Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το XIAOMI REDMI 3/Pro

• Όποτε έχεις χρόνο βάλε την official και μετά περίμενε το sms....

• Ο/H pechr έγραψε:

@makisfz Δοκίμασε τα γερμανικά και πες μας αν έχει εξίσου καλή μετάφραση όπως έχουν τα ελληνικά.
      Ψήνω τον κουμπάρο μου στην Γερμανία να πάρει Xiaomi και με ενδιαφέρει το θέμα των Γερμανικών, ώστε να γνωρίζω αν θα μείνει ικανοποιημένος από αυτά που θα διαβάζει.

Μην με ξεχάσεις !!!
      απο εβδομαδα θα σε ενημερωσω. θα ερθει η κουμπαρα μου που τα γερμανικα ειναι η μητρικη της γλωσσα.
      και θα κανουμε ενα check τα γερμανικα στο δικο μου κινητο.πιστευω οι rom εχουν το ιδια γερμανικα η ειναι redmi3 η redmi note3 po.
      Για το redmi3 θα σε ενημερωσω μετα απο 24/8 που θα εχω δικαιωμα για bootloader για να περασω ελληνικη rom.
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Διαφήμιση
    • Mε την τελευταια gtv Miui8 παιρνω μηνυμα σφαλματος error 7 μετα την εγκατασταση σε twrp, αλλα κανει κανονικα install.
      Δοκιμασα και την τελευταια thunder, στην οποια δεν παιρνω το μηνυμα σφαλματος.

Redmi 3 pro 3/32

Κατι μαλλον ξεφυγε;
    • Μην πολύ δίνεις σημασία άνοιξε το κανονικά.

• Θετική Απάντηση
      @gordito όταν βγάζει error 7, ή οποιοδήποτε άλλο λάθος, είναι σίγουρο ότι η εγκατάσταση δεν πήγε καλά. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για το συγκεκριμένο λάθος, είναι ότι πριν την εγκατάσταση (για να γίνει "καθαρή εγκατάσταση") επιλέγουμε μέσα στο twrp πέρα από cache/dalvic cache, να κάνουμε wipe το System και το Internal Storage. Σε αυτήν την περίπτωση για να μην έχουμε error στην εγκατάσταση, θα πρέπει αμέσως μετά το wipe, να κάνουμε πρώτα επανεκκίνηση ξανά μέσα στο twrp (reboot recovery), να σύρουμε στο μήνυμα που εμφανίζει - για να επιτραπούν οι αλλαγές στο σύστημα, και μετά να πάμε να κάνουμε install το zip της rom.

Τώρα κάτι άσχετο, κατάφερα μετά από μήνες να κλειδώσω το bootloader στο Redmi 3 χωρίς να το καταλάβω. Έβαλα τη νέα επίσημη global με fastboot για δοκιμή, όλα καλά μόνο που έχει τα μισά αγγλικά και μισά ελληνικά, και η μπαταρία όχι τόσο καλή όπως σε όλες τις MIUI 8. Οπότε βγαίνει η ελληνική 6.8.4, βάζω χειροκίνητα το twrp που είχε διαγραφεί από την προηγούμενη offical rom, και τη δοκιμάζω. Το κινητό ξεκλείδωτο, η rom μια χαρά (η βελτίωση του ήχου είναι από τα θετικά στην MIUI 8 καθώς και το σήμα πολύ καλό) αλλά το battery drain στα ίδια.

