Διαφήμιση

Xiaomi yeelight

• Ο/H auteur έγραψε:

@Alex_MLT αν εννοεις το xiaomi gateway το έχω ηδη αλλα θελω να πάρω τα xiaomi door sensor και να τα προγραμματίσω να αναβουν και να σβηνουν τα φωτα.

Θελω να αναβει το φως οταν ανοιγει η πόρτα.
      να σβήνει το φως οταν κλείνει η πόρτα.
      και να σβήνει το φως αν εχει μείνει ανοιχτεί η πόρτα για x λεπτά.. (πχ 20 λεπτα)
      αν και έχω δοκιμάσει μόνο το πρώτο στην πράξη, θεωρώ ότι τα δύο πρώτα γίνονται σίγουρα ενώ το τρίτο ίσως να γίνεται με ένα μικρό τρικ.

όπως μπορείς να δεις στο screenshot ο door sensor έχει τρία σενάρια. όταν ανοίγει η πόρτα, όταν κλείνει η πόρτα και όταν παραμένει ανοιχτή για παραπάνω από ένα λεπτό.
      πατώντας λοιπόν την επιλογή για άνοιγμα στο επόμενο βήμα θα δεις ότι θα έχεις διαθέσιμη την επιλογή να για να ανοίγει η λάμπα. θα κάνεις άλλο ένα αντίστοιχο σενάριο για το κλείσιμο πόρτας να σβήνει η λάμπα. για το τρίτο τώρα, όπως βλέπεις η επιλογή είναι τι θέλεις να κάνει σε περίπτωση που μείνει ανοιχτή για πάνω από ένα λεπτό. Αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το παραμετροποιήσεις. Νομίζω όμως ότι φτιάχνοντας άλλο ένα σενάριο και προσθέτοντας και ένα timer στα 20 λεπτά, ώστε μετά από αυτόν το χρόνο να τρέξει το σενάριο σου, θα σβήσει το φως. αν μπορέσω θα το δοκιμάσω και θα το επιβεβαιώσω, αν και είναι δύσκολο γιατί ο αισθητήρας είναι στην κεντρική είσοδο. δες το screenshot παρακάτω

δεν ξέρω που ακριβώς θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, αλλά ξέχασα να αναφέρω ότι ίσως να κάνεις καλύτερα τη δουλεία σου με τον αισθητήρα κίνησης αντί του door sensor που έχει περισσότερες επιλογές όταν δεν ανιχνεύει κίνηση
      Images
      • Screenshot_20170619-141734.png

118,49 kB, 1.440×2.560, viewed 197 times
    • @psybill
      σε home cinema οποτε ο human body sensor, ισως πιανει καμια κίνηση απο την οθονη ή απο το φως που θα εκπέμπει στο δωματιο απο τον προβολέα. εχω εναν human body sensor και θα το δοκιμασω, αλλα γενικα, νομιζω οτι οι door sensor θα ειναι πιο αξιοπιστοι, με τους human body sensor καποιες φορες (σε απολυτο σκοτάδι) πρεπει να παω μπροστα στο sensor και να κουναω τα χερια μου μπροστά του για να αναψει και μερικες φορες δεν αναβει καθολου, οτι και αν κάνω. οποτε την αναβω παραδοσιακα με τον διακόπτη..

εχω ως server mainland china, λετε με τον singapore να ειναι καλύτερα;
    • Ο/H auteur έγραψε:

@psybill
      σε home cinema οποτε ο human body sensor, ισως πιανει καμια κίνηση απο την οθονη ή απο το φως που θα εκπέμπει στο δωματιο απο τον προβολέα. εχω εναν human body sensor και θα το δοκιμασω, αλλα γενικα, νομιζω οτι οι door sensor θα ειναι πιο αξιοπιστοι, με τους human body sensor καποιες φορες (σε απολυτο σκοτάδι) πρεπει να παω μπροστα στο sensor και να κουναω τα χερια μου μπροστά του για να αναψει και μερικες φορες δεν αναβει καθολου, οτι και αν κάνω. οποτε την αναβω παραδοσιακα με τον διακόπτη..

εχω ως server mainland china, λετε με τον singapore να ειναι καλύτερα;
      Δεν ξέρω αν λειτουργούν τα συγκεκριμένα γκατζετάκια με Singapore Server. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό πάντως.
      Για την περίπτωση σου όντως ακούγεται καλύτερη περίπτωση ο door sensor.

