Redmi Note 2 TDD-LTE version (κινέζικο) με 4G στην Ελλάδα - Επιτυχής Εγκατάσταση Ελληνικής ROM
-
-
Καλημερα σε ολους.
Ειμαι μάλλον άσχετος με το αντικείμενο και θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις γιατι χάθηκα μεσα σε τοσες εκδόσεις που έχουν βγει.
Ειμαι κάτοχος του Κινέζικου 4G δηλαδη της έκδοσης TDD.
Παρακάτω η έκδοση που πέρασα μόλις το παρέλαβα και που έχω καποια προβλήματα τα οποία και θα περιγράψω παρακάτω. (Η διαδικασία που πέρασα την έκδοση αυτή την βρήκα εδω και την ακολούθησα κατα γράμμα και πράγματι όταν βρέθηκα σε περιοχή με 4G σημα ήταν όλα άψογα)
Αλλά
1. Είναι πολλές οι φορές που φωτος και βιντεος είναι κατεστραμμένα στην SD (η κάρτα ειναι 16αρα και δουλεύει μια χαρά σε άλλο τηλέφωνο)
2. Σχεδον στο 90% των κλήσεων δεν με ακουνε καλά. (Βρήκα οτι για κάποιο ανεξήγητο λόγο ανοίγει το επάνω μικρόφωνο και συνήθως με restart του τηλεφωνου ειναι οκ)
3. Κολλάει ορισμένες φορές τραγικά (αν και γενικά είναι ενα γρηγορο τηλέφωνο)
4. Για να κάνω ορισμένα πράγματα πρέπει να το κάνω root (δεν εχω ιδεα τι και πως)
Θα ήθελα την βοήθεια σας καταρχήν να το φέρω στη αρχική του κατάσταση και να περάσω την τελευταία έκδοση χωρίς τις κινεζιές μέσα και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω.
Δυστυχως δεν είμαι σε θέση να καταλάβω πλήρως τις εκδόσεις 7...6... κλπ
Και δεν εχω τον χρόνο να ασχοληθω τόσο με το διάβασμα.
Αν δεν κάνει σε καποιον απο εσας τον κόπο ας με βοηθήσει με απλό τρόπο ωστε να τα καταφέρω με ασφάλεια.
Σας ευχαριστώ. -
Καλωσήρθες φίλε μου,
Λοιπόν εφόσον έχεις περασμένη την ελληνική είναι σχετικά απλά τα πράγματα.
Έχεις περασμένο το TWRP recovery ή όχι;
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι
1. να κατεβάσεις την τελευταία Stable έκδοση για τη συσκευή σου που είναι η 7.3.2.0.
2. Να την περάσεις στη συσκευή σου χύμα.
3. Να μπεις στο twrp recovery και να κάνεις Wipe Cache/dalvik, Wipe data (ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αυτό θα σου σβήσει όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις στη συσκευή σου- αλλά προτείνω να γίνει για να έχεις ένα καθαρό κινητό και με αυτό είναι πολύ πιθανό να φύγουν και τα προβλήματα που έχεις)
4. Αφού τελειώσει το wipe, δεν κάνεις επανεκκίνηση και κατευθείαν κάνεις Install την Rom που κατέβασες στο βήμα 1 μέσα απο το recovery.
5. Κάνεις το reboot και λογικά θα είσαι έτοιμος χωρίς προβλήματα. -
Σε ευχαριστώ
το TWRP recovery δεν το έχω...τι ειναι και απο που το κατεβαζω?
για το root πως θα το κανω στη συνέχεια? -
Το έχεις το TWRP, κλείνεις το κινητό πατάς volume up και power και θα μπεις στο TWRP, είναι το recovery που έχει συσκευή σου.
Αν θες δικαιώματα root, αντί για GTV Stable ROM (7.3.2.0 πχ ) κατεβάζεις μία GTV Developer (6.5.12 πχ)
Και κάνεις όλα όσα σου είπε ο φίλος @iAmLiakos -
Ειστε φοβεροι...ευχαριστώ.
Το root μου είπαν οτι χρειάζεται για να κατεβασω καποιο tool για το θεμα του μικροφώνου που είναι bug του Android....και πρεπει να τρέξει αυτό με δικαιώματα root....δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες να σας πω.
Βασικά δεν ξέρω τι και πως και αν ειναι γνωστο θεμα με το τηλέφωνο και αν το έχουν κι αλλο φιλοι εδω.
Ξεχασα να αναφερω και το πρόβλημα με το Hot Spot...υπάρχει λύση γι αυτο? -
Κάνε καθαρή εγκατάσταση όπως είπαμε παραπάνω και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με τυχόν προβλήματα. Αυτό που λες τώρα με το μικρόφωνο εγώ πρώτη φορά το ακούω και δεν το έχω συναντήσει και ποτέ! Μπορεί να άκουσες οτι εαν έχεις root μπορείς να "πειράξεις" την ευαισθησία του μικροφώνου κτλ κτλ αλλά εκεί παίζεις με τη φλόγα να κάψεις πραγματάκια στη συσκευή και δε στο συνιστώ με τίποτα.
Το πρόβλημα του hotspot θα το ξανασυζητήσουμε όταν κάνεις το clean install της τελευταίας rom. Επίσης όπως σου είπε και ο @NasDriver δε θα ήταν άσχημο να δοκιμάσεις και την τελευταία developer rom για τη συσκευή σου και να δεις εαν και εκεί υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρεις. Σε κάθε περίπτωση γενικά να ξέρεις οτι όταν πηδάμε απο Stable σε Developer και το αντίθετο, πρέπει να κάνεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ wipe data γιατί αλλιώς θα έχεις προβλήματα.
Ξεκίνα διαδικασία clean install της τελευταίας Stable για αρχή και εδώ είμαστε
PS. Βάλε στο προφίλ σου το σωστό μοντέλου του κινητού σου μη γίνει κανα μπέρδεμα (να σου απαντήσουν λάθος σε τυχόν ερωτήσεις που θα κάνεις στο μέλλον). Η σωστή συσκευή είναι Redmi Note 2. -
Ιδιο ακριβώς πρόβλημα με το μικρόφωνο
Πριν ή μετά την αναβάθμιση να κάνω install to TWRP-3-0-x-by-mic ? Παίζει ρόλο? -
θέλεις να μας πεις λίγο τι κάνεις; ποια διαδικασία ακολουθείς βηματικά;
-
@iAmLiakos
μολις τελειωσε η διαδικασια και μου λεει οτι η συσκευη δεν ειναι rooted και με
ρωταει να κανει install to SuoerSU ?
να πω οχι και να κανει reboot? ή να το κανει install ? -
Ο/H BillyVan έγραψε:
@iAmLiakos
μολις τελειωσε η διαδικασια και μου λεει οτι η συσκευη δεν ειναι rooted και με
ρωταει να κανει install to SuoerSU ?
να πω οχι και να κανει reboot? ή να το κανει install ?
μην αφήσεις το TWRP Recovery να σου κάνει Root την συσκευή γιατί θα έχεις προβλήματα. -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0