Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Απ οτι βλεπω καλα παει γενικα το πραγμα.Επεσε συρμα για ρευστο και εχουν παρει φωτια στα τελωνεια.Απλα να παραθεσω και εγω οτι στις περιπου 20 παραγγελιες απο aliexpress και ebay 1,5 χρονο περιπου τωρα ολα περναγαν αερα για αθηνα που μενω ειτε me sg post ειτε me cn post ειτε με nl post.Αυτες που φτασανε αεροδρομιο μεσα στον ιουνιο και οι 2 εκτελωνιστηκαν.Το τρομερο ειναι οτι η μια ειχε tempered glass για το mi 6 μου αξιας 7 ευρω και πληρωσα 3 που ειναι η ταριφα και αλλα 3 παλι για μια θηκη αξιας 5 ευρω.Απο τη μια λεω παλι καλα που πηρα τον μαιο το mi 6 γιατι τωρα θα την ετρωγα ασχημα απο την αλλη ειναι δυνατον να πληρωνω ταριφιλικι 3 ευρω για καθε μπιχλιμπιδι που βαζω μεσα????Αν κρατησει πολυ ατο βλεπω να κοβεται η κινα δυστυχως.
    • Xαιρετώ τα μέλη και τους επισκέπτες.

Μέσα στο πρώτο 15θήμερο Ιουνίου, παρέλαβα καμμιά δεκαριά παραγγελίες, όλες e bay. Όλες ανταλλακτικά και αξεσουάρ μοτό. Όλες Κίνα. Όλες με DHL GM, και μου παραδόθηκαν με ΕΛ.ΤΑ. - μία μόνο με China Post και μου παραδόθηκε με ΕΛ.ΤΑ courier. Δεν είχα καμία συνάντηση με το τέρας.
      Περιμένω άλλες 2, πάλι Κίνα - DHL GM - EΛΤΑ. Είμαστε σε φάση ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ στο EΛΤΑ track και για τις 2 - στο DHL eCommerce Tracking, η μια Deutsche Post Singapore, Germany
      Processing at Facility (από 29/6, έφυγε 17/6 από Κίνα), η άλλη ATHENS AMU, Greece
      Arrival at Destination Country (από 19/6, έφυγε από 15/5 από Κίνα - υποτίθεται έπρεπε να είναι σπίτι μου ως 22/6, ενημέρωσα τον πωλητή, μου είπε αν δεν παραλάβω ως 30/6 να ειδοποιήσω να μου κάνει επιστροφή χρημάτων, αλλά αφού το βλέπω ήδη Ελλάδα δε μου φαίνεται δίκαιο, τι φταίει κι αυτός......)
      Οπότε, περιμένω να δω τι θα γίνει και με αυτά τα 2 τελευταία...

(Αν γράφω κάτι με λάθος τρόπο...να πω πως δεν είμαι σχετικός με το θέμα διαδικασίας παραγγελιών, μόνο τα τελείως βασικά και τα γράφω όπως τα βλέπω. Α, όλα τα track number στο τέλος είχανε DE, νομίζω πως σημαίνει ότι έρχονται μέσω Γερμανίας, από όπου παραλαμβάνουν τα ΕΛ.ΤΑ.)
      Αυτά. Είπα να αναφέρω την προσωπική εμπειρία μου.

=============== Ιουλ 2nd 2017, 1:09am ===============
      (Α, να συμπληρώσω πως αυτό το αργοπορημένο, ήταν παγωμένο στην ίδια κατάσταση στην Κίνα από 15/5 - 10/6, μίλησα με τον πωλητή, μίλησε με τη μεταφορική, ξεκόλλησε το δέμα και μου έστειλε ο πωλητής μήνυμα πως είχαν βάλει λάθος πληροφορίες στο πακέτο από τη μεταφορική και έτσι καθυστέρησε... Αλλά και πάλι ξανακαθυστερεί, πολύ....στο σάκο των ΕΛ.ΤΑ, όπως βλέπω).

