Διαφήμιση

"to root or not to root?"

• Ο/H pechr έγραψε:

θα σου πω την προσωπική μου άποψη για κάθε μία εφαρμογή που έχεις παραθέσει στο screenshotadvanced battery calibration>> δες εδώ πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να είσαι root ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ROOT ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

battery monitor widget δεν χρειάζεται επειδή έχει ενδειξη ΗΔΗ μπαταρίας με ποσοστο στο κινητο
      Flashify περιττό υπαρχουν ηδη 3 οδηγοί φλασαρισματος
      kernel adiutor τι μπορεί να το χρειάζεται κάποιος που δεν είναι developer μονο ζημια μπορεις να πάθεις αν πειραζεις CPU κ.α. ;; Δεν σου φτάνει 2.2GHz 8 cores ;;
      Quick boot περιττό επειδή μπορείς να λειτουργείς με τους συνδυασμούς πλήκτρων για την εισοδο σου σε αλλα modes
      Shortcut Master περιττό όλα ειναι απλωμένα στην επιφανεια εργασείας και αν το θες για να μπαίνεις στο engineer με συντομευση μπορείς απλα να πληκτρολογησεις τον κωδικο και να μπεις.
      ES explorer χμμ εδώ θα σου πω ότι εχει πολλες δυνατοτητες όπως το να βλέπεις το md5 αλλα και πάλι δεν χρειαζεσαι να εισαι root για να δουλεψει
      OffTopic
      Εντάξει, δε νομιζω πως εχεις τηλέφωνο χωρίς root.
      Es explorer και οποιο root explorer αναντικαταστατο, να μη μπορείς να μπεις σε root folder;
      Shortcut master, αναντικατάστατο, να μη μπορείς να μπεις στη μίξη θεμάτων;
      Quick boot, πώς θα κάνεις reboot to recovery με ενα κλικ;
      Adaway, αναντικατάστατο
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Για το root τα έχουμε ξαναπεί... δεν είναι θέμα για "αντιπαράθεση", παρά ίσως μόνο για ανταλλαγή απόψεων και ...γούστων.

Όσο για τις παραπάνω εφαρμογές, δεν τις θεωρώ "περιττές"... Η κάθε μια έχει συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους σκοπούς που δεν αντικαθιστώνται με άλλες, με εξαίρεση μιά βασική λειτουργία της Shortcut master που μέχρι και πριν 2 βδομάδες ήταν απαραίτητη για να μπει κάποιος στην "μίξη θεμάτων", ένα θέμα που αποκαταστάθηκε από την MIUI. Μέχρι τώρα όμως την χρησιμοποιούσαμε ΕΤΣΙ και στο εξής μπορούμε να την χρησιμοποιούμε ΕΤΣΙ ή και επίσης όπως αλλιώς μπορεί να βολέψει τον καθένα μας. Φυσικά και οι υπόλοιπες είναι απαραίτητες σε όποιον τις χρειάζεται και όντως θέλουν root για να τρέχουν σωστά..

YΥ.Γ. @Bodai, nasty staff μεν, αλλά πολύ πληροφοριακή εφαρμογή η Kernel Auditor, δε! @pechr το Flashify κάνει και άλλα πράγματα εκτός από "φλασαρίσματα" και "ξεβαλτώνει" πολλές καταστάσεις...
    • Διαφήμιση
    • @caeser συμφωνώ με ότι γράφεις.
      Για αυτό άλλωστε το είπα ότι είναι προσωπική μου άποψη.
      Το ότι θεωρώ εγώ περιττή μία εφαρμογή δεν σημαίνει ότι είναι περιττή για άλλους. :)
      Ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες.
      Όπως καταλαβαίνεις είμαι της λιτότητας στο κινητό !! :)
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Ο/H pechr έγραψε:

@caeser συμφωνώ με ότι γράφεις.
      Για αυτό άλλωστε το είπα ότι είναι προσωπική μου άποψη.
      Το ότι θεωρώ εγώ περιττή μία εφαρμογή δεν σημαίνει ότι είναι περιττή για άλλους. :)
      Ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες.
      Όπως καταλαβαίνεις είμαι της λιτότητας στο κινητό !! :)
      Δεν σχολίασα φυσικά την προσωπική σου άποψη! Αλοίμονο! Είναι απολύτως σεβαστή!
      Σχολιάζω όμως το γεγονός ότι οι παραπάνω εφαρμογές δεν κάνουν ΜΟΝΟ όσα αναφέρθηκε ότι κάνουν, αλλά είναι χρήσιμες και για περισσότερες εργασίες κ.λ.π. Τώρα εάν κάποιος ξέρει ή θέλει να τις αξιοποιήσει είναι δική του δουλειά ή δικό του το γούστο.

