Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Να ξέρετε τα ολλανδικά ταχυδρομεία άλλαξαν πολιτική πλέον θα κάνουν ποιό συγκεντρωτικά τις αποστολές δηλαδή ποιό αργά . Πλέον είναι καθαρά θέμα τύχης πόσο θα κάνει να έρθει μπορεί σε 5 μήνες έως 2 μήνες Ακόμα φίλος από 11/12 σε μεταφορά.
    • Έχω παραγγείλει από geekbuying το Xiaomi Mi Max και κάτι αξεσουάρ. Το Xiaomi Mi Max έγινε shipped σε ξεχωριστό πακέτο από τα αξεσουάρ γιατί το Xiaomi Mi Max ήταν σε διαφορετική αποθήκη. Έτσι έχω δύο πακέτα με δύο tracking numbers. Το πακέτο με τα αξεσουάρ σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ είναι σε κατάσταση ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ενώ το πακέτο με το Μi Max σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ ειναι σε κατάσταση ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ενώ σύμφωνα με την Singapore Post, Arrival in Destination Post (GR). Υπόψιν ότι τα πακετα έγιναν shipped με λίγες ώρες διαφορά (6/1/17) και πρώτα έγινε shipped το πακέτο με το Mi Max. Γιατί τα ΕΛΤΑ δεν εχουν ανανεώσει την κατάσταση του πακέτου με το Xiaomi Mi Max; Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο; Αν ναι, πόσο;
    • Ο/H KostasTsig έγραψε:

Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο;
      Βεβαίως

Ο/H KostasTsig έγραψε:

Αν ναι, πόσο;
      Μόνο ο Μέγας Μαγίστρος των Τελωνειακών δίνει τέτοιους χρησμούς!
    • Διαφήμιση
    • Να σας γραψω και εγω την ιστορια μου μεχρι στιγμης...
      Στις 2/12/2016 κανω παραγγελεια για λογαριασμο ενος φιλου μου απο geekbuying.com το Xiaomi Redmi Note 3 το 32αρι στα 153,78€ τελικη τιμη.
      Το καταστημα μου στελνει το πακετακι ΜΟΝΟ με το κινητο στις 7/12/16 με SG post register mail.
      Το tracking εμφανιζεται στο site των ΕΛΤΑ στις 12/12/16 ενεργο και απο εκει και περα βλεπω οτι στις 21/12/16 μπαινει Ελλαδα ( μετα απο 9 μερες ...μια χαρα...)
      Και στις 22/12/16 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ....
      Μου γραφει στο tracking site των ΕΛΤΑ οτι το δεμα ειναι ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ και την ιδια μερα (22/12) εισαγεται στο τελωνειο.
      Απο εκεινη τη μερα και μεχρι σημερα που σας γραφω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο site και ΔΕΝ μπορω να βρω ΚΑΜΙΑ ακρη.
      Μιλησα με Ελτα εξ. πελατων ( 210 3353100) τους ειπα το ιστορικο και μου δωσανε 2 τηλεφωνα.
      Το 210 3538122 & 2103538161. Πηρα στο πρωτο (122) και ΟΤΑΝ καταφερα να βγαλω γραμμη μετα απο πολλες μερες και προσπαθειες μου ζητησαν τον trackin και με παρεπεμψαν στο 161.
      Σε αυτο το νουμερο στο οποιο καλω καθημερινα απο τις 1/1/17 εχω καταφερει να μιλησω ΜΟΝΟ 1 φορα με εναν κυριο , την τεταρτη 18/1/17 ο οποιος και οπως με ενημερωσε , ειναι το σωστο τηλεφωνο αλλα επειδη ειναι αποθηκη σπανια το σηκωνουνε η τους βρισκουμε , και οτι ΔΕΝ ειναι οι αρμοδιοι τελωνειακοι εκει σε αυτο το χωρο , οι οποιοι κανουνε και τον εκτελωνισμο...
      Με αυτους μαλλον δεν μπορει να μιλησει κανενα ανθρωπινο ον στον πλανητη μιας και του ζητησα το τηλεφωνο αλλα μου ειπε οτι δεν εχουνε τηλεφωνο εκει μεσα...
      Του εδωσα το τρακιν και του ειπα οτι απο 22/12 εχει εισαχθει στο τελωνειο και μου ειπε επι λεξη : " αυτα που μπηκανε τελωνειο στις 22/12 οπως και το δικο σας , σημερα αυριο το πολυ θα διεκπαιρεωθουν"......
      Παιρνω και εγω χαρα λοιπον και ενημερωνω το φιλαρακι που περιμενει το τηλεφωνο οτι θα τελειωσει η αναμονη....
      Ακομα και ΣΗΜΕΡΑ 27/1/17 , δηλαδη 11 μερες μετα την ομιλια μας με τον κυριο και 1 βδομαδα και κατι ψιλα , το δεμα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να ειναι στο τελωνειο χωρις ΚΑΜΙΑ ενημερωση μου...
      Και εννοειται πψς καθημερινα παιρνω τηλεφωνο (στο 161) και ειτε μιλαει ( κατεβασμενο) ειτε καλει χωρις καποιος να το σηκωσει....
      ΟΥΤΕ ξερω ποτε θα παραλαβω ( 35 μερες εως σημερα) , ΟΥΤΕ ξερω τι θα πληρωσω ....
      Και ο κολλητος με το δικιο του , ανυσηχει ακομα παραπανω που δεν μπορω να βγαλω μια ακρη....

Με τις υγειες μας !!!!!!!!
    • @franki28gr καλημέρα, ίδια ημερομηνία είχα και εγώ δέμα τελωνείο (22/12), σήμερα στις 12:20 έγινε εξαγωγή από τελωνείο. Οπότε κοντά είσαι και εσύ... Υπομονή φίλε...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • 'Οπως πολλάκις έχω πει όσο και να τυρρανιέστε, όσο και να ψάχνετε άκρη δεν προκειται να βγάλετε ποτε με ΕΛΤΑ.
      Το αφήνεις το πράγμα όπως έχει και σίγουρα κάποια στιγμή θα παραλάβεις.
      Και μια συμβουλη όταν μιλάς με κάποιον υπαλληλο σοτ τηλέφωνο μη θεωρεις στάνταρ αυτα που λέει.
      Ατάκες της στιγμής ειναι για να σε καθησυχάσει και να σου κλείσει το τηλέφωνο.

Even dead i will fight.
    • 2 κάμερες που έφερα απο Κίνα χονδρική, έγιναν αποστολή με DHL και πέρασα απο τελωνείο κανονικά.
      Κατόπιν εορτής, έμαθα πως το όριο για αποστολή πακέτου απο εταιρία σε ιδιώτη, είναι κάπου στα 22-24€ (αν δεν κάνω λάθος). Απο εκεί και πάνω, περνάει τελωνείο!
      Στην αποστολή πακέτου απο ιδιώτη σε ιδιώτη ανεβαίνει ο πήχης κάπου κοντά στα 50-55€, οπότε απο τα 56 και πάνω περνάει και πάλι τελωνείο!

Αλλά μιας και μιλάμε για αποστολές πακέτων... τις τελευταίες μέρες παλεύω να βγάλω άκρη με έναν 3D εκτυπωτή που θέλω να παραγγείλω απο την Κίνα... και αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να κάνω και μια μικρή ερώτηση εδώ...

Απο GearBest... κουτί βάρους 8-9 κιλών...
      Έχω 2 επιλογές για την αποστολή!

Expedited Shipping:
      EMS > 7-10 business days > €99.71
      DHL(EU) > 4-8 business days > €80.26

Με την DHL ξέρω ότι θα την πατήσω! Ακόμη και αν δεν αναγράφει το ποσό επάνω στο κουτί και τους στείλω κανένα "πειραγμένο" invoice, αν ζητήσουν link θα έχω θέμα...
      Με EMS όμως? Υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσω?
    • Διαφήμιση
    • Αν μιλάς για εκτυπωτη των 300-400€ επειδή τους ειδα απο κοντά μην έχεις μεγάλες προσδοκίες.
      Και τα αναλώσιμα τους ειναι ένα θέμα. Δεν ειναι φτηνά.

Even dead i will fight.
    • Μαλλον το συγκεκριμενο θεμα ειναι "γουρλιδικο"...
      Χθες λιγο μετα το ποστ μου , ξεκολησε και το δικο μου δεματακι απο το τελωνειο , αναγραφοντας στο τρακιν site ΕΞΑΓΩΓΗ απο τελωνειο ( δασμοι).
      Μενει να δουμε ποσο θα βαλω το χερι στην τσεπη για την παραλαβη...
      Φιλε longus ειχες καποια ενημερωση με το κοστος του δικου σου πακετου ?
      Η εισαι και εσυ στην αναμονη?
    • @franki28gr αυτό θα το μάθουμε την δευτέρα που θα μας φέρει το μαγικό χαρτάκι ο ταχυδρόμος.... Δεν θα μας φέρει το δέμα να ξέρεις, θα σου δώσει το χαρτάκι ότι έχεις συστημένο δέμα και θα το πάρεις από το ταχυδρομείο όπου θα μάθεις και εσύ και εγώ τη λυπητερή...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • καλημερα παιδιά!Παρακαλώ ενημερώστε μας για την εξέλιξη γιατί είμαστε πιστεύω αρκετοί στην ίδια θέση.εχω από 26/1 ένα Μi5 στην ΥΕΔ θεσνικης και όσο να ναι αγωνιώ!!