Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • Ο/H popolaros έγραψε:

Ο/H gasto έγραψε:

Στο ειδοποιητηριο που ηρθε γραφουν να πληρωσω 3€.Φαινεται πουθενα οτι μπηκε τελωνειο?
      και γιατι περασε τελωνειο αφου ηρθε απο γερμανια?η κανω κατι λαθος?
      Αρχικος αποστολεας ειναι απο Αμερικη.
    • Ο/H gasto έγραψε:

Ο/H popolaros έγραψε:

Ο/H gasto έγραψε:

Στο ειδοποιητηριο που ηρθε γραφουν να πληρωσω 3€.Φαινεται πουθενα οτι μπηκε τελωνειο?
      και γιατι περασε τελωνειο αφου ηρθε απο γερμανια?η κανω κατι λαθος?Αρχικος αποστολεας ειναι απο Αμερικη.

Φίλε μου, μου έχει συμβεί κι εμένα. Ρώτησα στο τοπικό μου ταχυδρομείο. Όλα πια περνάνε τελωνείο. Αν δεν ασχοληθούν καθόλου, σου χρεώνουν ταρίφα 3€ και το αφήνουν ελεύθερο. Αν το ανοίξουν σου χρεώνουν 24% ΦΠΑ στην τιμή του προϊόντος που αγόρασες + έξοδα εκτελωνισμού κτλ. Στην ουσία στάθηκες και "τυχερός"!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pagouras7 έγραψε:

Λογικά για να πήγε για τελωνείο ,δεν έρχεται από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης , πρέπει να έχει την ένδειξη CN 22 ,που σημαίνει ότι έρχεται από χώρα εκτός ΕΕ . Λογικά η 3 € τέλος παρουσίασης του δέματος στο τελωνείο θα πληρώσεις ,η θα χαρακτηρίζεται τελωνειακός ελεύθερο και δεν θα πληρώσεις τίποτα,με αυτή την τιμή αγοράς των 15€ .
      Τελικά σήμερα μου ήρθε το ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ και μου έχουν χρεώσει 15 Ευρώ φπα και 15 έξοδα εκτελωνισμού. Μπορεί κάποιος να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να ζητήσω επανέλεγχο? Έχει νόημα? έχει κανένας θετικό αποτέλεσμα από αυτή την διαδικασία;
    • Νομίζω, δεν το παραλαμβάνεις ταυτόχρονα προσκομιζεις, την απόδειξη από paypal, ,. Η. , από την κάρτα.
      Πήγαινε στο ταχυδρομείο.
      Η τιμή που το αγορασες, και η αξία με τη οποία το εκτελωνισαν, έχει μεγάλη διαφορά??????
    • Από ότι καταλαβαίνω από τον ΦΠΑ (15Ευρώ) πρέπει να μου το κοστολόγησαν 60Ευρώ ενώ εγώ πλήρωσα περίπου 18.
      Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το έντυπο για τον επανέλεγχο που λογικά θα πρέπει να συμπληρώσω γιατί υποψιάζομαι στο ταχυδρομείο θα κάνουν τους ανήξερους?
    • Ειχε γράψει, πριν λίγο καιρό, ο bodai, τι κάνουμε.
      ΝΟΜΊΖΩ, πηγαίνει ς στο ταχυδρομείο, δεν το παραλαμβάνεις, και ζητάς επανέλεγχο,. Και ψάχνεις στο προσωπικό, καλύτερα σε νεαρής ηλικίας, για να σε εξυπηρετήσει, οι παλιοί δεν ασχολούνται.
      Πάρε γνώμες από εδώ το σάιτ.
    • Διαφήμιση
    • Είναι απλό .(το έχω κάνει ) . Γράφεις μια απλή αίτηση επανελέγχου , βάζεις μαζί τα αποδεικτικά και οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου το ξαναστέλνουν στο τελωνείο για επανέλεγχο . Δεν πληρώνεις τίποτα .
      Θα αργήσει πάντως .
      Εγώ το έστειλα στις 15 Σεπ και ακόμη τίποτα ...
    • Παντως η κατασταση με τα τελωνεια εχει ξεφυγει και τα κοστολογουν οπως θελουν + η μεγαλες καθηστερησεις .... Στην περιπτωση μου μαλιστα εκανα μια παραγγελεια απο gearbest πληρωνοντας eu express και χωρις την συγκαταθεση μου αλλαξαν σε post nl αποτελεσμα ακομα να περιμενω το πακετο + ο φοβος του τελωνειου .. απο την αλλη το gearbest λεει πως θα καλυψει τα εξοδα αλλα δεν παυει να ειναι ξενερωμα και διαδικασια
    • Ο/H KillGamerGr έγραψε:

Παντως η κατασταση με τα τελωνεια εχει ξεφυγει και τα κοστολογουν οπως θελουν + η μεγαλες καθηστερησεις .... Στην περιπτωση μου μαλιστα εκανα μια παραγγελεια απο gearbest πληρωνοντας eu express και χωρις την συγκαταθεση μου αλλαξαν σε post nl αποτελεσμα ακομα να περιμενω το πακετο + ο φοβος του τελωνειου .. απο την αλλη το gearbest λεει πως θα καλυψει τα εξοδα αλλα δεν παυει να ειναι ξενερωμα και διαδικασια
      δηλαδη θα περασει απο ολλανδια?ενω με eu express απο που θα πηγαινε για αποφυγη τελωνειου?γιαρι και εγω πληρωσα απο banggood priority line και σημερα το βλεπω ολλανδια..
    • Διαφήμιση
    • Το eu express ειναι τριγωνική αποστολη παει κινα αγγλια μετα καπου στην ουγγαρια ( καπου εκει ) οπου προσκολειτε νεο αυτοκολλητο και ετσι φαινεται πως το πακετο εισαχθηκε απο ευρωπη ... Το priority direct mail του bangood απο οσο ξερω ( δεν εχει τυχει να παραγγειλω με αυτη την μεθοδο ακομα ) ειναι μεθοδος χωρις τελωνειο παρομοια με το eu express ( δεν γνωριζω ακριβείς λεπτομεριες) αλλα με διαφορετικη διαδρομη και περιορισμο στον ογκο και στα κιλα του αντικειμενου μεχρι 2 κιλα μικρου ογκου οχι δλδ κανα μεγαλο drone και τετοια... αν εννωεις αυτο με το priority line στον bangood