Υ.Γ. Υπάρχουν και άνθρωποι που τους αρέσει ο καφές χωρίς καϊμάκι... τι να κάνουμε? "Περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα" που λέει και η παροιμία! :D
    • Ο/H pechr έγραψε:

θα σου πω την προσωπική μου άποψη για κάθε μία εφαρμογή που έχεις παραθέσει στο screenshot
      advanced battery calibration>> δες εδώ πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να είσαι root ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ROOT ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ
      battery monitor widget δεν χρειάζεται επειδή έχει ενδειξη ΗΔΗ μπαταρίας με ποσοστο στο κινητο
      Flashify περιττό υπαρχουν ηδη 3 οδηγοί φλασαρισματος
      kernel adiutor τι μπορεί να το χρειάζεται κάποιος που δεν είναι developer μονο ζημια μπορεις να πάθεις αν πειραζεις CPU κ.α. ;; Δεν σου φτάνει 2.2GHz 8 cores ;;
      Quick boot περιττό επειδή μπορείς να λειτουργείς με τους συνδυασμούς πλήκτρων για την εισοδο σου σε αλλα modes
      Shortcut Master περιττό όλα ειναι απλωμένα στην επιφανεια εργασείας και αν το θες για να μπαίνεις στο engineer με συντομευση μπορείς απλα να πληκτρολογησεις τον κωδικο και να μπεις.
      ES explorer χμμ εδώ θα σου πω ότι εχει πολλες δυνατοτητες όπως το να βλέπεις το md5 αλλα και πάλι δεν χρειαζεσαι να εισαι root για να δουλεψει
      @pechr δεν θα σταθώ στη τουλάχιστον κωμική και εντελώς λάθος "ανάλυση" που έκανες για τις εφαρμογές, που ούτε λίγο ούτε πολύ, λες ότι καμία(!!!) απο τις επτά εφαρμογές που χρησιμοποιώ δεν χρειάζεται root δικαιώματα και τις έβγαλες και άχρηστες όλες (ευτυχώς που οι @kosmasdel @flowin_through και @caeser σου εξήγησαν ότι κάνεις λάθος), αλλά θα σταθώ στο ύφος σου, το οποίο αληθινά πρέπει να βελτιώσεις (κυρίως επειδή είσαι μέλος της διαχείρισης). Κοίταξέ το λίγο. :nono:

@Bodai και @caeser, τελικά δεν είναι και τόσο Nasty staff όσο λέτε το Kernel Adiutor (και όχι Auditor). Ειδικά εσείς οι δύο, που ξέρετε τι σας γίνεται, αν το βάλετε στις συσκευές σας, θα το λατρέψετε. Πιστέψε με. Δοκιμάστε το !!! :pleasantry:

@larrydura δεν χρειαζεται να απολογείσε σε κανέναν επειδή θέλεις root στη συσκευή σου! Δικαίωμά σου είναι! :grumble:

@flowin_through, τα σέβη μου! Εχεις πολύ δίκιο! :hail:

@caeser... έχεις δίκιο και συ. Συμφωνω. :hail: Όποιος δεν ξερει να τις χρησιμοποιεί αυτές τις εφαρμογές ειναι δική του δουλειά. Όχι όμως να ακούμε διαλέξεις περί αχρηστίας του root από το pechr, σε ένα φόρουμ που παράγει μια εκπληκτική Developer rom... ΕΛΕΟΣ! :modo:
      “The only freedom you truly have is in your mind, so use it.”
    • Διαφήμιση
    • Ο/H anorman08 έγραψε:

@Bodai και @caeser, τελικά δεν είναι και τόσο Nasty staff όσο λέτε το Kernel Adiutor (και όχι Auditor). Ειδικά εσείς οι δύο, που ξέρετε τι σας γίνεται, αν το βάλετε στις συσκευές σας, θα το λατρέψετε. Πιστέψε με. Δοκιμάστε το !!!

