Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro

• RedMi Note 3 Pro
    • Ο/H Thracia έγραψε:

@jazzu4ia Καλησπέρα και καλή εβδομάδα :) Πως τα κατάφερες έχω 2 3 μέρες που το παλεύω αλλά δεν.Κάνει reboot στο mi logo αλλά δεν ανάβει κόκκινο το led και μετα απο λίγο κάνει boot κανονικά :wacko:

Εγώ την πρώτη φορά δεν είχα δώσει άδεια στο κινητό να μπει σε debugging Mode ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Τσέκαρε την οθόνη του κινητού. Μπορεί αυτό να είναι αυτονόητο και γι αυτό να μην αναφέρεται στον οδηγό αλλά για κάποιον άσχετο όπως εγώ έπρεπε να μου το πουν.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    • Γενική κουβέντα για το Redmi Note 3 Pro

Έριξα λίγο διάβασμα σχετικά με twrp recovery.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θέλω να περάσω την ελληνική Gtv. Αλλά οι δυνατότητες που δίνει η twrp μου φαίνονται κάτι χρήσιμο ανεξαρτήτως rom. Και επειδή θέλω να κάνω root θα την περάσω.

Έχω μερικές απορίες.

Καταρχάς, με δεδομένο ότι δεν έχω encrypted data στο κινητό. Αν ξεκλειδωσω τον bootloader και περάσω twrp θα επηρεάσει τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα στο κινητό (rom, εφαρμογές κτλ;)

Την περνάω λοιπόν. Μπορώ να κάνω backup της ROM που φοράω τώρα όπως είναι με ρυθμίσεις και εφαρμογές ούτως ώστε να μπορώ να κάνω Restore σε αυτήν αν μου ξυνισει οποία άλλη rom δοκιμάσω;

Μπορώ πχ να την κάνω backup, να βάλω Gtv και αν δεν μου αρέσει να κάνω Restore στην Global stable που φοράω τώρα;

Send from my Redmi Note 3 Pro using tapatalk
      Nice to mitu!
    • @jerry007 το twrp όντως δίνει τρομερές δυνατότητες. Η συμαντικότερη από όλες είναι το nandroid backup που σου προσφέρει. Ξεκλειδώνοντας απλά τον bootloader και βάζοντας twrp δεν χάνεις απολύτως τίποτα. Μπορείς να ξεκλειδώσεις να βάλεις twrp και μετά να επιστρέψεις στη ρομ σου ακριβώς όπως είναι. Το nandroid backup τσιμπάει όλη τη συσκευή όπως είναι αλλά δεν παίρνει φωτογραφίες και αρχεία που μπορεί να έχεις περασμένα μέσα. Οπότε αυτά θα πρέπει να τα κάνεις backup με το Μι PC ας πούμε και να τα επαναφέρεις μετά από restore nandroid να θελήσεις. Οπότε ναι. Αν κάνεις το nandroid backup και περάσεις GTV οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις κάνεις ένα restore το backup και είσαι εκεί που ήσουν πριν περάσεις την GTV. Προσωπικά δεν έχει τύχει ακόμα να κάνω restore κάποιο backup μου οπότε δεν ξέρω ακριβώς σε τι κατάσταση επανέρχεται το κινητό (από θέμα εφαρμογών κλπ εννοώ). Ας ενημερώσει επάνω σε αυτό το κομμάτι κάποιος που έχει κάνει restore Πολλές φορές και έχει εμπειρία! :)

Προσοχή όμως, (άποψή μου) μην βιαστείς να ξεκλειδώσει με τον unofficial τρόπο αλλά περίμενε το πολυπόθητο οκ από την Xiaomi και κάντο με το MiUnlock το ξεκλείδωμα. Ρίξε μια ματιά εδώ για να πάρεις μια γεύση!!
    • Διαφήμιση
    • Δεν έκανα πολλές αλλά έκανα πρόσφατα

Εμφανίζεται το κινητό λες και το έκανες ένα restart εκείνη τη μέρα. Τα πάντα είναι μέσα, φωτογραφίες, βίντεο, προγράμματα.

