Διαφήμιση

Mi Fit v2.3.0 GR - 2.4.1 EN (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)

• Application
  • Xiaomi
  • Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα Redmi 4 Prime.
    Ακολούθησα τις οδηγίες του γιατρού και όντως το band εκανε update το firmware στα κινέζικα και όντως τώρα υπάροχυν τα ελληνικά μη τονισμένα γράμματα.

Με την τελευταία Mi Fit από το playstore βλέπω ότι δείχνει το όνομα αυτουνού που καλεί στις κλήσεις και στα sms αλλά δείχνει μόνο εικονίδιο σκέτο σε όλες τις άλλες chat εφαρμογές πχ whatsapp, viber Κλπ.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Mi Band Master (1.1.1) δουλέυει με κάποια όρια η δωρεάν, (την έχω σπάσει για όποιον τον ενδιαφέρει για εκπαιδευτικούς σκοπούς) μπορείς να παίρνεις στο κινητό και το όνομα και το μήνυμα από όλες τις εφαρμογές chat.

Έχω ακούσει ότι ακόμα καλύτερη είναι η Tools & Mi Band την οποία δεν είδα ακόμα (κ αυτή κλειδωμένη είναι)
    Σε παλαιότερες εφαρμογές είχα γράψει ένα κομμάτι κώδικα που δε το βρίσκω τώρα το οποίο πριν στείλει μήνυμα μετέτρεπε όλα τα τονισμένα και μη ελληνικά σε λατινικά (geeklish) κ έτσι δεν υπήρχε πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι ότι θα πρέπει να βρώ το σημείο του κώδικα που στέλνει τη πληροφορία για να κάνω τις αλλαγές.
    Αν κάποιος developer ακούει και μπορεί να βοηθήσει σχετικά, συμπεριλαμβανομένου του Maddoctor, θα προτιμούσα να ασχολούμασταν με την τελευταία έκδοση (πχ 2.4.2) που βλέπω εκτός κ αν υπάρχει ακόμη καλύτερη.
  • Πληροφορίες, δηλαδή όνομα καλούντος, δείχνει μόνο η έκδοση του γιατρού. Του playstore ποτέ δεν έδειχνε. Εξού και 3.0.0 που μόλις βγήκε και μετέφρασα, δεν έχει αυτά τα κόλπα. Πρέπει ή να παρέμβει ο Maddoctor και να μας δώσει τις βελτιώσεις στη νέα έκδοση ή να δω εάν μπορώ εγώ, που ξεκίνησα με τις μεταφράσεις και έχω καταλάβει τι αλλάζει. Μένει να βρω χρόνο να τις δοκιμάσω...
  • Φίλε μου δε ξέρω σε σένα γιατί δε δουλεύει πάντως σε μένα και οι κλήσεις και τα sms δείχνουν το όνομα του καλούντος ή τον αριθμό του από την έκδοση του Playstore μέχρι και την 3.0.0 . Απλά εγώ ήθελα να τα δείχνει και στο whatsapp/viber κλπ. αλλά εκεί δείχνει μόνο ένα εικονίδιο.

Με την Mi Band Master τα δείχνει αυτά και δείχνει και το περιεχόμενο του μηνύματος και ελληνικά εκτός από τα τονισμένα.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H lousou έγραψε:

Φίλε μου δε ξέρω σε σένα γιατί δε δουλεύει πάντως σε μένα και οι κλήσεις και τα sms δείχνουν το όνομα του καλούντος ή τον αριθμό του από την έκδοση του Playstore μέχρι και την 3.0.0 . Απλά εγώ ήθελα να τα δείχνει και στο whatsapp/viber κλπ. αλλά εκεί δείχνει μόνο ένα εικονίδιο.

Με την Mi Band Master τα δείχνει αυτά και δείχνει και το περιεχόμενο του μηνύματος και ελληνικά εκτός από τα τονισμένα.
    Δηλαδή, με εγκατεστημένο ΜΟΝΟ το mi fit του playstore και έχοντας απεγκαταστήσει ότι άλλο σχετικό, όταν σε πέρνουν τηλέφωνο, σου δείχνει ποιος είναι!? Εάν ναι, γιατί λες ότι χρειάστηκε πρώτα να κάνεις την διαδικασία που λέει ο γιατρός!? Εάν ισχύει αυτό που λες, υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή μέσα στα μενού στην έκδοση του playstore!?
  • Το πρόβλημα στην εμφάνιση Ελληνικών στο band δεν είναι η εφαρμογή Mi Fit αλλά τα fonts που λείπουν από το firmware. Οι κινέζοι πρόσθεσαν τα μη τονισμένα ελληνικά στο firmware.
    Για να περάσεις όμως την τελευταία firmware πρέπει να γυρίσεις το κινητό στα κινέζικα και να τρέξεις την εφαρμογή. Αυτήν απ το Playstore η οποία τώρα έχει έκδοση 2.4.2.
    Με αυτήν την έκδοση ΜΟΝΟ και αφού γυρίσεις σε κινέζικα και πάρει το firmware το band τότε μπορεί να δείχνει ελληνικά.