Πας γυρεύοντας να δεις σε ποιές εφαρμογές έχω δώσει δικαιώματα root?
      Μα πως θα μπορούσε ποτέ να λείπει από μέσα το Kernel Adiutor? :)

...
    • Ο/H anorman08 έγραψε:

@caeser... έχεις δίκιο και συ. Συμφωνω. Όποιος δεν ξερει να τις χρησιμοποιεί αυτές τις εφαρμογές ειναι δική του δουλειά. Όχι όμως να ακούμε διαλέξεις περί αχρηστίας του root από το pechr, σε ένα φόρουμ που παράγει μια εκπληκτική Developer rom... ΕΛΕΟΣ!
      Όσο για τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που "ανασύρεις" παραπάνω, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα, εάν περιοριζόσουν στην έκθεση και μόνο των προσωπικών σου απόψεων επί του θέματος του root. Είναι χρήσιμο και συνετό για όλους μας να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά τα "προσωπικά"!
      Ελπίζω να διαβάσεις αυτό μου το σχόλιο με την ανάλογη ωριμότητα που είναι εμφανής ότι σε διακατέχει! Σ'ευχαριστώ! :D
    • Ο/H caeser έγραψε:

Ο/H anorman08 έγραψε:

@Bodai και @caeser, τελικά δεν είναι και τόσο Nasty staff όσο λέτε το Kernel Adiutor (και όχι Auditor). Ειδικά εσείς οι δύο, που ξέρετε τι σας γίνεται, αν το βάλετε στις συσκευές σας, θα το λατρέψετε. Πιστέψε με. Δοκιμάστε το !!!
      Πας γυρεύοντας να δεις σε ποιές εφαρμογές έχω δώσει δικαιώματα root?
      Μα πως θα μπορούσε ποτέ να λείπει από μέσα το Kernel Adiutor? :)
      Εντυπωσιακή συλλογή εφαρμογών που χρειάζονται root. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα. :thumbup:
      “The only freedom you truly have is in your mind, so use it.”
    • Ο/H pechr έγραψε:

@larrydura σχετικά με το root... δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το χρειάζεται ο μέσος χρήστης..
      Δεν καταλαβα ποτέ τι το χρειάζεται το root;;
      Διαβάζω πολλες αναρτήσεις που το ζητούν επίμονα αλλα γιατί;;
      Αν δεν εισαι developer ώστε να πειράζεις συστημικά αρχεία τότε θεωρώ ότι σου είναι άχρηστο.
      Αν θέλεις να πειράξεις ενα αρχείο του συστήματος μπορεις ενω εισαι σε TWRP να το μεταφέρεις στο internal storage, να το επεξεργαστείς μέσα απο το miui πλεόν και μετά πάλι μετακίνηση στο system ενω εισαι σε TWRP και καθαρισες...
      Με αυτόν τον τρόπο έχεις δώσει στο κινητό σου την ασφάλεια τον να μην επεμβαίνουν άγνωστες εφαρμογες στο σύστημα του κινητου σου.
      Αυτό σου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια...

Φίλε μου νομίζω ότι ο μοναδικός λόγος να έχει κάποιος stable ρομ σε ένα Xiaomi κινητό είναι να έχει συνδρομητική τηλεόραση. Με τέτοια ποικιλία custom ρομ που κυκλοφορούν παντού και άπειρες εφαρμογές στο App Store που ζητάνε root, μια ρουταρισμένη Developer ρομ είναι must για ένα Xiaomi. Και ευτυχώς η developer που φτιάχνουν τα παιδιά εδώ καλύπτει όλες τις ανάγκες!
    • Διαφήμιση
    • @diamantis μπορείς να έχεις και root stable.. εγκαθιστώντας το superSU απο το recovery. :) ;)
      Ο λόγος που δεν βάζω πλέον stable είναι επειδή δεν προλαβαίνω να κάνω το feddback προς τα άλλα μέλη.
      Όταν με το καλό ηρεμήσω από υποχρεώσεις.. τότε θα βάζω dev και θα ακολουθεί το feedback στο ανάλογο τοπικ.
      Προτιμώ αν έχω 1-2 ώρες διαθέσιμες να ασχολειθώ με το φορουμ παρά με το κινητό μου... :)
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)