Διαφήμιση

Mπερδεύτηκα με τους τρόπους για 1ο πέρασμα ελληνικής dev ROM...

• Mπερδεύτηκα με τους τρόπους για 1ο πέρασμα ελληνικής dev ROM...

Γεια χαρά.
      Διαβάζω το forum εδώ & κάμποσο καιρό. Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει & προσφέρει απλόχερα βοήθεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα postάρει γιατί δεν είχα χρειαστεί (ούτε μπορούσα/χρειαζόταν να δώσω) βοήθεια.

Στο ζουμί.

Πριν μερικούς μήνες πήρα το απλό FDD-LTE XRN2 (16GB - 2GHz) σε λευκό για την κόρη μου. Είχα διαβάσει όλα τα σχετικά & είχα καταφέρει να του περάσω την ελληνική dev ROM με τις οδηγίες από το θέμα "Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 2ος Τρόπος (μέσω Recovery)". Έκτοτε έκανα κάμποσα update ελληνικής ROM ακολουθώντας τις οδηγίες από το θέμα "Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM)".

Είχα επιλέξει αυτό τον "2ο τρόπο" για να πρωτοπεράσω την ελληνική ROM, γιατί οι οδηγίες που είχα διαβάσει στο θέμα "XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το νέο smartphone" γράφανε:
      Ε: Μόλις παρέλαβα το Redmi Note 2. Πώς θα περάσω την ελληνική GTV Rom;
      A:
      Πηγαίνεις ΕΔΩ και στην πρώτη σελίδα βρίσκεις την rom. Θα την κατεβάσεις και θα την περάσεις με την βοήθεια του
      Updater (Αναβάθμιση) της MIUI πάνω από αυτή που θα έχει.
      Αν παραλάβεις την συσκευή σου με Stable ROM, θα πρέπει να κάνεις πρώτα Factory Reset/Defaults πριν περάσεις την
      δική μας Developer ακολουθώντας τις οδηγίες του οδηγού: 2ος Τρόπος Αναβάθμισης ROM μέσω recovery ή τον οδηγό
      του @caeser ΕΔΩ
      Μαζί με την ROM θα αλλάξει και το recovery σε TWRP .

Τι θέλω τώρα & σας ταλαιπωρώ.

Χθες παρέλαβα άλλο ένα XRN2 (το Prime σε μαύρο-γκρι για τον γιο μου αυτή τη φορά) & ξαναδιαβάζοντας το ίδιο θέμα, είδα ότι τώρα έχει άλλες οδηγίες για να περαστεί ελληνική dev ROM. ?(
      Ε: Μόλις παρέλαβα το Redmi Note 2. Πώς θα περάσω την ελληνική GTV Rom;
      A:
      Επειδή ακόμη μέχρι τώρα είναι κλειδωμένη η ROM με Private Keys από την Xiaomi, είναι αδύνατον να γίνει το Flash της ROM, με το Recovery που συνοδεύει την συσκευή σας. Ο μόνος τρόπος είναι να κάνετε Flash με το TWRP recovery. Πρέπει δηλαδή πρώτα να περάσετε το TWRP recovery με τον τρόπο που περιγράφετε στο ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TWRP RECOVERY ΣΕ REDMI NOTE 2 ΚΑΙ PRIME ΜΕΣΩ FASTBOOT και μετά να περάσετε τη ROM που θέλετε μέσα από το νέο TWRP recovery που θα έχετε περάσει και με τον τρόπο που αναφέρετε στον ίδιο οδηγό (προτιμήστε σίγουρα την δική μας ελληνική GTV ROM για να μην ψάχνεστε).
      Μπορείτε μετά την εγκατάσταση του TWRP να ακολουθήσετε τον οδηγό του φίλου @caeser ο οποίος είναι πολύ περιγραφικός και σε video

Παράλληλα, διαβάζω & το θέμα "Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση")" που βλέπω ότι προτείνετε πολλοί για να περαστεί νέα ROM.

Έχω καταμπερδευτεί! :S
      Ποιον τρόπο απ' όλους να χρησιμοποιήσω βρε παιδιά για να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση ελληνικής ROM;

Σημειώνω ότι το κινητό το πήρα από το banggood. Όταν το πρωτοάναψα εμφάνισε MIUI Polska, κατάλαβα λοιπόν ότι πρέπει να φοράει κάποια διεθνή ROM (θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει σχετικά). Συνεχίζοντας να setάρω τα βασικά που βγάζει στην αρχή, διαπίστωσα ότι έχει διάφορες γλώσσες επιλογής (& Ελληνικά). Άρα είπα πως καλά θυμόμουν.
      Επιλέγοντας όμως Ελληνικά ή Αγγλικά ως γλώσσα & προχωρώντας, ως τοποθεσία μου έδωσε για επιλογή μόνο την Κίνα. Γιατί;
      Anyway, αν & το ψιλοφοβήθηκα αυτό, αναγκαστικά την επέλεξα την Κίνα & προχώρησα. Στη συνέχεια του έδωσα τα στοιχεία μου για Google account & μετά σταμάτησα να το σκαλίζω, γιατί θυμάμαι ότι απαιτείται "καθαρή" εγκατάσταση όταν πρωτοπερνάμε την ελληνική ROM, οπότε ό,τι έκανα θα πήγαινε χαμένο. Από τις πληροφορίες του τηλεφώνου ("About device") είδα ότι φοράει Android 5.0.2 LRX22G κι έχει τη MIUI 7.0 Stable / 7.0.99.99(LHFNYUN).

Ευχαριστώ a priori για κάθε βοήθεια & ζητώ συγγνώμη για τον τραχανά που άπλωσα στο 1ο post μου! :P
      ...lost in translation...
    • Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Απορώ γιατί ονομάζεις τη συσκευή "XRN2 "... Πραγματικά μου έκανε εντύπωση και δεν έχω δει πουθενά να την αποκαλούν έτσι... 8o
      Για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση της Ελληνικής ρομ, στο Xiaomi Redmi Note 2, πρέπει να ακολουθήσεις ΑΥΤΟ τον οδηγό.
      Τόσο απλά...! :D
    • Σ' ευχαριστώ πολύ για:
      1. Το καλωσόρισμα.
      2. Την άμεση απάντηση.
        • Ξεχνάω λοιπόν ό,τι θυμόμουν, διαβάζω κι εφαρμόζω αυτό που μου προτείνεις. Άντε πάλι διάβασμα... :rolleyes:
      3. Την προσφορά σου στο forum (όπως κι όλους όσους προσφέρουν με τη γνώση/διάθεση τους).
      Μπορεί να είναι το 1ο post μου, αλλά σας παρακολουθώ από καιρό. Πριν πάρω το πρώτο XRN2 για την κόρη μου, είχα ψαχτεί για να δω τι πιάνει. Φυσικό ήταν να βρω το xiaomi-miui.gr κι από τότε να επενδύσω μπόλικες ώρες απ' τη ζωή μου για να διαβάσω.

BTW, τ' ονομάζω "XRN2" απ' τ' αρχικά του, απλά γιατί βαριέμαι να γράφω όλο τ' όνομα του. :P
    • Διαφήμιση
    • Καλή επιτυχία στο φλασάρισμα λοιπόν!
      Αν και φαντάζομαι το γνωρίζεις, μετά το πρώτο φλασάρισμα και την επιτυχημένη εγκατάσταση της ρομ, στο εξής τις αναβαθμίσεις θα τις κάνεις απλά με τον Updater... Δεν θα χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά την ίδια διαδικασία!

Υ.Γ. "XRN2" απ' τ' αρχικά του?? Δεν το σκέφτηκα... Cooooool...!!!!!!!! :D

...lost in abbreviations! :)
    • Αναβαθμίσεις με τον Updater εννοείς σύμφωνα με το θέμα "Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM)";
      Μ' αυτό τον τρόπο είχα καταλάβει ότι μπορώ να τις κάνω μετά την 1η "καθαρή" εγκατάσταση & δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Μάλλον ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις-απορίες μου, αλλά δεν γνωρίζω την "ορολογία". Είμαι όμως καλός στο να εφαρμόζω αυτά που βλέπω-διαβάζω. :P
    • Ο/H evankouros έγραψε:

Αναβαθμίσεις με τον Updater εννοείς σύμφωνα με το θέμα "Οδηγός Αναβάθμισης Υλικολογισμικού (MIUI ROM) - 1ος Τρόπος (μέσω της ROM)";
      Μ' αυτό τον τρόπο είχα καταλάβει ότι μπορώ να τις κάνω μετά την 1η "καθαρή" εγκατάσταση & δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Μάλλον ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις-απορίες μου, αλλά δεν γνωρίζω την "ορολογία". Είμαι όμως καλός στο να εφαρμόζω αυτά που βλέπω-διαβάζω. :P

Ναι, αναβαθμίσεις με τον Updater εννοώ σύμφωνα με το αυτό τον οδηγό που έβαλες από πάνω ή (για να είμαι ακόμα πιο ακριβής) σύμφωνα με το ΒΗΜΑ 2 του οδηγού που σου έδωσα για να κάνεις τη "καθαρή εγκατάσταση".