Τώρα όσο αφορά το αν δείχνει το CallerId ή όχι αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από τα Ελληνικά. Ακόμη κ αν δε κάνεις την αναβάθμιση, η εφαρμογή του Playstore, η 2.4.2 στις επιλογές των ειδοποιήσεων κλήσεων έχει ξεχωριστό διακόπτη για να δείχνει το Contact Information. Αν το έχει ενεργοποιημένο το δείχνει. Αν έχεις ελληνικά ονόματα στις επαφές και δεν έχεις κάνει την αναβάθμιση δείχνει ερωτηματικά. Αν έχεις λατινικά, δείχνει κανονικά. Αν πάλι έχει κάνει την αναβάθμιση δείχνει και τις ελληνικές επαφές (χωρίς τόνους) σωστά.

Αυτό όσο αφορά τις κλήσεις και τα sms.
    Σε όλες τις άλλες εφαρμογές δείχνει μόνο ένα εικονίδιο.

Θα προσπαθήσω να δω μήπως βρώ κάποιο τρόπο να περάσω στο fw τα ελληνικά που λείπουν αλλά δυστυχώς αυτά είναι στα sources και η εταιρεία δεν τα δίνει. Οι αλλαγές στην εφαρμογή γίνονται επίσης μέσα από reverse engineering και θέλουν πολύ ψάξιμο και χρόνο που δεν πληρώνεται.

Κάπου είχα βρεί μία ανοιχτή firmware διαθέσιμη για developement και ένα τρόπο να την περάσεις που αφαιρέθηκε τελικά από το github. Δυστυχώς δε φτάνει να είσαι developer, θέλει να έχεις sources και documentation και πάνω απ όλα χρόνο.
  • Φίλε @lousou κάτι δεν μας λες καλά. Η εφαρμογή του playstore ΔΕΝ έχει την επιλογή που λες. Απεγκατέστησα την 3.0.0, έβαλα την έκδοση του playstore και φυσικά δεν υποστηρίζει την εμφάνιση του καλούντα στο Mi Band 2. Στα μενού που είναι αγγλικά, βλέπεις τα εξής:

Αντιθέτως, στην 2.4.2 GR που δεν υπάρχει εδώ, η τελευταία έκδοση πριν την 3.0.0, όπως βλέπεις στις φωτό υπάρχει μία επιλογή που είναι απαραίτητη για να μπορείς να δεις ποιος σε καλεί, που φυσικά λείπει από του playstore.
  • Φιλε μου εγω υην εφαρμογη του γιατρου ουδεποτε περασα, ειχα του playstore κ τωρα περασα την 3.0.0 απο το λινκ στη πρωτη σελιδα. Και οι δυο εχουν την επιλογη ακριβως που ψαχνεις.

Το μονο που μπορει να εκανε τη διαφορα ειναι οτι εγω το κινητο μου το εχω σε αγγλικη γλωσσα uk, δεν ξερω αν ετσι περναει αλλη.

Αν βαλεις παντως την 3 κ κανεις κ το κολπο μ τα κινεζικα θα σαι στα ιδια.

Το θεμα ειναι να χει κ περιεχομενα η ειδοποιηση, να διαβαζω κ το μηνυμα απ το βαιμπερ.
    Το mi band master το κανει αλλα οχι καλα, το mi band tools ειναι πολυ καλυτερο αλλα δυσκολο να σπασει, μπλεκονται πολλα. Μπορει να τα βαλουν κ αυτα ομως οι κινεζοι. Στειλτε κ εσεις στη κρτικη για τα τονισμενα ελληνικα μπας κ μας ακουσουν..
  • Διαφήμιση
  • Ο/H lousou έγραψε:

Φιλε μου εγω υην εφαρμογη του γιατρου ουδεποτε περασα, ειχα του playstore κ τωρα περασα την 3.0.0 απο το λινκ στη πρωτη σελιδα. Και οι δυο εχουν την επιλογη ακριβως που ψαχνεις.

Το μονο που μπορει να εκανε τη διαφορα ειναι οτι εγω το κινητο μου το εχω σε αγγλικη γλωσσα uk, δεν ξερω αν ετσι περναει αλλη.

Αν βαλεις παντως την 3 κ κανεις κ το κολπο μ τα κινεζικα θα σαι στα ιδια.

Το θεμα ειναι να χει κ περιεχομενα η ειδοποιηση, να διαβαζω κ το μηνυμα απ το βαιμπερ.
    Το mi band master το κανει αλλα οχι καλα, το mi band tools ειναι πολυ καλυτερο αλλα δυσκολο να σπασει, μπλεκονται πολλα. Μπορει να τα βαλουν κ αυτα ομως οι κινεζοι. Στειλτε κ εσεις στη κρτικη για τα τονισμενα ελληνικα μπας κ μας ακουσουν..
    Μπορείς σε παρακαλώ ν' ανεβάσεις ένα ίδιο printscreen να δω πως είναι στ' αγγλικά η εντολή, να ψάξω μέσα στον κώδικα εάν υπάρχει!?
  • Βγηκε και η 3.0.1 δεν βρήκα διαφορές όμως..

