Διαφήμιση

Συλλογή MODs για Redmi Note 2

• @giorgosmc φίλε μου σόρυ, το ξέρω ότι ίσως φανώ λίγο "περίεργος" τώρα, αλλά πίστεψέ με δεν το κάνω επίτηδες...

Ο/H karlesg έγραψε:

Στο ερώτημα πείτε μου τι να βάλω. Aπό μένα ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος πρόκειται να πάρει απάντηση :)

Τώρα αν απλά δεν την παλεύεις να το ψάξεις για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, είτε δεν έχεις χρόνο, είτε δε θέλεις, είτε δε μπορείς, είτε έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις... τότε το καλύτερο που μπορώ να σου συστήσω είναι να μείνεις στοκ!

Δυστυχώς δεν έχω τις ίδιες εφαρμογές με σένα, δεν κάνω την ίδια χρήση με σένα και δε μπορώ να σου δώσω απάντηση.
      Μακάρι να βρεις κάποιον που έχει τα ίδια πράγματα με σένα και κάνει παρόμοια χρήση, ώστε να σε βοηθήσει παραπάνω.

Νασαι καλά και πάλι σόρυ που δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. :)
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Αν κάποιος σας υπόσχεται να σας δώσει τις "τέλειες" ρυθμίσεις για όλες τις περιπτώσεις, πολύ απλά σας είτε σας δουλεύει, είτε δεν ξέρει τι του γίνεται
      Σωστόςςςςςς!!!
    • Στο 1ο ποστ ανέβασα το v1.5 με κάποιες μικρές αλλαγές στα gov1 gov2.

Επειδή με ρώτησε ένας φίλος και μου πρότεινε να προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα...
      Το όλο πράγμα είναι πολύ περίπλοκο! Θα προσπαθήσω πολύ πολύ σύντομα να πω κάποια πράγματα.

Η ενέργεια που καταναλώνει γενικά μια συσκευή δεν εξαρτάται μόνο από την ισχύ που καταναλώνει κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά και από το χρόνο που καταναλώνει τη συγκεκριμένη ισχύ. Άρα αυτό που θέλουμε είναι μια εργασία όχι απλά να ολοκληρωθεί στη χαμηλότερη δυνατή συχνότητα, αλλά αναλογικά επίσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Δεν αρκεί δηλαδή να χαμηλώνουμε συχνότητα γιατί πολύ απλά θα αργεί έτσι μια εργασία πολύ να ολοκληρωθεί, παρόλο που εκείνη τη στιγμή θα καταναλώνουμε λιγότερη ισχύ, η συνολική ενέργεια ίσως είναι μεγαλύτερη λόγω του αυξημένου χρόνου που χρειάζεται. Το ξέρω ότι το εξηγώ σαν καφετζής αλλά ΔΕΝ έχω χρόνο!!! Ψάξτε το στο google! Δηλαδή δεν ψάχνουμε ούτε τη μέγιστη απόδοση, ούτε τη λιγότερη ισχύ. Αυτό που ψάχνουμε είναι το καλύτερο συντελεστή (ratio) σε performance/Watt.

Διαβάστε αυτό για τον interactive governor
      [GUIDE] Advanced Interactive Governor Tweaks… | Sprint HTC EVO 4G LTE

Μην βάλετε σε καμία περίπτωση τις τιμές που προτείνει! Είναι για άλλη συσκευή για άλλο επεξεργαστή! Η λογική είναι σχετικά η ίδια. Δε λαμβάνει υπόψη του γενικά τα cores, το scheduling και τα threads, αλλά είναι σωστός στη λογική του.

Το αρχείο που βρίσκετε τι volts αντιστοιχούν σε κάθε συχνότητα, είναι στη διαδρομή
      /proc/cpufreq/cpufreq_oppidx

Οι δικιές μου τιμές είναι οι παρακάτω (πρώτα συχνότητα μετά τάση)
      Αυτές οι τιμές εξαρτώνται από την ποιότητα της cpu και την παρτίδα που ανήκει η cpu σας. Όσο πιο χαμηλές είναι οι τιμές τάσης, τόσο λιγότερο ενέργεια καταναλώνετε, τόσο καλύτερη cpu έχετε. Δηλαδή ΔΕΝ ισχύουν σε όλους τα ίδια, παίζει ρόλο και η παρτίδα που έχετε πέσει...