Μια μικρή, ίσως, βοήθεια για τις ορολογίες μπορείς να βρεις στο tab "Lexicon" που βρίσκεται πάνω και δεξιά, στο φόρουμ...
      Για όλους μας είναι πρόβλημα οι ορολογίες... Εγώ μόλις έμαθα τι σημαίνει ..."XRN2"... :D :lol: :roll:
    • Α... ok, κατάλαβα.
      Το 2ο Βήμα του οδηγού σου, είναι ουσιαστικά το ίδιο με αυτό που έκανα ακολουθώντας τον "1ο οδηγό (μέσω ROM)".
      Ουσιαστικά πρόκειται για drag & drop του αρχείου της νέας dev ελληνικής ROM (που κατεβάζω κάθε βδομάδα από εδώ) στη μνήμη του XRN2.

BTW, να ρωτήσω ποια είναι η άποψη σου.
      Αξίζει η διαδικασία εβδομαδιαίου update στην ελληνική dev, ή να βάλω την τελευταία stable ελληνική για να ησυχάσω & να μην μ' ενοχλούν με πιθανά bugs;
    • Διαφήμιση
    • Ακριβώς, εάν δεν έχεις διάθεση και περιέργεια για να ασχοληθείς με πιθανά bugs, βάλε την Stable να ησυχάσεις και να χαρείς τη συσκευή.!

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ακριβώς, εάν δεν έχεις διάθεση και περιέργεια για να ασχοληθείς με πιθανά bugs, βάλε την Stable να ησυχάσεις και να χαρείς τη συσκευή.!
      Ωραία, το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό.
      Τις συσκευές (XRN2 & XRN2p - το "p" εκ του "prime" :P ) τις χαίρονται βέβαια τα παιδιά μου.
      Εγώ έχω μείνει με το κινητό που έχω εδώ κι 1-1,5 χρόνο κι έχω την ησυχία μου.
      Ελπίζω να συνεχίσω να την έχω αν χαίρονται κι αυτοί τα δικά τους χωρίς να μ' ενοχλούν για χαζοbugs. ;)

Αν θυμάμαι όμως καλά (καθότι πάντα τις ελληνικές dev βάζω μέχρι τώρα), βάζοντας stable δεν θα είναι rooted. Σωστά; :?:
      Ρωτάω γιατί συνήθως βάζω το adware (ώστε να μην έχει συνέχεια διαφημίσεις ο Chrome), που δουλεύει μόνο σε rooted συσκευή.
    • Σωστά, η Stable ρομ δεν είναι rooted. Εναλλακτικά και εάν όντως χρειάζεσαι root, μπορείς να βάλεις μια "σταθερή" Developer (δηλαδή με ελάχιστα ή καθόλου bugs) και μην μπαίνεις στη διαδικασία της εβδομαδιαίας αναβάθμισης. Απλά μένεις εκεί...

• Ο/H caeser έγραψε:

Εναλλακτικά και εάν όντως χρειάζεσαι root, μπορείς να βάλεις μια "σταθερή" Developer (δηλαδή με ελάχιστα ή καθόλου bugs) και μην μπαίνεις στη διαδικασία της εβδομαδιαίας αναβάθμισης. Απλά μένεις εκεί...
      Ποια προτείνεις; :?:

Θυμάμαι πως έχω διαβάσει καλά λόγια για την ελληνική 5.10.29, αλλά επειδή τις έχω κατεβασμένες-αποθηκευμένες όλες από την 5.9.18 & μετά, μπορώ να βάλω όποια μου πεις.
      Στης κόρης μου νομίζω πως έχω αφήσει την 5.11.1 ή την 5.11.5 & δεν μου έχει παραπονεθεί για κάτι, γι' αυτό & δεν έβαλα τις επόμενες για τις οποίες διάβαζα προβλήματα αποσυνδέσεων του Wi-Fi από αρκετούς.
    • Διαφήμιση
    • Πραγματικά δεν θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη να σου προτείνω, αλλά ξεκίνησε με τη 5.10.29 που έχεις ακούσει καλά σχόλια και βλέπεις πως θα πάει...