Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 2 (Για πρώτη φορά)

• Οδηγός
    • RedMi Note 2
    • Ο/H charis232 έγραψε:

Ο/H K4rMa έγραψε:

Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H K4rMa έγραψε:

Τον αποθηκευτικο χωρο τον εμφανιζει, το εικονικό CD-ROM δε δειχνει για να κανω εγκατασταση το Mi Suite αμα το κατεβασω απο το internet
      Και προχωρησω τη διαδικασια χωρις να το εμφανιζει θα επηρεασει αρνητικα?
      Τι εννοείς??? Για ΠΟΙΟ εικονικό CD ROM μιλάς???To Mi PC Suite είναι πρόγραμμα... το κατεβάζεις και το κάνεις εγκατάσταση όπως όλα τα προγράμματα στα Windows... Αλλά για να φλασάρεις την Ελληνική ρομ... δεν το χρειάζεσαι το Mi Pc Suite...
      Προφανως τοτε το πηρα πολυ στα σοβαρα αυτο που διαβασα.

Ο/H MIUI ART έγραψε:

Τελος παντων το κατεβασα. :P
      Mια διευκρινηση εν οψη παραλαβης του Note2 και φλασαρισματος της ελληνικης ROM.Στο Mi 4 που ειχα, εκανα εγκατασταση των developer Roms,μεσα απο το TWRP.Aυτο το εβαλα πηγαινοντας στο Miui update και μεσα απο εκει φλασαρα το update.zip (μετονομασια του ...twrp.img) που εκανε εγκατασταση το TWRP. Μετα μεσα απο το recovery εγκαθιστουσα τις ROM που "εβγαιναν". Στο Note 2 δεν μπορω να κανω το ιδιο?.
      Μέσω mi updater/recovery δεν φλασάρεται πάντα το twrp recovery.
      Αν όμως είσαι σε dev rom με root access, δίνεις δικαιώματα root στην εφαρμογή flashify που φλασάρει σίγουρα το twrp.
      Μετά κάνεις αμέσως reboot σε twrp και φλασάρεις οποιδήποτε ανεπίσημη (unsigned) stable ή dev rom.

Ο/H GR_Macedon έγραψε:

Ο/H leasedline έγραψε:

στο about phone τι θα πρέπει να γράφει; δε βλέπω να μου κάθεται μου φαίνεται ότι παρέμεινε η παλιά ρομ

EDIT:
      τελικά κάτι έγινε αλλά το supersu δε μου δίνει δικαιώματα στο titanium back ή τουλάχιστον έτσι λέει.
      Συγγνώμη που θα είμαι αποτομος αλλά μου έχει μείνει μετά από 28 χρόνια στο στρατό. Καλά βρε σε ποιον οδηγό από τους πολλούς εδώ μέσα έχεις διαβάσει για super su; Τα ηλεκτρονικά και η πληροφορική είναι επιστήμη λεπτομέρειες και το παραμικρό λάθος (από μια μικρή ενέργεια μέχρι ενας κόκος σκονης) μπορεί να φέρει την καταστροφή. Κι εσύ πας να περάσεις super su σε ελληνική ρομ; Μετά θα φταίει η xiaomi αν εσύ σε λίγο θα έχεις ένα όμορφο τούβλο με το λογότυπο της; :D
      Ένα δίκιο το έχεις με το τούβλο και οι παράτολμοι την έχουμε πατήσει ενίοτε. Ευτυχώς με mediatek εύκολα ή δύσκολα ξεμπρικάρεις.
      Με την τελευταία stable gtv rom το SuperSU-v2.46 μέσω twrp δίνει root access χωρίς κανένα πρόβλημα.
    • C:\WINDOWS\system32>C:\Users\xrist\Desktop\adb
      'C:\Users\xrist\Desktop\adb' is not recognized as an internal or external command,
      operable program or batch file.

δε βρισκει το cmd το path. υπαρχει καποιος τροπος να το δει η να χρησιμοποιησω την μεθοδο φλασαρισματος με το miflash?
    • Ο/H chrisvel έγραψε:

C:\WINDOWS\system32>C:\Users\xrist\Desktop\adb
      'C:\Users\xrist\Desktop\adb' is not recognized as an internal or external command,
      operable program or batch file.

δε βρισκει το cmd το path. υπαρχει καποιος τροπος να το δει η να χρησιμοποιησω την μεθοδο φλασαρισματος με το miflash?
      Για την ενημέρωση των υπολοίπων μελών, ο @chrisvel αντικατέστησε αυτή τη μέθοδο, κάνοντας καθαρή εγκατάσταση μέσω του recovery TWRP, το οποίο ήταν ήδη περασμένο στη συσκευή του. (Περιληπτικά, ακολούθησε τη μέθοδο που περιγράφεται στο ΜΕΡΟΣ Γ' αυτού ΕΔΩ του βίντεο)
    • Διαφήμιση
    • Καλησπερα,

προσπαθω να ξεκινησω με τον οδηγο για το φλασαρισμα της ελληνικης ROM αλλα οταν συνδεω το κινητο στο pc δεν μου εμφανιζει τον φακελο για να εγκαταστησω τους drivers, ενεργοποιησα και το usb debugging αλλα και παλι τιποτα...
      Πως μπορω να προχωρησω?
    • Κάνε εγκατάσταση τo MiPhone και θα σου βάλει Drivers

