Διαφήμιση

Πρόβλημα με Bluetooth αυτοκινήτου.

• Ναι με wipe data και τις cache μπορεις να πηγαινεις απο dev σε stable ανετα.
    • Ναι , παίξε λίγο με τις ρομ , πιο εύκολα θα λύσεις το πρόβλημα σου , εκτός αν είχες τόσο πολύ χρόνο να διαθέσεις για να ψαχνεις αρχεία ..
      H διαδικασία είναι αυτή που λες , απλά θα στήσεις το τηλ.. απ'την αρχή
      Wipe data , factory reset ..
      Install zip ...
      Wipe cache and dalvik cache..
      Reboot system
      Τέλος !!!
    • Φίλε @jerry007 ξαναδιάβασα το πρόβλημά σου και θα σου πω οτι ούτε στην 6.4.14 διορθώνεται.
      Εμένα με τις official κινέζικες πριν περάσω την Ελληνική συνδεόταν για ένα δευτερόλεπτο και στην συνέχεια ενω στο κινητό έδειχνε συνδεδεμένο, το ηχοσύστημα δεν το έβλεπε.
      Όταν φλασαρα την Ελληνική dev μπόρεσα επιτέλους να συνδεθώ και πλεον μπορώ να απαντάω σε κλήσεις, να κάνω κλήση από το κινητό και να έχω ανοιχτή ακρόαση, αλλά δεν μπορώ να δωσω εντολή κλήσης από το ηχοσύστημα. Το θεωρώ βέβαια φυσιολογικό γιατί εγώ το δουλεύω δίκαρτο και δεν υπάρχει μενού στο ηχοσύστημα για να επιλέξεις με ποιά sim θα κάνεις την κλήση. Θα μου πεις μπορείς από το μενού να ορίσεις μια sim ως προεπιλογή, πράγμα που εγώ δεν θέλω γιατί χρησιμοποιώ και τις δυο κάρτες ή όταν δουλεύεις με μια sim δεν έπρεπε να στο κάνει. Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο λόγω διπλής sim, αμφιβάλο αν υπάρχει ηχοσύστημα με τέτοιο μενού.

Δοκίμασε το True Phone Dialer @ Contacts από το play κάποιοι λένε οτι με αυτό δουλεύει γιατί έχει στο μενού του να ορίσεις προεπιλεγμένη κάρτα ακόμα και ανα επαφή.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H giasoy έγραψε:

Φίλε @jerry007 ξαναδιάβασα το πρόβλημά σου και θα σου πω οτι ούτε στην 6.4.14 διορθώνεται.
      Εμένα με τις official κινέζικες πριν περάσω την Ελληνική συνδεόταν για ένα δευτερόλεπτο και στην συνέχεια ενω στο κινητό έδειχνε συνδεδεμένο, το ηχοσύστημα δεν το έβλεπε.
      Όταν φλασαρα την Ελληνική dev μπόρεσα επιτέλους να συνδεθώ και πλεον μπορώ να απαντάω σε κλήσεις, να κάνω κλήση από το κινητό και να έχω ανοιχτή ακρόαση, αλλά δεν μπορώ να δωσω εντολή κλήσης από το ηχοσύστημα. Το θεωρώ βέβαια φυσιολογικό γιατί εγώ το δουλεύω δίκαρτο και δεν υπάρχει μενού στο ηχοσύστημα για να επιλέξεις με ποιά sim θα κάνεις την κλήση. Θα μου πεις μπορείς από το μενού να ορίσεις μια sim ως προεπιλογή, πράγμα που εγώ δεν θέλω γιατί χρησιμοποιώ και τις δυο κάρτες ή όταν δουλεύεις με μια sim δεν έπρεπε να στο κάνει. Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο λόγω διπλής sim, αμφιβάλο αν υπάρχει ηχοσύστημα με τέτοιο μενού.

Δοκίμασε το True Phone Dialer @ Contacts από το play κάποιοι λένε οτι με αυτό δουλεύει γιατί έχει στο μενού του να ορίσεις προεπιλεγμένη κάρτα ακόμα και ανα επαφή.

Edit, Άκυρο μετά από δοκιμή με την 6.4.14 η κλήση μου δουλεύει απλά επειδή δεν έχω κάποια sim προεπιλεγμένη, χρησιμοποιεί την sim 1.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Επέστρεψα. Το πρόβλημα με το bluetooth εξακολουθεί δυστυχώς να υφίσταται ακόμα και με την 6.4.14 Dev. Συνδέεται στο ηχοσύστημα, συγχρονίζονται οι επαφές, έχουμε ήχο και μικρόφωνο αλλά δεν έχουμε controls. Δεν λειτουργεί το AVRCP profile του κινητού.