Το μόνο που έχασα ήταν στο Shazam τραγούδια και κάτι φωτογραφίες επειδή ξέχασα πως θα σβήσει τα δεδομένα από το σήμερα μέχρι εκείνη την μέρα. Αλλά οκ... είχα πιο κοντινό back up μετά και έχασα λίγα πράγματα. Καμιάς βδομάδας.

Το κινητό μετά το restore backup είναι άμεσα σε θέση λειτουργίας.

Αν έχετε απορίες πέστε ...
    • Καλησπέρα φιλε μου @Souits τωρα ειδα την απαντηση σου. Ακριβος ετσι το κανω adb στον C, στο adb devices το βρίσκει το τηλ.Στην εντολή adb reboot adl κανει κανονικάα reboot αλλα δεν μενει στο mi με κοκκινο led κανει κανωνικα reboot στο miui.Ποιο πολύ από περιεργεια το παλευω :)
      You may think you can fly - but you better not try
    • @lallasgr
      Σήμερα ήρθε το confirmation από Xiaomi και μπήκα στο τρυπάκι!

Send from my Redmi Note 3 Pro using tapatalk
      Nice to mitu!
    • Καλησπέρα @Thracia, όταν μπαίνει edl δεν φαίνεται κανένα MΙ... Απλά μια κλειστεί οθόνη και αναβοσβήνει το red light. Ελπίζω το "adl" που έγραψες να είναι λάθος κεκτημένης ταχύτητας γιατί εάν το γράφεις και στο cmd έτσι λογικό να μην μπαίνει. :P Εάν έχεις stable θα σου πρότεινα μην το πειράξεις περαιτέρω και απλά να κάνεις τα update, εάν πάλι θέλεις ντε και καλά να αλλάξεις κάποια στιγμή rom να το κάνεις προσεκτηκά γιατί μπορεί να οδηγηθεί σε hardbrick λόγο έλλειψεις όπως φαίνεται του edl mode(emergency download mode) έλεος δλδ εάν και το edl μπορεί να brickαριστή τότε τι;;;;;;;;;;;;;;
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

ἄνδρες γὰρ πόλεις, καὶ οὐ τείχη οὐδὲ νῆες ἀνδρῶν

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Souits έγραψε:

Ελπίζω το "adl" που έγραψες να είναι λάθος
      :lol: 2 μερες παιδεύομαι με το γα@@@@νο a αν δεν το έβλεπες ακομη θα παιδευομουν.Τελικα δουλευει κανονικα, πριν επιανε μονο το reboot σαν εντολη και εκανε κανονικα reboot για αυτο εβλεπα το Mi. :whistling: You save my day :thumbsup: την τελευταια GTV Dev εχω και προς το παρων είναι μια χαρα.
      You may think you can fly - but you better not try
    • @Thracia Μα γιαυτό στο είπα κι εγώ...Πόσα τέτοια σκαλώματα έχουμε φάει όλοι μας για ένα @@@@ γράμμα.......Άστα να πάνε....Άντε αφού τέλος καλά όλα καλά........ να χαίρεσαι τα κινητά σου. ;)

σ.σ. Σου προτείνω την Stable... Καλό είναι να υπάρχουν άτομα να χρησιμοποιούν την Ελληνική Dev για να μπορούν τα παλικάρια μας να εξελίσσουν την ρόμ αλλά η Stable.....είναι stable ρε παιδί μου πως να το κάνουμε, εμπειρικά μιλώντας πάντα.
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Απίστευτη Xiaomi, έκανε release τον πηγαίο κώδικα του kernel για το kenzo ανήμερα Πρωταπριλιά!

Με βλέπω να «αναβαθμίζω» το hermes μου πολύ πιο σύντομα από ότι υπολόγιζα!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H parsifal έγραψε:

Απίστευτη Xiaomi, έκανε release τον πηγαίο κώδικα του kernel για το kenzo ανήμερα Πρωταπριλιά!

Με βλέπω να «αναβαθμίζω» το hermes μου πολύ πιο σύντομα από ότι υπολόγιζα!
      Και για πέστε και σε μας του ανίδεους σε τι αυτο συνεπάγεται;;;;;;;;;;
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~