[Developer][ROM- gkalen-ΜiUi8-6.10.27 THUNDER] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM
- ROM
- Ενημερώθηκε
- Xiaomi
-
-
Σε redmi note 2 δεν έχω κάποιο σοβαρό θέμα εκτός από το γεγονός ότι βάζω το flash player σε φάκελο και αυτό βγαίνει έξω .
Μάλλον δε γουστάρει την παρέα των άλλων
Ο ελεύθερος χώρος της ραμ είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τις παλιότερες(φτάνει το 1.1 gb, με μέσω όρο το 1gb) αλλά πιστεύω ότι μπορεί να αυξηθεί περισσότερο .
Βέβαια κάποιες φορές όταν χρησιμοποιώ τη συσκευή ο διαθέσιμος χώρος μειώνεται δραματικά .
Bluetooth ,wifi ,gps δουλεύουν χωρίς θέμα έως τώρα .
Για την μπαταρία τα γνωστά .
Σε αναμονή ελάχιστες απώλειες και σε χρήση λογική νορμάλ κατανάλωση .
Η TWRP των παιδιών μας κάνει τα wipe πολύυυ γρήγορα σε σχέση με την έκδοση που μου είχε βάλει το βικμολ.
Δε ξέρω αν βρεθώ εκτός θέματος απλά μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω .
Μελέτησα επιφανειακά την CM 12.1 .
Αν και το περιβάλλον της δε μου άρεσε , ούτε εμφανισιακά ούτε στις λειτουργίες , έτρεχε και πιο αργά από τη δική μας , ήταν όμως πολύ ελαφριά (450mb με ένα απλό πακέτο gapps).
Αλήθεια gkalen το να παίζουν και οι δυο sim σε 3g είναι θέμα ρομ ή συσκευής ;
Μη σας κουράζω άλλο με τη φλυαρία μου .
Καλή συνέχεια -
Ο/H kostas lagoudis έγραψε:
και χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι είναι θέμα συσκευής.
Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
Phone:Redmi Note 2
Ρομ: Dev RedmiNote2 Hermes MiUi7-6.4.7 by @gkalen -
Ο/H stefanos1985 έγραψε:
Ο/H kostas lagoudis έγραψε:
και χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι είναι θέμα συσκευής.
-
Ο/H gkalen έγραψε:
οπότε είναι περίεργο που δεν ολοκληρώνεται ο έλεγχος εκτός αν υπήρχε το πρόβλημα και στην GTV
Και το viber ακούγεται ρολόι -
Το dual 3g είναι θέμα εταιρίας , νομίζω κάνεις δεν βάζει dual 3g , όλοι το'χουμε κλειστό.
Υπάρχουν κάποιες Μόντες που μπορεί να δουλέψουν , το'χω κάνει στο rom για το A328 , μπορείτε να το δείτε εδώ ... [ROM] A328 MiUi 7 -6.2.18 Multilanguage &⦠| Android Development and Hacking Ακομα ομως εδώ δεν το'χω δοκιμάσει , γιατί δεν χρησιμοποιώ δύο κάρτες.
Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο/H gkalen έγραψε:
Το dual 3g είναι θέμα εταιρίας , νομίζω κάνεις δεν βάζει dual 3g , όλοι το'χουμε κλειστό.
Υπάρχουν κάποιες Μόντες που μπορεί να δουλέψουν , το'χω κάνει στο rom για το A328 , μπορείτε να το δείτε εδώ ... [ROM] A328 MiUi 7 -6.2.18 Multilanguage &⦠| Android Development and Hacking Ακομα ομως εδώ δεν το'χω δοκιμάσει , γιατί δεν χρησιμοποιώ δύο κάρτες.
Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αναγκαστικά χρησιμοποιώ 2 σιμ γιατί η δεύτερη είναι η υπηρεσιακή .
Πολύ ενδιαφέρον το post -
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αναβάθμιση της συσκευής μου σε Lolipop 5.1 , έχω φάει το χρόνο μου με τη συσκευή μου αυτή τη βδομαδα.
Αύριο θ'ανεβασω το Ρομ για το RedmiNote2 .
ΓΙΑ ΤΟ HM2014813 Redmi2TD
Όπως ξέρετε έχουμε αναβάθμιση σε Lolipop στο HM2014813 με αλλαγή της ονομασίας του σε wt86047.
Επειδή όμως υπάρχουν ακόμα προβλήματα με την 5.1 και είναι λογικό γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα , δεν θ'αναβαθμισω το Ρομ σε 5.1 ακόμα ( ίσως σε κάνα δυο βδομάδες .
