Διαφήμιση

[Developer][ROM- gkalen-ΜiUi8-6.10.27 THUNDER] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

• ROM
    • Ενημερώθηκε
    • Xiaomi
    • [ROM- gkalen] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

@mol
      Δεν λύνονται αυτά με wipe cache και dalvik , δε χάνεις κάτι βέβαια ..
      Πρέπει να διασταυρώσουμε αν είναι από το το ρομ , θα περιμένουμε η θα ρωτησουμε κάποιον άλλο να μας πει αν έχει το ίδιο πρόβλημα ..

@flowin_through
      Αυτό είναι άσχετο με το ρομ , ότι θες κάνεις με τα backup σου.
      Εκτός αν δε βρίσκεις τις εφαρμογές που θες να προεγκαταστησεις στο ρομ και γι'αυτο το λες.

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Oχι, απλα λεω οτι αν βαλω ολες αυτες τις εφαρμογες μεσα στη ρομ θα γινει πολυ μεγαλη, αλλα απο την αλλη αφου θα μπουν που θα μπουν...
      Και με τα δεδομενα των εφαρμογων... Αλλα μολις μπει μια φορα, μετα φοραμε τις επομενες γυμνες (χωρις εφαρμογες)
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Ας το προσπαθησω και βλέπουμε...

Οποιος έχει note 2, ας τσεκαρει υο πλαυστορε και τα βιντεο

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H flowin_through έγραψε:

Oχι, απλα λεω οτι αν βαλω ολες αυτες τις εφαρμογες μεσα στη ρομ θα γινει πολυ μεγαλη, αλλα απο την αλλη αφου θα μπουν που θα μπουν...
      Και με τα δεδομενα των εφαρμογων... Αλλα μολις μπει μια φορα, μετα φοραμε τις επομενες γυμνες (χωρις εφαρμογες)

Για το πρώτο , ναι έχεις δίκιο , αφού θα μπουν που θα μπουν δεν αλλάζει κάτι , θα γλυτώσεις και το περίμενε της εγκατάστασης.
      Τα δεδομένα των εφαρμογών , μόνο από backup να τα επαναφερεις , δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
      Τα επόμενα ρομ τα φοράς γυμνά από εφαρμογές στο data/app/ , σωστά , αυτό είναι για το αρχικό ρομ που θα βάλουμε μετά από wipe data factory reset , τα επόμενα που θα είναι για αναβάθμιση δε χρειάζεται να έχουν τις εφαρμογές μέσα ..

Στάλθηκε από το 2014813 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Ο/H Tony Therion έγραψε:

Kαλησπερα.Εχω μια ερωτηση σχετικα με το theming που δεν βρισκω πουθενα απαντηση,γιατι δε το χει ρωτησει κανενας.ΣΤΟ REDMI NOTE 3 υπαρχει τροπος να φτιαχτει θεμα με κυκλικη μπαταρια?Μου αρεσουν πολυ τα θεματα της μπαταριας που εβαζα παντα σε samsung και μου λειπουν εδω.Εχω ψαξει απο root browser να βρω την διαδρομη της μπαταριας,και δεν τα εχω καταφερει.Επισης δεν μπορω με τιποτα να μερασω το 3Minit battery,δεν υπαρχουν πουθενα τα xml για να τροποποιησω.Υπαρχει καποια λυση?Επισης ουτε το Layer manager λειτουργει.
      Λοιπόν , το'ψαξα λίγο σήμερα το θέμα με τη μπαταρία και τα'χουν αλλάξει πολύ τα πράγματα , λίγο που είδα και δοκιμασα αλλά δεν βγαίνουν σωστά τα εικονίδια είναι ότι theming στη μπαταρία γίνεται μέσω του φακέλου raw του MiuiSystemui, τα εικονίδια όμως δεν είναι με το συνηθισμένο τρόπο ...
      Εψαξα να βρω θέματα και είδα ότι δεν υπάρχουν σχετικά με τη μπαταρία , βρήκα κάτι παλιότερα αλλά δεν δουλεύουν σωστά όπως σου είπα , τα δοκιμασα και μου'βγαζε 4 κυκλακια μπαταρίας στο statusbar , θέλει αρκετή μελέτη μάλλον το theming μπαταρίας στη Miui7 και δεν ξέρω αν θα βρω χρόνο για κάτι τέτοιο

κριμα!Και με ενδιαφερει το Theming.Γενικα το full theme στην status bar κλπ!Ειχα δοκιμασει να αλλαξω τα εικονιδια στην κουρτινα που ειναι ολη η διακοπτες,και ενω τα καταφερα μετα απο λιγο το θεμα αλλαξε απο μονο του και γινοταν στοκ.Απο εκει καταλαβα οτι κατι τρεχει με το Theming
    • Σε καθε εφαρμογη στο κινητο μου στο /data/app υπαρχει και ενας φακελος lib, αυτο τον αφηνω εξω;
    • @Tony Therion
      οπα , μη μπερδευεσαι , με τη μπαταρια υπαρχει μια δυσκολια , theming μπορεις να κανεις σε αλλα πραγματα κανονικα , αυτο που αλλαζε απο μονο του ειναι ενας απο τους περιορισμους που εχει βαλει η xiaomi στα θεματα ( καραγκιοζιλικια δηλαδη για να μας παιδευει ).
      για να δουλεψει το theming σου και να μεινει μονιμα , πρεπει να το χωσεις στο system και να το διαβασει σαν default , ετσι δεν το παιρνει χαμπαρι και μενει μονιμα , ειναι περιπου αυτο που λεω με τον flowin_through για το πως να βαλει το θεμα που εχει στο συστημα
      οποτε theming κανεις , τροπο θελει , δες εδω για παραδειγμα ενα που εφτιαξα για χαβαλε ... [ROM- gkalen] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM

@flowin_through
      ναι , και τα lib , οπως ειναι ο φακελος
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Ο/H gkalen έγραψε:

@Tony Therion
      οπα , μη μπερδευεσαι , με τη μπαταρια υπαρχει μια δυσκολια , theming μπορεις να κανεις σε αλλα πραγματα κανονικα , αυτο που αλλαζε απο μονο του ειναι ενας απο τους περιορισμους που εχει βαλει η xiaomi στα θεματα ( καραγκιοζιλικια δηλαδη για να μας παιδευει ).
      για να δουλεψει το theming σου και να μεινει μονιμα , πρεπει να το χωσεις στο system και να το διαβασει σαν default , ετσι δεν το παιρνει χαμπαρι και μενει μονιμα , ειναι περιπου αυτο που λεω με τον flowin_through για το πως να βαλει το θεμα που εχει στο συστημα
      οποτε theming κανεις , τροπο θελει , δες εδω για παραδειγμα ενα που εφτιαξα για χαβαλε ... [ROM- gkalen] ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ , ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ CUSTOM ROM
      ωραιο το θεμα αν και Nude θα τα καλυτερα!Εγω εφτιαξα ενα μεσω του Theme engine αλλα με 3d toggles,πχ τα δικα σου ειναι αυτα τα γνωστα ασπρα και δεν μου αρεσει.Παταω apply απο to theme editor,και μου αλλαζει το θεμα στο κινητο χωρις να εχω καπου το θεμα ετοιμο σε ζιπ για να το χωσω οπως λες.Δηλαδη δε ξερω πως να το επεξεργαστω
    • Καταλαβα , εγώ κάνω theming manually με photoshop για να φτιάχνω τα png κ.λ.π.
      Είχα κάνει ένα ποστ για το theming αλλά δεν έχω ξεκινήσει να γράφω τιποτα.
      Τώρα βέβαια που βρέθηκες κι εσύ , ίσως προχωρήσουμε τις συζητήσεις και στο theming ..
      Μπορείς ν'ανεβασεις ένα από τα θέματα που έχεις φτιάξει και δεν μπορεί να το κρατήσει ??
      Δεν έχω φτιάξει θέμα μέσω κάποιου theme editor κ.λ.π. , θέλω να δω αν είναι όπως τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν και θα σου πω τι θα κάνεις.
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Καταλαβα , εγώ κάνω theming manually με photoshop για να φτιάχνω τα png κ.λ.π.
      Είχα κάνει ένα ποστ για το theming αλλά δεν έχω ξεκινήσει να γράφω τιποτα.
      Τώρα βέβαια που βρέθηκες κι εσύ , ίσως προχωρήσουμε τις συζητήσεις και στο theming ..
      Μπορείς ν'ανεβασεις ένα από τα θέματα που έχεις φτιάξει και δεν μπορεί να το κρατήσει ??
      Δεν έχω φτιάξει θέμα μέσω κάποιου theme editor κ.λ.π. , θέλω να δω αν είναι όπως τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν και θα σου πω τι θα κάνεις.
      οκ σς πουμε αυτο.εχω βαλει 3d toggles στα πιο βασικα τουλαχιστον,και τα υπολοιπα ειναι απο αλλο θεμα που εχω πατησει πανω
      Dropbox - MyThemetherion.mtz
      και τα εικονιδια μεσω pgotoshop εχω αλλαξει λιγο το μεγεθος τους γιατι ηταν πιο μεγαλα

6 λεπτα μου κρατησε!
    • Τους φακελους των εφαρμογων τους ονομαζουμε και με ελληνικους χαρακτηρες και με κενα;
      To webview, google play services κλπ χρειαζεται να τα ξαναπερασουμε;
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν το πρώτο δοκιμαστικό flash πήγε σχετικά καλά αν και ήταν πρόχειρο λόγω της γενικότερης άγνοιάς μου περί αυτών!
      Μέσα στο data/app είχα τους φακέλους με την ονομασία της εφαρμογής που βρίσκονταν μέσα και μέσα σ' αυτούς και το apk μόνο! Εγκαταστάθηκαν και ψιλοδούλεψαν, εκτός από μία που ήταν από τον θείο και δεν την ακούμπησε καν!
      Επανέφερα από backup γιατί χρειαζόμουν το τηλέφωνο να δουλεύει στα σίγουρα και ξαναδοκιμάζω, ελπίζω μέσα στο ΣΚ.

Άρα από ότι διαβάζω και αν καταλαβαίνω καλά, για την δεύτερη προσπάθεια στην εύκολη συνταγή:

1) διαγράφουμε από το data/app τις εφαρμογές που δεν θέλουμε

2) μέσα στο data/app βάζουμε φάκελο(ους) με την ονομασία της εφαρμογής που θα βρίσκεται μέσα και μέσα σ' αυτόν(ους) το apk και το lib της εφαρμογής και ότι άλλο έχει η εφαρμογή (αν έχει). Σωστά?

3) διαγράφουμε από το updater.script με την διαδικασία που περιγράφεις όλες τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete , και τις γραμμές που έχουν τη λέξη delete_recursive.

Σ΄ευχαριστώ για τις γνώσεις που προσφέρεις :thumbup: