Διαφήμιση

Γενική κουβέντα για το mi4c - lIbra

• Λογικά μπορεί

Αυτό που δεν καταλαμβαίνω είναι πως γίνεται η τελευταία να είναι 2...... κάτι και να υπάρχει και έκδοση 3.....κάτι.
    • Όταν πήρα το κινητό κατέβασα το Mi PC suite V 3.2.1.3111 και το εγκατέστησα στον Η/Υ. Στους οδηγούς του φόρουμ το Hyperlink αναφέρεται πως είναι άλλη η επίσημη έκδοση του Mi PC suite V 2.2.0.703. Kαι εμένα παράξενο μου φαίνεται.
    • Μα ο οδηγός μπορεί να σε στέλνει στο τελευταίο όταν είχε γραφτεί...

Μην δίνεις σημασία στο τι είναι τελευταίο

Δώσε έμφαση στο τι κατεβάζεις όμως.
      Μη σου λέει fastboot και εσύ πχ πας για ελληνική developer
    • Διαφήμιση
    • Είμαι κάτοχος ενός Mi4C 16GB από 1/6 και είπα να κάνω ένα μικρό review.

Καταρχήν είχα πριν ένα S3 mini οπότε η διαφορά είναι τεράστια σε όλα τα επίπεδα. Επίσης το review αφορά μόνο τις τελευταίες stable GTV ROM, δεν έχω χρόνο για πειράματα.

Πάμε στα θετικά πρώτα:

- Λεπτό και με βολικές διαστάσεις για 5''
      - Πολύ καλή οθόνη ακόμη και με ήλιο.
      - Πολύ καλή κάμερα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.
      - Εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα (σημειώνω πως δε παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια)
      - Πολύ βολικό το QuickCharge, πραγματικά το κινητό φορτίζει σφαίρα.
      - Πρακτικό το LED ειδοποίησης για να καταλαβαίνεις άμεσα τι έχεις λάβει.
      - Το MIUI θέλει μια μικρή συνήθεια αλλά με έχει βολέψει πολύ. Πάντως έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και εδώ οι Κινέζοι.
      - Επίσης βολικό που είναι Dual SIM.

Στα αρνητικά τώρα:

- Σαφώς η μη ύπαρξη επεκτασιμότητας για κάποιους είναι σημαντικό μείον
      - Μέτρια μπαταρία, βγάζει το πολύ 2 ημέρες αν δε παίζεις με πολύ WiFI, GPS κλπ
      - Δεν έχει FM radio ούτε NFC.
      - Σε απαιτητική χρήση το κινητό ζεσταίνεται πολύ και μου έχει τύχει να κλείσει.
      - Δεν έχει Gorilla Glass οπότε θέλει μεμβράνη οπωσδήποτε.
      - Μη αποσπώμενη μπαταρία.
      - Δεν περιλαμβάνει ακουστικά.
      - Ακόμη χρειάζονται adaptors για το USB-C αφού δεν είναι τόσο διαδεδομένο.
      - Το τελευταίο και σημαντικότερο. Εϊναι σαφώς απαιτητικό για έναν απλό χρήστη να περάσει την GTV. Δεν είναι plug and play όπως παίρνεις το νέο σου κινητό από κατάστημα. Υπάρχουν βέβαια οδηγίες και τα παιδιά του forum κάνουν τρομερή δουλειά αλλά σίγουρα δεν είναι μια απλή διαδικασία (όπως πχ δε δουλεύει ο official τρόπος ξεκλειδώματος μερικές φορές).

Κλείνοντας, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά σε τέτοια τιμή που παίζει και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Από το πιο value for money προϊόντα που έχω αγοράσει.
    • Στα αρνητικά που αναφέρεσαι θα σταθώ και εγώ στο γεγονός ότι το κινητό ζεσταίνεται πολύ. Η μπαταρία κατά την φόρτιση φτάνει τους 43-44 βαθμούς και κατά την ελαφριά χρήση 45 βαθμούς (και τα δύο κινητά από banggood).
      Η cpu μετά την εγκατάσταση της rom έφτασε τους 49 βαθμούς . Έβαλα στο ένα από τα δυο την τελευταία ελληνική (παιδεύτηκα αρκετά) αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Η ερώτησεις που θέλω να κάνω είναι η εξής:

Είναι προβληματικά και τα δύο κινητά; Τι σημαίνει αυτό για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας; Ποιες θερμοκρασίες είναι επιτρεπτές και αν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης της μπαταρίας;
    • Κίνδυνος θεωρείται το 70+

Τώρα αν είναι καλό να ζεστάνεται όχι

Αλλά οκ, άμα έξω είναι 35 (εδώ Κύπρο 40) και το κινητό φοράει και θήκη και εμείς είτε το φορτίζουμε, είτε παίζουμε παιχνίδια online με ανοιχτό συγχρονισμό σε 1002 προγράμματα (εγώ πχ viber, mail, ειδήσεις και άλλοι σε fb, skype κοκο) τότε πώς να μην πάει 45?

