Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

@vaskef69 υπάρχει αντίστοιχο νήμα 'Αξιολόγηση διαφόρων e-shops..' που αναφέρει και το κατάστημα αλλά και το αν πέρασε τελωνείο ή όχι με ένα σωρό ακόμα χρήσιμες πληροφορίες :)

(κάνε μια αναζήτηση και θα στο βγάλει, δεν μπορώ να βάλω λινκ γιατί είμαι με κιν..)
    • RE: ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

Ο/H gas83 έγραψε:

@vaskef69 υπάρχει αντίστοιχο νήμα 'Αξιολόγηση διαφόρων e-shops..' που αναφέρει και το κατάστημα αλλά και το αν πέρασε τελωνείο ή όχι με ένα σωρό ακόμα χρήσιμες πληροφορίες :)

(κάνε μια αναζήτηση και θα στο βγάλει, δεν μπορώ να βάλω λινκ γιατί είμαι με κιν..)
      Παιδιά δεν το ζητάω για μένα, πρόταση έκανα για να εξυπηρετηθούν οι φίλοι που μας διαβάζουν. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις ☺️

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Συνοψίζοντας τις αγορές που έχω κάνει φέτος από την πρώτη στιγμή που με τσίμπησε το τελωνείο έχω να πω τα εξής:

Gearbest / SingPost Registered / 2τεμ. Xiaomi Redmi 4 4G Smartphone / Dispatch: 21/4/17 - Παράδοση: 01/06/2017 / 30+30=60€ τελωνείο
      Gearbest /Switzerland Post Unregistered / 2 θήκες - glass - Mousepads Αξία 25€ / Χωρίς τελωνείο
      Gearbest /Switzerland Post Unregistered / Μπουκαλάκια για παρασκευή e cig Αξία 10€ / Χωρίς τελωνείο
      Gearbest /Switzerland Post Unregistered --> NL Post registered/ Ατμοποιητής και αντιστάσεις e cig Αξία 35€ / Χωρίς τελωνείο 28Jun2017
      Gearbest /EU Express DP DUK1 / Haier XShuai T370 Robotic Vacuum Cleaner 160€ / Χωρίς τελωνείο 14Aug2017
      Gearbest /NL Post Registered / Mi band 2 18€ / τελωνείο 21!!€ dispatch 18/8/17 Παραδοση: 13/10/2017
      Gearbest /NL Post Registered / Original Smok Alien 220W TC Box Mo 40€ dispatch 29/8/17 Παραδοση: 27/10/2017 / Χωρίς τελωνείο

Xiaomi Mi Note 2 4G Phablet International Version / EU Express Περιμένω χωρίς τελωνείο...
    • Το διάβασα στις ειδήσεις σε ένα συνέδριο των ΕΛΤΑ ο γενικός διευθυντής ανάφερε κέρδη 2.5 εκατομμύρια από τον εκτελωνισμο ,τους ανοίξαμε την όρεξη ,τώρα ούτε καρφίτσα δεν θα μας αφήσουν χωρίς τελωνείο
    • Ο/H pagouras7 έγραψε:

Το διάβασα στις ειδήσεις σε ένα συνέδριο των ΕΛΤΑ ο γενικός διευθυντής ανάφερε κέρδη 2.5 εκατομμύρια από τον εκτελωνισμο ,τους ανοίξαμε την όρεξη ,τώρα ούτε καρφίτσα δεν θα μας αφήσουν χωρίς τελωνείο
      Με την όρεξη θα μείνει...

MI5 via Tapatalk
    • Ο/H vaskef69 έγραψε:

... Μια πρόταση και από εμένα. Όποιος έχει την διάθεση και την εμπειρία, καλό θα ήταν να γράψει σ΄ένα post, τα μαγαζιά που έχει αγοράσει, την εκάστοτε μέθοδο αποστολής που επέλεξε και απέφυγε το τελωνείο. Να φτιαχτεί λοιπόν ένας οδηγός τον οποίο να ακολουθούμε όλοι μας για να αποφεύγουμε το τελωνείο πριν παραγγείλουμε. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας :)
      πχ
      gearbest: μέθοδος αποστολής: ...................
      banggood: μέθοδος αποστολής: ...................
      vickmall: μέθοδος αποστολής: ...................
      honorbuy: μέθοδος αποστολής: ...................
      ibuygou: μέθοδος αποστολής: ...................
      geekbuying: μέθοδος αποστολής: ...................
      merimobiles: μέθοδος αποστολής: ...................
      κλπ.......
      Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά (απ' όσα θυμάμαι δηλ.) Οποιοδήποτε άλλο καλό είναι να το βάλουμε.

