@aristidis540 Μην μπαίνεις στο "γρανάζι". Μπες στη διαδρομή που σου ανέφερε ο Μιχάλης. Δηλαδή πατάς την εφαρμογή "Κέντρο Ασφαλείας", μετά κάτω δεξιά στα "Δικαιώματα" μετά κάτω στη λίστα πατάς το "Δικαιώματα". Εκεί μέσα είναι αυτό που ψάχνεις
Χαίρετε! Εδώ και λίγες μέρες έχω κι εγώ το Redmi 3 Pro και αφού κατάφερα να το σετάρω, στη διαδρομή προέκυψαν κάποιες απορίες! Εννοείται ότι είμαι υπερ-ικανοποιημένος από τη συσκευή και τις επιδόσεις της! Να σημειώσω ότι όλη η διαδικασία περάσματος της ελληνικής stable έγινε απροβλημάτιστα και γρήγορα. Με τη stable όμως διαπίστωσα κάποιες δυσλειτουργίες, για παράδειγμα ενώ έμπαινα στο play store μου ανέφερε ότι πρέπει να συνδεθώ στο λογαριασμό gmail, ενώ το είχα κάνει ήδη. Μετά από διάφορες πιθανές λύσεις και ξαναπέρασμα της ρομ από πλήρες wipe κατάφερα να δουλέψει για κάποιες ώρες και μετά πάλι τα ίδια, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια σχετική ενέργεια. Επίσης τόσο η εφαρμογή καιρού της ρομ, όσο και άλλη μια που κατέβασα δεν έβρισκαν με τίποτα την τοποθεσία μου (δοκίμασα με/χωρίς gps, με/χωρίς data, wifi κλπ). Αφού δε λύνονταν με τίποτα οι δυσλειτουργίες, τελικά πέρασα την τελευταία dev (μιλάμε πάντα για τις ελληνικές ρομ). Πλέον το κινητό δουλεύει μια χαρά σε όλα, συν ότι δείχνει να κρατάει περισσότερο η μπαταρία. Δε μπόρεσα να βρω εξήγηση σε αυτά και για αυτό είπα να τα γράψω εδώ.
Αυτό όμως που θα ήθελα να ρωτήσω κλείνοντας έχει να κάνει με το ότι δεν κατάφερα να βρω πως να ενεργοποιήσω και να χρησιμοποιώ το fingerprint. Στις ρυθμίσεις και στην επιλογή "Κλείδωμα οθόνης & κωδικός πρόσβασης", στο "Κωδικός & δακτυλικό αποτύπωμα", όταν πάω να προσθέσω κωδικό ασφαλείας οι διαθέσιμες επιλογές είναι Μοτίβο, Pin και Κωδικός. Υπάρχει άλλη επιλογή ή αυτό έχει να κάνει με το ότι η ρομ ουσιαστικά προορίζεται για το απλό Redmi 3;
Καλησπέρα @sakis7legend83, όπως λένε και το xiaomi.eu επειδή η Ido ρομ μέχρι στιγμής είναι για το Redmi 3 το απλό δεν έχουν βγάλει ρομ που να υποστηρίζει και το fingerprint. Πιστεύω ότι στα επόμενα releases θα το υποστηρίζουν ή θα βγάλουν ξεχωριστή ρομ για το Redmi 3 Pro..Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.
Πάντως προς το παρόν και από το en.miui.com παραπέμπουν για ρομ του Redmi 3 Pro τις ρομ του Redmi 3:
Σήμερα ήρθε το τηλέφωνο της αδερφής μου (Redmi Note 3 Pro)
Η ρόμ που φοράει έχει Ελληνικά άρα είναι πειραγμένη Κινέζικη
Update δεν με αφήνει να κάνω βγάζοντάς μου το μήνυμα "Couldn't verify update package"
Το μετονόμασα σε update.zip το έβαλα στο φάκελλο downloaded_rom τίποτα.
Προσπάθησα να πάω στο recovery και παίρνω μια εικόνα με το τηλέφωνο και το usb από κάτω από όπου δεν μπορώ να ξεφύγω παρά μόνο κρατώντας το power.
Νομίζω πως η λύση μου είναι fastboot rom από εδώen.miui.com/a-234.html:
Έχω κάπου λάθος;
Φλασάρισα τελικά και ξεκλείδωσα. Είμαι unlocked!
(Με το mi pc suite δεν γινόταν τίποτε, ήταν και βράδυ... Ευχαριστώ για τη βοήθεια.)
Αν δουλεύεις ήσυχα το πρωί και με καθαρό μυαλό όλα τα καταφέρνεις.
Ποια ελληνική rom να βάλω που να έχει root και να είναι με λιγότερα προβλήματα για να το στείλω στην ιδιοκτήτρια;
Βλέπω τη stable που είναι νεότερη από την developer αλλά κλίνω προς developer από συνήθεια.
Μια πρόταση θα με βοηθούσε ιδιαίτερα.
Τελικά έβαλα τη stable αλλά έχω force close στις επαφές (έφαγε τα wipe του και έστρωσε.)
Γύρισα σε GTV νομίζω πως είναι πολύ καλύτερη η αίσθηση.
Το παρέλαβα και εγώ σήμερα για τη γυναίκα μου. Το είχα ζητήσει με Official Αγγλική. Φοράει MIUI 7.2 stable 7.2.6.0 (LHPCNBD). Εχω πάρει οκ για ξεκλείδωμα αλλά κολλάει. Θα το δω αργότερα το βράδυ. Πολύ όμορφο κινητό.