Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το XIAOMI REDMI 3/Pro

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• αν δεν δουλεύουν στο CIT, είναι απίθανο να δουλέψουν με αλλαγή ρομ :(
    • Ερωτήσεις αναβάθμισης:

Είμαι τώρα σε 5.1_ido_V8_GTV-6.10.13 και λέω να δοκιμάσω αναβάθμιση στην τελευταία unstable (8.3.15).
      Διαβάζω στο thread της rom το εξής
      Καλό είναι αν βάζετε ROM για πρώτη φορά από Global Source να κάνετε ένα Factory Reset πριν από το Flash της ROM.
      Υπάρχει ενδεχόμενο να σας βγάλει ότι η συσκευή σας κλειδώθηκε για λόγους ασφαλείας.
      Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τον κωδικό που έχετε δηλώσει στο Mi-Account και θα ξεκλειδώσει αμέσως

Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και σε μένα;
      Το ρωτάω γιατί το mi account στο κινητό το έχω διαγράψει εδώ και χρόνια αμέσως μετά την εγκατάσταση της πρώτης rom.
      Δεν θυμάμαι καθόλου κωδικούς κλπ.
      Αν χρειάζεται, τι κάνω τώρα;

Πέρα από factory reset πρέπει να προσέξω κάτι άλλο σε μια τέτοια αναβάθμιση από τόσο παλιό rom;
      (τα backup εννοούνται)
    • Καλο είναι από τόσο παλιά αναβάθμιση να περάσεις πρώτα με fastboot την τελευταία official global dev και μετά να συνεχίσεις με twrp και την xtrv.
      Προσέχεις να έχεις ενεργό Mi λογαριασμό για να ξεκλειδώσεις αν κλειδώσει.
      Κράτα backup και σώσε τα αρχεία σου σε υπολογιστή.
      Περνά βέβαια και οδηγούς στον υπολογιστή σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Καλο είναι από τόσο παλιά αναβάθμιση να περάσεις πρώτα με fastboot την τελευταία official global dev και μετά να συνεχίσεις με twrp και την xtrv.
      Προσέχεις να έχεις ενεργό Mi λογαριασμό για να ξεκλειδώσεις αν κλειδώσει.
      Κράτα backup και σώσε τα αρχεία σου σε υπολογιστή.
      Περνά βέβαια και οδηγούς στον υπολογιστή σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Υπάρχει τρόπος να ανακτήσω τον παλιό μου λογαριασμό;
      Αλλιώς ένας νέος φτάνει;
      Θυμάμαι ότι για να ξεκλειδώσω το bootloader έπρεπε να κάνω λογαριασμό, να κάνω αίτηση, να περιμένω κανά μήνα για να μου έρθει εγκριση σε sms και έπειτα με το πρόγραμμα της xiaomi από υπολογιστή και τον λογαριασμό που είχα φτιάξει το ξεκλείδωσα.
      Άρα φαντάζομαι ότι νέος λογαριασμός δεν θα αρκεί.

ΥΓ: Τι μπούρδες είναι αυτές. Δηλαδή το ξεκλείδωμα που έγινε είναι μάπα ξεκλείδωμα; Αφότου το ξεκλειδώνεις θα πρέπει να σε αφήνει να κάνεις ότι θέλεις στην συσκευή σου. Όχι ξαφνικά να βρεθείς χωρίς συσκευή... (ναι είναι rant και μπορείτε να αγνοήσετε)
    • Εχεις το ίδιο νούμερο στο κινητό που είχες δηλώσει; Τότε τα πράγματα είναι εύκολα. Πηγαινε στη σελίδα τους και προσπάθησε για ανάκτηση κωδικού. Θα σου έρθει πολύ γρήγορα, λίγες ώρες, σαν SMS στο κινητό σου. Φτάνει να είναι το ίδιο νούμερο...
      Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που το έκανες. Η άδεια για ξεκλειδωμα έρχεται σε λίγες ώρες επίσης.
      Μετά όλα εύκολα. Εδώ είμαστε να σε υποστηρίξουμε.

Ενημερωτικά: μπορεί να κλειδωσει, αν αλλάξει η android version που συνεπάγεται και αλλαγή δικλείδων ασφαλείας και πιστοποιητικών. Δεν έχει να κάνει με τη συσκευή, αλλά με το λειτουργικό...
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Εχεις το ίδιο νούμερο στο κινητό που είχες δηλώσει; Τότε τα πράγματα είναι εύκολα. Πηγαινε στη σελίδα τους και προσπάθησε για ανάκτηση κωδικού. Θα σου έρθει πολύ γρήγορα, λίγες ώρες, σαν SMS στο κινητό σου. Φτάνει να είναι το ίδιο νούμερο...
      Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που το έκανες. Η άδεια για ξεκλειδωμα έρχεται σε λίγες ώρες επίσης.
      Μετά όλα εύκολα. Εδώ είμαστε να σε υποστηρίξουμε.

Ενημερωτικά: μπορεί να κλειδωσει, αν αλλάξει η android version που συνεπάγεται και αλλαγή δικλείδων ασφαλείας και πιστοποιητικών. Δεν έχει να κάνει με τη συσκευή, αλλά με το λειτουργικό...

Και ότι ερχόμουν να απαντήσω.
      Ναι πήγα στο account.xiaomi.com. Έβαλα στο "forgot my password" τόσο το νούμερο μου (με +30) όσο και τους διάφορους λογαριασμούς email που χρησιμοποιώ. Δυστυχώς σε όλα έβγαζε ότι δεν υπάρχει ο λογαριασμός.
      Μήπως διαγράφοντας το λογαριασμό από το κινητό, απενεργοποιήθηκε εντελώς ο λογαριασμός;
      Τώρα αν πάω στο settings->mi account μου τα έχει όλα κενά για το sign in και έχω επιλογή είτε για sign in είτε για create an account.

Υπάρχει περίπτωση να έχει απο-συσχετιστεί εντελώς η συσκευή από το account; Αν ναι, μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να κλειδώσει;

Ενημερωτικά: μπορεί να κλειδωσει, αν αλλάξει η android version που συνεπάγεται και αλλαγή δικλείδων ασφαλείας και πιστοποιητικών.

Από αυτό που βλέπω όμως το android version για Ido (redmi 3) είναι κολλημένο στο 5.1.1 από τότε που βγήκε η συσκευή και η Xiaomi δεν την αναβάθμισε περαιτέρω.

Δεν έχει να κάνει με τη συσκευή, αλλά με το λειτουργικό...

Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στα κινητά, αλλά το λειτουργικό έπεται του bootloader. Ένας πραγματικά ξεκλείδωτος bootloader λειτουργεί σε φάση "α βλέπω έχεις ένα kernel στη θέση που πρέπει να κοιτάξω, αρχίζω να τον μπουτάρω χωρίς να ελέγξω αν είναι signed με valid κλειδιά".
    • Δοκιμασε.λοιπον να κάνεις ένα νέο λογαριασμό και να τον συνδέσεις στο κινητό σου.
      Αν τον δεχθεί, ζήτησε άδεια ξεκλειδώματος για το λογαριασμό αυτό.

Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]

Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & x86

Όπως ακριβώς έγραψες η android version είναι η ίδια.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Δοκιμασε.λοιπον να κάνεις ένα νέο λογαριασμό και να τον συνδέσεις στο κινητό σου.
      Αν τον δεχθεί, ζήτησε άδεια ξεκλειδώματος για το λογαριασμό αυτό.

Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]

Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & x86

Όπως ακριβώς έγραψες η android version είναι η ίδια.

Οκ. Θα δω τι θα κάνω με αυτό.

Μια τελευταία ερώτηση: Ας πούμε ότι δεν κάνω το παραπάνω. Περνάω την νέα ρομ και κλειδώνει. Χωρίς να το ξεκλειδώσω:
      1. Θα μπορώ να περάσω πάλι αυτήν που έχω τώρα; (έχω το zip)
      2. Θα μπορώ να περάσω την τελευταία επίσημη stable;
    • Αν κλειδώσει δεν μπορείς να βάλεις πάλι miui μέχρι να το ξεκαθαρίσεις με τα "κεντρικά"...
      Σε περίπτωση βέβαια που το είχες συνδέσει κάποτε με κάποιον mi λογαριασμό.
    • Παιδια καλησπέρα, την οθόνη την έφτιαξα, βασικά ανέβασα τα κουμπιά στην οθόνη αφής. Αλλά έχω θεματακι με το bluetooth handsfree. Πήρα ένα της xiaomi, αρχικά είχα συνδεθεί και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αλλά κάποια μέρα μου πήρε ένας φίλος το κινητό και πάτησε αποσυζευξη και τώρα δεν το βρίσκει το κινητό μου. Να σημειώσω ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα απολύτως θέμα όσες φορές και να το είχα συνδέσει. Ξερει κάνεις πως διορθώνεται; Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • Ποια είναι η στανταρ διαδικασία; Γιατί δεν το πολυκατεχω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Αν μπορείς πες μου ένα ένα τα βήματα. Εγώ μέχρι προχθές άνοιγα απλά τα bluetooth