Λοιπόν και στην ουσία. κατάφερα να δοκιμάσω το σενάριο που έλεγα πριν και λειτουργεί άψογα. όπως βλέπεις έβαλα ένα delay (όχι timer) στα 3 λεπτά.
      άφησα την πόρτα ανοιχτή και ακριβώς σε 4 λεπτά έκλεισε το φως μόνο του. (3 λεπτά το delay + 1 λεπτό που έχει το σενάριο)
      Images
      • Screenshot_20170619-153411.png

116,48 kB, 1.440×2.560, viewed 205 times
    • Διαφήμιση
    • @psybill

γιατί το Singapore Server δεν είναι για όλα τα smart προιόντα της xiaomi αφού ειναι για το mi home app;

εσεις ποιό server χρησιμοποιείτε;

τωρα εχω Mainland China αλλα θα δοκιμάσω και τον Singapore, ελπίζω να κρατάει τις ρυθμίσεις και να μην χρειάζεται σετάρισμα από την αρχή.
    • Δε δουλεύουν όλα τα προϊόντα της xiaomi με όλους τους servers. Μόνο ο server της Κίνας δουλεύει με όλες. Αν δεν κάνω λάθος το gateway και οι συσκευές που συνδέονται σε αυτό δουλεύουν μόνο με Κίνα. Επίσης το ίδιο συμβαίνει με συσκευές όπως το air purifier, το rice cooker κτλ
    • σε ευχαριστω πολύ!
      έχω ήδη το gateway και το air purifier, το οποιο ομως για κάποιο λόγο δεν μου αναγνωρίζει το location και βγαζει --
      αλλα θα δοκιμάσω και τον Singapore server..

μπορεί να ωφείλεται οτι έχω το mi home από το play store και όχι το εξελληνισμένο που έχει στο φορουμ εδω. αλήθεια ειναι ευκολη η εγκατάσταση του ή θα πρέπει να κάνω root την συσκευή μου;
    • Ο/H auteur έγραψε:

με τα xiaomi aqara door sensor (λειτουργουν μονο με ios και οχι με android) δεν βρηκα καποια τετοια επιλογη..
      Αν και είμαι λίγο off topic,
      να πω ότι σήμερα παρατήρησα στα διαθέσιμα sub devices του gateway ότι προστέθηκαν πλέον και τα καινούρια aqara (τετράγωνα) door sensor και temperature sesnsor στην android συσκευή μου. Το μόνο που δε βλέπω ακόμα να έχει προστεθεί είναι το καινούριο wireless switch!!! δεν έχω βέβαια κάποια από αυτά για να επιβεβαιώσω 100% ότι δουλεύουν.
    • Διαφήμιση
    • Xiaomi yeelight

Ναι πλέον δουλεύουν κανονικά αν και για κάποιο λόγο δεν δείχνουν την θερμοκρασία στην παρακάτω οθόνη

Αν μπεις στο μενού του θερμόμετρου τα δείχνει κανονικά.

• μηπως γνωρίζει κάποιος, αν στην Xiaomi Yeelight Smart Light Strip,
      μπορουμε να βάλουμε, δική μας ταινία led;

δηλαδή να κρατήσουμε τον χειρισμό μέσω του mi home και να κόψουμε ή να επεκτείνουμε την λεντοταινια με κάποια του εμπορίου..
      θα έχει ενδιαφέρον καθως κατι IR remote ειναι της πλάκας και πρέπει να στοχευεις με το χειριστήριο ακριβώς στο "ματακι" του ΙR sensor, ενω κάτι άλλα wifi controller που υπάρχουν εχουν κακογραμμένα app

=============== Ιουν 24th 2017, 12:24pm ===============
      έχει βγουν και σε εσας ολες οι συσκευές OFFLINE?
      ειτε μέσω του Mi Home, είτε μεσω Yeelight app όλα ειναι offline.
      επεσε κανενας server?
      στα settings εχω τον Mainland China και στα 2 app.
    • Ο/H auteur έγραψε:

Ναι πλέον δουλεύουν κανονικά αν και για κάποιο λόγο δεν δείχνουν την θερμοκρασία στην παρακάτω οθόνη

Αν μπεις στο μενού του θερμόμετρου τα δείχνει κανονικά.

πως κ εχει pressure σε σενα??? εχεισ κα ποιον αλλο αισθητηρα???
    • Διαφήμιση