Και για τον λόγο ότι πλέον δεν ανεβαίνει η Ρομ σε ΚιτΚατ 4.4 αναγκάστηκα να φτιαξω το Ρομ από την αρχή ( όπως συνήθιζα δηλαδη ) με sources από το κινέζικο miui cn ... miui.com/getrom.php?r=273&m=yes
Όπως βλέπετε οι κινέζοι ανεβάζουν ακόμα και τα δύο Ρομ ( 4.4 και 5.1 ) και είναι λογικό να αφηνουν ακομα την 4.4 για download λόγω σταθερότητας , επειδή υπάρχουν ακόμα κάποια θεματακια με την 5.1.
Μολις έχουμε κάποια καλή 5.1 version τότε θα προχώρησω κι εγώ σε αναβάθμιση του Ρομ σε 5.1 , προς το παρόν θα συνεχίσω με την Ρομ για ΚιτΚατ 4.4.4 ..
UPDATE σε 6.3.31 ( 4.4 KitKat ) για το HM2014813 ..
CHANGELOG
Based στο κινέζικο official rom για το Redmi2 TD.
Γλώσσες , μόνο Ελληνικά , κινέζικα και αγγλικά , εφόσον έκανα τη μετάφραση μόνος μου αυτή τη φορά ..
Στα Θέματα λειτουργούν και τα premium themes , μπορείτε να κατεβάσετε και paid themes , απλά η εφαρμογή θα περιέχει αρκετά κινέζικα.
DOWNLOAD
HM2014813 Redmi2TD THUNDER MiUi7-6.3.31
mediafire.com/?g7nq8l21545cbj6
NOTE
Αυτό είναι το πιο γρήγορο Miui Ρομ ever made για το HM2014813 , οποίος το δοκιμάσει θα εκπλαγεί ( αφού δε το πιστεύω κι εγώ .. :p ).
Screenshots
UPDATE to 6.3.31 για το RedmiNote2...
DOWNLOAD
RedmiNote2 Hermes MiUi7-6.3.31
mediafire.com/?2qix6who4d125dr
Gkalen ευχαριστώ για την καθοδήγηση
Δυστυχώς στο θέμα root είμαι λίγο newbie και έχω να ασχοληθώ με τη φάση από το 2012 που χα κάνει κάτι σε παλιά συσκευή
Λοιπόν έχω το κινέζικο 2014813 TD με 2gb ram.
Είχα προσπαθήσει να κατεβάσω από το site en.miui.com την stable 7.1.2.0
Τελικά όμως την φλάσαρα με recovery από εδώ
xiaomi-miui.gr/community/wsif/…-0-Xiaomi-RedMi-2-TD-2GB/
Πράγματι στις πληροφορίες γράφει
MIUI by xiaomi-miui.gr GVT 7.1 | Stable
7.1.2.0 (KHJCNCK)
Καθώς στο site en.miui έχει βγει η version
Version: V7.2.2.0.KHJCNDA (MIUI7)
Προσπάθησα να την βάλω με recovery αλλά στο 7% αποτυγχάνει.
Δεν με απασχολεί τόσο το θέμα να ναι root το τηλέφωνο, ωστόσο αν μπορείς να δώσεις 5-6 βήματα να το ξεκλειδώσω και απλά την άλλη βδομάδα να πάρω την αναβάθμισή σου, παρακαλώ πες μου τι πρέπει να ακολουθήσω.
Απλά έχω κατεβάσει στο pc το HM2014813_TWRP2.8.7.1 αλλά πώς θα κάνω το κινητό root και τι χρειάζεται μετά για να κάτσει μία rom δεν το γνωρίζω
Επίσης αν ήθελα να εγκαταστήσω την Version: V7.2.2.0.KHJCNDA (MIUI7) από το MIUI ROM for Redmi 2/Prime - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum , πώς θα μπορούσα δοθέντος πως έχω βάλει την MIUI by xiaomi-miui.gr GVT 7.1?
Κλείνοντας μία ερώτηση για εφαρμογές
Υπήρχε σαν προεπιλογή το google keyboard αλλά θέλω να βγαίνει by default το swiftkey. Παρόλο που το χω ορίσει, με κάθε reboot κτλ ξαναγυρνάει μόνο του στο google
Πώς μπορούμε να το βγάλουμε αυτό;
Επίσης κουράζει λίγο και το θέμα με τις κλήσεις με το dialer που έβαλα, υποβάλλει ένα κουραστικό ερώτημα και απλά δίνει επιλογή Allow once ή deny κάθε φορά
Ευχαριστώ! -
@agendelo
Καταρχήν σε χαιρετω στο τοπικ με τα μαγειρεματα ... Καθ'οτι είσαι ο πρώτος που έχουμε την ίδια συσκευή και συζητάμε για ρομ , οι πιο πολλοί χρήστες του δικού μου ρομ είναι στο xda ...
