Διαφήμιση

Προβλημα με 4G LTE σε REDMI Note 3 Pro (SD)

• Ο/H Bodai έγραψε:

Εϊναι δύσκολο αλλά όχι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.

Σκεψου το εξης: Ξέρεις το λάθος MEID -> πρέπει να το μετατρέψεις σε hex -> κάνεις αναζήτηση με τον Hex editor -> προσεκτικά αλλάζεις το hex value του παλιου meid με το δικο σου.

Απλά είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά γίνεται..
      εψαξα λίγο τη διαδικασία αλλά δεν μπορω να καταλάβω πως να το κάνω.
      Το meid είναι ήδη σε dec μορφή ή σε hex???
      Επίσης δν κατάφερα να βρω κάτι μέσα στο qcn αρχείο ανοίγοντας το με το hex editor.
      Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;;;
      Android flashaholic
    • Ο/H sardelisp έγραψε:

Από όσο καταλαβα ξέρεις το λάθος meid σε dec δλδ 157420054. Αυτό το 157420054 θα πρέπει με converter να το κάνεις hex. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσεις

Ο/H sardelisp έγραψε:

Επίσης δν κατάφερα να βρω κάτι μέσα στο qcn αρχείο ανοίγοντας το με το hex editor.
      Αφου τώρα έχεις στην συσκευή σωστό IMEI αλλά λάθος MEID θα πρέπει να κάνεις ένα καινούργιο backup της συσκευής και με αυτό το αρχείο θα δουλέψεις. Σε αυτό το αρχείο θα πρέπει να αναζητήσεις το hex string που σου έγραψα πριν.
      Όταν το βρεις (Μέσα στον hex editor θα είναι της μορφής 0Α B5 1C 00 25 15 65 <- δειγμα απλό) θα αντικαταστήσεις το λάθος MEID με το σωστό. Το σωστό θα προέλθει σαν αποτέλεσμα μετατροπης του ΙΜΕΙ ή του S/N της συσκευής σε σε decimal MEID και μετά σε hex MEID.
    • Απλά να προσθέσω στα παραπάνω ότι το MEID βρίσκεται σε πάνω από 1 θέση στο αρχείο .qcn οπότε θα πρέπει να το αντικαταστήσετε όσες φορές το συναντήσετε, 4-6 φορές (δεν θυμάμαι ακριβώς). Πάντως οι θέσεις του MEID βρίσκονται σχετικά στην αρχή (σχετικά...). Μετά την αλλαγή MEID και IMEI και εφόσον παραμένουν προβλήματα με το δίκτυο και την αναγνώριση των SIM ακολουθείστε αυτόν τον οδηγό Redmi note 3 pro - Δεν διαβαζει καθολου τις SIM μετα απο flashαρισμα.. Στην περίπτωση μου έτσι επανήλθε το τηλέφωνο.
    • Διαφήμιση
    • Δε παιδιά δεν παίζει να στρώσει με κάποιο official update?

Τελικά μου το έβγαλε αυτόματα το 4g.Δεν ξέρω πως έγινε....

Και τώρα το ξαναχασε. δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Ο/H sardelisp έγραψε:

Από όσο καταλαβα ξέρεις το λάθος meid σε dec δλδ 157420054. Αυτό το 157420054 θα πρέπει με converter να το κάνεις hex. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσεις

Ο/H sardelisp έγραψε:

Αφου τώρα έχεις στην συσκευή σωστό IMEI αλλά λάθος MEID θα πρέπει να κάνεις ένα καινούργιο backup της συσκευής και με αυτό το αρχείο θα δουλέψεις. Σε αυτό το αρχείο θα πρέπει να αναζητήσεις το hex string που σου έγραψα πριν.Όταν το βρεις (Μέσα στον hex editor θα είναι της μορφής 0Α B5 1C 00 25 15 65 <- δειγμα απλό) θα αντικαταστήσεις το λάθος MEID με το σωστό. Το σωστό θα προέλθει σαν αποτέλεσμα μετατροπης του ΙΜΕΙ ή του S/N της συσκευής σε σε decimal MEID και μετά σε hex MEID.
      λυπαμαι που το λεει ετσι ομα,αλλα ειτε καποιο λαθος κανεις ειτε κ εσυ εχεις μπερδευτει..
      κατ αρχας.
      ας μιλαμε με νουμερα του ΄γνωστου΄global qcn απο τον οδηγο.
      εχει ονομασια 80DE5873.qcn οπου ο κωδικος 80DE5873->ειναι το ESN hex
      τωρα το ESN hex γινεται -> 12814571635 ESN dec μεσω converter
      τωρα το MEID hex του ιδιου αρχειου ειναι -> 99000709881187
      ενω το MEID dec ειναι 256691584908917383

τιποτα απο ολα αυτα δεν υπαρχει στο qcn αρχειο που ανοιξα με τον hex editor.
      βγαλε ακρη..δεν καταλαβαινω τι αλλα μετατροπη θελει
      Android flashaholic
    • Ο/H sardelisp έγραψε:

εχει ονομασια 80DE5873.qcn οπου ο κωδικος 80DE5873->ειναι το ESN hex
      Ποιο string ψάχνεις να βρεις με τον Hex editor? Το 80DE5873 ? Θα πρέπει να ψάξεις για αυτό -> '38 30 44 45 35 38 37 33'

Θα χρησιμοποιήσεις αυτόν τον μετατροπέα ASCII to Hex text converter για να μετατρέπεις τα values απο Ascii.
      Ηταν όντως λάθος που σου είπα για decimal -> hex, επρεπε να σου πω για Ascii -> hex.
    • Λοιπόν δεν καταλαβαίνω τίποτα δεν βγάζω άκρη το αφήνω το θέμα.
      Πάντως έκανα μια πρόοδο με άλλο τρόπο..
      Φλασαρισα το δικό μου qcn που είχα back up με την ίδια διαδικασία κ εξακολουθεί να δουλεύει κ στις 2 σιμ 4g
      Android flashaholic
    • Διαφήμιση
    • Ο/H sardelisp έγραψε:

Λοιπόν δεν καταλαβαίνω τίποτα δεν βγάζω άκρη το αφήνω το θέμα.
      Πάντως έκανα μια πρόοδο με άλλο τρόπο..
      Φλασαρισα το δικό μου qcn που είχα back up με την ίδια διαδικασία κ εξακολουθεί να δουλεύει κ στις 2 σιμ 4g

Πως εγινε αυτο? To MEID επανηλθε? Εκανες την διαδικασια απο την αρχη ακριβως οπως λεει ο οδηγος και περασες παλι το δικο σου, ή απλα εκανες restore τo qcn σε DIAG mode?

Εμενα που δεν δουλευει τωρα στην SIM2 παιζει να το κανω και να μην μου δουλευει σε καμια τοσο γκαντεμης που ειμαι :P
    • έκανα την διαδικασία όπως περιγράφεται.
      Έσβησα Κ μετά restore το δικό μου.
      Το MEID εννοείται άλλαξε. Επανήλθε το σωστό. Τώρα πως και γιατί δουλεύει δεν ξέρω, πάντως δουλεύει..
      Δεν ξανά σκοτιζομαι μ αυτό άλλο..
      Το κινητό για μένα σε λίγο θα είναι παρελθόν.. Όποιος ενδιαφέρεται...
      Android flashaholic
    • @sardelisp Οποτε ουσιαστικα το εφτιαξες. Εχεις σωστο IMEI και ΜΕΙD και παιζουν και οι 2 SIM 4g!
      Εγω να δω πως θα βγαλω ακρη. Θα ξαναδοκιμασω να περασω το δικο μου restore να δω τι παιζει.

Μια ερωτηση ακομα. οταν ξαναεκανες την διαδικασια περασες παλι το NON-HLOS που δινει στον οδηγο πρωτα?
    • @Project_P Όχι δεν φλασαρα modem καθόλου. Έσβησα με τις εντολες,κ μετά restore το δικό μου αρχείο qcn που είχα κάνει backup.
      Τώρα είμαι με σωστό MEID και imei καθώς και πλήρως λειτουργικό 4g και στις 2 κάρτες..
      Απλά παρατηρώ επειδή συχνά κλείνω την sim2 ότι οταν την ξανα ανοίξω,αυτη ανοίγει με προεπιλογή 4g, κάτι που το αλλάζω εύκολα σε GSM μέσω του μενού *#*#4636#*#*
      Android flashaholic
    • Διαφήμιση
    • Ο/H sardelisp έγραψε:

Απλά παρατηρώ επειδή συχνά κλείνω την sim2 ότι οταν την ξανα ανοίξω,αυτη ανοίγει με προεπιλογή 4g, κάτι που το αλλάζω εύκολα σε GSM μέσω του μενού *#*#4636#*#*

Και τι κακο εχει το οτι ανοιγει με 4G η 2η καρτα οταν την ενεργοποιεις? Απο θεμα ενεργειας το λες? Ετσι κι αλλιως στην φωνη μονο σε 3G παιζουν τα ελληνικα δικτυα απο οσο ξερω.