Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • εστειλα προσωπικο μηνυμα στον Bodai, και μου απαντησε κλπ. Η γνωμη μου ειναι, αν μου ζητησουν λεφτα, να ενημερωσω το amazon USA, Και τον αποστολεα- το καταστημα.
    • Ο/H sakis112 έγραψε:

Καλησπερα. Περιμένω από τις ΗΠΑ, ένα ανταλλακτικό, αξιας 35$, απο το amazon USA, μου το στέλνουν με dhl express, πληρωσα μεταφορικά 25$, και προπληρώσα τελωνείο 8$. Το βρήκα , ότι είναι από την Παρασκευή στην Γερμανία, άρα αύριο Δευτέρα θα είναι στην Αθήνα.
      Έχω προπληρώσει τελωνείο 8$.
      Δεν έχω ξανααγορασει από amazon USA. Διαβάζω στα site, οτι τους τηλεφωνεί η dhl, απο Αθήνα, και τους ζήτησε να πληρώσουν λεφτά, πχ έξοδα εκτελωνισμου, και διάφορες χρεώσεις,,, αμοιβή εκτελωνιστή κλπ.
      Τι πρέπει να περιμένω, αν μου πάρουν τηλέφωνο, και τι να απαντήσω;
      Θα μου ζητήσουν, κάποιο ποσό;
      Αν κάποιος γνωρίζει την απάντηση, γιατί η dhl χρεωνει λεφτά, κλέβοντας στην πράξη.
      Ειχα κανει και εγω μια παραγγελια απο Αμερικη οχι ομως amazon το οποιο ηρθε μεσω dhl στη Γερμανια και απο εκει Ελλαδα.Δεν ηταν dhl ομως αλλα τα Γερμανικα ελτα που τα εχει η dhl.Οταν εφυγε απο Γερμανια μου εβγαλε tracking για τα Ελτα.Σε 7 μερες ειχε φτασει Γερμανια σε αλλες 5 περιπου ξεκινησε για Ελλαδα και εφτασε εδω μετα απο 2 μηνες.Ακρη δεν εβγαζα ουτε με τα ελτα ουτε με τα Γερμανικα ταχυδρομεια και μετα απο 1 μηνα ο αποστολεας εστειλε εκ νεου το αντικειμενο το οποιο ηρθε με διαφορα 20 ημερων με το πρωτο.Η μαλακια πιστευω ειναι καθαρα των ελτα καθως το δεμα ειχε μπει στην Ελλαδα λογικα αλλα εμενε σε καποια σακουλα περιμενωντας να το ανοιξουν.Για κανενα απο τα 2 δε πληρωσα τελωνειο και δεν ειχα προπληρωσει import fees.
    • Ζητησα να το στείλουν express, και το έκαναν με την dhl.
      Εγώ πίστευα, ότι θα το έστελναν με UPS κλπ.
      Το θέμα ειναι: έχω προπληρώσει τελωνείο, αν μου ζητήσουν ξανά να πληρώσω , τι θα κάνω;
      Να στείλω email στο amazon?
      Έχει ένας, κάποια ανάλογη εμπειρία;

=============== Οκτ 23rd 2017, 6:13am ===============
      Καλημέρα. Το δέμα έχει έρθει Αθήνα.
      Images
      • Screenshot_20171023-060703.png

453,15 kB, 1.440×2.560, viewed 192 times
    • Διαφήμιση
    • περασε τελωνειο, επειδή το προπληρωσα, μου ειπαν στο τηλεφωνο, δεν θα πληρωσω.
      αγχωθηκα γερα, με ρωτουσαν τι δουλεια κανει ο ανταπτορας, μου ζητησαν να το περιγραψω, τι είναι, μου ζητησαν ΑΦΜ.

=============== Οκτ 23rd 2017, 5:30pm ===============
      Τι σημαίνει το " clearance event", είναι στο τελωνείο.
      Images
      • bandicam 2017-10-23 11-10-51-429.jpg

1,47 MB, 3.840×2.160, viewed 235 times
      • Screenshot_20171023-172837.png

925,3 kB, 2.160×3.840, viewed 103 times
    • ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

Να υποθέσω ότι μπήκα τελωνείο μετά από ένα μήνα αναμονή για κάμερα που πλήρωσα 15 ευρώ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Λογικά για να πήγε για τελωνείο ,δεν έρχεται από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης , πρέπει να έχει την ένδειξη CN 22 ,που σημαίνει ότι έρχεται από χώρα εκτός ΕΕ . Λογικά η 3 € τέλος παρουσίασης του δέματος στο τελωνείο θα πληρώσεις ,η θα χαρακτηρίζεται τελωνειακός ελεύθερο και δεν θα πληρώσεις τίποτα,με αυτή την τιμή αγοράς των 15€ .
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα στο forum. Αγορά mi box από geekbuying από Γερμανική αποθήκη (DE STOCK). Θα πληρώσω μόνο την τιμή που μου βγάζει ή υπάρχει περίπτωση να περάσει και τελωνείο;
    • Ο/H zt654 έγραψε:

από Ευρώπη ποτέ!
      zt654 ευχαριστώ. Έχει αναφερθεί ποτέ ''στραβή'' του τύπου να γράφει η παραγγελία ευρωπαϊκή αποθήκη (π.χ. German warehouse όπως στην περίπτωσή μου) και για κάποιο λόγο να έρθει το προϊόν από Κίνα και να επιβαρυνθεί από τελωνείο;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ASXETOSSS έγραψε:

Ο/H zt654 έγραψε:

Έχει αναφερθεί ποτέ ''στραβή'' του τύπου να γράφει η παραγγελία ευρωπαϊκή αποθήκη (π.χ. German warehouse όπως στην περίπτωσή μου) και για κάποιο λόγο να έρθει το προϊόν από Κίνα και να επιβαρυνθεί από τελωνείο;
      Έχει αναφερθεί αλλά από πωλητές του ebay, από e-shop δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.