Διαφήμιση

Προβλημα με 4G LTE σε REDMI Note 3 Pro (SD)

• @sardelisp αφου είναι σωστό το ΙΜΕΙ δεν θα έχεις θέμα. Οσον αφορά το MEID υπάρχουν converters (αν δεν κάνω λάθος) θα βάλεις το S/N από το κουτι θα σου το μετατρέψει σε MEID πχ -> CDG : Devices : ESN, MEID and EUIMID Calculator
      μετα θα χρησιμοποιήσεις το QPST για να το διορθώσεις.

Από όσο μπορώ να εκτιμήσω στην Ελλάδα δεν θα έχεις κανένα θέμα με το λάθος MEID γιατί απλά οι πάροχοι δουλεύουν με το IMEI. Αν πας στο εξωτερικό όμως ?(
    • @geoanto555 ευτυχως το εχω γαιτι το ειχα φυλαξει, το διεσταυρωσα κιολας απο τον κωδικο οτι ειναι το σωστο.!
      εξηγω πως: αν παρεις το MEID και το βαλεις στο site εδω: whiterabbit.org/android/ σου βγαζει καποιους κωδικους.
      Ο κωδικος λοιπον (p) ESN Hex που δινει το αντιστοιχο ΜΕΙD number ειναι ο ιδιος κωδικος που ονομαζεται το qcn
      αρχειο οταν το κανουμε backup μεσω QPST.
      Το διεπιστωσα βαζωντας στη σελιδα το meid που εχει τωρα το κινητο(απο το qcn αρχειο που δινει ο τυπος στον οδηγο) που εβγαλε (p) ESN Hex: 80DE5873 --> τον ιδιο ακριβως αριθμο εχει το αρχειο qcn που μας εχει δωσει.
      αυτα διεπιστωσα!
      Τωρα θα πειραματιστω να επαναφερω τα πραγματα οπως ηταν και βλεπουμε.
      παλι καλα που εχω το σωστο qcn απο τη συσκευη μου!!!!!!!!!
      Android flashaholic
    • @sardelisp Αυτο δεν το ειχα τσεκαρει. Προφανως και εμενα το ιδιο πραγμα θα συμβαινει.

Επαναφεροντας ομως το παλιο αρχειο θα επανελθει και το προβλημα, σωστα? Επισης θα κανεις την διαδικασια απο την αρχη, ή απλα θα ανοιξεις το QSTP και θα κανεις restore το αρχειο?

ενημερωσε με να ξερω και εγω πως θα προχωρησω και οταν παω σπιτι θα τσεκαρω το κουτι να δω τι παιζει με το MEID. τωρα εσενα τι MEID λεει δω αν εχουμε το ιδιο?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

@sardelisp αφου είναι σωστό το ΙΜΕΙ δεν θα έχεις θέμα. Οσον αφορά το MEID υπάρχουν converters (αν δεν κάνω λάθος) θα βάλεις το S/N από το κουτι θα σου το μετατρέψει σε MEID πχ -> CDG : Devices : ESN, MEID and EUIMID Calculator

Από όσο μπορώ να εκτιμήσω στην Ελλάδα δεν θα έχεις κανένα θέμα με το λάθος MEID γιατί απλά οι πάροχοι δουλεύουν με το IMEI. Αν πας στο εξωτερικό όμως ?(
      βασικα σκεφτομουν πως θα μπορουσα στο υπαρχων αρχειο qcn ,οπως ειναι τωρα δηλαδη η συσκευη μου να αλλαξω το meid, εχουμε καμια ιδεα πως μπορει να γινει;;

Ο/H Project_P έγραψε:

@sardelisp Αυτο δεν το ειχα τσεκαρει. Προφανως και εμενα το ιδιο πραγμα θα συμβαινει.

Επαναφεροντας ομως το παλιο αρχειο θα επανελθει και το προβλημα, σωστα? Επισης θα κανεις την διαδικασια απο την αρχη, ή απλα θα ανοιξεις το QSTP και θα κανεις restore το αρχειο?

ενημερωσε με να ξερω και εγω πως θα προχωρησω και οταν παω σπιτι θα τσεκαρω το κουτι να δω τι παιζει με το MEID. τωρα εσενα τι MEID λεει δω αν εχουμε το ιδιο?
      το meid μου τωρα ειναι 99000709881187 και βαζω στοιχημα οτι και το δικο σου το ιδξο θα ειναι και οσων δηλαδη εχουν περασει το συγκεκριμενο qcn

για αρχη σκεφτομαι να κανω μονο επαναφορα το δικο μου qcn αρχειο χωρις να πειραξω τιποτα και βλεπουμε
      Android flashaholic
    • @sardelisp

Ναι δυστυχως ειναι το ιδιο. Εδω ειναι το original thread που εμπνευστηκε ο vasmitos τον οδηγο (ο οποιος ομως μαλλον δεν κατεχει παραπανω γνωσεις απο μας και το παει λιγο στο trial and error) . [HOW TO] Restore lost Redmi Note 3 pro LTE a… | Xiaomi Redmi Note 3

Ρωτησα και εδω για να δω τι παιζει και αν μπορουμε να κανουμε restore to MEID (και να πως λυνεται το δικο μου προβλημα γιατι ακομα δεν εχω 4G σε μια απο τις 2 sim (και μαλιστα ουτε καν 3G ! )
    • Ο/H Project_P έγραψε:

@sardelisp

Ναι δυστυχως ειναι το ιδιο. Εδω ειναι το original thread που εμπνευστηκε ο vasmitos τον οδηγο (ο οποιος ομως μαλλον δεν κατεχει παραπανω γνωσεις απο μας και το παει λιγο στο trial and error) . [HOW TO] Restore lost Redmi Note 3 pro LTE a… | Xiaomi Redmi Note 3

Ρωτησα και εδω για να δω τι παιζει και αν μπορουμε να κανουμε restore to MEID (και να πως λυνεται το δικο μου προβλημα γιατι ακομα δεν εχω 4G σε μια απο τις 2 sim (και μαλιστα ουτε καν 3G ! )
      τωρα με πεθανες..πρεπει να ξεσκιστω στο διαβασμα..θα πελαγωσω

ΥΓ 1, ο οδηγος που που εδωσες απο xda στο βημα 3 δινει κ κατι ακομα, μετα το restore qcn, κανει restore ενα edited xqcn 0000000 αρχειο..εδω τι γινεται τωρα
      ΥΓ 2, τελικα δεν αλλαζει κατι το αρχειο 000000.xqcn ειναι απλα το imei, ετσι νομιζω δηλαδη,τι λετε;
      Android flashaholic
    • Ο/H sardelisp έγραψε:

Απο οτι καταλαβα και εγω οπως τα λες ειναι. Απλα αντι να χρησιμοποιει την εξτρα εφαρμογη , κανει back up to xqcn για να επαναφερει το imei απο qstp. Βεβαια αυτο γεννα αλλα ερωτηματα. Μηπως κανει backup και το MEID μαζι?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Project_P έγραψε:

Ο/H sardelisp έγραψε:

Απο οτι καταλαβα και εγω οπως τα λες ειναι. Απλα αντι να χρησιμοποιει την εξτρα εφαρμογη , κανει back up to xqcn για να επαναφερει το imei απο qstp. Βεβαια αυτο γεννα αλλα ερωτηματα. Μηπως κανει backup και το MEID μαζι?
      οχι φιλε δεν νομιζω οτι κανει backup το xqcn απο το κινητο.
      Το xqcn αρχειο το κανει μοναχα restore εφοσον πριν του εχεις αλλαξει το imei μεσα απο το προγραμμα..και σαν ακολουθια αφοτου εχεις περασει πρωτα το global qcn.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν θα μπορουσαμε να τροποποιησουμε το δικο μας original qcn,η ολη διαδικασια να γινει με ρο διμο μας αρχειο,γιατι με ξενο;;;
      στην ουσια το δικο μας το βγαζουμε απο τη συσκευη και δεν το χρησιμοποιουμε !!!

ολα αυτα γνωμη μου ειναι ενα μεγαλοοοο χαος ...πρωτη φορα ολα αυτα με την xiaomi
      ενα σωρο προβληματα για το τιποτα...
      Android flashaholic
    • Ο/H sardelisp έγραψε:

Ο/H Bodai έγραψε:

@sardelisp αφου είναι σωστό το ΙΜΕΙ δεν θα έχεις θέμα. Οσον αφορά το MEID υπάρχουν converters (αν δεν κάνω λάθος) θα βάλεις το S/N από το κουτι θα σου το μετατρέψει σε MEID πχ -> CDG : Devices : ESN, MEID and EUIMID Calculator

βασικα σκεφτομουν πως θα μπορουσα στο υπαρχων αρχειο qcn ,οπως ειναι τωρα δηλαδη η συσκευη μου να αλλαξω το meid, εχουμε καμια ιδεα πως μπορει να γινει;;
      Βασικά αν δεν το κάνει το qpst υπάρχει ο δύσκολος τρόπος του Hex editor..
    • @Bodai το ιδιο σκεφτομαι φιλε ..
      ειναι λιγο δυσκολο ομως πρεπει καποιος να εχει γνωσεις να συγκρινει 2 αρχεια.
      Android flashaholic
    • Εϊναι δύσκολο αλλά όχι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.

Σκεψου το εξης: Ξέρεις το λάθος MEID -> πρέπει να το μετατρέψεις σε hex -> κάνεις αναζήτηση με τον Hex editor -> προσεκτικά αλλάζεις το hex value του παλιου meid με το δικο σου.

Απλά είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά γίνεται..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Εϊναι δύσκολο αλλά όχι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.

Σκεψου το εξης: Ξέρεις το λάθος MEID -> πρέπει να το μετατρέψεις σε hex -> κάνεις αναζήτηση με τον Hex editor -> προσεκτικά αλλάζεις το hex value του παλιου meid με το δικο σου.

Απλά είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά γίνεται..

Και καπου εδω εχασα την μπαλα εντελως :P