ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"
- Οδηγός
-
-
-
-
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδία για την γρήγορη απάντηση σας, όπως σας είπα και προς ενημέρωση όλον των παιδιών το έκανα με την καινούργια μέθοδο αποστολής του Gearbest που υποτίθεται ότι δεν περάνει τελωνείο.
Νέα Μέθοδος Αποστολής GearBest Priority Line Netherlands Registered -
Γειά σας έχω κάποιες απορίες.
1. Αν μου στείλει ένας συγγενής ένα ουίσκι του 1L δώρο αξίας 65€ τι τελωνειακα θα πληρώσω;
2. Αν αγοράσω ένα αντίστοιχο από eBay, amazon κ.α από χώρα εκτός Ευρώπης τι τελωνειακα έχει.
3. Αν το αγοράσω από χώρα εντός ευρωπαϊκής ένωσης; -
@Val
1.Για αποστολή με ΕΛΤΑ, ΦΠΑ 24% + 15 Ευρώ Τέλος εκτελωνισμού + Δασμό.
Δηλαδή ξεκινάς από 30,6 Ευρώ και προσθέτεις το Δασμό ,που δεν ξέρω πόσο είναι.
Αν το προϊόν είχε αποδεδειγμένη αξία έως 45 Ευρώ, τίποτα.
2. Το ίδιο
3. Κανονικά, τίποτα, με ερωτηματικό ως προς το θέμα του Δασμού.
Για αποστολή με κούριερ, καλύτερα πιες το μπουκάλι στα μπουζούκια..... -
Δηλαδή είτε δώρο είτε αγορά το ίδιο θα πληρώσω στο τελωνείο;
-
Yeah!
-
Κάπου διάβασα ότι δώρο μέχρι 45€ δεν πληρώνεις τίποτε. Από 45€ μέχρι 700 € μόνο δασμους . Και 700€ και πάνω πληρώνεις φ.π.α., δασμους, τέλη κ.α.
Συγκεκριμένα Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα:
α) για είδη μέχρι 45 ευρώ δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
β) για είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 ευρώ, υπόκεινται σε κατ‟ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους..
γ) για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 ευρώ, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι.
Ισχύει; Σε ρωτάω γιατί στο β) δεν αναφέρει κάτι για φ.π.α. Αναφέρει μόνο δασμους 2,5% -
Δεν μιλάς καλύτερα με κάποιο τελωνείο ή τα ΕΛΤΑ ? Η περίπτωσή σου είναι ιδιάζουσα και δεν έχει να κάνει με αγορές από κινεζομάγαζα, ότι και να σου πούμε στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί λάθος
-
ok ευχαριστώ
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0