Διαφήμιση

Πρώτη εγκατάσταση την Marshmallow (Android 6.0.1) στο Mi-3W & Mi-4W​

• Οδηγός
    • Ενημερώθηκε
    • Mi-3 & Mi-4
    • Έχουν παρατηρήσει και άλλοι κατανάλωση μπαταρίας απο τις εφαρμογές android και android system??

Έχω την εντύπωση οτι το φαινόμενο γίνεται εντονότερο όσο περισσότερες εφαρμογές έχει το κινητό. Αυτοι που δεν έχουν πολλές δεν το αντιλαμβάνονται πολυ.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
    • Ο/H fanatic έγραψε:

Έχουν παρατηρήσει και άλλοι κατανάλωση μπαταρίας απο τις εφαρμογές android και android system??

Έχω την εντύπωση οτι το φαινόμενο γίνεται εντονότερο όσο περισσότερες εφαρμογές έχει το κινητό. Αυτοι που δεν έχουν πολλές δεν το αντιλαμβάνονται πολυ.

το παρακάτω είναι 2 μερές μετά από wipe data που έκανα γιατί είχα θέμα με την κατανάλωση μπαταρίας που δεν έφτιαχνε με calibration

• Είναι σαφές οτι υπάρχει πρόβλημα στη ρομ. Ελπίζω να υπάρξει update απο τους κινέζους και να λύσει τα όποια προβλήματα...

Γιατί έχω την εντύπωση οτι η marshmallow είναι ένας δρομος χωρίς γυρισμό. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό πλεον να γυρίσουμε στην προηγούμενη τελευταία KitKat (πολύ καλή ομολογουμένως), χωρίς να χάσουμε τις εφαρμογές μας και το στήσιμο του κινητού.

Επίσης εγώ δεν διαπίστωσα καμια διαφορά, προς το καλύτερο με την marshmallow. Το αντίθετο θα έλεγα...

• Διαφήμιση
    • Ο/H maddoctor έγραψε:

Ο/H pkatsaras έγραψε:

Επειδή έρχομαι από CM13, δεν έχω το εργαλείο Αναβάθμισης MIUI. Πρέπει να περάσω κάποια άλλη ROM πρώτα με flash από Recovery και μετά να ακολουθήσω τα βήματα;
      Δεν μπορείς να βάλεις κάποια ρομ και μετά να ακολουθήσεις τον οδηγό? Μέσω fastboot?

Το φαντάστηκα, απλά ήθελα να το σιγουρέψω. Πάντως από ότι βλέπω, δεν αξίζει ακόμα. H CM13 είναι αρκετά σταθερή και καλή σε κατανάλωση, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικό να έχεις επίσημη ROM με τελευταίο Android από τη μαμά εταιρεία.
    • Ο/H fanatic έγραψε:

Είναι σαφές οτι υπάρχει πρόβλημα στη ρομ. Ελπίζω να υπάρξει update απο τους κινέζους και να λύσει τα όποια προβλήματα...

Γιατί έχω την εντύπωση οτι η marshmallow είναι ένας δρομος χωρίς γυρισμό. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό πλεον να γυρίσουμε στην προηγούμενη τελευταία KitKat (πολύ καλή ομολογουμένως), χωρίς να χάσουμε τις εφαρμογές μας και το στήσιμο του κινητού.

Επίσης εγώ δεν διαπίστωσα καμια διαφορά, προς το καλύτερο με την marshmallow. Το αντίθετο θα έλεγα...

Γενικά υπάρχει θέμα με την μπαταρία και στις china, global και φυσικά υπολοίπων χωρών. Υπομονή είναι η αρχή και μιλάμε για beta σε νήπια κατάσταση. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον φορτίζει γρήγορα σε αντίθεση με custom rom.
    • Μα φυσικα το προβλημα ειναι στην κινέζικη. Θεωρω οτι η gtv ισως να ειναι η καλύτερη βερσιον απο ολες.

• αντι για supersu μπορω να χρησιμοποιησω την εφαρμογη kingo root;;;;δηλαδη να φορτωσω στο miui to apk να το εγκαταστησω και να κανω την συσκευη root me to kingo root;;;;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H blackm76 έγραψε:

αντι για supersu μπορω να χρησιμοποιησω την εφαρμογη kingo root;;;;δηλαδη να φορτωσω στο miui to apk να το εγκαταστησω και να κανω την συσκευη root me to kingo root;;;;
      Δεν νομίζω να γίνεται... ;)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • παιδια τα καταφερα τελικα και την εκανα την αναβαθμιση.δεν ηταν πολυ δυσκολο τελικα ουτε κολλησε οπως ειπανε μερικοι στο 99 τις εκατο.σφαιρα εγιναν ολα.το mi3 ειναι μοτορι......χαχαχαχαχ
      και TWRP μου αρεσε περισσοτερο απο το cwm.
      απλα εχω 2-3 αποριες

1)οταν βγει η καινουρια αναβαθμιση της ρομ βασισμενη σε android 6,παλι ολη αυτην την διαδικασια θα κανουμε;;;;ρωταω γιατι ειναι λιγο ποιο πολυπλοκη διαδικασια.

2)εχω την εντυπωση οτι εγινε λιγο ποιο γρηγορη η συσκευη.ισχυει η ειναι ιδεα μου;;;;

3)οσον αφορα το root και το superuser το εγκατεστησα κανονικα.απλα υπαρχει παλι στο κεντρο ασφαλειας η επιλογη με τα προνομια root και απο οτι ειδα δουλευει κανονικα.μηπως τελικα δεν χρειαζοταν η εφαρμογη superuser και την εβαλα τσαμπα;;;;;η μηπως το οτι δουλευει σημαινει πως βασιζεται στην εφαρμογη superuser;;;;
      ρωταω γιατι αμα δεν χρειαζετε η superuser να την βγαλω και να μην την εχω τσαμπα μεσα εγκατεστημενη.

4)επισεις ειχα ενα μικρο θεματακι με τις εφαρμογες.παραδειγμα skype kai facebook δεν ανοιγαν αλλα μολις εκανα την αναβαθμιση τους εστρωσαν.δεν εκατσα να τις κοιταξω ολες μια μια αλλα αμα δεν δουλευει καποια τι κανω;;;;να την βγαλω και να την ξαναβαλω;;;

5)μου εβγαλε επισεις μια ειδοποιηση για αναβαιμηση υπηρεσιων google play store αλλα οταν το παταω δεν μου βγαζει αναβαθμιση του playstore παρα μονο απενεργοποιηση.

6)και κατι που διαβασα μολις τωρα και με τρομοκρατησε.....υπαρχει οντως προβλημα με την καταναλωση τις μπαταριας στην καινουρια ρομ που μολις εβαλα;;;μην μου λετε τετοια....

και απο δεδομενα δεν εχασα τιποτα τελικα που φοβομουν.

αυτα τα λιγα.περιμενω απαντηση σας γρηγορα και με ανυπομονησια.και ευχαριστω πολυ για την βοηθεια με τις πληροφοριες σας.
    • Παιδια καλησπερα , με την σειρα μου και εγω να σχολιασω !
      Καταρχην μπραβο για την προσπαθεια και τον οδηγο ! Περασε απροβληματιστα στο μι4 σε 20-30 λεπτακια !
      Παμε στα προβληματα που διαπιστωσα μετα απο καποιες μερες !
      -Το κλασσικο με την μπαταρια , δεν το ξαναγραφω !
      -Στο μαγαζι που δουλευω χρησιμοποιουμε ενα εργαλειο που οταν καποιος συνδεεται στο γουιφι του ανοιγει τον μπροουζερ και τον πεταει σε μια σελιδα που πρεπει να πατησει λογκιν για να εχει ιντερνετ ! Εμενα ενω φαινεται οτι παει να ανοιξει ξαφνικα κλεινει μονο του ! θεμα με περμισιονς δεν πρεπει να ειναι γιατι τα εχω τσεκαρει !
      -Ενα ακομα διαπιστωσα με το γουιφι οτι ενω φαινεται να ειναι συνδεδεμενο πολλες φορες μετα απο καποια ωρα ας πουμε δεν εχει ιντερνετ και πρεπει να βγεις και να ξαναμπεις !
      - Τελευταιο , στους αλλους οταν μιλαω τηλεφωνο ακουγετε σαν να κανει μικρες διακοπες ....
      αυτα !

edit : πως σας φαινεται το τζι πι ες του κινητου ? εγω νομιζω οτι ειναι απ τα χειροτερα !
    • Ο/H blackm76 έγραψε:

1)οταν βγει η καινουρια αναβαθμιση της ρομ βασισμενη σε android 6,παλι ολη αυτην την διαδικασια θα κανουμε;;;;ρωταω γιατι ειναι λιγο ποιο πολυπλοκη διαδικασια.
      Οχι βέβαια, απλά θα πας από την εφρμογή Αναβάθμιση της MIUI και από εκεί θα κάνεις το Update.
      Αλλά μετά θα πρέπει να κάνεις και πάλι Flash το Zip για το ROOT. (Αν δεν έχουν ανοίξει το ROOT στην επόμενη Version, από το κέντρο ασφαλείας)

Ο/H blackm76 έγραψε:

2)εχω την εντυπωση οτι εγινε λιγο ποιο γρηγορη η συσκευη.ισχυει η ειναι ιδεα μου;;;;
      Είναι όντως ποιο γρήγορο.

Ο/H blackm76 έγραψε:

3)οσον αφορα το root και το superuser το εγκατεστησα κανονικα.απλα υπαρχει παλι στο κεντρο ασφαλειας η επιλογη με τα προνομια root και απο οτι ειδα δουλευει κανονικα.μηπως τελικα δεν χρειαζοταν η εφαρμογη superuser και την εβαλα τσαμπα;;;;;η μηπως το οτι δουλευει σημαινει πως βασιζεται στην εφαρμογη superuser;;;;
      ρωταω γιατι αμα δεν χρειαζετε η superuser να την βγαλω και να μην την εχω τσαμπα μεσα εγκατεστημενη.
      Το Root στο κέντρο ασφαλείας δεν δουλεύει. Οπότε προς το παρόν το Super User είναι μονόδρομος.

Ο/H blackm76 έγραψε:

4)επισεις ειχα ενα μικρο θεματακι με τις εφαρμογες.παραδειγμα skype kai facebook δεν ανοιγαν αλλα μολις εκανα την αναβαθμιση τους εστρωσαν.δεν εκατσα να τις κοιταξω ολες μια μια αλλα αμα δεν δουλευει καποια τι κανω;;;;να την βγαλω και να την ξαναβαλω;;;
      Αν δεν στρώσουν μερικές εφαρμογές μετά από τα 2 Restart, τότε ναι ... Απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση.

Ο/H blackm76 έγραψε:

5)μου εβγαλε επισεις μια ειδοποιηση για αναβαιμηση υπηρεσιων google play store αλλα οταν το παταω δεν μου βγαζει αναβαθμιση του playstore παρα μονο απενεργοποιηση.
      Αγνόησέ το...

Ο/H blackm76 έγραψε:

6)και κατι που διαβασα μολις τωρα και με τρομοκρατησε.....υπαρχει οντως προβλημα με την καταναλωση τις μπαταριας στην καινουρια ρομ που μολις εβαλα;;;μην μου λετε τετοια....
      Υπάρχει θέμα με την μπαταρία, αλλά μάλλον αύριο θα έχουμε νέα Version, και μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα. :(
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Οχι βέβαια, απλά θα πας από την εφρμογή Αναβάθμιση της MIUI και από εκεί θα κάνεις το Update.
      Αλλά μετά θα πρέπει να κάνεις και πάλι Flash το Zip για το ROOT. (Αν δεν έχουν ανοίξει το ROOT στην επόμενη Version, από το κέντρο ασφαλείας)

Από twrp δεν θα μπορώ να την κάνω την αναβάθμιση βαθμιση;

Το Root στο κέντρο ασφαλείας δεν δουλεύει. Οπότε προς το παρόν το Super User είναι μονόδρομος

έχω την εντύπωση ότι δουλεύει αλλά τέλος πάντων. Αν το διορθώσει η miui και δουλέψει ξανά η λειτουργία ροοτ από το κέντρο ασφαλείας, πως θα το καταλάβουμε;

Υπάρχει θέμα με την μπαταρία, αλλά μάλλον αύριο θα έχουμε νέα Version, και μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα. [headline]
      και αν διορθωθει εμείς πως θα το καταλάβουμε; θα μας ενημερώσετε;

Και κάτι ακόμα που ανακάλυψα πριν λίγο. Όταν βλέπω ένα βίντεο και πάω να ανοίξω την φωνή από το 7της εκατό μέχρι το 100 της εκατό η ένταση δεν μεταβαλετε και από το εφτά τα εκατό πηγαίνοντας απλός στο έξι τα εκατό κλείνει η φωνή. Γιατί το κάνει αυτό;