=> MiPhone2015731.exe - Google Drive
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • ευχαριστω! οταν κανω εγκατασταση το miphone απλα δημιουργειται ενας φακελος ''xiaomi'' στο program files. χρειαζεται να κανω κατι αλλο η απλα προχωρω τν διαδικασια της πρωτης σελιδας?
    • Kαλησπερα και παλι, λογικα μπηκαν οι drivers γιατι συνεχισα κανονικα την διαδικασια και εμφανιστηκε η συσκευη στο cmd. Αυτο που θελω να ρωτησω τωρα ειναι ποση ωρα πρεπει να περασει για να κανει reboot σε FASTBOOT? Το εχω κανει δυο φορες (ισως λαθος μου) αλλα κολλαει στο FASTBOOT, πρεπει να το περιμενω να ανοιξει η συσκευη η να βγαλω μπαταρια οπως εκανα πριν? Και ποτε πρεπει να δωσω την επομενη εντολη (fastboot boot redminote2_twrp.omg)?
      Ευχαριστω!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H azazeloni έγραψε:

Kαλησπερα και παλι, λογικα μπηκαν οι drivers γιατι συνεχισα κανονικα την διαδικασια και εμφανιστηκε η συσκευη στο cmd. Αυτο που θελω να ρωτησω τωρα ειναι ποση ωρα πρεπει να περασει για να κανει reboot σε FASTBOOT? Το εχω κανει δυο φορες (ισως λαθος μου) αλλα κολλαει στο FASTBOOT, πρεπει να το περιμενω να ανοιξει η συσκευη η να βγαλω μπαταρια οπως εκανα πριν? Και ποτε πρεπει να δωσω την επομενη εντολη (fastboot boot redminote2_twrp.omg)?
      Ευχαριστω!
      Μόλις πληκτρολογήσεις την εντολή και πατήσεις enter, σε 1 δευτερόλεπτο μπαίνει σε fastboot mode και ΜΕΝΕΙ εκεί (δεν είναι κολλημένο και ΜΗΝ βγάζεις τη μπαταρία χωρίς λόγο και πάρεις κανά "τούβλο" στο χέρι...)
      'Οσο λοιπόν είναι στο fastboot (που δείχνει το cartoon τον mitu να κάνει το μηχανικό) μπορείς να δώσεις τις υπόλοιπες εντολές όπως λέει ο οδηγός που ακολουθείς...
    • Ευχαριστω @caeser !
      Εδωσα την επομενη εντολη αλλα μου εβγαλε fail οποτε εδωσα τν επομενη και τωρα πρεπει να κλεισω το κινητο και να το ανοιξω στο recovery, αλλα το θεμα ειναι πως το κινητο δεν κλεινει απ το power button. Τι κανω τωρα?
    • Ο/H azazeloni έγραψε:

Ευχαριστω @caeser !
      Εδωσα την επομενη εντολη αλλα μου εβγαλε fail οποτε εδωσα τν επομενη και τωρα πρεπει να κλεισω το κινητο και να το ανοιξω στο recovery, αλλα το θεμα ειναι πως το κινητο δεν κλεινει απ το power button. Τι κανω τωρα?
      Πρέπει να πατήσεις το power button συνεχόμενα, περίπου 15 δευτερόπλεπτα για να κλεισει... Και για να ανοίξει στο Recovery πατάς (επίσης σταθερά και συνεχόμενα και επίμονα) το power vutton + volume UP...
    • Το εκανα τελικα, μπηκε επιτελους η ελληνικη ρομ!
      Ευχαριστω πολυ @caeser για τη βοηθεια!!

Να ρωτησω και κατι ακομα, αυτο που εγινε τωρα ηταν αυτο που λετε ''καθαρη εγκατασταση'' ή οχι? Και αν οχι μπορω να κανω καθαρη εγκατασταση μεσα απο το TWRP recovery που εχει πλεον το κινητο μου ή δεν χρειαζεται?
      Sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα τωρα προσπαθω να τα μαθω... :D
    • Διαφήμιση
    • Ο/H azazeloni έγραψε:

Το εκανα τελικα, μπηκε επιτελους η ελληνικη ρομ!
      Ευχαριστω πολυ @caeser για τη βοηθεια!!

Να ρωτησω και κατι ακομα, αυτο που εγινε τωρα ηταν αυτο που λετε ''καθαρη εγκατασταση'' ή οχι? Και αν οχι μπορω να κανω καθαρη εγκατασταση μεσα απο το TWRP recovery που εχει πλεον το κινητο μου ή δεν χρειαζεται?
      Sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα τωρα προσπαθω να τα μαθω... :D
      Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνεις "καθαρή εγκατάσταση" αν θέλεις. Χρησιμοποιώντας τώρα το TWRP μπορείς να δεις τους (εύκολους) τρόπους που περιγράφονται στο Μέρος Β και στο Μέρος Γ αυτού ΕΔΩ του βίντεο.