Διαφήμιση

Και άλλες roms για redmi note 2

• Δεν έχω μέτρο σύγκρισης με την deer γιατί δεν την έχω δοκιμάσει καν. Για την άλλη, μόνο το center clock λέει (Προσωπική άποψη). Τα άλλα που αφαιρεί με τόσο καλό hardware που έχουν οι συσκευές, δεν προσφέρουν και τίποτα θετικό. Το ξήλωμα του Xiaomi framework έτσι όπως είναι δεμένη η Miui, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Αν είχε κάνει την απάντηση κλήσεων με οριζόντιο swipe όπως στην V5 αντί κάθετο που το ζητάνε και πάρα πολλοί χρήστες στο en.miui.com, ναι θα έλεγα ότι κάνει σοβαρή δουλειά. Ισως αν το βρει πουθενά έτοιμο να το βάλει και αυτό.

Θα πρέπει ως επίσημο fan club, η ROM που βγαίνει να είναι όσο το δυνατόν κοντά στην αρχική Κινέζικη. Πέρα από την αφαίρεση των Κινέζικων εφαρμογών, τις ρυθμίσεις και τις αλλαγές στα apk για τα δικά μας Ελληνικά δεδομένα (gps κλπ) και τις extra δικές μας εφαρμογές που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμες για να μην ψάχνει ο χρήστης δεξιά και αριστερά για να τις βρεί και μάλιστα ενημερωμένες και για τα Ελληνικά (Mikey, MiFit, XMRemoteController, NumberFixer κλπ) και οι οποίες αφαιρούνται σε δευτερόλεπτα μετά την εγκατάσταση της ROM, δεν μπαίνει τίποτα άλλο προς το παρόν. Πρόσφατα γυρίσαμε όπως είδες και στο Mi Recovery όπου αυτό είναι δυνατό (σε ROM που δεν έχουν private sign keys). Οι περισσότεροι χρήστες είναι νέοι και είναι ασφαλέστερο να έχουν μια ROM με πολύ λίγες πιθανότητες ζημιάς. Από εκεί και πέρα, όλα τα extra πχ SMS 160, αφαίρεση Xiaomi framework, αφαίρεση root κλπ καλύτερα να είναι extra σαν mod. Ετσι μπορεί να τα βάλει και κάποιος χρήστης της κοινότητας που προτιμά καθαρή Κινέζικη ή Ευρωπαϊκή ROM ή ότι άλλο. Το aroma installer, ναι είναι φοβερό και πανέμορφο αλλά θέλει και custom recovery :) Μπορεί βέβαια να γίνει και άλλο fine tuning (init.d κλπ) αλλά θέλει χρόνο και συσκευές για έλεγχο και δεν τις έχουμε και όλες :) Πριν δώσεις κάτι για BETA testing και να δουλεύει σπασμένο τηλέφωνο, θα πρέπει να έχει γίνει ένας αρχικός έλεγχος από εμάς. Και πάνω από όλα, να κάνει και κάτι σημαντικό και να είναι χρήσιμο... Βάλε τώρα μεταφράσεις, συντήρηση του site, υποστήριξη, αγώνα για την έκδοση τόσων ROM εβδομαδιαία με την Miui που δεν ακολουθεί την πεπατημένη ακόμα και στο compile, για να πάρεις μια ιδέα. Εδω δεν υπάρχει χρόνος να στήσουμε Ελληνική υποστήριξη για τον stock Browser (quicklinks κλπ) και Theme manager και όποια άλλη εφαρμογή έχει Online περιεχόμενο που ξέρουμε και τι χρειάζεται...