1950000 - 108750
      1781000 - 104375
      1625000 - 100625
      1469000 - 96875
      1326000 - 93125
      1183000 - 90000
      8060000 - 90000
      4030000 - 90000

Άρα βλέπετε ότι η πιο αποδοτική συχνότητα κατά πάσα βεβαιότητα είναι τα 1183000. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν οι Κινέζοι ορίσει το touchboost εκεί...
      Αυτό που θα πρότεινα σαν πρώτη κίνηση είναι να μην χαμηλώστε συχνότητα στο touchboost αλλά να κλείσετε ένα πυρήνα.
      Αν δεν έχετε φορτωμένη συσκευή με πολλές εφαρμογές και πολλές διεργασίες να τρέχουν, δοκιμάστε ίσως και πιο κάτω σε συχνόητα...
      Όμως αν έχετε τον default governor αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί είναι ρυθμισμένος να χτυπάει κατευθείαν στα 1183. Οπότε αν θέλετε να κατεβείτε πρέπει να αλλάξετε και ρυθμίσεις governor να δοκιμάσετε δηλαδή gov1 ή gov2.

Από εκεί και πέρα στη ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ συσκευή η ποσοστιαία αύξηση τάσης σε σχέση με συχνότητα είναι μικρότερη από τα 1469 στα 1625 σε σχέση με 1326 στα 1469, άρα εγώ υποψιάζομαι ότι μια "καλή" τιμή ίσως underclocking είναι τα 1625 δηλαδή τα 1,65 GHz. Από εκεί και πάνω υποψιάζομαι ότι παρόλο ανεβαίνει η απόδοση ίσως πέφτει το efficiency.
      Προσοχή! Όλα αυτά είναι εντελώς θεωρητικά, δεν υπάρχουν μετρήσεις για να τα στηρίξει κάποιος, απλά συνήθως από εμπειρία ίσως ισχύουν...

Τώρα το ξέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαβάζει αυτά τα πράγματα μάλλον δεν καταλαβαίνει τίποτα... αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να εξηγήσω κάτι καλύτερα. Χρειάζεται κάποιος να έχει κάποιο τεχνικό background και να διαβάσει και κάποια πράγματα, για να μπει πιο βαθεία και ουσιαστικά στην όλη φιλοσοφία. Ο καλύτερος σας φίλος είναι το google. Ψάξτε το, θα βρείτε τα πάντα και με πολύ καλύτερες τεχνικές πληροφορίες από το καφενείο το δικό μου...

Ελπίζω κάποιους, έστω και λίγους, να βοήθησα...
      Μη με ρωτήσει κάποιος να του εξηγήσω κάτι παραπάνω... και να του προτείνω τιμές... Θα πέσει πάνω σε τοίχο, μετωπική!!! :P
      Καλή επιτυχία και καλό διάβασμα! :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Στο 1ο ποστ ανέβασα το v1.5 με κάποιες μικρές αλλαγές στα gov1 gov2.
      Thanks για τα όσα έγραψες-ενημέρωσες.
      Στο 1ο post όμως το αρχείο εμφανίζεται ως "v1.4".
      Είναι λάθος ονομασία, ή απλά ξέχασες να δώσεις το link κι είναι το προηγούμενο;
      ...lost in translation...
    • Ο/H evankouros έγραψε:

Ο/H karlesg έγραψε:

Στο 1ο ποστ ανέβασα το v1.5 με κάποιες μικρές αλλαγές στα gov1 gov2.
      Thanks για τα όσα έγραψες-ενημέρωσες.Στο 1ο post όμως το αρχείο εμφανίζεται ως "v1.4".
      Είναι λάθος ονομασία, ή απλά ξέχασες να δώσεις το link κι είναι το προηγούμενο;
      Είχα κάνει λάθος στο λινκ.

Σ' ευχαριστώ για την επισήμανση :)
    • Παρακαλώ! :thumbup:

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα σου από την αρχή, αλλά δεν έχω βρει ακόμη το θάρρος να πάρω τα XRN2 απ' τα παιδιά μου για να ενεργήσω ανάλογα, καθότι φοβάμαι μην κάνω καμιά χαζομάρα. :oops:
    • Ο/H evankouros έγραψε:

Παρακαλώ! :thumbup:

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα σου από την αρχή, αλλά δεν έχω βρει ακόμη το θάρρος να πάρω τα XRN2 απ' τα παιδιά μου για να ενεργήσω ανάλογα, καθότι φοβάμαι μην κάνω καμιά χαζομάρα. :oops:

Αν έχεις TWRP recovery και πάρεις ένα πλήρες backup (να συμπεριλάβεις και το nvram partition) δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

Γενικά καλό είναι να έχει κάποιος αυτό το backup και στη συσκευή του και να το κρατήσει και κάπου αλλού για ασφάλεια. (το backup βρίσκεται μέσα στο φάκελο TWRP)

