Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Ξέρεις τι πιστεύω; Ότι και η χρήση σου ήταν διαφορετική.
      Λίγο σαν καινούριο το κινητό να το ψάξεις, λίγο δεν είχαν φορτωθεί όλα τα δεδομένα από messenger , mail κλπ.
      Φόρτισε το και άνοιξε το ένα πρωί και μην το αφήνεις από τα χέρια σου. Εγώ σου λέω θα ξεπεράσεις τις 10 ώρες sot. Καταλαβαίνεις πως το λέω έτσι;

• Συμφωνώ, στην αρχή το ξεσκίζεις μέχρι να το στήσεις και μεχρι να το γνωρίσεις, τώρα το αφήνεις σε αναμονή και δεν το πολυπειράζεις για να πάρεις πιο πολύ χρόνο και τελικά στο standby καταναλώνεται η περισσότερη μπαταρία.

Αλλά μου έκανε εντύπωση όπως προείπα η πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση των data από το wifi.
    • Σε αυτό αν και δεν έχω άποψη ίσως να έχεις δίκιο.
      Επίσης, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο , διάβασα ότι έχει "λιγότερο-χαμηλότερο" σήμα η σιμ που χρησιμοποιείς τα data στην 7.3.2

• Διαφήμιση
    • Με 32% οθόνη έχω 5ώρες και 25 λεπτά και υπόλοιπο μπαταρία στο 35% (που σημαίνει ακόμη ένα 3ωρο πάνω στις 5,5 ώρες).
      Οι παραπάνω χρόνοι βγήκαν σε 2ημέρες και 17,5 ώρες (μέχρι στιγμής).

Συμπέρασμα: Σε 3 ημέρες χρήσης θα πιάσει οθόνη 8,5-9 ώρες.

1 SIM, SD, 4G ON, wifi ON, 7.3.2 GR Stable.

Φτού-Φτου...θα το ματιάσω στο τέλος...αφού έχω σκάσει τόσον καιρό που δεν παίρνει backup στο mi-cloud και θέλω να ξηλώσω την Ελληνική να Βάλω Official να δώ τί παίζει...αλλά με τους χρόνους χρήσης που έχω πιάσει...λέω να κάτσω στα αυγά μου!

Υ.Γ Συγνώμη για το κείμενο χωρίς screenshot...αλλά αυτήν την στιγμή δεν έχω παραπάνω χρόνο.

edit
      Εγώ σε αναμονή παιδιά χάνω ελάχιστα...τόσο ελάχιστα που "φοβάμαι" να το πω...Όταν στην δουλειά έχει μεγάλο φόρτο και δεν προλαβαίνω στην ουσία ούτε να το ακουμπήσω το RN3, σε 12 ώρες ζήτημα να χάνει...4-5%...τώρα που μιλάμε, απο τις 7:30 έως τώρα...πήγε απο 35% στο 34% (συνδεμένο σε wifi)...!!! 8-)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Με την 7.3.2 έχω 4-5 ώρες sot μόνο με δεδομένα όμως, όχι wifi!οπότε το θεωρώ παρά πολύ καλό!

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

edit
      Εγώ σε αναμονή παιδιά χάνω ελάχιστα...τόσο ελάχιστα που "φοβάμαι" να το πω...Όταν στην δουλειά έχει μεγάλο φόρτο και δεν προλαβαίνω στην ουσία ούτε να το ακουμπήσω το RN3, σε 12 ώρες ζήτημα να χάνει...4-5%...τώρα που μιλάμε, απο τις 7:30 έως τώρα...πήγε απο 35% στο 34% (συνδεμένο σε wifi)...!!! 8-)
      @pavlidisc Να σου ζητήσω μια χάρη; μπορείς να δοκιμάσεις αναμονή αλλά μόνο με data να δούμε διαφορά;
      Και σε μένα όπως φαίνεται στο διάγραμα όταν είμαι σε wifi είναι πολύ λίγη η κατανάλωση αλλά σε 4G....
    • Ο/H giasoy έγραψε:

@pavlidisc Να σου ζητήσω μια χάρη; μπορείς να δοκιμάσεις αναμονή αλλά μόνο με data να δούμε διαφορά;Και σε μένα όπως φαίνεται στο διάγραμα όταν είμαι σε wifi είναι πολύ λίγη η κατανάλωση αλλά σε 4G....
      100% αυτό κάνει διαφορά!!! Και δεν έχει κανένα νόημα να το δοκιμάσω σε μένα γιατί είμαι σε άλλη περιοχή. Τα Ελληνικά δίκτυα είναι Α-Θ-Λ-Ι-Α σε ποιότητα και ισχύ σήματος, τις περισσότερες φορές οι 4-5 μπάρες που εμφανίζονται στο κινητό είναι πλασματικές και γενικά η πολύ κακή αυτή ποιότητα (την οποία πληρώνουμε χρυσάφι) έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώνεται η μπαταρία στο πιτσ φιτίλι!
      Άλλη η κατανάλωση με 4G όταν είσαι στο Ελευθέριος Βενιζέλος που οι μπάρες του 4G βγαίνουν απο το τηλέφωνο και άλλο η κατανάλωση με 4G στο Κορδελιό που για να μιλήσεις πρέπει να ανεβείς στην ταράτσα της οικοδομής!