Παμε τώρα στα υπόλοιπα , για να φλασαρεις άλλο ρομ και να φύγεις από το Stable δεν χρειαζεσαι ροοτ αλλά χρειάζεσαι το TWRP ...
Σου έδωσα λινκ και οδηγίες γι'αυτο , το μόνο που δε σου είπα είναι ότι το TWRP θα περάσει προσωρινά στο τηλ.. και όχι μόνιμα ...
Για να περάσει μόνιμα θα πρέπει να βάλεις κάποιο custom rom ...
Θα σου προτείνω να κατεβάσεις από δω το ρομ ... xiaomi-miui.gr/community/wsif/…UNDER-MiUi7-6-3-31/#files
Κατέβασε κάποιο από τα δύο τελευταία ( 6.3.24 η το 6.3.31 ) , και βάλτο στην sd card όπως είναι σε μορφή ζιπ .
Μετά κάνε extract το ζιπ με το TWRP recovery σ'ενα φάκελο στο desktop.
Σβήσε το τηλ.. και μπες σε fastboot mode , κρατώντας πατημενα τα πλήκτρα vol- και power .
Αφού μπεις σε fastboot , σύνδεσε το τηλ.. στο pc .
Ανοίξε το twrp.bat μέσα από το φάκελο που έκανες extract προηγουμένως στο desktop , σε λίγα δλπ θα τελειώσει η εγκατάσταση του recovery και θα δεις στο τηλ.. σου ν'ανοιγει στο νέο TWRP recovery .
Χωρίς να κάνεις κάτι άλλο , όπως είσαι με το TWRP μπορεις να φλασαρεις το ρομ...zip που κατεβασες και έχεις στην κάρτα σου .
Διαλεγεις , wipe και σέρνεις τον κέρσορα δεξιά για να κάνει data , factory reset .
Πας πίσω στο αρχικό μενού του twrp και επιλεγεις install , διαλεγεις το ρομ ζιπ που κατεβασες προηγουμένως και σερνεις πάλι τον κέρσορα δεξιά για ν'αρχισει η εγκατάσταση .
Αφού τελειώσει η εγκατάσταση , θα επιλέξεις το κουτί που λέει wipe cache and dalvik cache , σερνεις πάλι τον κέρσορα δεξιά και μετά πας πίσω και επιλεγεις reboot system.
Περιμένεις 5-6 λεπτά μέχρι ν'ανοιξει το τηλ... την πρώτη φορά .
Οδηγίες για το φλασαρισμα θα δεις και στο πρώτο ποστ αυτού του τοπικ.
Να ξέρεις ότι θα χαθούν όλα από τη συσκευή σου και καλό θα είναι να έχεις κάποιο backup από πράγματα που χρειαζεσαι , το τηλ.. θα ξεκινήσει από την αρχή όπως ήταν όταν το αγορασες και θα πρέπει να το ξαναστήσεις από την αρχή ..
Από τις sd cards ( εσωτερική και εξωτερική δεν θα χαθεί τίποτα ).
Μετά από αυτό είσαι έτοιμος για οποιοδήποτε φλασαρισμα η αλλαγή ρομ η ότι άλλο θες τεςπα , και ροοτ θα έχεις και όλα θα δουλεύουν ρολόι και αν θες ξαναβαζεις stable χωρίς προβλήματα .
Το πρόβλημα σου είναι το recovery και όχι το ροοτ τελικά .
Από τη στιγμή που προχωρήσεις σε άλλο ρομ θα σου πω και πώς διαγραφεις το google keyboard και ότι άλλο θες , όπως είσαι δεν μπορείς να το κάνεις ακόμα.
Και επίσης προτείνω τον dialer της miui δεν υπάρχει λόγος να έχεις άλλον dialer .
NOTE
Πριν κάνεις οτιδήποτε να ρωτάς πρώτα σε ότι δεν καταλαβαίνεις για να πάνε όλα ρολόι ...
Στην πραγματικότητα όλα αυτά που σου'γραψα είναι υπόθεση 15 λεπτών και πολύ εύκολα μπορείς να προχωρήσεις .
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0