Διαφήμιση

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

• Οδηγός
    • ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"

Εάν στο υπερεκτιμήσουν θα ζητήσεις επανέλεγχο με τα παραστατικά της αγοράς σου , εύχομαι να μην σου χρειαστεί

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H takisfrag έγραψε:

Εάν στο υπερεκτιμήσουν θα ζητήσεις επανέλεγχο με τα παραστατικά της αγοράς σου , εύχομαι να μην σου χρειαστεί

Ευχαριστώ πολύ. Τι μετράει ως παραστατικό για το τελωνείο; Screenshot από το Gearbest τους κάνει; Απόδειξη από το Gearbest δεν τους στέλνω γιατί έστειλαν όσο δήλωσαν το δέμα δηλαδή 14 USD (αυτό χωρίς να τους το ζητήσω). Μετά η μόνη επιλογή είναι το Statement της κάρτας που έκανα την αγορά

Της κάρτας ή χρέωση ή του paypal με τον αριθμό παραγγελίας

• Διαφήμιση
    • Ο/H gstekas έγραψε:

Καλημέρα έχω παραγγείλει από Gearbest με NLPost το Bluetooth Speaker της Xiaomi. Συνολικό κόστος με μεταφορικά 20,10 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως δεν περνάει τελωνείο. Αν περάσει όμως και ο τελωνειακός το υπερεκτιμήσει και μου επιβάλει το ΦΠΑ+Έξοδα εκτελωνισμού τι κάνω; Το δέμα είναι από τις 29/11 Αθήνα και έχει παραμείνει στάσιμο στο ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ. Ξέρει κανείς πόσο να περιμένω περίπου για να μου έρθει (Αθήνα μένω) και αν είναι λογικό που έχει κολλήσει τόσες μέρες εκεί;

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
      29/11/2017, 21:34:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
      24/11/2017, 20:33:00ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
      Πάντως και εμένα αρκετά πακέτα κολλάνε πλέον σε αυτή την κατάσταση τον τελευταίο καιρό και μετά ξεκολανε. Έτσι από 10 15 μέρες αναμονή από το banggood έγινε τώρα 15 με 25.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλημερα, ξέρω ότι βρίσκομαι σε ένα φόρουμ που ασχολείται αποκλειστικά με τα Smartphone αλλά έχω μπλέξει και εγώ με τα τελωνεία και δεν ξέρω τι να κάνω, που να απευθυνθώ. Εκανα παραγγελία ένα ρολόι από το Hongkong το οποίο έφτασε Ελλάδα στης 20.11 και από τότε είναι κολλημένο στο τελωνείο, από τα ΕΛΤΑ μου λένε ότι περιμένει να εκτελωνιστεί αλλά δεν μπορούν να μου πουν πότε θα γίνει αυτό. Σε ένα άλλο φόρουμ διάβασα ότι υπάρχουν 800 κοντέινερ για εκτελωνισμό, στο κέντρο του αεροδρομίου και ότι μπορεί να πάρει κάνα 2μηνο αυτή η υποθέσει!
      Τι συμβαίνει τελευταία με τα τελωνεία? - Γενική συζήτηση

Γνωριζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο?
      Γνωριζετε πιο είναι το κόστος εκτελωνισμού και πόσος χρόνος χρειάζεται για να το εκτελωνίσουν?

Ευχαριστω
    • Ισχύουν οι καθυστερήσεις στο τελωνείο αλλά για 800 κοντέινερ δεν ξέρω να σου πω.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος αναμονής μπορεί να κάνει 10 μέρες μπορεί και 2 μήνες, υπομονή θέλει.
      Επίσης το ότι περνάει από έλεγχο δεν σημαίνει ότι θα μπουν και τελωνειακοί δασμοί, πάντα υπάρχει η περίπτωση να βγει Τελωνειακός Ελεύθερο.
      Σε περίπτωση που δασμολογηθεί, αυτά που θα πληρώσεις είναι 24% ΦΠΑ επί της αξίας που θα το υπολογίσουν + 15 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού.

Στην περίπτωση που το κοστολογήσουν πολύ περισσότερο από όσο πλήρωσες, έχεις τη δυνατότητα να μην παραλάβεις και να ζητήσεις ανακοστολόγηση , υποβάλλοντας όλα τα στοιχεία που δείχνουν πόσα πλήρωσες πραγματικά (εκτύπωση της παραγγελίας, εκτύπωση της χρέωσης από paypal, εκτύπωση της χρέωσης από την κάρτα σου, tracking number παραγγελίας κτλ)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ισχύουν οι καθυστερήσεις στο τελωνείο αλλά για 800 κοντέινερ δεν ξέρω να σου πω.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος αναμονής μπορεί να κάνει 10 μέρες μπορεί και 2 μήνες, υπομονή θέλει.
      Επίσης το ότι περνάει από έλεγχο δεν σημαίνει ότι θα μπουν και τελωνειακοί δασμοί, πάντα υπάρχει η περίπτωση να βγει Τελωνειακός Ελεύθερο.
      Σε περίπτωση που δασμολογηθεί, αυτά που θα πληρώσεις είναι 24% ΦΠΑ επί της αξίας που θα το υπολογίσουν + 15 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού.

Στην περίπτωση που το κοστολογήσουν πολύ περισσότερο από όσο πλήρωσες, έχεις τη δυνατότητα να μην παραλάβεις και να ζητήσεις ανακοστολόγηση , υποβάλλοντας όλα τα στοιχεία που δείχνουν πόσα πλήρωσες πραγματικά (εκτύπωση της παραγγελίας, εκτύπωση της χρέωσης από paypal, εκτύπωση της χρέωσης από την κάρτα σου, tracking number παραγγελίας κτλ)
      Ευχαριστω!

Καλησπέρα,έχω παραγγείλει από gearbest ένα amazfit με τρόπο αποστολής Europe express και έχει σταλεί από τις 21/11 με dpd uk. Ακόμη δεν έχω παραλάβει και το tracking δείχνει Southall 19/11. Λογικά αποφεύγω τελωνείο αλλά δεν έχει αργήσει? Επίσης στην Ελλάδα εξυπηρετείται από acs?
      Ευχαριστώ προκαταβολικά

Στάλθηκε από το HUAWEI CAN-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H yiatsou έγραψε:

Καλησπέρα,έχω παραγγείλει από gearbest ένα amazfit με τρόπο αποστολής Europe express και έχει σταλεί από τις 21/11 με dpd uk. Ακόμη δεν έχω παραλάβει και το tracking δείχνει Southall 19/11. Λογικά αποφεύγω τελωνείο αλλά δεν έχει αργήσει? Επίσης στην Ελλάδα εξυπηρετείται από acs?
      Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ομοίως από 16/11 έχει αποσταλεί και το δικό μου και ακόμα δείχνει (Southhall, Your parcel is on its way).
      Πιστεύω πως θα παραλάβουμε πριν τα Χριστούγεννα πάντως :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ioann1s έγραψε:

Ο/H yiatsou έγραψε:

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ομοίως από 16/11 έχει αποσταλεί και το δικό μου και ακόμα δείχνει (Southhall, Your parcel is on its way).
      Πιστεύω πως θα παραλάβουμε πριν τα Χριστούγεννα πάντως :)
      Μακάρι και ελπίζω χωρίς τελωνείο. Αν και σαν χρόνο παράδοσης έδινε 6-10 εργάσιμες...