Ο/H gas83 έγραψε:

Εδώ είναι το νήμα που υπάρχει στο forum για αυτό το σκοπό

Αξιολόγηση των διαφόρων e-shops (για να μην πέσετε σε παγίδες)
    • Διαφήμιση
    • ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

Καλησπέρα με τα lucky bags της gb πηρα την καμερα της xiaomi yi m1 την οποία έστειλαν με nl post το οτι θα φάω τελωνείο το γνωρίζω ηδη, το θεμα ειναι ποσο τελωνείο φαω δλδ θα πληρώσω για 170€ που την πηρα η για 400€ που κάνει κανονικά παρήγγειλε κάνεις να μου πει πόσο πλήρωσε;

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H adekastos έγραψε:

Καλησπέρα με τα lucky bags της gb πηρα την καμερα της xiaomi yi m1 την οποία έστειλαν με nl post το οτι θα φάω τελωνείο το γνωρίζω ηδη, το θεμα ειναι ποσο τελωνείο φαω δλδ θα πληρώσω για 170€ που την πηρα η για 400€ που κάνει κανονικά παρήγγειλε κάνεις να μου πει πόσο πλήρωσε;

Κανείς δεν ξέρει να σου πει με σιγουριά. Θα το κρίνει εκείνη τη στιγμή ο τελώνης!
      Θα ήταν καλό ίσως να είχες ζητήσει να βάλουν την απόδειξη μέσα στη συσκευασία, έτσι μήπως και της δώσουν σημασία...
      Εν πάσει περιπτώσει, δεν μας είπες όμως με ποια μεταφορική στάλθηκε
    • Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H adekastos έγραψε:

Κανείς δεν ξέρει να σου πει με σιγουριά. Θα το κρίνει εκείνη τη στιγμή ο τελώνης!
      Θα ήταν καλό ίσως να είχες ζητήσει να βάλουν την απόδειξη μέσα στη συσκευασία, έτσι μήπως και της δώσουν σημασία...
      Το εγραψα με NL post, ειχα γράψει και στην gb αν γίνει να το στείλουν με eu express αλλα απάντηση στο ticket δεν πηρα ποτε

• Ο/H adekastos έγραψε:

Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H adekastos έγραψε:

Κανείς δεν ξέρει να σου πει με σιγουριά. Θα το κρίνει εκείνη τη στιγμή ο τελώνης!Θα ήταν καλό ίσως να είχες ζητήσει να βάλουν την απόδειξη μέσα στη συσκευασία, έτσι μήπως και της δώσουν σημασία...
      Το εγραψα με NL post, ειχα γράψει και στην gb αν γίνει να το στείλουν με eu express αλλα απάντηση στο ticket δεν πηρα ποτε
      Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα. Το Priority line (EU Express) δηλαδή δεν το επέλεξες τη στιγμή της παραγγελίας αλλά το ζήτησες μετά;
      Έχει ένα κόστος επιπλέον πάντως. Θα έπρεπε όμως να σου απαντήσουν. Άνοιξες ticket ή με email τους ενημέρωσες;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H adekastos έγραψε:

Ο/H billphone έγραψε:

Ο/H adekastos έγραψε:

Κανείς δεν ξέρει να σου πει με σιγουριά. Θα το κρίνει εκείνη τη στιγμή ο τελώνης!Θα ήταν καλό ίσως να είχες ζητήσει να βάλουν την απόδειξη μέσα στη συσκευασία, έτσι μήπως και της δώσουν σημασία...
      Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα. Το Priority line (EU Express) δηλαδή δεν το επέλεξες τη στιγμή της παραγγελίας αλλά το ζήτησες μετά;
      Έχει ένα κόστος επιπλέον πάντως. Θα έπρεπε όμως να σου απαντήσουν. Άνοιξες ticket ή με email τους ενημέρωσες;
      Δεν υπήρχε επιλογή για eu express αλλα ήλπιζα με το ticket να μου το στείλουν ετσι και να το πλήρωνα έξτρα μιας και εχω ακούσει οτι εχει ξαναγίνει. Τεσπα το tracking εδωσε άφιξη σήμερα στην Ελλάδα απο nl post, βέβαια με την κατάσταση που επικρατεί στο ταχυδρομείο βλέπω να ανοίγουν το σακο μετα απο μήνα (και βαλε).