Διαφήμιση

Και άλλες roms για redmi note 2

• Και άλλες roms για redmi note 2

Ενημερώνω για όσους θέλουν να παίξουν με τα redmi note 2 ότι πέρα από την "ελληνική" rom υπάρχουν πολύ αξιόλογα projects με custom roms έως και aosp (καθαρό android)

1) smiui rom kitchen (φτιάχνεις rom με τα extra που θες εσύ) ---> sMiUI ROM Kitchen

2) deer project ---> [ROM] Deer Project | Redmi Note 2 | XDA Forums

3) delirium project ---> [ROM][AOSP] Delirium Project | Redmi Note 2 | XDA Forums

4) AOSP 5.0.2 Hermes ---> [AOSP] 5.0.2 Hermes [Clean Aosp][Everything … | Redmi Note 2 | XDA Forums

Επίσης η πολύ χρηστική εφαρμογή (windows only) για πέρασμα twrp, root κ.α. windroid υποστηρίζει και τα redmi note 2 ----> [TOOL] WinDroid Universal Android Toolkit | … | Redmi Note 2 | XDA Forums

Έχει δοκιμάσει κάποιος τις παραπάνω custom roms; Εντυπώσεις, σχόλια, ευπρόσδεκτα!
    • Ο/H linuxovios έγραψε:

Έχει δοκιμάσει κάποιος τις παραπάνω custom roms; Εντυπώσεις, σχόλια, ευπρόσδεκτα!

Δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά έριξα μια γρήγορη ματιά στις miui based και κατάλαβα.

Θα κάνω ένα σχόλιο, ξέροντας ότι κινδυνεύω να φάω ξύλο, αλλά θα το κάνω.

Rom development με την ουσιαστική έννοια του όρου δεν πρόκειται να βρείτε. Αυτό που υπάρχει είναι κοπτοραπτική.
      Πραγματικό development κάνουν μόνο οι Κινέζοι developers που φτιάχνουν τη miui. Όπως επίσης και οι διάφορες άλλες μεγάλες ομάδες που κυκλοφορούν που τροποποιούν την aosp και φτιάχνουν κάτι δικό τους. Όλοι οι υπόλοιποι, με εξαίρεση κάποιους πολύ λίγους που ασχολούνται με smali mods και xposed, κάνουν μόνο κοπτοραπτική και μαγείρεμα.

Διαβάζω για ένα κάρο tweaks. Κλασσικά build.prop και init.d tweaks. Χοντρικά να σας πω ότι το 80% αυτών δεν προσφέρουν τίποτα ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Τα ίδια ακριβώς tweaks έβλεπα και πριν 5 χρόνια που ούτε τότε έκαναν κάτι... Το 10% ίσως προσφέρει κάτι θετικό και υπάρχει και ένα 10% που ίσως να κάνουν και τα πράγματα χειρότερα.

Όντως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν κατά πολύ τη συμπεριφορά της συσκευής και προς το χειρότερο και προς το καλύτερο, αλλά οι ρομ "developers" (κοπτοραπτούδες) δεν ασχολούνται. Με αυτά ασχολούνται περισσότερο οι kernel developers αλλά κι εκεί ο κακός χαμός επικρατεί. Κι εκεί το copy paste και cherry picking, χωρίς λόγο και αιτία και χωρίς να ξέρουν τι κάνει το κάθε commit, πάει σύννεφο...

Εν κατακλείδι γιατί μάλλον τα μπέρδεψα τα πράγματα παρά τα ξεκαθάρισα... Κρατάτε πολύ μικρό καλάθι. Δοκιμάστε όσες ρομ θέλετε αλλά θαύματα δε γίνονται. Να ξέρετε ότι κατά 95% ή μια ρομ είναι αντίγραφο της άλλης και όλες αντίγραφα των Κινέζων. Οπότε ουσιαστικές διαφορές δεν πρόκειται να βρείτε.
      Το μόνο ουσιαστικό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αφαίρεση όλης της κινέζικης σαβούρας και υπηρεσιών που μπορεί να τρέχουν από πίσω και να βαραίνουν χωρίς λόγο τη συσκευή. Αλλά αυτό το κάνουν όλοι. Από εκεί και πέρα κάτι ουσιώδες δε θα βρείτε.

