Εγω πάντως από gearbest με unregistered παραγγελία 19.11 ήρθε χθες με Belgium post χωρίς τελωνείο. Είχε δύο τζαμακια, μια θήκη και ένα φορτιστή, σύνολο κάτω από 20€.
ΤΕΛΩΝΕΙΟ: Πως να αντιμετωπίσετε το "ΤΕΡΑΣ"
- Οδηγός
-
-
Καλησπερα.Πρωτη παραγγελια απο εχωτερικο και εχτες ανακαλυψα(απο το tracking των ΕΛΤΑ) οτι το δεμα μου ειναι στο τελωνειο.Τα 2 τελευταια updates ειναι "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ" και "ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ".Η αξια ειναι γυρω στα 165 ευρω και ειναι ενα Redmi note 4X.Τι μπορω να κανω και τι να περιμενω?Ισχυει οτι καθε μερα που παραμενει στο τελωνειο υπαρχει χρεωση?
-
Καλησπέρα
αυτο το κατάστημα έχει μια επιλογή που λέει οτι σου επιστρέφει τα χρήματα που θα πληρώσεις σε περίπτωση που περάσει τελωνείο. Ξέρουμε αν είναι όντως έτσι?
LightInTheBox - Ein internationales Onlineshopping für Kleider, Haus und Garten, Elektronik und Hochzeitskleidung -
Ο/H ChiSeL έγραψε:
Καλησπερα.Πρωτη παραγγελια απο εχωτερικο και εχτες ανακαλυψα(απο το tracking των ΕΛΤΑ) οτι το δεμα μου ειναι στο τελωνειο.Τα 2 τελευταια updates ειναι "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ" και "ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ".Η αξια ειναι γυρω στα 165 ευρω και ειναι ενα Redmi note 4X.Τι μπορω να κανω και τι να περιμενω?Ισχυει οτι καθε μερα που παραμενει στο τελωνειο υπαρχει χρεωση?
-
Ο/H Malachaskos έγραψε:
Καλησπέρα
αυτο το κατάστημα έχει μια επιλογή που λέει οτι σου επιστρέφει τα χρήματα που θα πληρώσεις σε περίπτωση που περάσει τελωνείο. Ξέρουμε αν είναι όντως έτσι?
LightInTheBox - Ein internationales Onlineshopping für Kleider, Haus und Garten, Elektronik und Hochzeitskleidung
-
Καλησπέρα,
από lightinthebox αγορασα singles day 11.11 ΔΥΟ Xiaomi Note 4 Global (αυτό με την 800αρα) προς ~170USD έκαστο ΜΕ ασφάλεια τελωνείου.
Ήρθαν με DHL στις αρχές του μήνα, η οποία με ειδοποίησε τηλεφωνικά για τον εκτελωνισμό. Έστειλα μήνυμα στο LITB αναφέροντάς τους το κόστος (επισύναψα τον τιμοκατάλογο της DHL και τον υπολογισμό του ΦΠΑ). Σε 1 μέρα με ενημέρωσαν ότι εγκρίνεται το αίτημά μου και μετά από 5εργάσιμες είδα τα λεφτά στο PAYPAL (ως partial refund)Στο μεταξύ εξήγησα στην DHL την κατάσταση (οτι πληρώνει ο πωλητής το τελωνείο) και ότι χρειάζομαι 5 εργάσιμες για να συνεννοηθώ μαζί τους και τους παρακάλεσα να μην χρεωθώ αποθήκη για αυτές τις μέρες.
Προσωπικά εξεπλάγην που μου επέστρεψαν τα λεφτά καθώς περίμενα ότι θα μου λέγανε να αφήσω το δέμα να επιστραφεί καθώς τα λεφτά που θα έπρεπε να μου επιστρέψουν ήταν πάνω από το 50% της αξίας του κινητού.
Επίσης δεν ανέμενα να κάνουν αποστολή με την DHL. Θεωρώ πως θα ήταν πολύ πιο φτηνή λύση η αποστολή με EMS.
Δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ απολύτως περίπτωση να προπληρώσω τα εκτελωνιστικά και να περιμένω την επιστροφή του ποσού στο PAYPAL καθώς δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα κατάστημα. Απλά θα άφηνα την αποστολή να επιστρέψει στην Κίνα.