Παιδιά και εμενα αναγνώριση κλήσης δεν έχει.. Μόνο μια φορά μου εμφάνιζε όταν είχα βάλει γλώσσα συσκευής τα αγγλικά, και αυτά με μου τα εμφάνιζε ελληνικά με ερωτηματικά. Στην έκδοση από PlayStore αυτά..

Τώρα ούτε επιλογή για εμφάνιση πληροφοριών καλούντα έχω σε Nexus 6P.

Υπάρχει τρόπος να δείχνει ελληνικά χωρίς ερωτηματικά; Και αν ναι πως;

Υπάρχει τρόπος να βλέπουμε ειδοποιήσεις και περιεχόμενα μηνύματος πάλι στα ελληνικά;
  • Ο/H swimmer21 έγραψε:

Βγηκε και η 3.0.1 δεν βρήκα διαφορές όμως..

Παιδιά και εμενα αναγνώριση κλήσης δεν έχει.. Μόνο μια φορά μου εμφάνιζε όταν είχα βάλει γλώσσα συσκευής τα αγγλικά, και αυτά με μου τα εμφάνιζε ελληνικά με ερωτηματικά. Στην έκδοση από PlayStore αυτά..

Τώρα ούτε επιλογή για εμφάνιση πληροφοριών καλούντα έχω σε Nexus 6P.

Υπάρχει τρόπος να δείχνει ελληνικά χωρίς ερωτηματικά; Και αν ναι πως;

Υπάρχει τρόπος να βλέπουμε ειδοποιήσεις και περιεχόμενα μηνύματος πάλι στα ελληνικά;
    Την κατέβασα...διορθώσανε τα ελληνικά! Τα τερατώδη λάθη που είχανε, τα φτιάξανε. Τους είχα στείλει σχετικό email, λέτε να το διάβασαν!? :D
    Πάντως οι επιλογές που υπάρχουν στην 2.4.2 δεν υπάρχουν στην 3.0.0 και 3.0.1
  • Καλησπέρα κόσμε σαν νέος κάτοχος του band 2 είπα να περάσω και από τα μέρη σας να γνωριστούμε.

Να επιβεβαιώσω και γω με τη σειρά μου πως με την εφαρμογή του play store (2.4.2) και κάτι ψευτοχακερίες "γύρισμα σε Κινέζικα, αναβάθμιση και κάτι τέτοιες ιστορίες" μπόρεσα να έχω το call id αλλά…

Πρέπει να έχω τη γλώσσα της συσκευής μου στα Κινέζικα ή στα Αγγλικά, στα Ελληνικά δεν υπάρχει καμία επιλογή και απλά δείχνει ένα ακουστικό και τίποτα άλλο.

Και η ερώτηση τώρα είναι: Αν κατεβάσω την custom εφαρμογή 3.0 που είναι στη πρώτη σελίδα και έχω Ελληνικά στη συσκευή μου θα υπάρχει το call id; Το θέμα με τους τόνους μπορεί να διορθωθεί από μένα ή θα πρέπει να περιμένουμε τον μάγειρα να την σενιάρει;
  • Διαφήμιση
  • Ο/H rackal έγραψε:

Καλησπέρα κόσμε σαν νέος κάτοχος του band 2 είπα να περάσω και από τα μέρη σας να γνωριστούμε.

Να επιβεβαιώσω και γω με τη σειρά μου πως με την εφαρμογή του play store (2.4.2) και κάτι ψευτοχακερίες "γύρισμα σε Κινέζικα, αναβάθμιση και κάτι τέτοιες ιστορίες" μπόρεσα να έχω το call id αλλά…

Πρέπει να έχω τη γλώσσα της συσκευής μου στα Κινέζικα ή στα Αγγλικά, στα Ελληνικά δεν υπάρχει καμία επιλογή και απλά δείχνει ένα ακουστικό και τίποτα άλλο.

Και η ερώτηση τώρα είναι: Αν κατεβάσω την custom εφαρμογή 3.0 που είναι στη πρώτη σελίδα και έχω Ελληνικά στη συσκευή μου θα υπάρχει το call id; Το θέμα με τους τόνους μπορεί να διορθωθεί από μένα ή θα πρέπει να περιμένουμε τον μάγειρα να την σενιάρει;
    Στο φόρουμ υπάρχει μέχρι την 2.4.1 στα αγγλικά (δεν έχει ελληνική μετάφραση) και 2.3.0 με ελληνική μετάφραση. Η 3.0.1 υπάρχει στο Mi Store μόνο και απ' ότι βλέπω έχουν διορθώσει τα τερατώδη λάθη που είχαν στα ελληνικά. Αλλά η έκδοση αυτή δεν δείχνει ποιος σε καλεί. Πρέπει να περαστούν οι βελτιώσεις για να γίνει αυτό και είπαμε, ή θα πρέπει να βοηθήσει ο Maddoctor ή να κοιτάξω εάν μπορώ εγώ να τις περάσω.