Και τώρα είμαι έτοιμος να φάω το ξύλο :)
    • Πάντως εμένα μου φαίνεται πολύ αξιόλογη η προσπάθεια της ομάδας του smiui rom kitchen που φτιάχνεις ρομ απαλλαγμένη από ό,τι δεν χρειάζεσαι και πρόκειται να επιβαρύνει τις επιδόσεις και την μπαταρία άσκοπα, βασισμένη βέβαια στην εκάστοτε developer.

Από την άλλη, καλό κσι το aosp development, και πρέπει να το στηρίζουμε, ώστε όταν η xiaomi εγκαταλείψει την συσκευή μας, εμείς να έχουμε εναλλακτικές γθα μεταγενέστερο android.

Πάντως φίλε karlesg, εγώ δεν περιμένω από τους developers να ξαναγράψουν το android, αλλά να κάνουν την κοπτοραπτική που λες, να βελτιώνουν στα σημεία τη συσκευή, να δίνουν εναλλακτικές, έστω να μη βαριόμαστε βρε αδελφέ....

Sent from my Cube U65GT using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ειλικρινά δεν έχω χρόνο. Ελπίζω να βρω λίγο και να εξηγήσω πιο καλά κάποια πράγματα.

Δε θέλω να είμαι άδικος. Η smiui έχει ένα καλά δουλεμένο updater script που σου δίνει διάφορες επιλογές. Δεν ξέρω αν είναι δικό του ή το έχει πάρει από άλλον. Αν τοχει κάνει μόνος του μπράβο του και μόνο για αυτό. Από εκεί και πέρα αν βρω χρόνο θα σου εξηγήσω πόση άχρηστη σαβούρα έχει μέσα. Ειδικά αυτό το build.prop του είναι βοήθα Παναγιά! Έλεος!!! Όχι άλλο κάρβουνο! Στα τρένααααααααααα! :P
      Έλεος δηλαδή με το copy paste των διάφορων "tweaks" που βρίσκουμε στο ίντερνετ!!!

Πάντως έχει και κάποια άλλα μέσα που ίσως να προσφέρουν και κάτι λίγο, έχει και μερικά που δεν τα ξέρω. Όπως είπα δε θέλω να είμαι άδικος. Και όλα copy paste να είναι, μπράβο του και μόνο που το έψαξε και τα έκανε όλα μαζί ένα.

Αν βρω χρόνο θα εξηγήσω κάποια πράγματα και στο τέλος θα δεις πόσο εύκολο είναι να γίνω κι εγώ κι εσύ "developer", και θα φτιάξουμε και μια custom rom μαζί παίρνοντας από εδώ και από εκεί πράγματα και συνθέτοντάς τα...

Αν βρω χρόνο θα το κάνω μόνο και μόνο έτσι για το χαβαλέ!
      Δεν το υπόσχομαι, δε θέλω να μπω πάλι στο τριπάκι, αλλά αν βρω πολύ ελεύθερο χρόνο μπορεί και να το κάνω... :)
    • Τώρα μόλις είδα και τη deer που είναι βασισμένη στη stable

Είναι ακριβώς μια stable με αυτές τις προσθήκες στο build.prop

Display Spoiler

# Rendering Tweaks
      debug.composition.type=c2d
      debug.egl.hw=1
      debug.enabletr=true
      debug.overlayui.enable=1
      debug.qctwa.preservebuf=1
      debug.performance.tuning=1
      debug.sf.hw=1
      dev.pm.dyn_samplingrate=1
      hw3d.force=1
      ro.config.disable.hw_accel=false
      ro.fb.mode=1
      ro.sf.compbypass.enable=0
      ro.vold.umsdirtyratio=20
      persist.sys.composition.type=c2d
      persist.sys.ui.hw=1
      video.accelerate.hw=1

# Enable GPU Acceleration
      debug.sf.hw=1
      video.accelerate.hw=1
      persist.sys.composition.type=gpu
      debug.qc.hardware=true
      debug.qctwa.statusbar=1
      debug.qctwa.preservebuf=1
      debug.egl.profiler=1
      debug.egl.hw=1
      debug.composition.type=gpu
      hw3d.force=1
      ro.product.gpu.driver=1
      persist.sys.use_16bpp_alpha=1
      persist.sampling_profiler=0
      hwui.render_dirty_regions=false
      hwui.disable_vsync=true

