Διαφήμιση

MI cloud

• Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H magisa68 έγραψε:

Έχω ανοίξει το ίδιο θέμα και στο ξένο forum και κοίτα τί απάντηση μου έδωσε κάποιος...
      "I THINK THE SELLER HAS INSTALLED ROM SIMILAR TO MIUI 6
      NOT THE ORIGNAL"
      Η αλήθεια είναι πως έχει κινέζικη ROM, είχα το ίδιο πρόβλημα όταν πήρα το δικό μου με κινέζικη ROM, δεν μπορούσα να μπω πουθενά :(
      Όντως έχει ΚΙΝΕΖΙΚΗ ρομ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έαν η ρομ δουλεύει σωστά δεν μπορεί να μπει στο MiCloud
    • Ο/H magisa68 έγραψε:

Εννοείς να πατήσω αυτό που λέει "καθαρισμός δεδομένων"? αν το κάνω όλα θα διαγραφούν μόνιμα και μετά???
      Και αν είναι κινέζικη ROM τί κάνω? εσύ τί έκανες?
      Μετά θα έρθει η ...ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!
      Βρε..τίποτα δεν θα πάθεις! Αυτό που σου είπα σβήνει ΜΟΝΟ τα δεδομένα του Mi Cloud στη συσκευή σου..πουθενά αλλού! Έαν είναι "κόλλημα" θα ξεκολλήσει και θα μπορέσεις να προχωρήσεις... αλλιώς θα πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις ρομ..
      Πάντως αυτό που σου προτείνω είναι η πιό "αναιμακτή" και "light" μέθοδος... :D
    • Διαφήμιση
    • Ο/H magisa68 έγραψε:

οκ! την έκανα την διαγραφή... και τί έγινε? τίποτα....
      Τώρα??
      Οκαυ.. τουλάχιστον προσπάθησες... Τώρα ξέρεις ότι δεν φταίει αυτό!
      Η επόμενη κίνησή σου είναι να σκεφτείς να πετάξεις η κινεζιά που φοράει το κινητό σου και να βάλεις την Ελληνική GTV ROM για να βρεις τη "υγειά σου"!
      Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να κρατήσεις τα ανάλογα back ups και να μελετήσεις το τρόπο που θα περάσεις σε άλλη ρομ και όταν το αποφασίσεις, ρώτα εδώ μέσα και όλο και κάποιο "τσακάλι" θα βρεθεί να σε βοηθήσει... :P
    • Εσύ μπορείς να με βοηθήσεις? το έκανες στο δικό σου, σωστά?
      αλλιώς τί? να ανοίξω άλλο θέμα και να αρχίσω το ψάξιμο για το τσακάλι??
    • Ο/H magisa68 έγραψε:

Εσύ μπορείς να με βοηθήσεις? το έκανες στο δικό σου, σωστά?
      αλλιώς τί? να ανοίξω άλλο θέμα και να αρχίσω το ψάξιμο για το τσακάλι??
      Εγω δεν έχω Mi3...και δεν έχω και τον απαραίτητο χρόνο σήμερα.
      Διάβασε ΕΔΩ και ΝΑΙ, ψάξε και για "τσακάλι"... :D
    • Διαφήμιση
    • Ο/H magisa68 έγραψε:

Εντάξει Caeser!
      Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και τη βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ξέρεις, όταν είσαι στο δρόμο και οδηγείς, και γράφεις απο το κινητό, είναι δύσκολο (και ΑΝΩΡΙΜΟ!!!) να κάνεις support σε κάποια (-ον) που θέλει να φλασάρει το κινητό της για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη ζωή της και που έκανε log in στο φόρουμ σήμερα το πρωί και θέλει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα της!

Χαρά μου που βοήθησα στο πρόβλημα που είχες με το MiCloud...Μην "υποχρεώνεσαι" και μην γίνεσαι ΤΟΟΟΟΣΟ δεικτική!

Υ.Γ. Αλήθεια πρόλαβες και διάβασες τους οδηγούς που σου έδωσα και δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου?
    • Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν ήξερα ότι είσαι στο δρόμο. Και φυσικά δεν ζήτησα τίποτα εδώ και τώρα. Αφού μου απαντούσες συμπέρανα ότι έχεις το χρόνο και τη διάθεση να βοηθήσεις (όπως και έκανες άλλωστε) τίποτα παραπάνω από αυτό.
      Διαβάζω τους οδηγούς τώρα και είμαι σίγουρη ότι αν το κάνω προσεκτικά θα το καταφέρω. Απλά, ξέρεις, επειδή το κινητό μου είναι καινούριο και δεν το αγόρασα από την Ελλάδα, έχω τον φόβο μην κάνω κάτι και καταστρέψω το λογισμικό του και μετά άντε να βρεις άκρη με την επαναφορά του και χωρίς υποστήριξη και sevice εντός Ελλάδος.
      Αυτά! και πάλι σ ευχαριστώ.
    • Ο/H magisa68 έγραψε:

Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν ήξερα ότι είσαι στο δρόμο. Και φυσικά δεν ζήτησα τίποτα εδώ και τώρα. Αφού μου απαντούσες συμπέρανα ότι έχεις το χρόνο και τη διάθεση να βοηθήσεις (όπως και έκανες άλλωστε) τίποτα παραπάνω από αυτό.
      Διαβάζω τους οδηγούς τώρα και είμαι σίγουρη ότι αν το κάνω προσεκτικά θα το καταφέρω. Απλά, ξέρεις, επειδή το κινητό μου είναι καινούριο και δεν το αγόρασα από την Ελλάδα, έχω τον φόβο μην κάνω κάτι και καταστρέψω το λογισμικό του και μετά άντε να βρεις άκρη με την επαναφορά του και χωρίς υποστήριξη και sevice εντός Ελλάδος.
      Αυτά! και πάλι σ ευχαριστώ.
      Μη φοβάσαι τίποτα, αν ξεκινήσεις την εγκατάσταση της ελληνικής ROM και κολλήσεις κάπου, μπορείς να κάνεις όσες ερωτήσεις θέλεις εδώ, όλο και κάποιος θα σου απαντήσει :)
    • Θετική απάντηση
      @magisa68 για να σου χαλαρώσω λίγο τους φόβους σου, ότι πιθανόν να πάθει κάτι η συσκευή σου, να σου πω ότι η συσκευή δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Εσύ μπορεί... αλλά η συσκευή αποκλείεται! :D
      Η περίπτωση σου στην ουσία είναι λίγο "βλέποντας και κάνοντας", αλλά για να ξεκινήσεις όσο γίνεται πιό "ανώδυνα" και με την λιγότερη πιθανή ταλαιπωρία μπορείς αρχικά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνεις factory data reset (= εργοστασιακές ρυθμίσεις)
      Αυτό το κάνουμε να διαγράψουμε τα πάντα μέσα στη συσκευή (συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων που πιθανόν έχει η κινέζικη ρομ) και να επαναφέρουμε τη συσκευή σε "εργοστασιακή κατάσταση". (Άρα πρέπει να κρατήσεις ένα καλό back up για να μην χάσεις προσωπικά σου αρχεία, κ.λ.π.)
      2. Συνδέεις τη συσκευή σου με το PC και μεταφέρεις μέσα στη συσκευή σου την Eλληνική Stable Rom που θα βρεις εδώ: χiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_Stable-V7.0.5.0.zip και θα την έχεις κατεβάσει στο PC σου, εκ των προτέρω. (Βασική προϋπόθεση το PC σου να "βλέπει" τη συσκευή σου... Δοκίμασε το, πριν ξεκινήσεις)

3. Πας μέσα απο το μενού της συσκευής σου στον updater (εάν φυσικά έχει η συσκευή σου updater) και επιλέγεις να κάνεις αναβάθμιση απο το "choose update package".

Περιμένεις υπομονετικά να γίνει το φλασάρισμα και είσαι έτοιμη!

Επιμέρους οδηγίες:

1α. Factory data reset (εργοστασιακές ρυθμίσεις) κάνεις απο την διαδρομή:
      Settings (ρυθμίσεις) -->Additional settings (πρόσθετες ρυθμίσεις)-->Backup & reset (αντίγραφα & επαναφορά)-->Factory data reset (Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)--> (ενεργοποιείς το διακόπτη erase stored content (προσωπικά δεδομένα)) και πατάς "Reset phone" (επαναφορά τηλεφώνου)

2α. Παραπάνω σου προτείνω τη Stable Rom επειδή μέχρι τώρα είχες Stable, οπότε σου προτείνω την ίδια. Αν ωστόσο θέλεις να μεταπηδήσεις σε Developer Rom, σε αυτό το σημείο είναι που πρέπει να το αποφασίσεις και να βάλεις την αντίστοιχη developer rom (αντί για Stable). Αν δεν ξέρεις τι είναι η κάθε μία και ποιές οι διαφορές τους και πως να επιλέξεις ρίξε μια ανάγνωση ΕΔΩ και να πάρεις μια ιδέα... (αν ψάξεις υπάρχουν πολλά παρόμοια ποστς)

3α. Αν μετά το factory data reset δεν βρεις Updater στη συσκευή σου (ένα μπλε εικονίδιο που δείχνει ένα βέλος προς τα επάνω) πρέπει να μας το πεις και να σου πω να ακολουθήσεις άλλο τρόπο εγκατάστασης (μέσω recovery). Αλλά για να μην σε μπλέξω τώρα με περισσότερες οδηγίες, που πιθανόν να μην χρειαστείς θα περιμένω να δω πως θα πάει και θα αποφασίσουμε για αν θα αλλάξουμε τρόπο εγκατάστασης ή όχι.
      Έαν λοιπόν έχεις Updater, την αναβάθμιση την κάνεις όπως περιγράφεται σε αυτόν ΕΔΩ τον οδηγό (εκεί που λέει MIUI V6).

Σε κάθε επανεκκίνηση της συσκευής σου, ...πίνεις καφεδάκι, κάνεις τσιγαράκι (εάν καπνίζεις) κάνεις ζάπιγκ και πάνω απ'όλα περιμένεις ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ, χωρίς να κόψεις την διαδικασία!

Καλή επιτυχία! :thumbsup:

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην MIUI_ART ()
      Αιτία: Ολοκληρωμένη απάντηση !

• Διαφήμιση