Οπότε επιστροφή στην παλιά καλή ελληνική stable 7.3.1. Μπαίνω στο twrp και κάνω καθαρη εγκατάσταση της rom, ολοκληρώνεται επιτυχώς, και πριν κάνω reboot system λέω να κάνω install και το superuser.zip της rom που αποσυμπιέζεται αυτόματα στην εσωτερική μνήμη. Μετά την εγκατάσταση και επανεκκίνηση το κινητό σε bootloop.
      (Το ωραίο είναι ότι για τη συγκεκριμένη rom - που είναι παλαιότερη, όταν εγκαθιστάς το su που προτείνει το twrp (και όχι της rom), η rom bootάρει κανονικά)

Είχα δύο επιλογές για την αντιμετώπιση του bootloop, να βάλω το κινητό σε download mode και να φλασάρω fastboot rom, ή να μπω σε fastboot mode και να φορτώσω ξανά το twrp μέσω adb καθώς με τα κουμπιά δεν έμπαινε. Επέλεξα το δεύτερο τρόπο για πιο γρήγορα και για να περάσω κατευθείαν την ελληνική rom. Έλα όμως που μόλις βάζω την εντολή για το twrp, μου πετάει μήνυμα ότι η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Έτσι δεν απέφυγα τη γνωστή διαδικασία, με miflash έβαλα official fastboot dev, με mi unlock tool ξαναξεκλείδωσα το κινητό, και μετά έβαλα την ελληνική GTV 7.3.1, με την καλϋτερη απόδοση σε μπαταρία που έχω δει μέχρι τώρα.

Να με συγχωρείτε για το μακροσκελές του μηνύματος και αν κούρασα, ίσως τα παραπάνω που παρέθεσα χρησιμεύσουν σε φίλους που αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο. Πολλή προσοχή στο superuser, όταν εγκαθιστούμε από zip αρχείο (ειδικά στις νέες rom) να είναι η τελευταία έκδοση, όταν έβαλα την ελληνική 6.8.4 εγκατέστησα την τελευταία έκδοση su από eu και δούλεψε κανονικά. Και επίσης προσοχή σε αυτό που αναφέρει ο οδηγός της 6.8.4, η εγκατάσταση του su που προτείνει το twrp όντως χαλάει την εγκατάσταση των νέων rom.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()
      Αιτία: Αναφορά προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την μετάβαση από Ελληνική σε Official και πίσω σε Ελληνική καθώς και ενέργειες επίλυσής τους.

• Εκανα μολις οπως το ειπες, και δεν μου εβγαλε μηνυμα στο reboot to recovery για να αφησω τα system modifications.

Παρολαυτα, η εγκατασταση εγινε κανονικα, χωρις να βγαλει error 7 αυτη τη φορα. Ποιος ξερει γιατι.
    • Διαφήμιση
    • Μήπως σε προηγούμενη προσπάθεια wipe με system και internal storage, τσέκαρες το κουτάκι να μην εμφανίσει ξανά το μήνυμα allow modifications;
    • Ερώτηση 1.

Η miui 8 θα βγεί και σε stable ή θα παίξουμε μονάχα με αυτές που υπάρχουν ηδη στο φορουμ (ερώτηση άσχετου)

Ερώτηση 2.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν έκανα κάτι αλλά πλέον δεν μπορώ να κλέισω ανοιχτές εφαρμογές που τρέχουν και δεν τις χρειάζομαι. Ενω πρώτα πατούσα το κεντρικό κουμπί και πατούσα ενα Χ για να ελευθερωθεί η μνήμη, τώρα δεν γίνεται. Καμοιά ιδέα;
    • Στο 1 η απάντηση είναι ναι..
      Στο 2 κάντο λίγο πιο ξεκάθαρο. Βλέπεις κάτι να τρέχει κ δεν τερματίζει με το χ?
      Με το αριστερό κουμπί φαντάζομαι εννοείς;

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Στο 1 η απάντηση είναι ναι..
      Στο 2 κάντο λίγο πιο ξεκάθαρο. Βλέπεις κάτι να τρέχει κ δεν τερματίζει με το χ?
      Με το αριστερό κουμπί φαντάζομαι εννοείς;
      Δεν μου εμφανίζει καν την οθόνη με το Χ... πλέον.Το αριστερό κουμπί οταν πατιέται μου εμφανίζει τις παρακάτω ρυθμίσεις.
      Images
      • Screenshot_2016-08-08-00-03-32_com.miui.home.png

693,23 kB, 720×1.280, viewed 110 times
    • Διαφήμιση