# Saves some battery without reducing performances
      wifi.supplicant_scan_interval=497
      pm.sleep_mode=1
      power.saving.mode=1
      ro.ril.disable.power.collapse=0
      ro.vold.umsdirtyratio=20

# Battery save
      pm.sleep_mode=1
      ro.ril.disable.power.collapse=0
      profiler.force_disable_err_rpt=1
      profiler.force_disable_ulog=1
      dalvik.vm.checkjni=false
      dalvik.vm.execution-mode=int:jit
      ro.ril.power_collapse=1
      power_supply.wakeup=enable
      ro.mot.eri.losalert.delay=1000
      ro.config.hw_fast_dormancy=1
      ro.config.hw_power_saving=1

# Misc Tweaks (enables ADB service)
      persist.service.adb.enable=1

# Sensor Sleep Control
      ro.ril.sensor.sleep.control=1

# Device will boot faster
      persist.sys.shutdown.mode=hibernate
      ro.config.hw_quickpoweron=true

# Reduce dial-out time
      ro.telephony.call_ring.delay=0

# Allow purge of assets to free more ram
      persist.sys.purgeable_assets=1

# More free ram and apps load faster
      dalvik.vm.dexopt-flags=m=y

# More RAM
      #persist.sys.purgeable_assets=1
      persist.service.pcsync.enable=0
      persist.service.lgospd.enable=0

# Increase general Performance

# Increase some Performance
      ro.secure=0
      persist.sys.use_16bpp_alpha=1
      ro.product.gpu.driver=1
      ro.min.fling_velocity=8000

# Reduce the black screen time of the proximity sensor
      ro.lge.proximity.delay=15
      mot.proximity.delay=15
      ro.ril.enable.amr.wideband=1

# TOUCH
      touch.presure.scale=0.001

# Better Scrolling responsiveness and speed
      windowsmgr.max_events_per_sec=150
      ro.max.fling_velocity=12000
      ro.min.fling_velocity=8000
      ro.min_pointer_dur=8

# Smoothens UI
      persist.service.lgospd.enable=0
      persist.service.pcsync.enable=0
      ro.ril.enable.a52=1
      ro.ril.enable.a53=0

# Increase camera's photo and video recording quality
      ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000
      ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000
      ro.media.enc.hprof.vid.fps=65

# Better Flashlight intensity and camera-flash quality
      ro.media.capture.flash=led
      ro.media.capture.flashMinV=3300000
      ro.media.capture.torchIntensity=40
      ro.media.capture.flashIntensity=70
      ro.media.capture.maxres=8m
      ro.media.capture.fast.fps=4
      ro.media.capture.slow.fps=120
      ro.media.panorama.defres=3264x1840
      ro.media.panorama.frameres=1280x720
      ro.camcorder.videoModes=true
      ro.media.enc.hprof.vid.fps=65

# Increase the volume steps in-call
      ro.config.vc_call_steps=20

# Better call voice quality.
      ro.ril.enable.amr.wideband=1

# Force launcher into memory
      ro.HOME_APP_ADJ=1

# Disable Bytecode Verification
      dalvik.vm.verify-bytecode=false
      dalvik.vm.dexopt-flags=m=y,v=n,o=v
      #dalvik.vm.dexopt-flags=m=y,v=n,o=v,u=n

# Improves Camera & Video Results
      ro.media.panorama.defres=3264x1840
      ro.media.panorama.frameres=1280x720
      ro.camcorder.videoModes=true
      ime_extend_row_keyboard=true
      ime_onehand_keyboard=true
      ime_split_keyboard=true
      ime_vibration_pattern=0:60

# Increase jpg quality to 100%
      ro.media.enc.jpeg.quality=100

# Disable Sending Usage Data
      ro.config.nocheckin=1

# Fix some application issues (FC)
      ro.kernel.android.checkjni=0

# Miscellaneous Tweaks for performance
      ro.config.hw_menu_unlockscreen=false
      persist.sys.use_dithering=0
      persist.sys.purgeable_assets=1
      dalvik.vm.dexopt-flags=m=y
      ro.mot.eri.losalert.delay=1000

