Εγκατασταση ROM
-
-
-
Παιδια καλησπερα, εχω το redmi note 2 και θελω να μου απαντησετε παρακαλω πολυ σε καποιες συγκεκριμενες ερωτησεις, επειδη ειμαι αρκετα αρχαριος.
1) καθε εβδομαδα που βγαινει και μια dev updated εκδοση θα πρεπει
να την εγκαθιστω μονο μεσω recovery με το αρχειο updated ή μπορω και
μεσα απο το κινητο με καποιο update αυτοματα οπως πχ με αλλα τηλεφωνα
που σου ερχετε απλα το update?
2) Πριν ή μετα το update πρεπει να κανουμε καποια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων ή hard reset?
3) Πρεπει να κανουμε wipe cashe, wipe user data & wipe all data
και αν ναι τα κανουμε πριν εγκαταστησουμε το update.zip ή μετα, επισης
αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα να χασουμε τα αρχεια μας ή τις εφαρμογες
μας? -
Ο/H giorgosmc έγραψε:
Παιδια καλησπερα, εχω το redmi note 2 και θελω να μου απαντησετε παρακαλω πολυ σε καποιες συγκεκριμενες ερωτησεις, επειδη ειμαι αρκετα αρχαριος.
1) καθε εβδομαδα που βγαινει και μια dev updated εκδοση θα πρεπει
να την εγκαθιστω μονο μεσω recovery με το αρχειο updated ή μπορω και
μεσα απο το κινητο με καποιο update αυτοματα οπως πχ με αλλα τηλεφωνα
που σου ερχετε απλα το update?
2) Πριν ή μετα το update πρεπει να κανουμε καποια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων ή hard reset?
3) Πρεπει να κανουμε wipe cashe, wipe user data & wipe all data
και αν ναι τα κανουμε πριν εγκαταστησουμε το update.zip ή μετα, επισης
αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα να χασουμε τα αρχεια μας ή τις εφαρμογες
μας?
1. Όχι. Αν είσαι ευχαριστημένος με την έκδοση που έχεις, μπορείς να μείνεις σε αυτή και να αναβαθμίσεις όποτε θέλεις σε όποια θέλεις κατευθείαν παρακάμπτωντας τυχόν ενδιάμεσες εκδόσεις. Η αναβάθμιση να γίνεται μέσα από την εφαρμογή Αναβάθμιση (Updater) για να μην μπερδεύεσαι και σβύσεις κάτι σημαντικό (βλέπε παρακάτω).
2. Όχι εκτός και αν αλλάξεις από Dev σε Stable ή το ανάποδο ή αν γυρίσεις από νεότερη έκδοση σε κάποια παλαιότερη.
2. Wipe Cache μόνο αν θέλεις και όχι απαραίτητα. Προσοχή!!!! To wipe user data είναι το "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και το wipe all data είναι "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και διαγραφή εσωτερικής μνήμης" -
@giorgosmc καλημέρα,
1.Υπο νορμαλ συνθηκες θα εγκαθιστάς τα εβδομαδιαία Updates (ή όσα απο αυτά θέλεις) μέσω της εφαρμογής Updater/Αναβάθμιση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε OTA Updates λόγω του φόρτου που έχουν οι server στην Κίνα. Θα πρέπει να τσεκάρεις τακτικά το forum μας.
2. Αν είναι upgrade απο μια έκδοση στην επόμενη πολλές φορές δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Απλά φλασάρεις και τελείωσες.
3. Wipe Cache & Dalvik Cache μπορεις να κάνεις ανα πάσα στιγμή αυτό χρειαστεί. Wipe User Data (+ τα δύο προηγούμενα = Factory Reset) ή Wipe All Data κάνεις σπανιότερα έως καθόλου (αυτο για το Wipe All Data). Αν χρειαστεί FActory Reset το κάνεις πάντα πριν απο το φλασάρισμα.
Περισσότερες ακόμα πληροφορίες εδω => XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το νέο smartphone
EDIT
Επειδή είδα οτι πηρες 2 απαντήσεις ταυτοχρονα, διάβασες τες συνδυαστικά. -
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, και κατι ακομα, τι ειναι το dalvik cache και πως μπορω να το κανω, δε το ειχα δει καπου εκτος απ το wipe cache και ποιον απο τους δυο τροπους θα μου προτεινατε να εγκαταστησω τα update, αυτον ή αυτον?
-
Η Dalvik είναι ένα είδος προσωρινής μνήμης και το wipe γίνεται μέσα απο το TWRP. Οσον αφορά τον τρόπο εγκατάστασης προτείνω να διαβάσεις το Θέμα που ήδη σου ανεφερα.
-
-
Ναι αλλά αυτά αναφέρονται στο νήμα που σου έδωσε ο bodai πιο πάνω
-
το backup πρεπει να το κανω αναγκαστικα γτ δεν θελω να τα κρατησω τα αρχεια
-
Οχι βρε απλά αν κάτι πάει στραβά...
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0