Διαφήμιση

Γενική συζήτηση περί καταστημάτων και παραγγελιών από εξωτερικό

• Λοιπον απ οτι εχω καταλαβει εγω τα πακετα με EMS εκτελωνιζονται μαζι με αυτα του απλου ταχυδρομειου οποτε λαμβανουν σχεδον την ιδια πιθανοτητα να πληρωσουν δασμους! Επισης καταλαβα οτι μπορει να φτανουν γρηγορα στην ελλαδα αλλα εχουν μεγαλη πιθανοτητα να κολλησουν κι αυτα μαζι με ολα τα υπολοιπα του απλου ταχυδρομειου σε ενα σακο ειτε στο τελωνειο για βδομαδες και οποτε τζαμπα τα 17 ευρω αφου η αναμονη θα ειναι η ιδια...αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος παρακαλω! :hmm:

Άβυσσος η ψυχή του κινέζου.. :chinese:
      Άβυσσος και η ψυχή του τελωνειακου.. :monster:
    • Ο χρόνος που κάνεις για να παραγγειλεις κατι περισσότερος ειναι.
      Σε πράγματα που δεν μπορεις να ελέγξεις όση σκέψη και να κάνεις δεν μπορείς να το αλλάξεις.
      Κάνε την παραγγελία σου κι άσε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους.
      Και μιλάμε από τον άνθρωπο που θα εκτυπώσει το voucher, οδηγόυς, τροχονόμους, χειριστή ανυψωτικου, ελεγκτες ενάεριας κυκλοφορίας σε πάνω από 10 χώρες, πιλότους και πληρώματα αεροσκαφών, μηχανικούς αεροσκαφών, υπαλληλους ΥΠΑ, σεκιουριτάδες, κτλ κτλ κτλ κτλ.
      Είναι τεράστια η αλυσιδα.

Even dead i will fight.
    • Εννοειται οτι δεν μπορω να το ελέγξω απλα καθε τροπος αποστολης δεν δημιουργηθηκε σημερα ωστε να παραγγειλω εγω...εχει καποιο ιστορικο, εγω προσπαθω απλα να βρω τον πιο γρηγορο τροπο και χωρις "σιγουρο" τελωνειο! Το να ρισκαρω οπως ειναι με το απλο ταχυδρομειο δε με ενοχλει. Αυτο που με ενοχλει ειναι το να μη μπορω να κοιμηθω σκεπτομενος το τι σαπουνι παιζει να μου στειλει το eglobal :rofl:

• Διαφήμιση
    • Αν δεν μπορεις να κοιηθεις λεφτα στη τσέπη και πας σε ένα φυσικο κατάστημα να ψωνίσεις ότι θέλεις.

Even dead i will fight.
    • Στην περιπτωση που δε μπορεις να διαθεσεις (ή δε θες) αυτα τα 60-70 ευρω που θελει επιπλεον το φυσικο καταστημα τοτε να φανταστω βολευεσαι με ενα αλκατελ των 30 ευρω με τα μεγαλα κουμπια για την πρεσβυωπια; 8o :lol:

• Από κινητό εγώ δε ξεμένω. Δεν υπάρχει αυτό το σεναρίο για να χρειαστώ αυτά τα λέγκο που λές.
      :)

Even dead i will fight.
    • Εσυ ισως αδερφε να εισαι σε καλη οικονομικη κατασταση ή να κανεις καλυτερη διαχειριση και να σου περισσευουν αρκετα ετσι ωστε να μη σε πολυνοιαζει κιολας αν θα δαπανησεις 50-60-70 ευρω παραπανω με σκοπο να εχεις καλη ψυχικη κατασταση! :lol: :wacko: Δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να απαντας σκεπτομενος οτι ολοι βρισκονται στην ιδια κατασταση με εσενα. :pleasantry:

• Διαφήμιση
    • Απαντάω σκεπτόμενος πως αν δεν αντέχω ψυχολογικά την παραγγελιά απο Κινα την κάνω από Ελλάδα.
      Και να μην αντέχω κάτι και να το προκαλώ στον ευατό μου είναι περίεργο.

Even dead i will fight.
    • Αυτο το δεχομαι σαν αποψη αλλα δεν ρωταω αυτο τοσες μερες! Το δεδομενο ειναι οτι δεν προκειται να δωσω τα χρηματα που απαιτουνται για να ψωνισω απο ελληνικο καταστημα. Απο κει και περα αυτο που ρωταω ειναι πως θα γινει οσο το δυνατον πιο ανωδυνη η ολη ιστορια με κινα(λιγοτερη αναμονη, αξιοπιστια του καταστηματος οσο ειναι δυνατον αυτο, και φυσικα χαμηλη τιμη). Και ολα αυτα επειδη δεν ειμαι χαζος και γνωριζω οτι σε αυτες τις παραγγελιες ΟΛΑ ειναι ρευστα και τιποτα δεν ειναι στανταρ, ζηταω να απαντηθουν συμφωνα με την εμπειρια και την πλειοψηφια των περιπτωσεων..αλλα τελος παντων απ οτι φαινεται αυριο Δευτερα θα διαλεξω ενα καταστημα στη τυχη και οτι θελει ας γινει κουραστηκα να το ψαχνω, εχω ομως ενα προαισθημα οτι εγω που εκατσα και το ανελυσα τοσο πολυ θα πετυχω ΟΛΕΣ τις ατυχιες που μπορουν να συμβουν σε καποιον σε μια τετοια παραγγελια, ενω υπαρχουν χιλιαδες ατομα που καθημερινα ριχνουν παραγγελιες σε οποιοδηποτε καταστημα χωρις καμια καλυψη και καμια ερευνα και ολα πανε κομπλε...τυχη ειναι αυτη :hail: :pardon:

• Η όλη ιστόρια ανώδυνη είναι.
      Αν κάποιος είναι αγχώδης τύπος δεν διορθώνεται αυτό.
      Μη τρελαίνεσαι τόσο. Μια παραγγελία είναι από τις εκατοντάδες που δέχονται σε καθημερινη βάση τα κινεζομάγαζα.
      Κάπως πιο ασφαλής ειναι οι συναλλαγες στο aliexpress (οχι πως στα κινεζομάγαζα δεν ειναι) και κάτι ψιλά φτηνότερα. Απλά γλυτώνεις το paypal που απο διαιτητης έχει γίνει αβανταδόρος λαμογιων.
      Για να χαλαρώσεις ο μέσος όρος παραγγελιών μου απο Κίνα είναι γύρω στις 10-15 το μήνα. Πότε δεν έχαασα λεφτά και τελωνείο πλήρωσα 1 φορά κάπου 35€.

Even dead i will fight.
    • Ωραια οποτε τη ριχνω οπου να ναι και βασιζομαι στην ασφαλεια 180 ημερων που μου παρεχει το paypal...αυτο που ειπες για τις λαμογιες μεσω paypal δεν το καταλαβα ομως

• Διαφήμιση
    • Η πιθανότητα να ανοιξέις ticket στο paypal είναι κάτω από 1%.
      Ρίχνεις την παραγγελία και ζητάς κλειδωμένο bootloader, με εργοστασιακη china stable και φυσικά σφραγισμένο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ.
      Aυτό για να καταλάβουν πως ξέρεις τι ζητάς.
      Αποφεύγεις τις σαχλαμάρες για δωράκια γιατί έτσι κι άλλιως σκουπίδια στέλνουν.

Even dead i will fight.