# Better internet browsing & download speed
      net.tcp.buffersize.default=4096,87380,256960,4096, 16384,256960
      net.tcp.buffersize.wifi=4096,87380,256960,4096,163 84,256960
      net.tcp.buffersize.umts=4096,87380,256960,4096,163 84,256960
      net.tcp.buffersize.gprs=4096,87380,256960,4096,163 84,256960
      net.tcp.buffersize.edge=4096,87380,256960,4096,163 84,256960
      net.tcp.buffersize.hspa=6144,87380,524288,6144,163 84,262144
      net.tcp.buffersize.lte=524288,1048576,2097152,5242 88,1048576,2097152
      net.tcp.buffersize.hsdpa=6144,87380,1048576,6144,8 7380,1048576
      net.tcp.buffersize.evdo_b=6144,87380,1048576,6144, 87380,1048576

# Smoother video streaming and tweak media
      media.stagefright.enable-player=true
      media.stagefright.enable-meta=true
      media.stagefright.enable-scan=true
      media.stagefright.enable-http=true
      media.stagefright.enable-aac=true
      media.stagefright.enable-qcp=true
      media.stagefright.enable-record=true

# 3G signal and speed tweaks
      ro.ril.hsxpa=2
      ro.ril.gprsclass=10
      ro.ril.hep=1
      ro.ril.enable.dtm=1
      ro.ril.hsdpa.category=10
      ro.ril.enable.a53=1
      ro.ril.enable.3g.prefix=1
      ro.ril.htcmaskw1.bitmask=4294967295
      ro.ril.htcmaskw1=14449
      ro.ril.hsupa.category=7
      ro.ril.hsdpa.category=10
      ro.ril.enable.a52=1
      ro.ril.set.mtu1472=1
      persist.cust.tel.eons=1

# GOOGLE DNS
      net.dns1=8.8.8.8
      net.dns2=8.8.4.4
      net.rmnet0.dns1=8.8.8.8
      net.rmnet0.dns2=8.8.4.4
      net.ppp0.dns1=8.8.8.8
      net.ppp0.dns2=8.8.4.4
      net.wlan0.dns1=8.8.8.8
      net.wlan0.dns2=8.8.4.4
      net.eth0.dns1=8.8.8.8
      net.eth0.dns2=8.8.4.4
      net.gprs.dns1=8.8.8.8
      net.gprs.dns2=8.8.4.4

# Wireless Tweaks
      net.ipv4.ip_no_pmtu_disc=0
      net.ipv4.route.flush=1
      net.ipv4.tcp_ecn=0
      net.ipv4.tcp_fack=1
      net.ipv4.tcp_mem=187000 187000 187000
      net.ipv4.tcp_moderate_rcvbuf=1
      net.ipv4.tcp_no_metrics_save=1
      net.ipv4.tcp_rfc1337=1
      net.ipv4.tcp_rmem=4096 39000 187000
      net.ipv4.tcp_sack=1
      net.ipv4.tcp_timestamps=1
      net.ipv4.tcp_window_scaling=1
      net.ipv4.tcp_wmem=4096 39000 18700
      wifi.supplicant_scan_interval=180

# Video Acceleration Enabled And HW debugging
      video.accelerate.hw=1
      debug.sf.hw=1
      debug.egl.profiler=1 # Measure rendering time in adb shell dumpsys gfxinfo
      debug.egl.hw=1
      debug.composition.type=gpu # Disable hardware overlays and use GPU for screen compositing

Τουλάχιστον η smiui κάτι σας προσφέρει σας δίνει και κάποιες έξτρα επιλογές, έχει κάνει δουλειά ο άνθρωπος. Σας δίνει και κάποιες έξτρα δυνατότητες.
      Αυτό που έχει κάνει αυτός με τη deer θεωρείται δηλαδή custom rom; Αυτό θεωρείται development;
      Δε γ@μιόμαστε ν' ασπρίσουμε λέω γω;;;

Λοιπόν όπως είπε ο φίλος @linuxovios να κάνουμε και κάτι να μη βαριόμαστε... Ίσως το κοιτάξω μήπως κάνω κάτι, που να έχει και κάποιο νόημα όμως. Όχι μ@λακίες το ανάγνωσμα σε στυλ deer...