Τώρα για τα υπόλοιπα που βάζει αυτός, να σου πω στα γρήγορα τα εξης:

1. το fstrim είναι περιττό από την έκδοση 4.4.4 και μετά, γίνεται από το ίδιο το λειτουργικό και διορθώνει το lag της συσκευής. Δεν χρειάζεται και πρέπει να το αφαιρέσει
      2. τα busybox renice -19 `pidof com.android.systemui` και busybox renice -19 `pidof com.miui.home` "κρύβουν" το πρόβλημα που υπήρχε παλιά με το "just a sec". Εχει διορθωθεί και δεν χρειάζεται. Καμιά φορά επανέρχεται με τις σχεδόν καθημερινές BETA dev, αλλά το διορθώνουν άμεσα.
      3. Τα -killall -9 android.process.media -killall -9 mediaserver, μόνο αυτός ξέρει τι κάνει. Δεν έχω χρόνο να το ψάξω.
      4. Το -pm enable com.android.updater το βάζει γιατί όταν αφαιρεί το Xiaomi Framework μερικές φορές κρεμάει και δεν ψάχνει ΠΑΝΤΑ αυτόματα για ενημερωμένες εκδόσεις ROM.

Αφού έχεις γνώσεις, αν έχεις χρόνο και όρεξη να βοηθήσεις, θα μπορούσες πχ να φτιάξεις ένα mod για να αφαιρούνται τα Xiaomi framework.Υπάρχουν στην κοινότητά μας αρκετοί BETA tester να τα δοκιμάζουμε και να φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο ασφαλούς αφαίρεσης apk χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σταθερότητας. Κατόπιν θα μπορούσες να το αναρτήσεις στην ενότητα με τα MOD για όλες τις συσκευές για όσους χρήστες θα το ήθελαν.
    • Ο/H mikhailbakurin έγραψε:

Ο/H karlesg έγραψε:

Αφήστε by default τις επιλογές που θεωρείτε εσείς ότι βολεύουν τον περισσότερο κόσμο και δε θα επηρεάσουν και τους λίγο πιο "άσχετους" να σας παραπονιούνται συνέχεια δε βρίσκω το ένα, δε δουλεύει το άλλο, αλλά δώστε και στους υπόλοιπους την ευκαιρία να παίξουν πραγματικά με τη συσκευή αν θέλουν και το επιθυμούν.
      Το απλό λάηκ δεν έφτανε για να περιγράψει πόσο συμφωνώ με το παραπάνω ποστ, και ειδικά με αυτό του το κομμάτι.

Σε οποιαδήποτε μάρκα κινητού (τουλάχιστον σε αυτά με android) ακόμα και σε αυτά που έχουν stable (χωρίς root) ROM, αυτός που έχει όρεξη και θέλει πραγματικά να παίξει με την συσκευή του, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και σε πολύ ελάχιστο χρόνο μετά την εγκατάσταση της ROM ;)

Ίσως αργότερα, όταν μεγαλώσει η ομάδα που βγάζει τις ROM, να βγαίνουν παράλληλα και άλλες πιο "προσαρμόσιμες/παραμετροποιήσιμες" ROM. Μπορεί βέβαια να το κάνει οποιοσδήποτε από εσάς έχει λίγο χρόνο διαθέσιμο και θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω στους χρήστες της κοινότητάς μας.
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Μπορεί βέβαια να το κάνει οποιοσδήποτε από εσάς έχει λίγο χρόνο διαθέσιμο και θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω στους χρήστες της κοινότητάς μας.

Δεν έχω καμία απολύτως γνώση, αλλιώς θα έκανα κάποια προσπάθεια.
      Και δεν έχω και κινητό mi. Πήρα για τον πατέρα μου, θα του περάσω μία φορά κάποια αξιόπιστη rom με root για να μην τον κουράζουν οι διαφημίσεις, και πάπαλα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mikhailbakurin έγραψε:

Δεν έχω καμία απολύτως γνώση, αλλιώς θα έκανα κάποια προσπάθεια.
      Ωραία ξεκίνα το διάβασμα για το πως χρησιμοποιούμε το git...
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Ωραία ξεκίνα το διάβασμα για το πως χρησιμοποιούμε το git...
      Αυτό απαιτεί χρόνο όμως μπόλικο...
    • @dnomikosΛοιπόν καταρχάς πρέπει να πω μπράβο που μπαίνετε σε δημόσιο διάλογο και δέχεστε να ακούσετε κάποια πράγματα. Άλλοι διαχειριστές μπορεί να διέγραφαν μηνύματα να κλείδωναν θρεντ και διάφορα άλλα... Οπότε μπράβο για τη στάση σας, ελπίζω να την κρατήσετε. Είπα αρχικά ότι είμαι έτοιμος να φάω το ξύλο και το εννοούσα... :P