Εξηγήστε μου

Κανονικά ένα κινητό θα πρέπει να βρίσκεται από 25-40. Αυτό είναι ας πούμε το νόρμαλ για Ελλάδα και Κύπρο. Αλλά στο να δημιουργηθεί πρόβλημα μιλάμε για 70 σε ένα άρθρο που είχα διαβάσει στο miui.com και μάλιστα αναφέρνει πως το πρόβλημα θα είναι πως θα αρχίσουν να λιώνουν οι καλωδιοσυνδέσεις μέσα και τότε θα αρχίσουν να μη δουλεύουν διάφορα. Όχι ότι θα κάνει έκρηξη. Η έκρηξη μπαταρίας οφείλεται σε άλλους λόγους και όχι στο 40-60 θερμοκρασία.

Εδώ στο αυτοκίνητο πρέπει να αγγίζει τους 100 χαλαράαααααααααααα
    • Εκνευριστική η αναμονή για την έγκριση του ξεκλειδώματος :( Έχω κολλήσει με την developer κινεζιά. Αν δεν έρθει μέχρι αύριο με βλέπω να το κάνω με τον "ζόρικο" τρόπο.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gto έγραψε:

Εκνευριστική η αναμονή για την έγκριση του ξεκλειδώματος
      Κανά νεώτερο από το Δυτικό μέτωπο?
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Ο/H gto έγραψε:

Εκνευριστική η αναμονή για την έγκριση του ξεκλειδώματος
      Κανά νεώτερο από το Δυτικό μέτωπο?
      2 μέρες για να έρθει το οκ και αφού ήρθε δεν δούλεψε, οπότε το έκανα με τον ανεπίσημο τρόπο τελικά (1-2 φορές γιατί δεν έκατσε).
      Τώρα έχω την ελληνική rom και τον μικρό μου ευτυχισμένο να παίζει τα παιχνίδια του.
      Το μόνο κακό είναι ότι τελικά για τα σύγχρονα παιχνίδια τα 16gb είναι λίγα και το τηλέφωνο σε προκαλεί να του βάλεις ότι πιο δύσκολο ;)

Αυτή την στιγμή κοιτάω και για μένα για να αντικαταστήσω το παλιό μου πλέον motorola moto G lte και "χαλβαδιάζω" το 4s με τα 64 ;)
    • Και με 32 καλά θα είσαι

Αν θες να το πας σε mi4c μιας και με το 4s οι διαφορές είναι ελάχιστες και τα ευρώ πολλά.

Στην ουσία ξεκινάς με 16 και το miui + την Ρομ που θες μέσα σε αφήνει με 7-8 gb.

Στα 32 θα σε αφήσει με 24. Εκεί θα είσαι καλα...

Διαφωνώ με τα unofficial αλλά οκ, δικαίωμα σου.
    • Ο/H mixaliscy έγραψε:

Και με 32 καλά θα είσαι

Αν θες να το πας σε mi4c μιας και με το 4s οι διαφορές είναι ελάχιστες και τα ευρώ πολλά.

Στην ουσία ξεκινάς με 16 και το miui + την Ρομ που θες μέσα σε αφήνει με 7-8 gb.

Στα 32 θα σε αφήσει με 24. Εκεί θα είσαι καλα...

Διαφωνώ με τα unofficial αλλά οκ, δικαίωμα σου.
      Και εγώ, αλλά 15 μέρες να έρθει το κινητό και 2-3 μέχρι να πάρω γραμμή πως δουλεύει το πράγμα και να περιμένω την αίτηση (την έκανα και δεν δούλεψε) είναι ήδη πολλές. Η xiaomi λέει ότι έπρεπε να περιμένω άλλες 7-8 μέρες για να συγχρονιστούν οι servers λέει κλπ κλπ. Είχα ήδη πολύ πρήξιμο από τον γιο μου και δεν σου κρύβω ότι και εγώ είχα ανυπομονησία. Συνεπώς μονόδρομος ...
      Μεγάλη φασαρία πάντως το ξεκλείδωμα στα xiaomi και σίγουρα δεν πρόκειται να κάνω το λάθος να τα προτείνω σε κανέναν ξανά.
      Σε ένα sonyericsson neo v που είχα τα ... παλιά τα χρόνια, η Sony το έκανε άμεσα από την ιστοσελίδα της.
      Πάντως η διαφορά μεταξύ mi4c 3/32 (τιμή aliexpress 174) και mi4s 3/64 (τιμή geekbuing 204) τιμές της στιγμής που γράφω σύμφωνα με το kimovil.com είναι ελάχιστη και αξίζει μόνο και μόνο από την διαφορά των 32gb. Πρέπει να είναι πολύ όμορφο τα 4s αν κρίνω από τις φωτογραφίες ...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gto έγραψε:

, η Sony το έκανε άμεσα από την ιστοσελίδα της.
      Αν μιλάς για την αναβάθμιση και η Xiaomi την κάνει άμεσα με ΟΤΑ

Το θέμα είναι ότι θέλουμε να πάμε σε Ελληνική Ρομ

Αμφιβάλλω αν έχει τέτοιο πράγμα η Sony καν