Τα κινητά είναι ακόμα στο κουτί τους (είναι δώρο) και η μόνη περίπτωση που θα είμαι outofpocket είναι αν έχουν πρόβλημα οπότε στην περίπτωση αυτή ακόμα και αν μου επιστρέψουν τo υπόλοιπο ποσό της αγοράς θα έχω πληρώσει για τον εκτελωνισμό μόνος μου. -
Ο/H Ionlab έγραψε:
Καλησπέρα,
από lightinthebox αγορασα singles day 11.11 ΔΥΟ Xiaomi Note 4 Global (αυτό με την 800αρα) προς ~170USD έκαστο ΜΕ ασφάλεια τελωνείου.
Ήρθαν με DHL στις αρχές του μήνα, η οποία με ειδοποίησε τηλεφωνικά για τον εκτελωνισμό. Έστειλα μήνυμα στο LITB αναφέροντάς τους το κόστος (επισύναψα τον τιμοκατάλογο της DHL και τον υπολογισμό του ΦΠΑ). Σε 1 μέρα με ενημέρωσαν ότι εγκρίνεται το αίτημά μου και μετά από 5εργάσιμες είδα τα λεφτά στο PAYPAL (ως partial refund)Στο μεταξύ εξήγησα στην DHL την κατάσταση (οτι πληρώνει ο πωλητής το τελωνείο) και ότι χρειάζομαι 5 εργάσιμες για να συνεννοηθώ μαζί τους και τους παρακάλεσα να μην χρεωθώ αποθήκη για αυτές τις μέρες.
Προσωπικά εξεπλάγην που μου επέστρεψαν τα λεφτά καθώς περίμενα ότι θα μου λέγανε να αφήσω το δέμα να επιστραφεί καθώς τα λεφτά που θα έπρεπε να μου επιστρέψουν ήταν πάνω από το 50% της αξίας του κινητού.
Επίσης δεν ανέμενα να κάνουν αποστολή με την DHL. Θεωρώ πως θα ήταν πολύ πιο φτηνή λύση η αποστολή με EMS.
Δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ απολύτως περίπτωση να προπληρώσω τα εκτελωνιστικά και να περιμένω την επιστροφή του ποσού στο PAYPAL καθώς δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα κατάστημα. Απλά θα άφηνα την αποστολή να επιστρέψει στην Κίνα.
Τα κινητά είναι ακόμα στο κουτί τους (είναι δώρο) και η μόνη περίπτωση που θα είμαι outofpocket είναι αν έχουν πρόβλημα οπότε στην περίπτωση αυτή ακόμα και αν μου επιστρέψουν τo υπόλοιπο ποσό της αγοράς θα έχω πληρώσει για τον εκτελωνισμό μόνος μου.
-
73,60 για κάθε συσκευή (39 εκτελωνιστικά και 24% ΦΠΑ επί της τιμής αγοράς).
Υποψιν ότι αν το κόστος ΜΑΖΙ με μεταφορικά είναι πάνω από 150Ευρώ τα εκτελωνιστικά είναι 54Ε και εκτός από το ΦΠΑ πληρώνεται και δασμός (δεν ξέρω πόσο % είναι). -
Ο/H Ionlab έγραψε:
73,60 για κάθε συσκευή (39 εκτελωνιστικά και 24% ΦΠΑ επί της τιμής αγοράς).
Υποψιν ότι αν το κόστος ΜΑΖΙ με μεταφορικά είναι πάνω από 150Ευρώ τα εκτελωνιστικά είναι 54Ε και εκτός από το ΦΠΑ πληρώνεται και δασμός (δεν ξέρω πόσο % είναι).
Επίσης το gearbest σε 2-3 κινητά που είδα έχει βγάλει την επιλογή priorityline -
Καλησπέρα κ από μένα σε όλους.εγω έκανα τη χαζομαρα και πήρα dji phantom 3 από Banggood με ems κ τώρα είναι τελωνείο κ μου ζητάνε απόδειξη από το PayPal μου.τι να κάνω;υπολογίζω κανα 200ευρω το τελωνείο.να τους στείλω καμία ψεύτικη απόδειξη;
-
Έτσι που ήρθαν τα πράγματα , δυστυχώς μην κάνεις ταρζανιές ,δεν είναι χαζοί οι υπάλληλοι του τελωνείου.
-
Τελικά όταν τους στείλης την απόδειξη αγοράς σε πόσο καιρο το ελευθερώνουν για παράδοση??εχω ενα tv box απο της 2/11 είναι Ελλάδα και απο της 4/12, το tracking βγάζει at customs waiting proof of value...
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0