Διαφήμιση

Βιωσιμότητα MIUI στο 1S & άλλες ερωτήσεις

• Βιωσιμότητα MIUI στο 1S & άλλες ερωτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Έχουμε ένα 1S που αυτή τη στιγμή φοράει CM12. Όταν το αποκτήσαμε πριν κανένα χρόνο η MIUI στο συγκεκριμένο τηλέφωνο πήγαινε σα το φίδι και την αντικαταστήσαμε με CM που το έκανε να λειτουργεί αξιοπρεπώς.

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν είναι πως τα πάει το τηλέφωνο με MIUI 7 stable, δεδομένου του αδύναμου επεξεργαστή και της περιορισμένης RAM. Επίσης να φανταστώ πως η stable είναι ακόμα KitKat και ούτε λόγος για μεταφορά εφαρμογών στην SD, σωστά;

2ο ερώτημα: Το τηλέφωνο φοράει TWRP, αν αποφασίσω να φλασάρω MIUI 7, μπορώ να το κάνω απευθείας απ την TWRP ή πρέπει οπωσδήποτε να επαναφέρω την stock recovery;

Τέλος, έχω την εντύπωση προς το τηλέφωνο έχει πρόβλημα με τα πλαινά πλήκτρα, που το κάνουν να κλείνει που και που, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή είναι καθαρά hardware;

Ευχαριστώ.
    • 1. Η τελευταίες MIUI7 (6.1.+) τρέχουν στο κινητό απροβλημάτιστα και γρηγορότερα απο τις προηγούμενες. Βέβαια βασίζονται σε KitKat και όχι σε νεότερες εκδόσεις του Android όπως οι δυνατότερες Xiaomi συσκευές.
      Η ROM που κυκλοφορεί απο τα παιδιά εδώ είναι rootαρισμένη (θα πρέπει να συνηθίσεις όμως τον τρόπο χορήγησης δικαιωμάτων root) και με περασμένα τα gapps.
      Επίσης πλέον από τον Δεκέμβριο υπάρχει xposed framework installer για όλες τις MIUI v7 kitkat συσκευές, οπότε εγκαθιστώντας κάποια modules μπορείς να εκμεταλλευτείς την SD εγγενώς.
      Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το FolderMount (χρειάζεται root και να ενεργοποιηθεί η αυτόματη εκκίνηση) και συνδέω τους φακέλους των παιχνιδιών με τα μεγάλα obb καθώς και τα downloads με την SD. Η κάμερα που κυρίως τρώει τον αποθηκευτικό χώρο, έχει επιλογή να αποθηκεύει στην SD απο μόνη της.

2. Νομίζω πως περνάει με TWRP κανονικά. Τις πρώτες MIUI7 τις είχα περάσει έτσι έως ότου με το φλασάρισμα μου άλλαξε και η recovery σε stock.

3. Δες μήπως είναι θέμα του καλύμματος. Τα hardware κουμπιά γενικώς είναι καλά προστατευμένα μέσα στο πλαστικό σασί για να χαλάσουν απο κακή χρήση.