Θα δείξει :)
    • Απ' όσο έχω διαβάσει τα παιδιά που κάνουν τη μετάφραση εδώ συμμετέχουν και στο γενικό project μετάφρασης του xiaomi.eu που είναι για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η απορία μου είναι το επίπεδο μετάφρασης της ελληνικής είναι ίδιο με της ευρωπαικής ή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στην ευρωπαϊκή ρομ;

Δηλαδή πέρα από τις κάποιες έξτρα εφαρμογές που έχει η ελληνική ρομ, η μετάφραση είναι στο ίδιο επίπεδο και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή, ή στην ελληνική η μετάφραση είναι καλύτερη;
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Απ' όσο έχω διαβάσει τα παιδιά που κάνουν τη μετάφραση εδώ συμμετέχουν και στο γενικό project μετάφρασης του xiaomi.eu που είναι για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η απορία μου είναι το επίπεδο μετάφρασης της ελληνικής είναι ίδιο με της ευρωπαικής ή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στην ευρωπαϊκή ρομ;

Δηλαδή πέρα από τις κάποιες έξτρα εφαρμογές που έχει η ελληνική ρομ, η μετάφραση είναι στο ίδιο επίπεδο και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή, ή στην ελληνική η μετάφραση είναι καλύτερη;

Από εμάς παίρνουν όλοι. Η μετάφραση είναι ακριβώς η ίδια. Καμιά φορά (αν υπάρχουν διορθώσεις της τελευταίας στιγμής), όταν εμείς έχουμε μόνο Κινέζικα source υπάρχει περίπτωση (σπάνια) η Ευρωπαϊκή να είναι 2-3 commit πίσω γιατί βγαίνει λίγες ώρες νωρίτερα.
    • Διαφήμιση
    • Σχεδον στο ίδιο επίπεδο αφού τραβανε τις δικές μας μεταφράσεις κάθε εβδομάδα.
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Εφόσον λοιπόν η ευρωπαϊκή είναι οκ από μετάφραση ,μπορεί κάποιος να πειραματιστεί με τη smiui και να έχει σωστή μετάφραση, αλλά θα κάνω εν συντομία κάποιες παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη ρομ και τις επιλογές που σας δίνει...

1. build.prop tweaks -> σαβούρα, για μένα όλα θέλουν πέταμα

2. gps.conf -> επίσης αχρείαστη σαβούρα μέσα. Θέλει πέταμα. Το gps στη συσκευή σας δε δουλεύει καλά; Σε αυτή που δοκίμασα εγώ τουλάχιστον ήταν άψογο. Τι να την κάνετε όλη αυτή τη απίστευτη σαβούρα μέσα που σας στέλνει στους γερμανικούς σέρβερς; Κακό μπορεί να του κάνετε, καλό όχι. if it works don't fix it.

3. Αφαίρεση κάποιων εξτρα εφαρμογών από xiaomi. Αν δεν τις χρειάζεστε καλό κάνει.

4. Αφαίρεση logcat, bugreport, live wallpaper κλπ. Δεν προσφέρει κάτι αλλά μπορεί κάποιος να τα αφαιρέσει αν δεν τα χρειάζεται. Μία η άλλη.

5. volume boost sound mod,no beep volsound κλπ δε δουλεύουν τα έχει απενεργοποιήσει ο ίδιος.

6. crtoff animation, xylon animation, usb sound, center clock,

Λογικά δουλεύουν αλλά δε μ' αρέσουν... Ο λόγος είναι γιατί όλα αυτά είναι μικρά mods που χρειάζεται να πειράξει κάποιος όμως βασικά αρχεία του συστήματος που ελέγχουν και άλλα πολλά πράγματα. (services.jar, miuisystemui.apk, κλπ)

Αν οι Κινέζοι πειράζουν αυτά τα αρχεία σε κάθε νέα ρομ πρέπει αυτός σε κάθε έκδοση να τα ξαναμοντάρει γιατί αλλιώς θα δημιουργήσουν προβλήματα. Το κάνει; Κάθε βδομάδα; Δεν ξέρω... Αυτά τα μοντ ίσως έχουν νόημα σε stable που δεν ανανεώνεται συχνά, όχι σε weekly. Δεν είναι και τόσο σημαντικά. Εγώ παίζοντας safe δε θα τα χρησιμοποιούσα.

7. init.d support: χρήσιμο χρειάζεται. Αλλά κάνει λογικά ramdisk αλλαγές στον κέρνελ; Κάθε νέα βδομάδα σε κάθε νέο κέρνελ τις κάνει ή υπάρχει περίπτωση να κρατάει και κάνα παλιό κέρνελ και να τον ξαναβάζει μέσα τον ίδιο; Στην πρώτη περίπτωση όλα οκ, στη δεύτερη είναι λάθος.