Το μοναδικό πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ασυμβατότητα του ηχοσυστήματος με το κινητό. Το οποίο δεν μπορώ να το εξηγήσω διότι λειτουργούσε απροβλημάτιστα με το Galaxy Note 2 μου.

Τα specs του ηχοσυστήματος υπάρχουν εδώ

Telechip Module built-in Yes
      Hands Free Profile (HPF)
      Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) Yes
      Serial Port Profile (SPP) Yes
      Phonebook Access Profile (PBAP) Yes
      Object Push Profile (OPP) Yes
      Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP) Yes
      Easy pairing function Yes
      iPhone automatic pairing via USB Yes
      AhaRadio Link for Android Yes
      Works with iPhone Siri Yes
      Max number of registed phones 5 phones
      Phone numbers hold: up to 400 per registed cell-phone.
      Phone device status display Yes
      Audio device status display Yes
      Signal strength display Yes
      Remaining battery display Yes
      Compatibility check mode Yes
      High-quality noise canceling microphone Yes, external
      Bluetooth firmware upgradeable Yes
      * depends on phone model/make

Technology bluetooth 2.1 + EDR certified
      Frequency 2.402 - 2.48 GHz
      Output power +4dBm(max), 0dBm (AVE) power class 2
      Maximum range Line of sight approx. 10 meter
      Handsfree profile (HFP) Yes
      Serial port profile (SPP) Yes
      Advanced audio distribution profile (A2DP) Yes
      Audio/Video remote control profile (AVRCP) Yes
      Object push profile (OPP) Yes
      Phonebook access profile (PBAP) Yes

Έχω ξενερώσει πολύ άσχημα με αυτή την ιστορία...

Edit: Τελικά έχω έλεγχο της μουσικής του κινητού από τα control του ηχοσυστηματος. Οπότε μόνο δεν μπορώ να κάνω κλήσεις και να τελειώσω κλήσεις.
      Nice to mitu!
    • @tkvkp Καμία ελπίδα, με βλέπω να αλλάζω ηχοσυστημα

Send from my Redmi Note 3 Pro using tapatalk
      Nice to mitu!
    • Διαφήμιση
    • @jerry007 ένας αναφέρει ότι έβαλε AOSP και πλέον δεν έχει κανένα issue με την σύνδεση με bluetooth. To ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη λύση, μιας και δεν δουλεύουν άλλα πράγματα, αλλά αν έχεις όρεξη μπορείς να κάνεις μια δοκιμή απλά για να ξέρεις.

I have moved to the AOSP rom and now no bluetooth issues at all. There
      are no heating issues and fingerprint works well, although not quite as
      snappy as on Miui. Battery is as good if not better than Miui.

I am very dissapointed to stop using MIUI but I find it amazing that they have not cured this bug
      Πηγή: Bluetooth Bug Redmi Note 3 | Page 3 | Unofficial International MIUI / Xiaomi Phone Support
    • Έχω βολευτεί με τα καλούδια του Miui και δεν μου κάθεται καλά να πάω σε άλλη Rom.

Αυτό που λένε πάντως ότι διορθώθηκε στις τελευταίες dev δεν το βλέπω. Είναι όμως πολύ πιθανό να μιλάμε για ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο ηχοσυστημα που έχω και όχι για γενικό πρόβλημα.

Δεν βρίσκω το λόγο μιας και είναι μηχάνημα ούτε 3 χρόνων αλλά αντε να βρεις λογική...

Send from my Redmi Note 3 Pro using tapatalk
      Nice to mitu!
    • Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με Bluetooth αυτοκινήτου. Ενώ γίνεται η σύζευξη μεταξύ κινητού (xiaomi redmi note 3) και ηχοσυστήματος αυτοκινήτου (pioneer fh 80bt) δεν λειτουργεί το μικρόφωνο και τα ηχεία του αυτοκινήτου. Δηλαδή όταν δέχομαι τηλεφωνική κλήση, ή παίρνω εγώ τηλέφωνο, το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου από tuner ή usb ή cd αυτόματα πηγαίνει σε κατάσταση τηλεφώνου χωρίς όμως να ακούω από τα ηχεία του αυτοκινήτου και η συνομηλία πραγματοποιείται αποκλειστικά μόνο από το κινητό. Με παλιότερο κινητό (Samsung Β2710 xcover) δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι το πρώτο μου smartphone και δεν θα ήθελα να μπλέξω με flash, αλλαγή ρομ και άλλα που διάβασα στο φόρουμ. Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα ευχαρίστως να την ακούσω.
    • Πες μας καταρχήν τι ρομ φοράει το κινητό. Να δούμε αν είναι official ή όχι. Αν είναι unofficial δυστυχώς θα πρέπει να φλασάρεις για να φύγει το πρόβλημα! :)
    • Διαφήμιση