Για δες κάποιες ρυθμίσεις που ίσως βοηθήσουν ---> Ελληνικός οδηγός ενεργοποίησης Δικαιωμάτων & Ειδοποιήσεων στην MIUI 8Ο/H Straw έγραψε:
Έχω πρόβλημα με το Gadgetbridge. Μου το κλείνει το κινητό, ενώ το mi fit όχι, και επίσης δεν μου βγάζει αναγνώριση κλήσης, απλώς το τηλεφωνάκι.
Mi Fit v2.3.0 GR - 2.4.1 EN (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)
- Application
- Xiaomi
-
-
Ο/H Straw έγραψε:
Χαίρετε!
Μόλις πήρα το εν λόγω band και ασχολούμαι αρκετές ώρες για να το σετάρω. Ψάχνω δωρεάν εφαρμογή που να υποστηρίζει αναγνώριση κλήσεων και να δείχνει αποστολέα μηνύματος sms,viber κτλ. Επίσης, ιδανικά να δείχνει και preview του μηνύματος.
Η notify and fitness θέλει να την αγοράσεις για να σου δώσει αποστολέα σε viber...γενικά είναι σχεδόν τα πάντα κλειδωμένα.
Γύρισα το κινητό στα κινέζικα και έκανα το update στο band.
Η συγκεκριμένη θα με καλύψει? Το gadgetbridge είναι η μόνη δωρεάν λύση?
Έχω πρόβλημα με το Gadgetbridge. Μου το κλείνει το κινητό, ενώ το mi fit όχι, και επίσης δεν μου βγάζει αναγνώριση κλήσης, απλώς το τηλεφωνάκι.
ΥΓ. Η Xiaomi είναι τραγική...έχω αγοράσει άλλο ένα band με 6 ευρώ, κινεζιά του κιλού από gearbest, και έχει ειδοποιήσεις με ελληνικά! Αναγνώριση κλήσης, σε sms/viber/messenger κτλ προβολή αποστολέα και μερικών λεξών του μηνύματος. Μόνο τα τονισμένα εμφανίζει ? αλλά μικρό το κακό.
Υγ: οντως η Xiaomi τραγικη σε αυτο το θεμα... -
Ο/H Straw έγραψε:
ΥΓ. Η Xiaomi είναι τραγική...έχω αγοράσει άλλο ένα band με 6 ευρώ, κινεζιά του κιλού από gearbest, και έχει ειδοποιήσεις με ελληνικά! Αναγνώριση κλήσης, σε sms/viber/messenger κτλ προβολή αποστολέα και μερικών λεξών του μηνύματος. Μόνο τα τονισμένα εμφανίζει ? αλλά μικρό το κακό.
Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! -
Ο/H kosmasdel έγραψε:
Ο/H Straw έγραψε:
Χαίρετε!
Μόλις πήρα το εν λόγω band και ασχολούμαι αρκετές ώρες για να το σετάρω. Ψάχνω δωρεάν εφαρμογή που να υποστηρίζει αναγνώριση κλήσεων και να δείχνει αποστολέα μηνύματος sms,viber κτλ. Επίσης, ιδανικά να δείχνει και preview του μηνύματος.
Η notify and fitness θέλει να την αγοράσεις για να σου δώσει αποστολέα σε viber...γενικά είναι σχεδόν τα πάντα κλειδωμένα.
Γύρισα το κινητό στα κινέζικα και έκανα το update στο band.
Η συγκεκριμένη θα με καλύψει? Το gadgetbridge είναι η μόνη δωρεάν λύση?
Υγ: οντως η Xiaomi τραγικη σε αυτο το θεμα...
Ο/H GR_Macedon έγραψε:
Ο/H Straw έγραψε:
-
Ο/H Straw έγραψε:
Δεν μπορώ να δω τη σύνδεση σε αυτά τα 2 παραδείγματα και σίγουρα ούτε με το σκεπτικό μου. Και αιτιολογώ μιλώντας για την Apple που θεωρώ πιο σχετική με την παρατήρησή μου ότι παίζει σε άλλη κατηγορία εντελώς ποιότητας, εξυπηρέτησης παγκοσμίως, ασφάλειας,αξιοπιστίας και βέβαια τιμής.
Από την άλλη και σύμφωνα με το σκεπτικό σου, συγκρίνεις μία εταιρία που έχει δεκαετίες στην αγορά έχοντας λύση πλέον αρκετές παιδικές ασθένειες, με μία εταιρία που είναι μερικά χρόνια στην Κίνα με την ανάλογη υποστήριξη σε εφαρμογές και ΜΟΛΙΣ ένα χρόνο σε παρουσία στην Ευρώπη και αυτό όχι με επίσημη αντιπροσωπία ακόμα.
Από την άλλη χρησιμοποιείς σε Xiaomi συσκευή, λειτουργικό τρίτου, και προσπαθείς να συνδέσεις εφαρμογή τρίτου σε συσκευή xiaomi...κάτι που από μόνο του σημαίνει ότι μπορεί να δουλέψουν μπορεί και όχι και σαφώς θα πρέπει να αναζητήσεις λύση στους δημιουργούς της AOSP και της εφαρμογής Gadgetbridge για το εάν είναι συμβατές με το mi fit και να μην λες έτσι χύμα και ελαφρά την καρδία ότι η Xiaomi είναι τραγική...η οποία παρεμπίπτοντος σου έδωσε άνετα την δυνατότητα να βάλεις λειτουργικό τρίτου δημιουργού καθώς και εφαρμογές τρίτου δημιουργού και να "παίξεις"
Γύρνα σε official rom + official software για το mi fit και εάν δεν σου δουλέψει τότε χώσε όσα θες για τραγικότητες
Μην θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, φιλικά πάντα -
Δεν είπα ότι συγκρίνονται, ίσα ίσα το αντίθετο έγραψα. Αν δεις το πρώτο μήνυμά μου δεν γράφω υπέρ κάποιας εταιρείας, σου απάντησα όμως διότι μου ανέφερες την Apple.