8. init.d optimizations

πρώτον να ξέρετε ότι στέλνει κάποια στατιστικά της συσκευής σας στους σερβερς της smiui rom. Και λέει συγκεκριμένα ότι imei will be encrypted if possible... Το ξέρατε; Μάλλον δεν το ξέρατε...

Πάμε στα πιθανά tweaks όμως που δεν τα γνωρίζω. Εδώ δεν είμαι σίγουρος και χρειάζομαι βοήθεια αν όντως προσφέρουν κάτι ή όχι... Κάποιος να με πληροφορήσει αν ξέρει που να έχει περισσότερη εμπειρία από miui και τα διάφορα "χούγια" της....

-trimcache=`fstrim -v /cache`
      -trimdata=`fstrim -v /data`

-trimsystem=`fstrim -v /system`

δεν είμαι σίγουρος αν όντως προσφέρει κάτι ουσιαστικό και αν είναι καλό.

-busybox renice -19 `pidof com.android.systemui`
      -busybox renice -19 `pidof com.miui.home`

Γιατί αλλάζει σε αυτά το priority? Οφελεί σε κάτι αυτό; Είναι απαραίτητο αυτό;

-killall -9 android.process.media
      -killall -9 mediaserver

Γιατί τα σφάζει στο γόνατο; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτά;

-pm enable com.android.updater

Ούτε αυτό το χρησιμοποιούσαμε παλιά. Πρώτη φορά το βλέπω. Που χρειάζεται;

Και τέλος... Αυτό ήταν.
      Αν κάποιος με βοηθήσει σε αυτά τα τελευταία tweaks θα σας εξηγήσω σε επόμενο ποστ τι έχω στο μυαλό μου να κάνω αν υπάρχει ενδιαφέρον βέβαια... :)
    • Την έχω ελέγξχει την smiui και συμφωνώ ότι είναι σαβούρα ή τουλάχιστον περιττή.. Παίρνει την "κορυφή, το σύνολο" από την δουλειά άλλων (xiaomi.eu) που ενωματώνει άπειρες εργατοώρες εθελοντών από αρκετές χώρες, κολλάει άχρηστα πράγματα (ακόμα και το ξήλωμα του xiaomi service framework, μισές δουλειές είναι) βάζει και 2-3 κουλά σύν ένα bootanimation και είναι άρχοντας. Βάζει και ένα script τύπου aroma και βγάζει την ROM. Κατόπιν κολλάει ένα All Rights Reserved 2015 © και ένα Support me if you like my work στο frontpage και βγάζει μεροκάματο. Και δεν τα ελέγχει κιόλας...πχ το crt annimation υπάρχει ήδη σε αρκετά κινητά πχ Mi3w. Το gps conf είναι άχρηστο γιατί ενσωματώνεται μέσα στα apk κάθε φορά που βγαίνει μια ROM...κλπ κλπ. Είμαι σίγουρος συγκεκριμένα για την MIUI, ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε compile.Αν το xiaomi.eu δεν βγάλει ROM μια εβδομάδα, αυτός είναι τελειωμένος.

Τι να κάνουμε; Ετσι πάει το clopy right. Μην ασχολείσαι όπως δεν ασχολούνται και στο xiaomi.eu μαζί του που έχει κάνει διαφήμιση το "έργο του". Αν θέλεις όμως και έχεις μερικές ιδέες, μπορείς να βοηθήσεις την κοινότητά μας να βελτιωθούν περαιτέρω οι ROM που βγάζουμε.
    • Ενημερωτικά συσκευή εγώ δεν έχω την έχει άλλος. Οπότε σε κάποια πράγματα κάνω υποθέσεις από εμπειρία, αλλά δε γνωρίζω με σιγουριά αν ισχύουν.

For the record πρέπει να παραδεχθείς όμως ότι η smiui σε σχέση με την deer πχ. που είδα για το redmi note 2 είναι "έργο τέχνης"...

Να σου προτείνω όμως κάποια πράγματα που νομίζω ότι μπορείτε να βελτιώσετε. Βασικά προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να δίνετε στο χρήστη τη δυνατότητα να μην έχει το παραμικρό από τις αηδίες της Xiaomi μέσα.

