Λογικό μιας και τα καταστήματα να ανοίγουν για να δουν ότι δουλεύουν και να περάσουν και google play store που λογικά έχεις
Αν πας στην αναβάθμιση σου εμφανίζει να κάνεις update στην τελευταία stable ? Έχεις και την ελληνική γλώσσα όταν πας στις γλώσσες ?
Αν θες ανέβασε και μία φώτο αυτά που δείχνει στο "About phone"
3 γλωσσες εχει,αγγλικα και 2 κινεζικες.Google store δεν εχει το πληκτρολογιο που βγαζει ειναι αγγλικο με λιγα κινεζικα και μου βγαζει update στην 7,5,2,0LAICNDE
Γενικα το τηλεφωνο ειναι αδειο απο εφαρμογες περα απο κατι κινεζικες.
οποτε τωρα αν θελω να περασω την ελληνικη ρομ πρεπει να τσεκαρω τον bootloader αν ειναι κλειδωμενος ή οχι και να ακολουθησω τους οδηγους που υπαρχουν στο site.
Τι παραπανω μου προσφερει η ελληνικη ρομ;Θεμα με τα αγγλικα δεν εχω αλλα μεχρι στιγμης μου εχει πεταξει καποια μηνυματα στα κινεζικα,πραγμα λιγο ενοχλητικο.
Για να βαλω το google store ακολουθω αυτον τον οδηγο; Πως να εγκαταστήσουμε το Google Play Store σε Redmi 3/Pro για αρχάριους
Σωστά για τον bootloader...αν δεν ξεκλειδώσεις δεν μπορείς να βάλεις την ελληνική. Υπάρχουν όλοι οι σχετικοί οδηγοί.
Σου προσφέρει καθαρή συσκευή από τις κινέζικες εφαρμογές και καλύτερη υποστήριξη από αυτό το φόρουμ μιας που όλοι θα έχουν την ίδια ρομ.
Σωστά και για το play store
ΟΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, @pashos
Έφαγα ένα 24ωρο χθες αλλά τίποτα.
Πρέπει να βρω PC/laptop με 64μπιτα windows.
Είναι η μοναδική λύση που μου απέμεινε.
Ο ευκολότερος οδηγός είναι αυτός: Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
Δεν πιάνει σε όλους και κυρίως δεν πιάνει στους περισσότερους με Redmi 3/Pro.
Κατεβάζεις πρώτα Mi PC suite: Mi PC Suite
και MiPhone/MIUI Flash Tool: MIUI ROM Flashing Tool All Versions .exe 28 MB | Xiaomi Tips
Κατέβασε και εγκατέστησε το "MiPhone20151028.exe" αν έχεις 32bit windows (η έκδοση v20160401 δεν έπαιξε σε μένα).
Θα περιμένεις πολύ ώρα να εγκατασταθεί γιατί ζορίζεται να περάσει τους drivers.
Διάβασε τον οδηγό στα αγγλικά, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ "Install this driver software anyway" γιατί θα περάσει τους "Xiaomi Composite MDB Infterface" drivers που είναι υπεραπαραίτητοι.
Μετά ακολουθάς κατά γράμμα τον ελληνικό οδηγό του φόρουμ: Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
Στα σχόλια ο @lallasgr αναφέρει για κάμερα αντί για MTP, εγώ τα έκανα και τα δύο αλλά τζίφος.
Το σημαντικότερο είναι όταν είσαι σε recovery mode, να ελέγχεις την "διαχείριση συσκευών"(/device manager) των windows για να βλέπεις αν εγκαθίστανται σωστά οι xiaomi drivers και δεν έχεις κίτρινα θαυμαστικά.
Δοκίμασα και σε recovery και σε fastboot mode αλλά τίποτα δυστυχώς.
Όποια ROM και να κατεβάσεις, από την στιγμή που έχουμε unofficial, δεν μπορείς να την περάσεις χωρίς τον οδηγό με τα 64μπιτα windows.
Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε διαδικασία, κάνεις "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και σετάρεις το κινητό με τα απολύτως βασικά (προγραμματιστής, usb debugging κλπ).
Καλή τύχη
Μακράν κορυφή δεν θα το λεγα.... Μαθαίνω και γω ακόμη.
Για το αν θα πετύχει ο οδηγός δεν μπορώ να στο απαντήσω με σιγουριά.
Συνήθως ότι δημιουργεί αυτό το "παιδί" πετυχαίνει..
Αν όχι...δεν θα αγχωθούμε κι όλας..έτσι;