Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά συγχαρητήρια για τον καλό οδηγό και για το χρόνο που σπαταλάτε όλοι για να βοηθήσετε.
Στο ζουμί τώρα...
Είμαι κάτοχος του Redmi Note 3 PRO εδώ και δέκα μέρες. Το αγόρασα από Gearbest με την κλασική Multi ROM. Όλα πήγαιναν καλά και περίμενα απλά να βρω χρόνο για να φλασσάρω κάποια Official ROM. Αυτό μέχρι χθες το πρωί... όπου το κινητό ξαφνικά ξεκίνησε τις συνεχείς επανεκινήσεις. Το μόνο που προλάβαινα να κάνω είναι να το κλείσω κανονικά για να στατήσει να κάνει reboot. Επίσης το κινητό μπορούσε να μπει σε Fastboot mode, αλλά όχι σε Download mode. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο φόρουμ μπήκα στη διαδικασία να φλασσάρω κάποια άλλη ROM.
Αρχικά ακολούθησα αυτό τον οδηγό και μπήκα σε edl mode. Με το MiFlash (άνοιγμα ως admin) σέτταρα αρχικά την GLOBAL Stable. Ανοίγω το κινητό και τελικά πάλι τα ίδια. Bootloop σαν να μην άλλαξε τίποτα. Η διαφορά ήταν ότι μου έδινε λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να κάνει επανεκίνηση, επομένως πρόλαβα μέσω adb αυτή τη φορά να μπω σε edl mode και να ξαναφλασάρω τη ROM. Ολοκληρώθηκε κανονικά η διαδικασία, ανοίγει και για άλλη μια φορά τα ίδια. Μην τα πολυλέω, fastboot >> edl mode >> flash CHINA DEV με MIFlash 2016 αυτή τη φορά και μαντέψτε... πάλι Bootloop.
Δεν ξέρω από εδώ και πέρα τι να κάνω. Όπου και να διάβασα για αντίστοιχο πρόβλημα, δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο.
Υ.Γ.1: Το λάπτοπ που δούλευα είναι WIN 10 64bit
Υ.Γ.2: Υπάρχει τρόπος να φλασάρουμς σε Linux, γιατί το λάπτοπ ήταν δανεικό και επιστράφηκε.
Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά συγχαρητήρια για τον καλό οδηγό και για το χρόνο που σπαταλάτε όλοι για να βοηθήσετε.
Καλως ηρθες στην παρεα. Δεν κανεις και μια διορθωση το μοντελο του τηλ στο προφιλ σου; Αλλο δειχνεις εκει και για αλλο ρωτας. Θα σου απαντησει λαθος καποιος και θα ειναι ο μονος που δεν θα φταιει
Για linux δεν ξέρω. Θα έλεγα να δοκιμάσεις να φλασάρεις κάποια stable rom να δεις αν θα κάνει τα ίδια ή όχι!!!
Κατά προτίμηση την 7.2.5.0
Την 7.2.5.0 δοκίμασα τις δύο πρώτες φορές που ανέφερα και έκανε τα ίδια. Τη πρώτη φορά μέσω του μπήκα σε edl mode μέσω fastboot και την δεύτερη με το adb. Στην αρχή είχα δοκιμάσει την 7.3.6.0, αλλά πέταξε σφάλμα "Not enough Storage is available to process this command (0x80070008: Max buffer sector is 256)" το MIFlash και κατέβασα την 7.2.5.0.
Υ.Γ.2: Υπάρχει τρόπος να φλασάρουμς σε Linux, γιατί το λάπτοπ ήταν δανεικό και επιστράφηκε.
Ναι κανονικά. Το MIFlash είναι front-end. Θα δεις ότι στα περιεχόμενα υπάρχουν .sh scripts. Βεβαια θα πρέπει να περάσεις udev rules (ανάλογα με την διανομή σου) για να "βλέπει" ο η/υ σου το κινητό σου..
@gargou δοκίμασε με το MiFlash 2015108 και δοκίμασε και stable china να δεις!!
Το MiFlash 2015108 το βλέπει ως 32bit πρόγραμμα. Υπάρχει θέμα; Μόλις δοκίμασα πάλι την 7.2.5.0 με το MiFlash 2016 και πάλι τα ίδια...
EDIT:
Δοκίμασα και με το MiFlash 2015108 χωρίς επιτυχία πάλι. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα κλείνει μετά από μισό λεπτό περίπου. Μάλλον αρχίζω να σκέφτομαι ότι πρέπει να το στείλω στην Κίνα...
Αν θες σαν τελική προσπάθεια θα έλεγα να ανοίξεις το πίσω καπάκι και να αφαιρέσεις την μπαταρία για κάνα μισάωρο και να το βάλεις μετά πάλι να δεις αν κάνει τα ίδια! όχι δεν έχει πρόβλημα πάντως που το βλέπει ως 32άρι το 2015108!
Τι να πώ. υπάρχει όντως και η περίπτωση να έχεις πέσει σε ελαττωματικό! Καμιά άλλη Κινέζικη δοκίμασες? π.χ. stable?
Αν θες σαν τελική προσπάθεια θα έλεγα να ανοίξεις το πίσω καπάκι και να αφαιρέσεις την μπαταρία για κάνα μισάωρο και να το βάλεις μετά πάλι να δεις αν κάνει τα ίδια! όχι δεν έχει πρόβλημα πάντως που το βλέπει ως 32άρι το 2015108!
Τι να πώ. υπάρχει όντως και η περίπτωση να έχεις πέσει σε ελαττωματικό! Καμιά άλλη Κινέζικη δοκίμασες? π.χ. stable?
Έχω δοκιμάσει όλες τις ROM που αναφέρεις στον οδηγό (εκτός από την GLOBAL DEV φυσικά), με όλους τους διαφορετικούς τρόπους. Δεν ξέρω τι να πώ. Θα δοκιμάσω και με την μπαταρία και ελπίζω να μην το σπάω . Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Τώρα που είδα στο youtube πως ανοίγει το καπάκι δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω. Έχει νόημα να το αφήσω να κάνει επανεκινήσεις μέχρι ξεφορτίσει πλήρως και μετά να ξαναδοκιμάσω;