.php/Attachment/8333/ forums.xiaomi-miui.gr/index.php/Attachment/8336/
  • Έκανα κανονικά την εγκατάσταση αλλά οταν πάω να κάνω την αναβάθμιση απο το update δεν μου εμφανίζει το ζιπαρισμένο αρχείο, το έχω βάλει και ξεziparismeno αλλά δεν μ αφήνει να το επιλέξω για να κάνει την αναβάθμιση απο εκεί.

Τι κάνω λάθος.;
  • Διαφήμιση
  • Ο/H gatosf4 έγραψε:

Έκανα κανονικά την εγκατάσταση αλλά οταν πάω να κάνω την αναβάθμιση απο το update δεν μου εμφανίζει το ζιπαρισμένο αρχείο, το έχω βάλει και ξεziparismeno αλλά δεν μ αφήνει να το επιλέξω για να κάνει την αναβάθμιση απο εκεί.
    Τι κάνω λάθος.;
    Κατ'αρχήν μην ξεζιπάρεις το αρχείο! Δεν το λέει πουθενά ο οδηγός αυτό! Θα σου γεμίσει ο αποθηκευτικός χώρος άχρηστα και "επικίνδυνα" αρχεία!
    Σιγουρέψου ότι το έχει βάλει ΧΥΜΑ μέσα στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου και απο τον updater όταν ανοίξει ο file explorer, scrollαρε κάτω...τέρμα κάτω... είναι τελευταίο αρχείο! (Αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, μην το ξεζιπάρεις!!!!!!!!!!!)
  • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H gatosf4 έγραψε:

Έκανα κανονικά την εγκατάσταση αλλά οταν πάω να κάνω την αναβάθμιση απο το update δεν μου εμφανίζει το ζιπαρισμένο αρχείο, το έχω βάλει και ξεziparismeno αλλά δεν μ αφήνει να το επιλέξω για να κάνει την αναβάθμιση απο εκεί.
    Τι κάνω λάθος.;
    Κατ'αρχήν μην ξεζιπάρεις το αρχείο! Δεν το λέει πουθενά ο οδηγός αυτό! Θα σου γεμίσει ο αποθηκευτικός χώρος άχρηστα και "επικίνδυνα" αρχεία!Σιγουρέψου ότι το έχει βάλει ΧΥΜΑ μέσα στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου και απο τον updater όταν ανοίξει ο file explorer, scrollαρε κάτω...τέρμα κάτω... είναι τελευταίο αρχείο! (Αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, μην το ξεζιπάρεις!!!!!!!!!!!)
    Οκ, και ποιά απο τις 2 stable θα μου κάνει για το redmi note 2?
    αυτη
    xiaomi-miui.gr/community/wsif/…iaomi-Redmi-Note-2/#files
    ή αυτή που ειναι η gtv κατω κατω στη λίστα?
    [GTV-5.12.10/16] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI ROM είναι έτοιμη για λήψη.

Γιατί με την πρώτη προσπάθησα και οκ το βρήκα το ζιπαρισμένο αρχείο αλλα μου εμφάνισε error στο τελος το να ολοκληρώσει την εγκατάσταση

Και σόρυ και πάλι αν γίνομαι κουραστικός
  • Ο/H gatosf4 έγραψε:

αυτη
    Γιατί με την πρώτη προσπάθησα και οκ το βρήκα το ζιπαρισμένο αρχείο αλλα μου εμφάνισε error στο τελος το να ολοκληρώσει την εγκατάσταση
    Η δεύτερη που μου δείχνεις ΔΕΝ είναι Stable rom, αλλά Developer rom...
    Τα αρχεία των ρομ είναι πάντα ζιπαρισμένα και πάντα τα χρησιμοποιείς ζιπαρισμένα με εξαίρεση το αρχείο που περιγράφεται στον οδηγό σαν "fastboot rom"... Αλλά υπάρχουν ειδικές οδηγίες εκεί, όπου πρέπει να ακολουθήσεις πρώτα και ΜΕΤΑ να βάλεις τη Stable που θέλεις...
  • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H gatosf4 έγραψε:

αυτη
    Η δεύτερη που μου δείχνεις ΔΕΝ είναι Stable rom, αλλά Developer rom...Τα αρχεία των ρομ είναι πάντα ζιπαρισμένα και πάντα τα χρησιμοποιείς ζιπαρισμένα με εξαίρεση το αρχείο που περιγράφεται στον οδηγό σαν "fastboot rom"... Αλλά υπάρχουν ειδικές οδηγίες εκεί, όπου πρέπει να ακολουθήσεις πρώτα και ΜΕΤΑ να βάλεις τη Stable που θέλεις...
    Τα έκανα όλα ακριβώς όπως λένε οι οδηγίες στη πρωτη σελίδα, μετά έβαλα και την stable που έχω επισυνάψει και στο πιο πάνω post, και μετά έτρεξα και την αναβάθμιση απο το zip αρισμένο αρχείο , κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης (running recovery zip) μου εβγαλε ενα μνμ failed to mount/dev/block/platfomr/mtk-msdc.0/by-name/userdata at data:device or resource busy κατι..δεν σημείωσα παραπέρα..και ενώ τελείωσε η εγκατάσταση δεν μου βγαζει πληκτρολόγιο καθόλου..γενικά..ουτε στο να γράψω κάτι (πχ κωδικό για wifi ουτε τίποτα..)

