Ο/H alnikou έγραψε:
Ε λογικό είναι όταν τα βγάζετε όλα στην φόρα θα ερχόταν και αυτή η στιγμή του τελωνείου
Τί εννοείς ρε μεγάλε;
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πρέπει να εγγραφείτε ως μέλη για να μπορέσετε να αφήσετε σχόλια και μηνύματα
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό ; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΟ/H alnikou έγραψε:
Ε λογικό είναι όταν τα βγάζετε όλα στην φόρα θα ερχόταν και αυτή η στιγμή του τελωνείου
Ο/H Manolis_Mar έγραψε:
Παιδιά γειά σας και από εμένα. Απλά να σας ενημερώσω ότι το μπατζανάκι μου έχει αναλάβει την στελέχωση του τελωνείου της
Αθήνας με καινουρια pc και περιφερειακά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ελέγχους των δεμάτων.![]()
σε έπιασαν κορόιδο , η αξία είναι πολύ μικρή για να πληρώσεις έξοδα ελτα !!!!!!!!!Ο/H alnikou έγραψε:
μόλις παρέλαβα μια πρίζα με τα ΕΛΤΑ με έβαλαν 3€ τελωνείο με έκοψαν και απόδειξη η αξία της πρίζας 6€
Οχι Θέμη μου έκοψαν απόδειξη 3€ η οποία λέει τελωνείο δασμοί:Ο/H themakos66 έγραψε:
σε έπιασαν κορόιδο , η αξία είναι πολύ μικρή για να πληρώσεις έξοδα ελτα !!!!!!!!!Ο/H alnikou έγραψε:
μόλις παρέλαβα μια πρίζα με τα ΕΛΤΑ με έβαλαν 3€ τελωνείο με έκοψαν και απόδειξη η αξία της πρίζας 6€
στην ουσία είναι φύλακτρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ο/H alnikou έγραψε:
Οχι Θέμη μου έκοψαν απόδειξη 3€ η οποία λέει τελωνείο δασμοί 1
Ο/H themakos66 έγραψε:
παραθέτω απάντηση απο την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην ερώτηση :
Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;
>Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα:
>Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 € απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α και τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 € απαλλάσσονται από το δασμό.
- για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
- τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 700 €, υπόκεινται σε κατ’ αποκοπή δασμό 2,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους.
- για είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 700 €, καταβάλλονται οι ισχύοντες δασμοί και φόροι.
Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών.
ΠΗΓΗ : ICIS net - Συχνές Ερωτήσεις
=============== Φεβ 22nd 2017, 12:48pm ===============
στην ουσία είναι φύλακτρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ο/H alnikou έγραψε:
Οχι Θέμη μου έκοψαν απόδειξη 3€ η οποία λέει τελωνείο δασμοί 1
τώρα θά έχεις την ικανοποίηση ότι βοήθησες το ελληνικό δημόσιο στην οικονομική κρίση !!!!!!!!!!!!!Ο/H alnikou έγραψε:
αυτό είναι απάτη από τα ΕΛΤΑ αν κατάλαβα καλά ?
εμείς είμαστε στις συναλλαγές εμπορικού χαραχτήρα με όριο τα 22 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!Ο/H johnjor έγραψε:
Καταλαβαίνω κάτι λάθος;