Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το XIAOMI REDMI 3/Pro

• Ο/H flowin_through έγραψε:

Είναι εύκολο να απαντήσει κάποιος γιατί έχω μπερδευτεί, στο απλό ερώτημα αν για να ξεκλειδώσεις τον bootloader χρειάζεται να έχεις την αγγλοκινεζικη ή την Dev (EU?) Ρομ? Γιατί αλλού είναι έτσι και αλλού αλλιώς.
      Και αν είναι η dev περνιέται απλώς με κατέβασμα και update tool?
      Συμφωνω!
    • @Ringil @flowin_through Χρειάζεται να έχεις την OFFICIAL DEVELOPER (αγγλοκινέζικη) ROM που βγήκε πριν λίγες μέρες. Αυτό είναι το σίγουρο της υπόθεσης (εαν γίνεται και με άλλη έκδοση της developer-πάντα rom δεν το ξέρω σίγουρα αλλά δεν έχει και πολύ νόημα καθώς μέσα απο τον updater περνάς για πλάκα όποια στιγμή θέλεις την official developer rom.

Περιμένω και εγώ 2 redmi 3 να έρθουν και θα μπω στη σειρά για unlocking και πέρασμα της ελληνικής rom. Εαν μπορέσω, θα κάνω και μινι οδηγό με όλη τη διαδικασία.
    • Οπότε να την περάσω τώρα, να είναι καθαρή και περιμένουμε το ξεκλειδωμα. Μετά από τη dev πάει recovery και root?
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

@Ringil @flowin_through Χρειάζεται να έχεις την OFFICIAL DEVELOPER (αγγλοκινέζικη) ROM που βγήκε πριν λίγες μέρες. Αυτό είναι το σίγουρο της υπόθεσης (εαν γίνεται και με άλλη έκδοση της developer-πάντα rom δεν το ξέρω σίγουρα αλλά δεν έχει και πολύ νόημα καθώς μέσα απο τον updater περνάς για πλάκα όποια στιγμή θέλεις την official developer rom.

Περιμένω και εγώ 2 redmi 3 να έρθουν και θα μπω στη σειρά για unlocking και πέρασμα της ελληνικής rom. Εαν μπορέσω, θα κάνω και μινι οδηγό με όλη τη διαδικασία.

Για να καταλάβω λίγο, τα βήματα που πρέπει να κάνουμε είναι:
      1. Περνάμε την OFFICIAL DEVELOPER (αγγλοκινέζικη) ROM μέσα από το updater του τηλεφώνου,
      2. Ξεκλειδώνουμε bootloader, με τον κωδικό που έχουμε λάβει με SMS,
      3. Περνάμε την ελληνική ROM που έβγαλαν τα παιδιά εδώ πριν μερικές μέρες.
      Αυτή είναι η διαδικασία με λίγα λόγια??

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
    • Ναι Νίκο @nikos_v αυτά είναι τα βήματα ακριβώς. Βέβαια μια λεπτομέρεια, επειδή θα φοράς μετά το ξεκλείδωμα την developer rom (την επίσημη) και μετά θα βάλεις την Stable που έχουν τα παιδιά εδώ, πρέπει να κάνεις factory reset (μέσα απο το recovery) πριν βάλεις την ελληνική rom. Ή απλά περίμενε γιατί σύντομα τα παιδιά θα μας ετοιμάσουν,υποθέτω, και την 6.3.17 developer rom την ελληνική.

@flowin_through Αφού βάλεις την official dev (που νομίζω είναι rooted - δεν ξέρω 100%) και αφού ξεκλειδώσεις τον bootloader τότε υποθέτω πως απλά μέσω updater ή μέσω recovery φλασάρεις την ελληνική rom με την κλασσική διαδικασία. Επειδή δεν έχω ακόμα τη συσκευή στα χέρια μου να κάνω τις δοκιμές, δε μπορώ να σου πω 100% τη διαδικασία απο τώρα. Περίμενε λιγάκι να περάσουν οι μέρες (άλλωστε πριν 2-3 μέρες βγήκε η dev) για να ξεκινήσουν παγκοσμίως τα φλασαρίσματα στα redmi 3 και θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Εγώ λογικά θα το έχω σε 15-20 μέρες το κινητό.
    • Οκ απλά εγώ είχα την αγγλοκινεζικη stable φανταστηκα ότι δεν υπάρχει πιο στοκ και άρα θα ήταν οι καλύτερες προϋποθέσεις για το ξεκλειδωμα.
      Ένα άλλο που έχω προσωρινα είναι ότι μου κάνει εγκατάσταση του micloud backup και μετά κρασαρει το security. Να κάνω εργοστασιακές και μετά να επιλέξω συγκεκριμενες εφαρμογες που θέλω απ'το micloud backup?
    • Εγώ θα σου πρότεινα εφόσον το έχεις πολύ φρέσκο το κινητό, να τα βάλεις όλα απο την αρχή χωρίς κανένα backup. (εντάξει δε μιλάω για φωτογραφίες κτλ κτλ αλλά για εφαρμογές και ρυθμίσεις συστήματος)
      Στο google play όταν κάνεις login με το λογαριασμό σου και πας στην καρτέλα "Οι εφαρμογές μου" θα βρείς όλες τις εφαρμογές που κατέβασες (όσα χρόνια είσαι χρήστης του play store) και επιλέγεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εγκατάσταση πολλών μαζί! Οπότε αυτό σου γλιτώνει ΠΟΛΥ χρόνο.

Όσον αφορά αυτό που είπες "δεν υπάρχει πιο στοκ" ναι θα συμφωνήσω ΑΛΛΑ όταν μιλάμε για "ξεκλείδωμα bootloader" δε μιλάμε για μια κατάσταση που θα κάνει ο μέσος χρήστης αλλά απευθύνεται σε πιο "advanced χρήστες" και αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό απο στοκ (εκτός και του MIUI φυσικά εαν θέλεις). Οπότε εκεί μιλάμε για developing και beta testing, άρα developer rom.

Πάντως αν θες τη γνώμη μου, οι developer roms δε διαφέρουν πολύ απο τις stable όσον αφορά τη σταθερότητα του συστήματος. Τις θεωρώ το ίδιο, ΑΚΡΙΒΩΣ, σταθερές και τις 2. Και αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα μετά απο 1,5+ χρόνο τεσταρίσματος πολλών roms, είτε stable είτε developer είτε εκτός MIUI.

Btw πολύ λουκούμι αυτό το redmi 3 ρε παιδιά.. δεν ξέρω εαν υπάρχει πιο Value for Money συσκευή στην αγορά αυτή τη στιγμή. Εγώ περιμένω πως και πως να τα δω απο κοντά (ένα χρυσό και ένα μαύρο) και να τα δουλέψω!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H iAmLiakos έγραψε:

Εγώ θα σου πρότεινα εφόσον το έχεις πολύ φρέσκο το κινητό, να τα βάλεις όλα απο την αρχή χωρίς κανένα backup. (εντάξει δε μιλάω για φωτογραφίες κτλ κτλ αλλά για εφαρμογές και ρυθμίσεις συστήματος)
      Στο google play όταν κάνεις login με το λογαριασμό σου και πας στην καρτέλα "Οι εφαρμογές μου" θα βρείς όλες τις εφαρμογές που κατέβασες (όσα χρόνια είσαι χρήστης του play store) και επιλέγεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εγκατάσταση πολλών μαζί! Οπότε αυτό σου γλιτώνει ΠΟΛΥ χρόνο.

Όσον αφορά αυτό που είπες "δεν υπάρχει πιο στοκ" ναι θα συμφωνήσω ΑΛΛΑ όταν μιλάμε για "ξεκλείδωμα bootloader" δε μιλάμε για μια κατάσταση που θα κάνει ο μέσος χρήστης αλλά απευθύνεται σε πιο "advanced χρήστες" και αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό απο στοκ (εκτός και του MIUI φυσικά εαν θέλεις). Οπότε εκεί μιλάμε για developing και beta testing, άρα developer rom.

Πάντως αν θες τη γνώμη μου, οι developer roms δε διαφέρουν πολύ απο τις stable όσον αφορά τη σταθερότητα του συστήματος. Τις θεωρώ το ίδιο, ΑΚΡΙΒΩΣ, σταθερές και τις 2. Και αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα μετά απο 1,5+ χρόνο τεσταρίσματος πολλών roms, είτε stable είτε developer είτε εκτός MIUI.

Btw πολύ λουκούμι αυτό το redmi 3 ρε παιδιά.. δεν ξέρω εαν υπάρχει πιο Value for Money συσκευή στην αγορά αυτή τη στιγμή. Εγώ περιμένω πως και πως να τα δω απο κοντά (ένα χρυσό και ένα μαύρο) και να τα δουλέψω!

Εγώ σκέφτομαι να κάνω ένα factory reset, τώρα που έχω κάνει backup τα παντα, γιατί μου παρουσιάζει κάποιες "αστάθειες" και λέω μήπως και στρώσει λίγο... Το είχα πειράξει και λίγο τις πρώτες μέρες με root, ξε-root κλπ....
      Επίσης, τώρα και καμιά ώρα, θέλω να κάνω ένα τελικό backup και έχει κολλήσει στο backup των φωτογραφιών. Το απενεργοποίησα, γιατί τις έχω στο Google photos, αλλά μου το ενεργοποιεί πάλι! Μου λέει ότι είναι synced μέσα στο mi account, αλλά τελευταίο backup λέει ότι έκανε στις 16/03!
      Από το mi account κάνω το bacup, σωστά;;
      Btw iAmLiakos ...και που να δεις το άσπρο....!! :p

• Ειναι αληθεια οτι απο ποιότητα, αλλα και χαρακτηριστικα, δεν υπαρχει αντιστοιχο στην Ελλαδα τουλαχιστον μεχρι τα 200€ οποιασδήποτε μαρκας. Αν ειχε Full HD, θα ηταν το τελειο κινητο για μενα.. Και αν ειχε βγει οταν πηρα το redmi note 2, μπορει και να ειχα παρει αυτο.
    • Ο/H flowin_through έγραψε:

Ειναι αληθεια οτι απο ποιότητα, αλλα και χαρακτηριστικα, δεν υπαρχει αντιστοιχο στην Ελλαδα τουλαχιστον μεχρι τα 200€ οποιασδήποτε μαρκας. Αν ειχε Full HD, θα ηταν το τελειο κινητο για μενα.. Και αν ειχε βγει οταν πηρα το redmi note 2, μπορει και να ειχα παρει αυτο.

Αν εννοείς να τραβάει full HD video... είσαι σίγουρος??

• Διαφήμιση
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

την ανάλυση της οθόνης εννοούσε :)
      Ναι, αυτο.