Από τη μεριά μου τουλάχιστον η κριτική είναι καλοπροέραιτη. Τώρα έτσι όπως το περιγράφεις και σκεφτόμενος για πόσες συσκευές πρέπει να βγει ρομ κάθε εβδομάδα, κατανοώ τον όγκο της εργασίας που χρειάζεται και το χρόνο.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θέλεις μέσω flashable zips? ok μέσω flashable zips. Αλλά περιθώρια υπάρχουν...

Τώρα αυτό με το custom recovery που είπες δεν το έχω πάρει χαμπάρι. Γιατί το καταργήσατε; Δημιουργούσε κάποιου είδους πρόβλημα; Το redmi note 2 τελευταία φορά που το είδα είχε custom.
      Αν δημιουργούσε πρόβλημα οκ, αλλά αν το κάνατε μόνο και μόνο για να φέρετε τη ρομ πιο κοντά στη στοκ, εκεί θα τσακωθούμε να το ξέρεις!!! :D

Θα βάλω το package_extract_file("recovery.img", "/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/recovery"); υπογραφή, με bold και τεράστια fonts ειλικρινά! :thumbsup: Και δίπλα ένα redmi note 2 να ξεπετάγεται μέσα από το βούρκο και τη λάσπη... :lol:

Πάντως ολοκληρώνοντας για να μη σας κουράζω άλλο, να σου πω και σένα αλλά και σε όλη την ομάδα πάλι μπράβο που δέχεστε το διάλογο με "δημοκρατικές" διαδικασίες και την καλοπροέραιτη κριτική. Από εκεί και πέρα ειλικρινά δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο για "σκότωμα". Δεν είναι σχήμα λόγου, αν θες με πιστεύεις αν θες όχι! Και εκτός από αυτό δεν έχω και συσκευή! Αν τύχει και βγάλει κάποια συσκευή μελλοντικά η xiaomi που να με ικανοποιεί περισσότερο και να σκεφτώ να τη χρησιμοποιήσω σαν βασική, μάλλον θα το κοιτάξω πιο εύκολα μήπως ασχοληθώ με κάτι. Εκτός κι αν πάρω δεύτερο redmi note 2 για τη μητέρα μου που σκέφτομαι... Αν και με κόβω προς Letv πλευρά να δοκιμάσω κι εκεί τι γίνεται. Δείχνουν πραγματικά εξαιρετικά.
      (ρε τι γράφω μέσα στο fan club της xiaomi!!! Και τώρα το ξέρω... ΔΕΝ το γλυτώνω το ξύλο :D )

Νασαι καλά καλό κουράγιο, σ' ευχαριστώ για το δημόσιο διάλογο και ίσως κάποια στιγμή να τα ξαναπούμε και μέσω πμ.
      Καλή συνέχεια σε όλους! :)
    • ασχολειται καποιος με aosp;
      επειδη μαλλον με μιυι δε θα την παλεψω, λεω να κανω την μεταβαση.
      αλλα δε ξερω σε ποια ρομ.
      θελω να λειτουργει αψογα, να εχει καλη διαρκεια μπαταριας, fm radio
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mol έγραψε:

ασχολειται καποιος με aosp;
      επειδη μαλλον με μιυι δε θα την παλεψω, λεω να κανω την μεταβαση.
      αλλα δε ξερω σε ποια ρομ.
      θελω να λειτουργει αψογα, να εχει καλη διαρκεια μπαταριας, fm radio
      Καλησπέρα,
      κοίτα θα σου απαντήσω αντικειμενικά διάβασα σε πολλά forum για διάφορες rom όπως aosp, cyanogenmod στην κυριολεξία το έκαψα όχι γιατί το δεν μου αρέσει το miui αλλά γιατί προσωπικά μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορες rom και ψαχνόμουν. Το συμπέρασμα που έβγαλα δοκιμάζοντας την cyanogenmod και την aosp αλλά κυρίως από όσα διάβασα σε διάφορα foruμm, υπομονή με την Ελληνική rom είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή ( και ξέρω ότι αν σε καίει όπως εμένα δεν θα με ακούσεις), σε άλλο site είπαν ότι αυτή η κατάσταση θα πάρει καιρό. O λόγος ,από ότι διάβασα βέβαια δεν ξέρω αν είναι ακόμα έγκαιρος, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, που δεν υπάρχει γενικά πληθώρα rom είναι ότι οι Κινέζοι δεν έχουν βγάλει ελεύθερο τον κώδικα του kernel ολόκληρο στο github και τα drivers και γι' αυτό το λόγο είναι δύσκολο να φτιαχτούν custom roms για τη συσκευή μας. Είδομεν . Ευτυχώς που είχα πάρει backup γιατί μου έφαγε πολύ χρόνο και το ψάξιμο και το setarisma αφού περίμενα το flashaρισμα :P με ένα αποτέλεσμα που δεν ήμουν ευχαριστημένος. Μέχρι να βγει μια rom που να είναι "κάπως stable" γιατί έχουν πολλά προβλήματα και όχι μόνο προβλήματα αλλά και ελλείψεις, είναι καλύτερα αν θες τη γνώμη μου να μείνεις εδώ, βέβαια αφού flashαρα τις άλλες εκτίμησα ακόμα παραπάνω ετούτη την Ελληνική rom και πόσο μάλλον όταν την modαρουν και "συγχωριανοί" σου και επικοινωνείς για προβλήματα στη γλώσσα σου...μεγάλο ατού.. :D Την γνώμη μου στην είπα η απόφαση δική σου ;)

Ευχαριστώ πολύ τους developer για την θαυμάσια δουλειά που έχουν κάνει για εμάς. Η δουλειά σας είναι πέραν των προσδοκιών μου και θα ήθελα και εγώ κάποια στιγμή τελειώνοντας σιγά σιγά με τη σχολή να ασχοληθώ με οτιδήποτε θα μπορούσα να βοηθήσω, να μάθω και να σταματήσω να αρέσκομαι μόνο με αυτά που έχουν φτιάξει άλλοι :P.

Με σεβασμό,
      Νίκος
    • ευχαριστω για την απαντηση σου! την λαμβανω σοβαρα υποψιν!
      το πολυ πολυ μενω με ελληνικη ντεβ και χρησιμοποιω αλλον launcher. θα φλασαρω ομως καποια αοσπ, μαλλον την saosp, για να εχω προσωπικη αποψη!

Sent from my V967S using Tapatalk
    • Ο/H mol έγραψε:

ευχαριστω για την απαντηση σου! την λαμβανω σοβαρα υποψιν!
      το πολυ πολυ μενω με ελληνικη ντεβ και χρησιμοποιω αλλον launcher. θα φλασαρω ομως καποια αοσπ, μαλλον την saosp, για να εχω προσωπικη αποψη!

και γω έχω βάλει το nova και είναι κομπλέ ;) ...αμα δοκιμάσεις την saosp στείλε μου αν θες inbox πως ήταν γιατί δεν τη φόρεσα
    • ναι φυσικα! μην αγχωνεσαι!
      πρεπει να ειναι καλη ρομ παντως... το ευχομαι δηλαδη!

καααατσε ομως πρωτα να ερθει η συσκευη :)

• Διαφήμιση
    • Ο/H mol έγραψε:

ναι φυσικα! μην αγχωνεσαι!
      πρεπει να ειναι καλη ρομ παντως... το ευχομαι δηλαδη!

καααατσε ομως πρωτα να ερθει η συσκευη :)

Αντε με το καλό! βάλε την τελευταία Ελληνική dev τράβα ένα backup και άλλαξε του τα φώτα μετα :P