Μάλλον δεν κατάλαβες τί ακριβώς έκανα και σχολίασα.
Οι official εφαρμογές γενικά λειτουργούν καλά στην AOSP που έχω, με τη Mi Fit να μην αποτελεί εξαίρεση και να λειτουργεί όπως ακριβώς και στους υπόλοιπους. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκω τη Mi fit ελλιπή, ενώ φυσικά ήταν η πρώτη που δοκίμασα με αναβάθμιση στο τελευταίο επίσημο firmware της Xiaomi.
Η έλλειψη αυτή είναι σοβαρή και βάζει το Mi band πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κατά τη γνώμη μου, όντας το τρίτο smartband που χρησιμοποιώ. Ειδικά βλέποντας ένα κατά πολύ φθηνότερο smartband με μια generic εφαρμογή να υποστηρίζει ελληνικά σχεδόν άριστα day 1, ενώ για το Mi band 2 το έψαχνα ώρες με τρίτες εφαρμογές χωρίς αποτέλεσμα, σχολίασα τη στρατηγική της Xiaomi να μην τα υποστηρίζει επίσημα.
Επίσης, δοκίμασα τις τρίτες εφαρμογές χωρίς να πειράξω το λειτουργικό του mi band. Ακόμα και με το gadgetbridge δε φόρτωσα τα fonts, για να είμαι στοκ.
Καταλαβαίνω ότι γράφω σε forum με χρήστες Xiaomi, όμως δεν το έγραψα καθόλου τυχαία. Επέτρεψέ μου να θεωρώ τραγικό μία εταιρεία με τόσο μεγάλη γκάμα προϊόντων και ανάπτυξη λογισμικού να μην μπορεί να υποστηρίξει όλες τις γλώσσες σε ένα gadget που σε προτεινόμενη λιανική τιμή είναι κατά πολύ ακριβότερο από άλλα παρόμοια. Γιατί κάποιος να μην επιλέξει huawei band που κάνει τα ίδια σε παρόμοιο κόστος και χωρίς να ασχοληθείς καν? (προοσωπικά λόγω σχεδιασμού και μόνο).
Για την ιστορία μήπως το χρειαστεί κάποιος, κατάφερα το gadgetbridge να παίξει. Δεν παίζει με την τελευταία επίσημη. Πέρασα την ελληνική Mi Fit 3.2.1 και το ελληνικό firmware στο band 1.0.2.59. Έτσι δεν είχα καθόλου ειδοποιήσεις, περιέργως. Συνέχισα όμως και πέρασα σύμφωνα με τις οδηγίες το gadgetbridge και τώρα έχω ειδιοποιήσεις κανονικά. -
Όντως κάπου στην πορεία πρέπει να έγινε κάποια παρεξήγηση
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες, έχει ακόμα μέλλον μπροστά της, μην ξεχνάμε ότι επίσημα το mi fit υποστηρίζει μόνο Αγγλικά-Κινέζικα, όλες οι άλλες γλώσσες που μπορεί να έχουν μπει, έχουν μπει από παιδιά που έχουν κάνει μεταφράσεις, όπως το ελληνικό που φτιάχνει ο @maddoctor.
Σε αυτό το κομμάτι αναγκαστικά (στην αρχή τουλάχιστον) θα υπάρξουν bugs ή ασυμβατότητες
Το καλό θα ήταν όλες αυτές οι προσπάθειες στην πορεία να ενσωματώνονται στις official εκδόσεις, όπως έγινε με την ελληνική γλώσσα στις ρομ -
Σιγά ρε παιδιά δεν θίξαμε την εταιρεία επειδή σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα. Το ό,τι οι περισσότεροι εδώ είναι fan της Xiaomi (και εγώ είμαι) δεν σημαίνει ότι όταν κάτι το κάνει στραβά δεν θα το λέμε.
Όταν όμως στην επίσημη εφαρμογή του mi fit στο Play store έχουν το feature της αναγνώρισης κλήσεων αλλά σε πάνω από 8 χαρακτήρες κρασάρει το mi band και έχουν περάσει μήνες χωρίς να το φτιάξουν ε όπως και να το κάνουμε είναι φάουλ τους. Ειδικά από την στιγμή που έχουν από πίσω ολόκληρη ομάδα developers. -
Νομίζω ότι με τον @Straw ήδη λύθηκε η όποια παρεξήγηση προέκυψε αρχικά, επίσης κανείς δεν λέει να μην λέμε τα κακός κείμενα, αλλά να μην φτάνουμε και στην άλλη άκρη...και είμαι παθών με το Redmi Note 2 που αν και τουμπανάκι κόλλησε στο android 5 επειδή έχει mediatek
-
Για να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους βάση για το Mi Fit όπως και για την παραγωγή των Mi Bamd 1 & 2 είναι υπεύθυνη αυτή -> About | Huami | Top #1 Worldwide Wearable Device Company η εταιρεία.
Στην οποία μεταξύ άλλων μέτοχος είναι και η Xiaomi. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούν τα κεφάλαια να επανδρώσουν το Development τμήμα τους (γρήγορα) και να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα.. -
-
Έχει πέσει πολύ ο φωτισμός της οθόνης του Mi band ! Υπάρχει τρόπος ρύθμισης ?????
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα