Γενική συζήτηση για το Mi-4S
- Mi-4S
-
-
Ok, θα αρχισω απο κει και θα ανεβαινω, βλεποντας και κανοντας.
Εντωμεταξυ καθομαι στα καρβουνα γιατι ενω παρηγγειλα tempered glass και θηκη μια μερα μετα, εχουν αργησει και το εχω σε μια θηκη πουγκι. Μα ειναι δυνατον να ειναι τοσο ομορφο το κινητο μας;
Τα μονα αρνητικα ειναι η ελλειψη ραδιο και τα υπερβολικα χαμηλα φωτιζομενα πληκτρα, σχεδον σα να μη φωτιζουν.
Εγω με τη ρομ του gkalen εχω μονο ενα ηχειο, το δεξια, ετσι ειναι ή ειναι λογω ρομ;Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα. -
Ναι μόνο οι δεξιά τρυπουλες είναι ηχείο. Είναι αρκετά δυνατό πάντως.
Τα πλήκτρα οντως δε Φωτίζουν πολύ αλλά κανείς άνετα τη δουλειά σου. Όσο για το ραδιόφωνο εμένα προσωπικά ποτέ δε με ενδιέφερε.
Κατά την αλλά είναι πανέμορφη συσκευή και δε θα της φορούσα και γω θήκη αν δε γλιστρουσε τόσο πολύ. Όλα είναι ένα ρίσκο όμως.
Στάλθηκε από το MI 4S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Έχω τα εξής προβλήματα:
1.Με τη gtv 6.5.26 έχει κάποιο πρόβλημα εγγραφής στην κάρτα, ζητάει την εφαρμογή "εγγραφα" η οποία είναι παγωμένη και όταν την ξεπαγώνω δε δουλεύει.
2.Υπαρχει battery drain τόσο με τη gtv όσο και με τη gkalen rom, συγκεκριμένα με τη gtv έχασε 20% από το βράδυ ως το πρωί, ποτέ μου συσκευή δεν είχε τόσο. Και μάλιστα ήταν μετά από πρότερο restart, χωρίς εφαρμογές να τρέχουν. Τη ρομ την εχω περάσει clean και μάλιστα με διπλοπερασμαΌταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα. -
Την έχω καιρό και δε την έχω αλλάξει την συγκεκριμένη, να 'σαι καλά baiosss. Το θέμα με τα έγγραφα το έχω κι εγώ, αλλά μπαταρία δε μου "κατάπιε" ποτέ χωρίς λόγο.
Στάλθηκε από το SM-T311 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
-
Εγω ειχα ανεκαθεν δυο-τρια πραγματακια απενεργοποιημενα που πιστευω πως ειναι αχρειαστα και ενεργοβορα!
Το πρωτο ειναι στις προχωρημενες ρυθμισεις του wifi. "Σαρωση παντα στη διαθεση σας".Σε προηγούμενες συσκευες καταπινε πολυ μπαταρια .
Το δευτερο που εχω απενεργοποιημενο ειναι στο playstore να μην κανει αυτοματα ενημερώσεις εφαρμογων.
Επισης πολυ σημαντικο που εχει αναφερθει για ολες τις συσκευες ωστε να εχουν καλυτερη διαχείριση αυτονομίας είναι το "διαχείριση χρηση μπαταρίας εφαρμογων" στις ρυθμισεις μπαταριας.
Στάλθηκε από το MI 4S μου χρησιμοποιώντας TapatalkΤο μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην NasDriver: Επεξεργασία εικόνων ().
-
Το find device το είχα δει ότι είναι στην κορυφή του wakelock αλλά περίμενα κάποια ρομ να δουλεύει χωρίς πρόβλημα γιατί θα το ήθελα να δουλεύει.
Θα το απενεργοποιήσω τώρα να δω πώς θα πάει...Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα. -
-
Σε redmi 3 και redmi note 2 που είχα δεν είδα ποτέ κάποια κατανάλωση..
Οκ ας είναι μόνο αυτό για να μην δοκιμάζω κάθε μέρα ρομ.Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα. -
Καλησπερα στο φορουμ.
Μόλις παρέλαβα την τρίτη μου Xiaomi σε 2.5 χρόνια, ενα Mi-4S (απο αξιόπιστο EU Warehouse) και με ενα γρηγορο τσεκ εχω τα παρακατω:
c:\adb>fastboot devices
cabe338e fastboot
c:\adb>fastboot oem device-info
...
(bootloader) Device tampered: false
(bootloader) Device unlocked: true
(bootloader) Charger screen enabled: false
(bootloader) Display panel:
OKAY [ 0.040s]
finished. total time: 0.040s
c:\adb>
Η ROM με την οποία ήρθε η συσκευή είναι η MIUI by xiaomi.eu 7.2 | Stable - 7.2.5.0 (LAJCNDA)
Η βασική ερώτηση είναι πως φτανω στην ελληνική stable xiaomi-miui-hellas-5.1_aqua_Stable-V7.5.4.0
Σκοπός μου ήταν να πάω κλασσικά:
1. Περναω με κάποιο δοκιμασμένο τρόπο latest TWRP (πχ από TWRP 3.0.x by mic για Xiaomi συσκευές.)
2. Κατεβάζω την τελευταία Stable ROM απο το προηγούμενο ROM version (πχ 7.5.4.0) και την αποθηκεύω στο κινητο
3. Μπαίνω TWRP, ξυρίζω τα πάντα (factory reset, memory, κλπ)
4. Εγκαθιστω τη Stable ROM
5. Επιβεβαιώνω οτι το TWRP ειναι ακομα εκεί και το ξαναβάζω αν πρεπει
6. Κανω root με το αρχείο που έχει μέσα η Stable ROM
7. Reboot και σετάρω το κινητό
Όμως αυτο που ήρθε με τον bootloader ξεκλείδωτο, με εκανε να το σκεφτω ξανα.
Υπάρχει κάποιο βήμα που πρέπει να κάνω και έχω ξεχάσει;
Δημήτρης -
Δημήτρη, τα βήματα που πρέπει να κάνεις είναι σωστά, αλλά ίσως το ότι έχεις ξεκλείδωτο bootloader, σημαίνει πως έχει γίνει μάλλον με ανορθόδοξο τρόπο, και ίσως υπάρξει τυχαίο Softbrick, αν προσπαθήσεις να κάνεις Flash.
Αν ήμουν στην θέση σου, θα έκανα FLash μία επίσημη Fastboot ROM και ασ κλείδωνε ο bootloader.
Μετά θα μπορούσα να τον ξεκλειδώσω με τον επίσημο τρόπο και πάλι, και να περάσω την Ελληνική ROM, χωρίς να έχω τον φόβο του Softbrick.