Επίσης...παίζει ΠΟΛΥ σημαντικό ρόλο σε ποιόν πάροχο είσαι ... όπως επίσης παίζει ρόλο εάν είσαι με κάρτα ή συμβόλαιο! Άλλη προτεραιότητα έχουν στις κυψέλες τα βαριά συμβόλαια και άλλη οι κάρτες (λογικό). Υπάρχουν τόσα μα τόσα πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο ρε παιδιά...γι'αυτό λέω : ο μόνος με τον οποίο μπορείς να κάνεις σύγκριση είναι ο ίδιος σου ο εαυτός με άλλη συσκευή (ή άλλη rom τέλος πάντων...)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Ο/H giasoy έγραψε:

@pavlidisc Να σου ζητήσω μια χάρη; μπορείς να δοκιμάσεις αναμονή αλλά μόνο με data να δούμε διαφορά;Και σε μένα όπως φαίνεται στο διάγραμα όταν είμαι σε wifi είναι πολύ λίγη η κατανάλωση αλλά σε 4G....
      100% αυτό κάνει διαφορά!!! Και δεν έχει κανένα νόημα να το δοκιμάσω σε μένα γιατί είμαι σε άλλη περιοχή. Τα Ελληνικά δίκτυα είναι Α-Θ-Λ-Ι-Α σε ποιότητα και ισχύ σήματος, τις περισσότερες φορές οι 4-5 μπάρες που εμφανίζονται στο κινητό είναι πλασματικές και γενικά η πολύ κακή αυτή ποιότητα (την οποία πληρώνουμε χρυσάφι) έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώνεται η μπαταρία στο πιτσ φιτίλι!Άλλη η κατανάλωση με 4G όταν είσαι στο Ελευθέριος Βενιζέλος που οι μπάρες του 4G βγαίνουν απο το τηλέφωνο και άλλο η κατανάλωση με 4G στο Κορδελιό που για να μιλήσεις πρέπει να ανεβείς στην ταράτσα της οικοδομής!

Επίσης...παίζει ΠΟΛΥ σημαντικό ρόλο σε ποιόν πάροχο είσαι ... όπως επίσης παίζει ρόλο εάν είσαι με κάρτα ή συμβόλαιο! Άλλη προτεραιότητα έχουν στις κυψέλες τα βαριά συμβόλαια και άλλη οι κάρτες (λογικό). Υπάρχουν τόσα μα τόσα πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο ρε παιδιά...γι'αυτό λέω : ο μόνος με τον οποίο μπορείς να κάνεις σύγκριση είναι ο ίδιος σου ο εαυτός με άλλη συσκευή (ή άλλη rom τέλος πάντων...)
      Συμφωνώ μαζί σου, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνεται η μη καλή διαχείρηση της μπαταρίας σε τουτη την ρομ, και για να επισημάνω την διαφορά που αναφέρεις:
      Είμαι στη δουλειά, σύνδεση πολύ καλή δείχνει 4G και σε αναβάθμιση πχ που έκανα σε κάποιες εφαρμογές κατέβαζε με 3,85ΜΒ/s !!
      Είμαι σπίτι, η σύνδεση χάλια Η+ με το ζόρι.
      Και στις δυο περιπτώσεις όμως όταν είμαι σε data (4G) η κατανάλωση της μπαταρίας έχει πολύ μεγαλύτερη από αυτή όταν είμαι μονο με wifi
      Παλιότερα και για να κάνω σύγκριση με άλλο κινητό που είπες με Galaxy S4 ήταν ακριβώς το αντίθετο, το καθένα κινητό/rom με τα χούγια του δηλαδή.

EDIT: αντε να διορθώσω το "μη καλή διαχείρηση της μπαταρίας" με "αρνητικό σημείο" :rolleyes:
    • Γενική κουβέντα για το Redmi Note 3 Pro

Θετική Απάντηση
      Καλησπέρα!
      Να σας πω λίγα πράγματα σχετικά με την ελληνική ρομ και το θέμα της αυτονομίας.
      Οι συνάδελφοι που κανουν release μια νέα έκδοση της ελληνικής rom δεν δημιουργούν από το μηδέν OS αλλά επεξεργαζονται τα αρχεία που παίρνουν. Οπότε το να τους κραζετε (με καλό λόγο πάντα) επειδή η ρομ πλέον σας ριμαζει την μπαταρία είναι ανούσιο. Είναι σαν να πηγαίνεις το αμάξι σου στο συνεργείο για service και να βριζεις τον μηχανικό επειδή το Seat σου έχει ελλατωματικο μπεκ ψεκασμού βενζίνης από τον κατασκευαστή.
      Έχω Global stable 7.3.2.0 και η αυτονομία μου από 7-9 ώρες SoT με την 7.2.5.0 επεσε στις 4 με το ζόρι (μακράν το χειρότερο update έως τώρα για εμενα) που σημαίνει ότι στο update κάνανε κάποια αλλαγή στα files και στο battery drain με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και σε όλες τις custom rom, μιας και "πατανε" σε κάποια official.
      Αν θέλετε λύση στο πρόβλημα ανοίξτε ένα ticket στο αγγλικό φόρουμ και να γράψουμε όλοι από κάτω πως όντως συμφωνούμε με το θέμα της μπαταρίας για να το κοιτάξουν. Θα το άνοιγα εγω αλλά πλέον δεν έχω χρόνο ούτε να καθισω στο pc. Είναι μεγάλη η γραφειοκρατεια για να φύγεις μετανάστης στο εξωτερικό :p :p

Τέλος, καλά κάνετε και αναφέρετε ότι έχετε θέμα με την μπαταρία είτε οτιδήποτε άλλο σας παρουσιάζεται αλλά από όσο θυμάμαι υπάρχει το ανάλογο section στο forum για αναφορά bug και είμαι σίγουρος πως αν ξέρουν να το λύσουν θα το κάνουν άμεσα.
      Και μην ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό. Το κάνουν ΔΩΡΕΑΝ. Δεν ζητάνε ούτε 10 ευρώ paysafe ούτε Donate στο forum για να σας αφήσουν να την κατεβάσετε. Είναι FREE FOR ALL. :thumbup:

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()
      Αιτία: Επεξήγηση της προέλευσης του battery drain ή άλλων bugs στις rom's

• Πάντως εγώ προχθές το βράδυ έκανε factory reset και καθαρή εγκατάσταση την ελληνική 7,3,2 και μέχρι εχθές το βράδυ είδα ότι το κινητό άρχισε να μπαίνει σε deep sleep έλα όμως που μετά το έβαλα σε λειτουργία πτήσεις και από εκεί και πέρα έπεσε δουλειά δεν μπήκε σε deep sleep καθόλου και έφαγε και 7% μπαταρία, έχω την αίσθηση ότι μόλις του κλείνεις το σήμα, WiFi και τα λοιπά σαν να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Έχω πάντα ανοιχτά data σε 4g, WiFi και Bluetooth αλλά δεν δικαιολογητε αυτό. Όχι ότι τρελαίνομαι να πιάσω 8 ώρες sot αλλά όταν εσύ έχεις 4-5 και ο άλλος σου λέει 8-9, λες τι στον π@@@@ο γίνεται και σε αυτό δεν γίνεται να φταίει το σήμα και να έχει τόση διαφορά. Επίσης δεν ξέρω αν το κάνουν άλλα κινητά αλλά γιατί όταν έχεις ανοιχτά τα data και WiFi και έχεις συνδεθεί σε δίκτυο WiFi το σήμα κινητής παλεύει με 4g και 3g ενώ στην ουσία δεν το χρειάζεται, γιατί δεν πάει αυτόματα σε 2g?

• Γιατί αυτό το δίκτυο αναζητεί το κινητό και δεν το κάνει μόνο για δεδομένα. 4g/3g χρησιμοποιείται και κατά την διάρκεια μετάδοσης φωνής.
      Αυτά διορθώνονται εύκολα με έγγραφη σε 3g, GSM κ ότι επιθυμεί ο καθένας

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Φίλε @DrSaG
      Δεν πιστεύω οτι κανένας εδω μέσα έχει ποτέ αναφερθεί/κράξει την δουλειά των ανθρώπων που επεξεργάζονται τις rom και προσφέρονται αφιλοκερδώς, αλλά φυσικά και δικαιολογημένα αναφέρεται σε λάθη ή ελλείψεις που έχουν από τον δημιουργό τους.
      Εξάλου συζήτηση κάνουμε μεταξύ μας και τονίζουμε τα συν και τα πλην της εκάστοτε rom ή του ίδιου του κινητού.
      Επίσης άλλη μια λάθος συμπεριφορά είναι όταν κάποιος αναφέρει κάποιο bug ή την δυσαρέσκειά του σε κάτι του την πέφτουν μερικοί λες και έχουν μετοχές στην xiaomi, πιστεύω μια συζήτηση πρέπει να είναι σφαιρική.