Διαφήμιση

Νεα κατοχος note 3...βοηθεια για χρηση του

• Νεα κατοχος note 3...βοηθεια για χρηση του

Καλησπέρα. Μόλις χτες παρέλαβα τη συσκευή και την άνοιξα και είναι στα Ελληνικά. Το κουτί ήταν σφραγισμένο φουλ. Δηλαδή ήρθε πειραγμενο; Δεν καταλαβαίνω.... Επίσης, ενώ είναι στα Ελληνικα, στις ρυθμίσεις όταν μπαίνω σε ήχους, θέματα, ταπετσαρίες είναι όλα κινέζικα και σε κάποια γράφει κινεζικα-αγγλικα, (οπότε κατέβασα εφαρμογή απο το google store που ηταν ηδη μεσα και κανω τη δουλεια μου. Απλα αν υπαρχει αλλη λυση θα το ηθελα για να μην τρωω χωρο χωρις λογο.?
      Ενώ συχρονισα δε τα πάντα από google δεν συγχρονίζει με τίποτα το ημερολόγιο.?
      Άλλο θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως μπορώ να διαμορφωσω- αλλάξω θέση στα εικονίδια των πρώτων οθονών (στο samsung λεγοταν εφαρμογες & widget αν δεν κάνω λάθος).?
      Διαβαζω εδω οτι ολοι περνουν την Ελληνικη rom...πρεπει να το κανω κι εγω που ειναι στα Ελληνικα;
      Και πως διαγραφω εφαρμογες που εχει μεσα ηδη και δεν τις θελω;;; με περασμενες οσες και στο προηγουμενο κινητο μου με μνημη 1gb τωρα κοιταω και μου λεει οτι ηδη εχω γεμισει τα 2gb ?( .πως γινεται αυτο?
      Οπως και να εχει ειναι ενα πανεμορφο και ελπιζω καλο κινητο!
      Οπως καταλαβατε δεν ειμαι κασι πολυ σχετικη και ειχα χρονια επαναπαυθει στα samsung ως ευκολη λυση, οποτε οποία βοήθεια δεκτή.
    • Ο/H AnnaKar έγραψε:

Καλησπέρα. Μόλις χτες παρέλαβα τη συσκευή και την άνοιξα και είναι στα Ελληνικά. Το κουτί ήταν σφραγισμένο φουλ. Δηλαδή ήρθε πειραγμενο; Δεν καταλαβαίνω.... Επίσης, ενώ είναι στα Ελληνικα, στις ρυθμίσεις όταν μπαίνω σε ήχους, θέματα, ταπετσαρίες είναι όλα κινέζικα και σε κάποια γράφει κινεζικα-αγγλικα, (οπότε κατέβασα εφαρμογή απο το google store που ηταν ηδη μεσα και κανω τη δουλεια μου. Απλα αν υπαρχει αλλη λυση θα το ηθελα για να μην τρωω χωρο χωρις λογο.?
      Ενώ συχρονισα δε τα πάντα από google δεν συγχρονίζει με τίποτα το ημερολόγιο.?
      Άλλο θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως μπορώ να διαμορφωσω- αλλάξω θέση στα εικονίδια των πρώτων οθονών (στο samsung λεγοταν εφαρμογες & widget αν δεν κάνω λάθος).?
      Διαβαζω εδω οτι ολοι περνουν την Ελληνικη rom...πρεπει να το κανω κι εγω που ειναι στα Ελληνικα;
      Και πως διαγραφω εφαρμογες που εχει μεσα ηδη και δεν τις θελω;;; με περασμενες οσες και στο προηγουμενο κινητο μου με μνημη 1gb τωρα κοιταω και μου λεει οτι ηδη εχω γεμισει τα 2gb ?( .πως γινεται αυτο?
      Οπως και να εχει ειναι ενα πανεμορφο και ελπιζω καλο κινητο!
      Οπως καταλαβατε δεν ειμαι κασι πολυ σχετικη και ειχα χρονια επαναπαυθει στα samsung ως ευκολη λυση, οποτε οποία βοήθεια δεκτή.
      Κατ αρχήν καλωσήρθες στην παρέα μας :)
      Πριν σου γράψουμε οποιαδήποτε απάντηση θέλω προσεκτικά λίγο να μας πεις ποιά συσκευή έχεις, γιατί στο τίτλο γράφεις Note 3 και στην υπογραφή σου έχεις το Redmi 3. Είναι διαφορετικές συσκευές και για να μην γίνει κανένα λάθος ας βεβαιώσουμε πρώτα ποιά έχεις.

Η συσκευή σου (όποια και αν είναι αυτή) έχει ελληνικά γιατί μάλλον το κατάστημα που στο έστειλε εγκατέστησε μια τροποποιημένη rom για να έχει και ελληνικά. Καμια φορά αυτές δεν είναι πλήρως εξελληνισμένες και εμφανίζουν διάφορα προβληματάκια στη λειτουργία τους, γι αυτό και μας βλέπεις και βάζουμε τις ελληνικές rom οι οποίες λειτουργούν άριστα γιατί είναι προσαρμοσμένες για τους Ελληνες χρήστες.

Το θέμα με τα κινέζικα που περιγράφεις λύνεται μόλις εγκαταστήσεις την ελληνική rom, το ίδιο και με τις "άχρηστες" κινέζικες εφαρμογές για να μην σου πιάνουν χώρο στο κινητό. Μόλις γράψεις ποιό κινητό έχεις θα σε παραπεμψω (εγώ ή κάποιος φίλος στο forum) στον κατάλληλο οδηγό που πρέπει να διαβάσεις για την εγκατάσταση. Δεν είναι κάτι δύσκολο πάντως.

Για τη μεταφορά των εφαρμογών και τα widgets δες αυτό το βίντεο --> Miui tips
      Μάλλον αυτό ψάχνεις αν κατάλαβα καλά..
    • Ευχαριστω για το καλωσορισμα!
      Το τηλ ειναι xiaomi redmi note 3 /32gb gold. Συγνωμη για το μπερδεμα...
      Πως γινεται το καταστημα να το πειραξε οταν η ζελατινα απ εξω ηταν αθιχτη??? Χαχα τελικα ολα γινονται.
      Οταν κανω την εγκατασταση της νεας rom θα χασω οτι εχω περασει ηδη στο κινητο;
      Και αυτο δεν εχει καμια σχεση με root σωστα; ουτε θα επιρρεασει την μπαταρια;;;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H AnnaKar έγραψε:

Ευχαριστω για το καλωσορισμα!
      Το τηλ ειναι xiaomi redmi note 3 /32gb gold. Συγνωμη για το μπερδεμα...
      Πως γινεται το καταστημα να το πειραξε οταν η ζελατινα απ εξω ηταν αθιχτη??? Χαχα τελικα ολα γινονται.
      Οταν κανω την εγκατασταση της νεας rom θα χασω οτι εχω περασει ηδη στο κινητο;
      Και αυτο δεν εχει καμια σχεση με root σωστα; ουτε θα επιρρεασει την μπαταρια;;;

Ίσως να πέρασαν κάποιο είδος ζελατίνας οι ίδιοι..ποιός ξέρει. Από το εργοστάσιο πάντως δεν έρχεται με ελληνικά

Ναι..αν εγκαταστήσεις άλλη rom θα τα χάσεις όλα όσα έχεις ήδη περάσει στο κινητό. Η μπαταρία θα βελτιωθεί με όποια rom και να βάλεις από αυτές που θα σου προτείνω παρακάτω.

Καταλαβαίνω ότι δεν είσαι εξοικειωμένη με τα κινητά xiaomi οπότε θα σου γράψω τις διαθέσιμες επιλογές, διάβασέ τες και κάνε ότι είναι ευκολότερο για σένα. Έχεις 2 επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να εγκαταστήσεις την διεθνή multilanguage έκδοση η οποία έχει και ελληνικά και είναι καθαρή από τις πολλές κινέζικες εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι. Αυτή είναι η πιο εύκολη επιλογή. Η δεύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσεις την ελληνική έκδοση αφού όμως πρώτα ξεκλειδώσεις τον bootloader. Είναι κάπως δυσκολότερη σαν επιλογή αλλά καλύτερη σαν αποτέλεσμα μιας και είναι μια έκδοση φτιαγμένη από Ελληνες για Ελληνες. Και οι 2 έχουν root access.

Για την πρώτη (ευκολότερη επιλογή) διάβασε πληροφορίες εδώ --> εγκατάσταση της multi stable 7.1.6 xiaomi.eu
      Αν ξέρεις αγγλικά ο αντίστοιχος οδηγός είναι --> 7.1.8.0 Stable Multi Xiaomi.eu Rom with Root and Mods for SP Flash Tool

Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να ακολουθήσεις τη δεύτερη επιλογή και να βάλεις την ελληνική developer rom διάβασε εδώ --> Flash την Ελληνική ROM στο RedMi Note 3
      Προσοχή μόνο ξαναλέω ότι για να περάσεις την ελληνική rom πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσεις τον bootloader, μια διαδικασία που περιγράφεται αναλυτικά εδώ -->Οδηγίες για το ξεκλείδωμα του Bootloader

Ότι άλλο χρειαστείς ή δεν καταλαβαίνεις εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε