@CHRISOSPANOS οι raw δεν έχουν "θερμοκρασια". Μπορείς να την πειράξεις στην επεξεργασία και να την φέρεις όπως θες.
Redmi Note 3 Pro Camera συζήτηση
-
-
Νομίζω οτι είναι το χειρότερο κινητό στον πλανήτη σε λήψη video...πραγματικά δεν πιστεύω οτι υπάρχει χειρότερο κινητό. Και μιλάω καθαρά για τα fpm που τα ρίχνει στα 20 για πλάκα.
Τράβηξα ένα video με ένα NOKIA 700 που έχω (του 2011) και σε 720p είναι καρφωμένο στα 30fpm.
Η λήψη video είναι νομίζω το μεγαλύτερο μειονέκτημα του κινητού...και δεν αναφέρεται πουθενά στα reviews ρε φίλε (ξένα και Ελληνικά)...ενώ μιλάμε για κάτι τρομερά βασικό.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Και δυστυχως αυτο αλλαζει μονο απο libs, δεν παιζει να χει διαφορα κανενα app. Και το να πεφτουν τα καρε μεχρι πχ 15 δεν ειναι τοσο κακο εφοσον εχει τερματισει (ή εστω πλησιασει στο τερμα) το iso. Το να ξεκινας ομως να τα ριχνεις 2 στοπ πριν τερματισει το iso ειναι οντως τραγικο.
Εγω παλι διαπιστωσα την πηγη του προβληματος μου με το περιεργο ηχο που κανει κατα την καταγραφη βιντεο. Οταν καλυπτω το πανω μικροφωνο αυτος ο περιεργος ηχος που εκανε μειωνεται αισθητα (για να μην πω οτι το εξαφανιζει τελειως). Οταν καλυπτω το κατω δεν εχει διαφορα. Τωρα να ειναι προβλημα του denoise ή του μικροφωνου; Οταν κανω ηχογραφηση σε προγραμμα δεν ακουγεται αυτος ο ηχος αλλα βεβαια δεν ξερω αν δουλευουν και τα 2 μικροφωνα. -
Για πές λίγο καλύτερα τί θές να κάνω για να το τεστάρω και στο δικό μου;
Να καταγράψω βίντεο σε απόλυτα ήσυχο περιββάλον;
Και θα ακούγεται θόρυβος;Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ειχα ανεβασει βιντεακια και αν τα βαλεις θα δεις οτι εκανε ενα ηλεκτρονικο "φυσημα". Τωρα που δοκιμασα να πατησω το πανω μικροφωνο το περιορισε αρκετα. (βεβαια παλι ελαφρως ακουγεται)
Λεω σε ησυχο περιβαλλον γιατι σε θορυβωδες δεν νομιζω να καταλαβεις κατι ακομα και αν το κανει. Το κουλο ειναι οτι το σαν να το κανει πιο εντονα σε χαμηλο φωτισμο (αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μου)
=============== Ιαν 28th 2017, 4:19pm ===============
Για βιντεο με πιο αξιοπρεπη frame rate δοκιμαστε "better camera" με ενεργο hdr και ev -2. Επειδη το hdr (οπως το βαπτιζει) φωτιζει αρκετα την εικονα, σε παιρνει να μειωσεις το exposure. Το αποτελεσμα ειναι να παιζεις σε χαμηλοτερο iso οποτε και να εχεις ταχυτερο shutter speed. Βεβαια δεν ειναι τελειο, ειναι καπως πιο θολο το αποτελεσμα και πιο κορεσμενο τα χρωματα. Αλλα απο ολοτελα κατι γινεται.
Μεχρι στιγμης σε 2 τεστ ειχα τα εξης αποτελεσματα
χαμηλο φωτισμο: frame rate 11.4 με στοκ και 17.8 με better
μετριο φωτισμο: frame rate περιπου 14 με στοκ και 22 με better.
Τωρα το αν αξιζουν θα τα δω και στο pc. Παντως σε θεμα κινησης ειναι εμφανως καλυτερα ακομα και στην οθονη του κινητου. -
Αυτό με το θόλωμα της εικόνας το εκαμνε και η Snapdragon camera επι εποχής Android 5. Έδινε πολύ καλύτερα fpm (πλησίαζαν τα 30) αλλά το αποτέλεσμα με την ποιότητα ήταν απογοητευτικό.
Θα την δοκιμάσω και αυτήν που λες. Πάλεψα αρκετά και με την Open Camera... καλύτερη η κατάσταση απο την μαμά... αλλά όχι για πανηγυρισμούς.
From my RN3 ProΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Open camera ειδα κατι ρυθμισεις για frame rate αλλα οτι και να βαζες δεν αλλαζε (δεν το υποστηριζε). Οπως επισης και υψηλοτερο iso να βαζα δεν ειχε νοημα. Πως ειδες διαφορα;
Δειτε τα 2 βιντεο με τη καρεκλα γραφειου link (ενα με στοκ και ενα με better)
=============== Ιαν 28th 2017, 4:40pm ===============
Λοιπον σε απολυτα σκοταδια εκει που τερματιζει η stock σε 11 η better τερματιζει σε 15. Λιγο ο κορεσμος των χρωματων με ενοχλει. Θα σκαλισω λιγο μηπως εχει καμια ρυθμιση να μειωσω το saturation. -
Έβαλα 15mbps, 30 fps, iso 200, exposure -3 κάτι (αν θυμάμαι καλά). Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς ελαφρώς ελαφρώς θολό με μέγιστο fpm το 30 και ελάχιστο το 8. Το αποτέλεσμα όμως στη TV ήταν πολύ καλύτερο απο άποψη σπασίματος εικόνας απο οτι βγάζει η μαμά με ελάχιστο 12fpm ας πούμε.
1-2 βίντεο που τράβηξα μέσα στο σπίτι ήταν πολύ καλύτερα απο της μαμάς (σε σπασίματα πάντα μιλάω). Η μαμά σε κάποια σημεία ήταν λες και πατούσε φρένο!!!! Λες και έπαιζε slow motion. Με την Open δεν είδα πουθενά τέτοιο αίσχος (για τα ίδια σημεία μιλάω).
Ξαναλέω ότι δεν ήταν δραματική η βελτίωση...και επίσης μιλάω μόνο για fpm και σπασίματα και τίποτε άλλο
Τώρα... μήπως οι ρυθμίσεις που έκανα ήταν άχρηστες; Μήπως είτε τις έκανα είτε όχι το αποτέλεσμα θα ηταν το ίδιο; Αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν τράβηξα βίντεο στο αυτόματο. Πήγα κατευθείαν στο "πείραγμα"
From my RN3 ProΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Απο οσα εκανες μονο το compensation βοηθησε. Ισα ισα το χαμηλοτερο iso που κουμπωνες (αν δεχοταν τη ρυθμιση) μονο κακο θα εκανε (θα το αναγκαζε να μειωσει το shutter speed). Εγω προσπαθουσα να κουμπωσω iso3200 ωστε να αυξανε shutter αλλα δεν ειχε διαφορα. Μονο το exposure compensation δουλευει σε αυτο το app οποτε και την εσβησα.
Λοιπον την τεσταρα λιγο ακομα. Δουλευει καλα, αλλα πρεπει καθε φορα να μειωνεις το ev πρωτου τραβηξεις. Ομως αυτο ο κορεσμος χρωματων πραγματικα με πονοκεφαλιαζει και δεν βρισκω πουθενα ρυθμιση περαν απο φιλτρα (πχ monochrome, sepia κλπ). Παραμενει βεβαια καλυτερο απο το ανυπαρκτο ουσιαστικα βιντεο της στοκ (σε μετριο και χαμηλο φωτισμο). -
-
Δυστυχώς το βίντεο σε χαμηλό φωτισμό είναι απογοητευτικό.. Το πρόβλημα είναι hardware (κακή ποιότητα sensor της εποχής του 2013..!) και δεν μπορεί να διορθωθεί με οποία μαγικά και αν κάνουμε
-
Εποχής 2013;;;;;
Μάλλον 2003 εννοείς Νικόλα @nikostrex
From Xiaomi Mi4c :
From Xiaomi Redmi Note 3 Pro :
....δικό σας ς ς ς ς ς ς ς ς ς ς....
Και τα δύο στα 1080p με χειροκίνητο zoom (όλα τα υπόλοιπα, όσα μένουν τέλος πάντων, στο αυτόματο).
Προσωπικά τελείωσα με την συγκεκριμένη συσκευή. Καλή χρυσή σε ΟΛΑ αλλά εμένα η κάμερα δεν με καλύπτει. Το πάλεψα πολύ γιατί το δικαιούται λόγω των υπόλοιπων αρετών που διαθέτει αλλά δυστυχώς δεν...
Πάμε γι' άλλα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0