Οτιδήποτε χαζομάρα κάνει κάποιος θα μπορεί να γυρίσει πίσω και να σώσει την κατάσταση. Εμένα, όχι στο redmi note 2 αλλά παλιότερα που ήμουν πιο ανήσυχος και έκανα πιο πολλές βλακείες, μου είχε χρειαστεί αρκετές φορές :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H karlesg έγραψε:

αλλά παλιότερα που ήμουν πιο ανήσυχος και έκανα πιο πολλές βλακείες, μου είχε χρειαστεί αρκετές φορές
      ΑΝ υποψιαστώ πως συνεχίζεις....

Να ρωτήσει κάτι ο άσχετος περί αυτων Παναγιώτης...
      Όταν λες να κάνουμε edit το αρχείο και να βάλουμε πάλι πίσω στην θέση του, εννοείς να το ξανα-συμπιέσουμε έτσι?
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.
    • Εννοεί ότι το βουτάς με το ποντίκι, το σέρνεις στην επιφάνεια εργασίας, κανείς τις αλλαγές σου, πατάς save και μετά το ξανά βουτάς και το πετάς μέσα στο zip αρχείο.
      Ο ιδανικός χρόνος για να αρχίσει η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι εκατό χρόνια πριν τη γέννησή του.
      Είπε ο William Ralph Inge.

Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον και οι κρίσεις γεννάνε Κροίσους.
      Είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
    • Ο/H karlesg έγραψε:

Αν έχεις TWRP recovery και πάρεις ένα πλήρες backup (να συμπεριλάβεις και το nvram partition) δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

Γενικά καλό είναι να έχει κάποιος αυτό το backup και στη συσκευή του και να το κρατήσει και κάπου αλλού για ασφάλεια. (το backup βρίσκεται μέσα στο φάκελο TWRP)

Έχω περασμένες (με τον οδηγό καθαρής εγκατάστασης του "caeser") ελληνικές dev (τα έχω αφήσει στην 5.12.31), οπότε TWRP έχουν.
      Από εκεί κι ύστερα όμως, δεν ξέρω ούτε καν πώς γίνεται το πλήρες backup (που συμπεριλαμβάνει και το nvram partition) μέσω του TWRP recovery που έγραψες. :oops:
      Έχω πάρει backup πριν περάσω τις νεότερες εκδόσεις των ελληνικών dev, αλλά -απ' όσο θυμάμαι- μέσα από το menu των XRN2.
      Δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα το TWRP για backup κάποια φορά.
    • Ο/H evankouros έγραψε:

Ο/H karlesg έγραψε:

Έχω περασμένες (με τον οδηγό καθαρής εγκατάστασης του "caeser") ελληνικές dev (τα έχω αφήσει στην 5.12.31), οπότε TWRP έχουν.
      Από εκεί κι ύστερα όμως, δεν ξέρω ούτε καν πώς γίνεται το πλήρες backup (που συμπεριλαμβάνει και το nvram partition) μέσω του TWRP recovery που έγραψες. :oops:
      Έχω πάρει backup πριν περάσω τις νεότερες εκδόσεις των ελληνικών dev, αλλά -απ' όσο θυμάμαι- μέσα από το menu των XRN2.
      Δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα το TWRP για backup κάποια φορά.
      Αν μπεις στο recovery και πατήσεις Backup θα καταλάβεις πώς γίνεται. Είναι πιο εύκολο απ΄όσο νομίζεις :)

Δεν είναι το κατάλληλο θέμα να συζητάμε περί backup κλπ αλλά μια και που το έφερε η κουβέντα, το backup δε χρειάζεται για να είναι κάποιος ασφαλής σε σχέση με τα mods που δίνω εγώ. Αυτά όπως έχω πει αφαιρούνται όλα, απλά και εύκολα με ένα απλό πέρασμα μιας οποιαδήποτε ρομ. Γενικά καλό είναι να υπάρχει ένα backup, αχρείαστεο ναναι, ώστε αν κατα λάθος πάει κάτι στραβά να μη χρειάζεται να στήσετε εντελώς από την αρχή τη συσκευή σας. Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα να ψάξει κάποιος περισσότερο.
    • Διαφήμιση
    • Έχω το error "zip file is corrupt", παρά το οτι αν προσπαθήσω να το αποσυμπιέσω, προχωράει μια χαρά.

Το έχει συναντήσει κανείς άλλος με την v1.5 ?
      Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
      Είναι καπαρωμένο από άλλους.