Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το XIAOMI REDMI 3/Pro

• Έχω ένα πρόβλημα, που ίσως αφορά το κινητό ή την miui, ίσως όχι.

Μου κάνανε δωράκι μια μη=επώνυμη micro sd κάρτα 64gb. Της έτρεξα όλα τα benchmarks, την γέμισα φουλ, της έκανα φορμάτ, όλα κομπλέ, δεν έδειξε πουθενά να έχει κανένα πρόβλημα, σε συμβατότητα, χωρητικότητα ή ταχύτητες.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Όταν ήταν εντελώς άδεια, μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες και βιντεάκια που να αποθηκεύονται σε αυτήν και όλα κομπλέ.

Όταν έβαλα μέσα όλες τις μουσικές μου (8gb περίπου), κάθε φωτογραφία ή βιντεάκι αποθηκεύεται προσωρινά, και με το που πάω να την ανοίξω από το Gallery ή το File Explorer, μου δείχνει ότι είναι corrupted αρχείο, και δεν ανοίγει.

Ταυτόχρονα, δοκίμασα να αποθηκεύσω φωτογραφίες πρώτα στο internal storage του κινητού, και μετά τις έκανα αντιγραφή στην sd κάρτα. Πάλι τα ίδια, corrupted αρχεία.

Καμιά ιδέα, ή αν έχει παρατηρηθεί παρόμοιο πρόβλημα σε miui; Αν είμαι εκτός θέματος χίλια συγγνώμη, θα διαγράψω το post.
    • Τέτοιο πρόβλημα έχω δει στα Samsung και το Lg flex2 της γυναίκας μου. Τους είχα κάνει και φορμάτ μέσα από το κινητό, τα ίδια. Τελικά πήρα κάρτα από την Στουρνάρη, class 10 με s μεσα κάτι και τώρα φαίνεται οκ.
    • Ο/H akefaloskavalaris έγραψε:

Όταν ήταν εντελώς άδεια, μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες και βιντεάκια που να αποθηκεύονται σε αυτήν και όλα κομπλέ.

Όταν έβαλα μέσα όλες τις μουσικές μου (8gb περίπου), κάθε φωτογραφία ή βιντεάκι αποθηκεύεται προσωρινά, και με το που πάω να την ανοίξω από το Gallery ή το File Explorer, μου δείχνει ότι είναι corrupted αρχείο, και δεν ανοίγει.

Ταυτόχρονα, δοκίμασα να αποθηκεύσω φωτογραφίες πρώτα στο internal storage του κινητού, και μετά τις έκανα αντιγραφή στην sd κάρτα. Πάλι τα ίδια, corrupted αρχεία.

Καμιά ιδέα, ή αν έχει παρατηρηθεί παρόμοιο πρόβλημα σε miui; Αν είμαι εκτός θέματος χίλια συγγνώμη, θα διαγράψω το post.
      το βασικό είναι να ξες τι ταχύτητας είναι (class) αν είναι τίποτα 4-6 δεν θα έλεγα ότι "αξίζει" να την έχεις στο κινητό σου
      έχω δει παρόμοιο θέμα σε άλλα κινητά οπότε δεν φταίει απαραίτητα η Miui
      η ταχύτητα της κάρτας και το πως έχει γίνει format παίζουν ρόλο
    • Διαφήμιση
    • @akefaloskavalaris δυστυχώς υποψιάζομαι ότι έχεις πέσει σε fake .. :/

Ο/H akefaloskavalaris έγραψε:

8Gb πρέπει να είναι η πραγματικής της χωρητικότητα αφου μετά απο αυτο το σημείο όλα τα υπόλοιπα τα δείχνει corrupted. Υπάρχουν πολλά εργαλεία στο δίκτυο για να την τσεκάρεις ..
    • @'akefaloskavalaris' Δοκιμασε να την βγαλεις και να κανεις μια αργη διαμορφωση απο το pc.
      Υστερα περνα τα αρχεια σου απο το pc στην sd χωρις να μεσολαβει η συνδεση του κινητου ( με καποιο adaptor η card reader θα το κανεις) και ξαναδοκιμασε την στο κινητο αν σου τα βλεπει κανονικα ή κατεστραμενα.
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Ο/H Bodai έγραψε:

@akefaloskavalaris δυστυχώς υποψιάζομαι ότι έχεις πέσει σε fake .. :/

8Gb πρέπει να είναι η πραγματικής της χωρητικότητα αφου μετά απο αυτο το σημείο όλα τα υπόλοιπα τα δείχνει corrupted. Υπάρχουν πολλά εργαλεία στο δίκτυο για να την τσεκάρεις ..
      Τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα. Και δεν το εντόπισα εξ'αρχής, γιατί 2(!) διαγνωστικά προγράμματα που έτρεξα για να την τσεκάρουν, μου έλεγαν κανονικά για +- 64gb. Δεν ξέρω τι νέα πατέντα μπορεί να βρήκαν οι Κινέζοι, πάντως ειλικρινά ξεγελάει πανεύκολα.