Αααχ δύσκολη η καλογερική!!
  • Διαφήμιση
  • Ο/H gatosf4 έγραψε:

Τα έκανα όλα ακριβώς όπως λένε οι οδηγίες στη πρωτη σελίδα, μετά έβαλα και την stable που έχω επισυνάψει και στο πιο πάνω post, και μετά έτρεξα και την αναβάθμιση απο το zip αρισμένο αρχείο , κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης (running recovery zip) μου εβγαλε ενα μνμ failed to mount/dev/block/platfomr/mtk-msdc.0/by-name/userdata at data:device or resource busy κατι..δεν σημείωσα παραπέρα..και ενώ τελείωσε η εγκατάσταση δεν μου βγαζει πληκτρολόγιο καθόλου..γενικά..ουτε στο να γράψω κάτι (πχ κωδικό για wifi ουτε τίποτα..)
    Δεν ξέρω γιατί στο έκανε αυτό... αλλά πληκτρολόγιο μπορείς να βάλεις στη διαδρομή Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες ρυθμίσεις-->Γλώσσα & εισαγωγή -->Προεπιλογή και εκεί βάζεις όποιο πληκτρολόγιο θέλεις (προτείνω το swiftkey)
  • Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα.
    Εκανα ολα τα βηματα του οδηγου χωρις καποιο προβλημα, απλα η απορια μου ειναι οτι περνωντας την ελληνικη ROM δεν θα επρεπε να εξαφανιστουν οι κινεζικες εφαρμογες?
    Εκανα κατι λαθος και δεν εχει γινει σωστα το flasharisma ή οι εφαρμογες ειναι χρησιμες και δεν χρειάστηκε να τις αφαιρεσουν απο την ελληνικη ROM?
    Εχει π.χ. μια εφαρμογη με κινεζικο ονομα και με μπλε εικονιδιο που οταν την ανοιγω και εκει εχει κινεζικα.

Ευχαριστω!
  • Ο/H devilfishgr έγραψε:

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα.
    Εκανα ολα τα βηματα του οδηγου χωρις καποιο προβλημα, απλα η απορια μου ειναι οτι περνωντας την ελληνικη ROM δεν θα επρεπε να εξαφανιστουν οι κινεζικες εφαρμογες?
    Εκανα κατι λαθος και δεν εχει γινει σωστα το flasharisma ή οι εφαρμογες ειναι χρησιμες και δεν χρειάστηκε να τις αφαιρεσουν απο την ελληνικη ROM?
    Εχει π.χ. μια εφαρμογη με κινεζικο ονομα και με μπλε εικονιδιο που οταν την ανοιγω και εκει εχει κινεζικα.
    Καλωσόρισες το φόρουμ!
    Μπράβο που τα κατάφερες με τον οδηγό και ΟΧΙ δεν έκανες κανένα λάθος! Οι κινεζιές που έχουν παραμείνει, μπορούν πανεύκολα να αφαιρεθούν με ασφάλεια, απλά σέρνοντάς τες στην κορυφή της οθόνης, όπου εμφανίζεται ο "κάδος" και μπορείς να τις απεγκαταστήσεις...
  • Ευχαριστω πολυ!

Και για οποιον ενδιαφερετε εχω αγορασει την TDD εκδοση και μολις δοκιμασα και το 3g δουλευει κανονικα (4g δεν εχω).
  • Διαφήμιση
  • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H gatosf4 έγραψε:

Δεν ξέρω γιατί στο έκανε αυτό... αλλά πληκτρολόγιο μπορείς να βάλεις στη διαδρομή Ρυθμίσεις-->Πρόσθετες ρυθμίσεις-->Γλώσσα & εισαγωγή -->Προεπιλογή και εκεί βάζεις όποιο πληκτρολόγιο θέλεις (προτείνω το swiftkey)
    Εντάξει έγινε κανονικά απ οτι βλέπω, μόνο το πλητρκολόγιο ειχε κολλήσει και το έκανα όπως μου είπες, σ ευχαριστώ.
    Ξέρεις μήπως απο που απενεργοποιώ το να με βάζει να βάζω pin για την sim; δηλαδη να μπαίνει κατευθείαν.
    Τέλος , όταν βάλω και δευτερη sim θα το χωρίζει κάθε φορά που μπαίνω;