Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Καλησπέρα.Απ'ότι κατάλαβα έκανα μαλακία που δεν έψαξα 5 λεπτά τι παίζει με τις μεθόδους αποστολής και χτυπάω το κεφάλι μου τώρα.Παρήγγειλα το πρώτο μου xiaomi (redmi 4x) και μάλλον για πιο γρήγορη αποστολή πρέπει να επέλεξα Expedited Shipping SG Post.Δεν είμαι σίγουρος αλλά το tracking number τελειώνει σε SG οπότε μάλλον επέλεξα αυτό και όχι το Flat Rate.

26/5 έφυγε και 14/5 έχω αυτό στο track/trace:
      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

Πιστεύετε με Flat Rate είχα λιγότερες πιθανότητες να πληρώσω τελωνείο;
      Επίσης μπορώ να αρνηθώ εκτελωνισμό και να επιστρέψει πίσω πληρώνοντας μόνο τα μεταφορικά;

Απ'ότι είδα θα πληρώσω 24% + 15ευρώ κόστος εργασίας.Αν δεν έχει τιμολόγιο μέσα με βάση ποια τιμή θα φορολογήσουν;
    • Ας έπαιρνες από Banggood με priority direct βρε ή έστω από GB με μεθόδους αποφυγής....ρώτα πριν κάνεις λαλακία...........

Η τιμή φορολόγησης γίνεται με τον δείκτη ότι μου δείξει πρώτο η Google οπότε καλή τύχη!
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν μια ανακεφαλαιοση, από gearbest άμα είναι από κίνα επιλέγουμε eu express και είναι συν 25 ευρώ, άμα είναι από hk επιλέγουμε eu express, 3ιναι δωρεάν, και στις δύο περιπτώσεις αποφεύγουμε τελωνείο, άμα παραγγείλουμε από banggood πάντα με priority line, είναι συν κάποια λεφτά αναλόγως το προϊόν αλλά γλυτώνεις τελωνείο και τέλος από vickmall οποίος θέλει υπ; ρχει πάλι τριγωνική αποστολή με 3 ευρώ. Αυτές είναι οι επιλογές ώστε να αποφύγεις το τελωνείο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα άμα είναι προϊόντα κάτω από 50 ευρώ μπορείς να επιλέξεις απλό ταχυδρομείο με nl post και χαμηλή δηλωμένη αξία ως δώρο και ναι είναι λίγο θέμα τύχης για το αν αποφύγεις το τελωνείο,πχ έχω φέρει λάμπα xiaomi, ακουστικά xiaomi, xiaomi mi band 2 και 2 fidget spinner και τίποτα δεν με έχει σταματήσει τελωνείο, αλλά και πάλι ήμουν κωλος όπως λέμε στο χωριό μου. Τέλος ποτέ δεν επιλέγουμε expedited shipping γιατί πολλή απλά το τελωνείο είναι σίγουρο και άμα είναι κιόλας DHL παίζει να πληρώσουμε και την διπλάσια αξία για τον προϊόν. Ελπίζω να βοήθησα τα νέα members που βαριούνται να διαβάσουν όλες τις προηγούμενες σελίδες του thread. Άμα λέω κάτι λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.
    • Μόλις παρέλαβα με NL χωρίς "έξτρα χρεώσεις" από το Coolicool με απλό ταχυδρομείο και όχι με τριγωνική που στέλνουν, ένα Umidigi C Note. Επίσης λογικά δευτέρα θα παραλάβω και ένα tv box που και αυτό θα γίνει review στο site μου, πάλι χωρίς "χρεώσεις". Το κινητό πάντως βλέπω είχε δηλωθεί σαν gift αξίας περίπου 55$! Μήπως εάν γράφουν κάτι σχεδόν αληθοφανές, έχει πιθανότητα να περάσει έτσι τελικά!?
    • Φίλε Στέφανε, είναι σαν να λές για το εισόδημά σου, δεν θέλω να κάνω δήλωση και να πληρώσω φόρο, θα πληρώνω μόνο το ..ΙΚΑ. Δεν γίνεται και βασικά, δεν ρωτάνε και κανένα.
      Επίσης, αν μπεί το πακέτο για έλεγχο στο τελωνείο, θα πληρώσεις τον εκτελωνισμό (τέλη διασάφησης) είτε σου βάλουν να πληρώσεις επιπλέον φόρο, είτε όχι.

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Διαφήμιση
    • Ο/H stefanosstef έγραψε:

Να αρνηθώ εκτελωνισμό γίνεται;Και να πληρώσω μόνο μεταφορικά;
      Δεν θα γλυτώσεις τίποτα. Το paypal δεν θα σε δικαιώσει επειδή αρνήθηκες το τελωνείο. Το μαγαζί θα σου πει, στους όρους λέει δεν πληρώνουμε τελωνείο, κτλ. Καλύτερα πλήρωσε όσο έρθει, αλλά πες το και στο μαγαζί, μήπως και σαν κάνουν partial refund λόγω χασούρας σου στο τελωνείο.
    • Ο/H stefanosstef έγραψε:

Να αρνηθώ εκτελωνισμό γίνεται;Και να πληρώσω μόνο μεταφορικά;

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με το κατάστημα αν θα δεχτούν το δέμα πίσω, και αν συμφωνούν όταν επιστρέψει σε αυτούς, σου κάνουν refund. For the record, το έχω κάνει, συμφώνησε το κατάστημα, αρνήθηκα την παραλαβή, το δέμα επέστρεψε στο κατάστημα, και πήρα refund. :thumbup:

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ναι κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, άρνηση παραλαβής οπότε να γυρίσει πίσω.Αν με το τελωνείο υπερβαίνει αρκετά τιμή skroutz θα επικοινωνήσω με gearbest.Υποθέτω θα προτιμούν να μου κάνουν reship με άλλη μέθοδο όταν φτάσει από το να κάνουν refund.Έτσι κι αλλιώς και εγώ το κινητό θέλω.Ευχαριστώ για τις συμβουλές, καλή μου τύχη τώρα :P
    • Φίλε μην μπλέκεις με τέτοια. Αν εκτελωνιστεί πλήρωσε και τελείωνε. Μετά μπορεί να μπλέξεις με επιστροφές - 10 ευρω η αποστολή πίσω και πάει λέγοντας. Μεγάλο μπλέξιμο. Πλήρωσε το τελωνείο αν μπει και τελείωσε.
    • Διαφήμιση
    • Σε post στο myphone κάποιος ισχυρίζεται ότι στο Vickmall, με +3€ έχεις εγγυημένη παράδοση χωρίς εκτελωνισμό.
      myphone.gr/forum/showthread.php?p=7204898#post7204898
      Μάλλον εννοεί "Priority Direct Mail".

Ισχύει αυτό; Μόνο +3€ όταν οι άλλοι χρεώνουν 20+;
      Μήπως το πάρω από εκεί.

Επίσης, επιλέγω το Redmi 4 Prime που κοστίζει 161,53$ (με Priority Direct Mail), προχωράω να κάνω checkout με Paypal και με επιλεγμένο το "Convert with card issuer" το ποσό γίνεται 179,48$!
      Πως προκύπτουν τα επιπλέον 18$;