=============== Ιουλ 2nd 2017, 1:34am ===============
      Α, κι ένα πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα.
      Πώς γίνεται, στο track των ΕΛ.ΤΑ. να φαίνεται πως είναι ένα δέμα σε κατάσταση παραλαβής από πελάτη στο εξωτερικό - άρα δεν έχει ανοιχτεί σάκος και σκαναριστεί στο έλληνικό αεροδρόμιο ακόμα
      ενώ στο track της μεταφορικής που το πήγε μέχρι Γερμανία, να αναφέρεται πως το δέμα βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο Αθηνών - δεν μπορώ να καταλάβω από πού το βλέπουν αυτοί......αφού τα ΕΛ.ΤΑ. που το έχουν στα χέρια τους δεν το σκανάρανε ακόμα εντός Ελλάδας.
      Τέλος πάντων.......
    • Παραγγελιά απο gearbest και αποστολη με Austrian post απο τις 19/6 ειναι κολλημένο σε αυτη την κατασταση: 2017-06-19 15:45 Item ready for international transport; Postcode AT
      Ειναι κανενας αλλος ετσι;
    • Διαφήμιση
    • Kαλησπερα σας , προσφατα εκανα μια αγορα μεσω gb ενος xiaomi redmi note 4x στην τιμη των 138 ευρω με standard registered shipping φυσικα για λιγοτερες πιθανοτητες τελωνιου ... να μην τα πολυλογω το δεμα (συμφωνα με το σαιτ των ελτα) εχει βγει απο το τελωνιο στις 28/6 αλλα απο τοτε δεν υπαρχει καποιο update τι λετε να συμβαινει ? οπως μαλλον θα καταλαβατε ειναι η πρωτη φορα που κανω μια τετοια αγορα απο κινα και εχω ψιλοανχωθει ....Επισης το οτι περασε απο τελωνιο σημαινει οτι θα πληρωσω και τους αναλογους δασμους ? αν ναι περιπου για τι ποσο μιλαμε ? απο κατω αφηνω screenshot απο το tracking
      Images
      • Screenshot_31.png

8,84 kB, 710×115, viewed 194 times
    • Φίλε εσυ έπεσες στο λάκκο μόνος σου. Γιατί δεν με ρωτάς πριν παραγγείλεις να σου πω αξιόπιστες μεθόδους απόφυγής τελωνείου από διάφορα μαγαζιά; Τώρα υπάρχουν πλεον οι λύσεις. Δεν θα πληρώσεις πολλά από 30-50 ευρω περίπου ανάλογα με τηνκοστολόγηση από τα ΕΛΤΑ.
    • Διαφήμιση
    • Θετική απάντηση
      @zt654 Γιατί να σε ρωτήσει ? Που να ήξερε ο άνθρωπος, μην αγχώνεσαι @bitos υπομονή να δεις τώρα πόσο θα σου ράψουν το κουστούμι στο τελωνείο, αν και υπάρχουν κινητά που πέρασαν με μόνο 3 ευρώ, αρκετά μπορώ να πω.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην bitos ()
      Αιτία: χρησιμες πληροφοριες

• Ενταξει να πω την αληθεια δεν μ φαινονται πολλα (συγκρινοντας με το κοστος της συσκευης εδω) απο την εμπειρια σου μηπως ξερεις σε ποσες μερες θα ειναι στα χερια μου το δεμα ?
    • @derveni Φιλικά το εννοούσα με την έννοια να τον βοηθήσω τον άνθρωπο να σώσει κανένα ευρώ σε δύσκολες εποχές. Αφου λέει εισαγωγή στο τελωνείο δύσκολα πάντως την γλιτώνει με 3 ευρώ μόνο. Όχι απίθανα βέβαια. Φίλε μου εξαρτάται μπορεί να κάνει και μήνα - ναι μήνα να βγει από το τελωνείο - έχει συμβεί!
    • Διαφήμιση
    • @zt654 Αν σε είχε συμβουλευτεί και δεν σε άκουσε θα έλεγα ΝΑΙ καλά έπαθε, αλλά πως να βοηθήσεις κάποιον που εκ των πραγμάτων ΔΕΝ μπορείς να τον βοηθήσεις. Και εγώ πιστεύω ότι θα είναι περισσότερα από τα 3 ευρώ.