Τώρα θα αναλάβω να σώσω εγώ την αδελφή μου και τις ηλίθιες αγορές της... Και πως θα αποδείξω στον Κινέζο ή σε ένα πιθανό PayPal dispute, ότι το πρόβλημα είναι στο software ας πούμε; Με βιντεάκι που δείχνω να την φορτώνω με αρχεία; Αν έχει κανείς κάποια συμβουλή, θα εκτιμούσα ένα προσωπικό μήνυμα ή μια παραπομπή παίδες :)

Εν πάσει περιπτώσει δεν φταίει ούτε το Redmi 3, ούτε η MIUI, συγγνώμη που σας απασχόλησα με κάτι άσχετο.

Τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα. Και δεν το εντόπισα εξ'αρχής, γιατί 2(!) διαγνωστικά προγράμματα που έτρεξα για να την τσεκάρουν, μου έλεγαν κανονικά για +- 64gb. Δεν ξέρω τι νέα πατέντα μπορεί να βρήκαν οι Κινέζοι, πάντως ειλικρινά ξεγελάει πανεύκολα.
      παμπάλαιο "κόλπο" τους :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

παμπάλαιο "κόλπο" τους :)
      Να προσθέσω ότι εντελώς κύριοι οι Κινέζοι εν προκειμένω. Τους εξήγησα ευγενικά τι συνέβη (το site ήταν το Miniinthebox) και σε 1 μέρα μου βάλανε πίσω τα λεφτά μου στο PayPal, και μου είπανε να κρατήσω και την κάρτα. Ζήτησαν και συγγνώμη. Κύριοι, και δεν το περίμενα. Ευτυχής κατάληξη λοιπόν :)

Να προσθέσω ότι εντελώς κύριοι οι Κινέζοι εν προκειμένω. Τους εξήγησα ευγενικά τι συνέβη (το site ήταν το Miniinthebox) και σε 1 μέρα μου βάλανε πίσω τα λεφτά μου στο PayPal, και μου είπανε να κρατήσω και την κάρτα. Ζήτησαν και συγγνώμη. Κύριοι, και δεν το περίμενα. Ευτυχής κατάληξη λοιπόν :)
      ε paypal , δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς , οι αυτοί φταίνε ή ο "προμηθευτής"
      το θέμα είναι ότι από τους 10 ,ε οι 6 μη σου πω δε θα το πάρουν καν χαμπάρι οπότε κάποιος κερδίζει
    • Φοραω την Ελληνικη, μια dev εκδοση απο 2 βδομαδες πιο πριν!!

Κατεβασα την χτεσινη (6.4.14), την βαζω μεσω TWRP και το κινητο δεν μπουταρει. Αρνειται να κανει το πρωτο Boot και μου κανει επανεκκινηση σε TWRP.

Any ideas?
    • Ο/H gordito έγραψε:

Φοραω την Ελληνικη, μια dev εκδοση απο 2 βδομαδες πιο πριν!!

Κατεβασα την χτεσινη (6.4.14), την βαζω μεσω TWRP και το κινητο δεν μπουταρει. Αρνειται να κανει το πρωτο Boot και μου κανει επανεκκινηση σε TWRP.

Any ideas?

Τσέκαρε με το md5 εάν κατέβηκε σωστά η ρομ. Ξαναδοκίμασε να την φλασάρεις πάλι μήπως δεν μπήκε καλά. Εάν έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα, φλάσαρε αυτή που είχες και τσέκαρε τα πάντα

Στάλθηκε από το MI NOTE Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H maddoctor έγραψε:

Ο/H gordito έγραψε:

Φοραω την Ελληνικη, μια dev εκδοση απο 2 βδομαδες πιο πριν!!

Any ideas?
      Τσέκαρε με το md5 εάν κατέβηκε σωστά η ρομ. Ξαναδοκίμασε να την φλασάρεις πάλι μήπως δεν μπήκε καλά. Εάν έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα, φλάσαρε αυτή που είχες και τσέκαρε τα πάντα

Στάλθηκε από το MI NOTE Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποσταρα και στο αλλο νημα για το flash της Ελληνικης ρομ τι πρεπει να φταιει.