Οκ το καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να τα θέλουν αλλά εγώ δε θέλω τίποτα από όλη αυτή τη σαβούρα. Δεν ξέρω και τι μπορεί να τρέχει από πίσω απ' όλα αυτά. Όλο το xiaomi framework, xiaomi account και οι συναφείς εφαρμογές xiaomi πρέπει να είναι προαιρετικές.

Μπορείτε να κάνετε έναν installer τύπου aroma και να δίνετε τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να προσθέτει ή να αφαιρεί μία μία τη σαβούρα. Όχι ή όλα μαζί ή τίποτα. Μόνο ότι χρειάζεται καθένας. Δεν είναι ότι έχω κάτι με τη Xiaomi, και με τη Samsung τα ίδια έκανα. Πρέπει να δώσετε τη δυνατότητα σε κάποιον να αφαιρέσει όλο το bloat που δεν χρειάζεται. Θέλει κάποιος mifit, mikey, xiaoyi, smarthome και λοιπές αηδίες, καλώς το σέβομαι απόλυτα. Εγώ ούτε ζωγραφιστά! Κι εγώ προτιμώ το swiftkey αλλά κάποιος μπορεί όχι. Μην του το φορτώνουμε σε κάθε εγκατάσταση με το ζόρι... Γενικά για να καταλάβεις είμαι υπέρ στο να έχει την απόλυτη ελευθερία επιλογής για τα πάντα ο τελικός χρήστης.

Επίσης εγώ θα έβαζα μέσα στα προαιρετικά και το adaway. Είναι νομίζω πολύ πιο χρήσιμο σε όλους, σε σχέση με άλλες εφαρμογές της Xiaomi που βάζετε.

Το kernel adiutor δουλεύει σωστά στο redmi note 2; Αν ναι, δίνει και init.d emulation και πολλές άλλες επιλογές σε πιο προχωρημένους χρήστες. Μπορεί κάποιος να κάνει underclocking, να πειράξει παραμέτρους στον governor και άλλα εξαιρετικά χρήσιμα. Αν δουλεύει και το undervolting (αμφιβάλω), ανοίγεται ένας πραγματικά καινούριος ορίζοντας για τους προχωρημένους τουλάχιστον που θέλουν να πειραματιστούν. Δηλαδή προτιμώ να βρίσκω, προαιρετικά πάντα, το kernel adiutor μέσα στις εφαρμογές μου παρά το smart home.

Υπάρχουν κάποια init.d tweaks που δουλεύουν και προσφέρουν κάτι έστω και λίγο; Προαιρετικά πάντα βάλτε τα μέσα.

Στο redmi note 2 πχ μπορεί να υπάρξει πολύ εύκολα touchboost control για όποιον θέλει να παίξει.

Θέλει κάποιος να αφαιρέσει το root για κάποιους λόγους; Εγώ προσωπικά όχι, άλλα κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν e-banking apps ή διάφορες άλλες εφαρμογές που χτυπάνε μόλις βλέπουν root. Βάλτε και αυτή την επιλογή στον aroma.

Αυτά πολύ πρόχειρα. Πολύ απλά πραγματάκια είναι όχι κάτι τρελό. Γενικά για μένα custom rom σημαίνει ελευθερία επιλογής!

Αφήστε by default τις επιλογές που θεωρείτε εσείς ότι βολεύουν τον περισσότερο κόσμο και δε θα επηρεάσουν και τους λίγο πιο "άσχετους" να σας παραπονιούνται συνέχεια δε βρίσκω το ένα, δε δουλεύει το άλλο, αλλά δώστε και στους υπόλοιπους την ευκαιρία να παίξουν πραγματικά με τη συσκευή αν θέλουν και το επιθυμούν.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Αφήστε by default τις επιλογές που θεωρείτε εσείς ότι βολεύουν τον περισσότερο κόσμο και δε θα επηρεάσουν και τους λίγο πιο "άσχετους" να σας παραπονιούνται συνέχεια δε βρίσκω το ένα, δε δουλεύει το άλλο, αλλά δώστε και στους υπόλοιπους την ευκαιρία να παίξουν πραγματικά με τη συσκευή αν θέλουν και το επιθυμούν.

Το απλό λάηκ δεν έφτανε για να περιγράψει πόσο συμφωνώ με το παραπάνω ποστ, και ειδικά με αυτό του το κομμάτι.